Mangalia – politica locală

25 ianuarie 2022

Comorova sub asaltul dezvoltatorilor imobiliari!

Filed under: USR — lucian visa @ 11:05

Vezi și https://www.replicaonline.ro/ei-sunt-investitorii-din-olimp-care-defriseaza-padurea-comorova-video-506100/

12 Comments

 1. https://www.replicaonline.ro/directoarea-liceului-callatis-din-mangalia-le-cere-elevilor-bani-de-xerox-506192/

  Comentariu by nabuco — 25 ianuarie 2022 @ 15:59

 2. Primaria urmeaza sa faca un studiu de fezabilitate ptr construirea garaj si statie incarcare ptr microbuzele cumparate de raducu, contra procent. Cit o mai scoate si din studiu, vom afla intr-o zi.

  Comentariu by pop — 25 ianuarie 2022 @ 18:58

 3. Pt 1: Pentru a veni în sprijinul liceenilor, echipa noastră organizează un birou unde liceenii să își imprime gratuit referatele și pentru ce mai au nevoie.

  Comentariu by Mentalistul — 25 ianuarie 2022 @ 22:13

 4. Multumesc(im).

  Comentariu by nabuco — 25 ianuarie 2022 @ 22:21

 5. Referitor la Pădurea Comorova: Ce a mai rămas în proprietatea UAT, cca 220 ha (parcă atât, nu țin minte exact) a fost scos din regimul silvic pădure de producție și a fost băgat în domeniul public al municipalității ca pădure-parc, astfel ca nimeni să nu mai poată bucăți padurea. Prin pădure se vor amenaja alei, locuri cu bănci etc.
  Ce este privat, nu mai poate Consiliul Local să decidă, autorizațiile se dau de către primar.

  Noi am susținut și susținem un proiect HCL cu Regulamentul Arborilor. Cine taie 1 ha de pădure (fie și pădure privată), să fie obligat să împadureasca 4 ha. Astfel se deblochează investițiile și pădurea crește în mărime. Mă interesează sa existe pădure care să producă oxigen și cu toate beneficiile ei, nu am ciudă pe investiții în turism.

  Comentariu by Mentalistul — 25 ianuarie 2022 @ 22:21

 6. Nu comentez aberația cu „sa taie, dar sa planteze în compensație în alt loc”, poate pe Lună, ca ar fi loc suficient, amintesc doar o declarație a primarului din campania electorala:
  „Primarul Mangaliei, Cristian Radu, este încrezător că staţiunile din sudul litoralului vor face o figură frumoasă în acest sezon estival. „În Mangalia sunt 55 de mii de locuri de cazare şi sperăm să se umple toate”, a declarat, pentru „Replica”, primarul Radu.
  El susţine că, în ciuda neajunsurilor, uşor-uşor vor fi rezolvate toate problemele, începând cu cea a câinilor fără stăpân şi până la ordinea publică, investiţii noi şi, implicit, locuri de muncă. „Veţi auzi numai lucruri frumoase despre Mangalia, pentru acest sezon estival am pregătit o serie de evenimente care vor atrage turiştii. Au început să apară şi investitorii la noi. A fost inaugurat un hotel de 5 stele în Venus, urmează un alt hotel de 3 stele, de asemenea, sunt doi investitori care doresc să construiască un ansamblu rezidenţial în Saturn şi un mall”, a spus edilul. „Veţi vedea că lucrurile intră în normalitate, chiar dacă în Mangalia am găsit o situaţie greu de descris, investiţii inutile, construcţii ilegale, o afacere care e în atenţia DNA, iar aici mă refer la Pădurea Comorova. Vreau să reamintesc acest subiect, Pădurea Comorova, asta pentru că trebuie să ştie toată lumea: pădurea a fost vândută într-un mandat anterior. Însă ea nu dispare, pentru că cei care au cumpărat loturi în Comorova nu vor putea face nimic. Nu pot construi, au dat îngropat nişte bani pe care nu îi vor recupera. Au fost păcăliţi. Mai bine investeau într-un hotel într-una din staţiuni şi funcţionau acum, în sezon”, a comentat primarul. „Chiar zilele trecute a venit un domn la mine, care mă întreba ce face el, fiindcă a dat 1 milion de euro pe un teren în Pădurea Comorova, iar eu i-am spus că nu poate face nimic, să întrebe la DNA, ştiu şi eu? A fost înşelat, nu va putea construi acolo, asta e situaţia. De pădure ne vom bucura şi noi, şi turiştii, aşa cum o vedeţi acum că e”, a conchis Cristian Radu.”

  Comentariu by Abdurefi Semiran — 26 ianuarie 2022 @ 12:52

 7. Pt.6: Este o așa aberație ceea ce propun încât este politică globală, lege în majoritatea țărilor, inclusiv în Africa.
  Este atât de aberant încât sunt UAT din țară care au accesat fonduri pentru împădurire de la guvern.

  Rațiunea este că dacă nu împădurești un alt teren, nu ai voie să defrișezi. Punct. Cine vrea investiții trebuie să cumpere și teren pentru împădurire. Este o condiție. Nu are? La revedere, revine după aprobare când are.

  În patrimoniul UAT mai sunt doar 220 de ha de pădure. Restul terenului cu pădure a fost vândut pe toate mandatele. Inclusiv ale lui Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 26 ianuarie 2022 @ 22:17

 8. Pt. #6
  https://www.replicaonline.ro/adrian-nastase-informatie-soc-600-000-de-euro-pentru-viralizarea-acuzatiilor-de-plagiat-pentru-ciuca-506514/

  😉

  🙂

  Comentariu by nabuco — 28 ianuarie 2022 @ 13:01

 9. https://www.replicaonline.ro/scripcaru-ridica-un-turn-cu-11-etaje-in-neptun-506954/
  vs.
  https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/4c08557c-90bb-4652-ab89-d78f16622619.jpg

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2022 @ 7:05

 10. PNL+PSD au dat drumul la praduiala:
  https://www.replicaonline.ro/o-firma-din-capitala-vrea-sa-si-faca-hotel-in-venus-506960/

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2022 @ 7:09

 11. Taiati tot bai fratii codrilor,Mai ramane marea.O s-o taiati si pe aia? Hai cu tsunami…

  Comentariu by mihai de la mangalia — 1 februarie 2022 @ 18:30

 12. https://www.cotidianul.ro/pedeapsa-micsorata-pentru-mazare/

  „Cate-un pic,pic,pic
  Cate-un pic,pic,pic
  Pana n-o mai
  Ramanea nimic.

  Cate-un strop,strop,strop
  Cate-un strop,strop,strop
  Pana n-o mai
  Ramanea deloc.”

  Comentariu by nabuco — 3 februarie 2022 @ 15:59

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress