Mangalia – politica locală

20 ianuarie 2022

Ţara arde, Mangalia tremură de frig, dar Primăria are o singură urgenţă: alocarea a peste 2 milioane de lei pentru distracţia publică!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:17

În plină pandemie, cu conturile golaşe şi caloriferele contribuabililor aproape reci, Primăria Mangalia „merge înainte”: convoacă, de urgenţă, azi, o şedinţă fulger, în care să îi fie aprobată lista cu evenimente pe anul acesta. Prima petrecere, cu „cocarde, mâncare tradiţională şi mediatizări în presă”, va fi pe 24 Ianuarie şi va costa numai puţin de 30.000 de lei. Ziua Femeii va fi, de fapt, o săptămână cu spectacole, pupături de obraji şi lalele galbene, mărţişoare şi presă locală şi, desigur, bani publici: 170.000 de lei, la număr.

Sărbătorile Pascale, lipsite de sobrietatea unui atare eveniment, vor consta în „spectacole cu artişti consacraţi, mascote, produse tradiţionale, echipamente scenotehnice şi închierierea unei scene”, plus mediatizarea de rigoare: 70.000 de lei vor pleca către petrecerile organizate de Învierea lui Iisus.

400.000 de lei va scoate din buzunarele golite de facturile la încălzire ale locuitorilor oraşului, „Mangalia Super Rally”, „raliu de maşini, achiziţii de cupe, servicii elaborate documentaţie tehnică şi logistică, servicii amenajare traseu, cazare, servicii de arbitraj, de securitate şi ordine, toatele ecologice, servicii de PR, închiriere scenă, spectacole, publicitate în presă”.

Uitând, cu nonşalaţă, promisiunile făcute, ani de-a rândul, în mod public, la nivel local şi naţional, de a clădi o şcoală nouă, Primăria aruncă 140.000 de lei pentru Ziua Copilului: spectacole cu îngheţată, face painting, clowni etc.

Primăria va sărbători, de anul acesta, Baclavaua de Aur, imitând, probabil, modelul consacratei Plăcinte Dobrogene a fostei adminsitraţii locale. Suma alocată – 20.000 de lei.

Şi, pentru că tot a început să copieze realizările trecutelor administraţii locale, muncipalitatea organizează Zilele Mangaliei în… luna august (13-14 august) şi nu în septembrie, aşa cum decisese tot administraţia Radu, la începuturile mandatelor sale! 250.000 de lei vor fi cheltuiţi pe „spectacole cu artişti consacraţi, echipamente scenotehnice, mâncare, publicitate în presa locală etc”. Mai rămâne ca aleşii urbei să aprobe repararea scenei-scoică din Portul turistic, aflată în plin proces de scufundare, şi Mangalia pare să se fi întors în timp!

Ziua Marinei, 15 august, vine la pachet cu aceleaşi spectacole, premii, cupe, medalii etc şi cu o cheltuială, de la bugetul local, de 150.000 de lei.

Ziua Geamiei Esmahan Sultan, organizată în august, are un buget de 30.000 de lei, în timp ce Ziua Pensionarului (1 octombrie), beneficiază de dublul acestei sume.

Vom mai avea, spre final de an, Zilele Toamnei (octombrie) – 140.000 de lei, Ziua Armatei (25 octombrie) – 2.000 de lei, Ziua României – 30.000 de lei, Ziua Tătarilor – 13 decembrie, 40.000 de lei şi, fireşte, concertele de Crăciun, cu un buget de 200.000 de lei.

Al doilea record al cheltuielilor de la bugetul local pentru evenimentele de anul acesta îl vor deţine cele câteva deplasări pe la târgurile de turism, unde ar urma să fie promovată Mangalia. Circa 300.000 de lei (cam 60.000 de euro) vor fi puşi la bătaie pentru materiale de promovare, cazarea participanţilor şi „alte acţiuni conexe evenimentului”.

editiadesud.ro  20.01.2022

33 Comments

 1. https://www.replicaonline.ro/un-general-sri-recunoaste-ca-institutia-a-angajat-hackeri-avem-mai-multe-metode-505595/

  Comentariu by nabuco — 20 ianuarie 2022 @ 18:03

 2. cont. @1
  https://www.youtube.com/watch?v=7ZpJZwnAlv8

  Comentariu by nabuco — 20 ianuarie 2022 @ 18:16

 3. Anul acesta Ana-Maria își termina vila numai la baclavaua de aur are 50% ????

  Comentariu by Nelu — 21 ianuarie 2022 @ 11:16

 4. UNTOLD
  https://www.cotidianul.ro/se-pustieste-cetatea-de-aparare-a-romanilor/

  Comentariu by nabuco — 22 ianuarie 2022 @ 11:24

 5. POLUARE CU PARTICULE CANCERIGENE PENTRU MANGALIA
  – nu-i pasă nimănui de sănătatea copiilor lui?

  „Suspiciunile sunt în continuare cu centralele termice care nu ard gaz şi ard deșeuri petroliere, cum ar fi păcura, interzise în UE.”
  După ce în anul 2018, Radu Cristian a contaminat aerul Mangaliei cu particule cancerigene din azbest (peste câțiva ani vor apare primele cazuri de cancer la plămâni sau la cutia toracică, mai ales la cei care erau copii când au inhalat aceste particule), astăzi primarul ales al Mangaliei contaminează aerul prin arderea deșeurilor petroliere la centralele termice, pe motiv că gazul este scump.
  Se putea alege varianta GPL, dar sunt mari și atractive comisioanele date de „băieții deștepți” din industria petrolieră, pentru a-i scăpa de deșeurile poluante petroliere. În cazul lui Radu Cristian, în opinia mea, este mai mult o obligație politică față de cei care l-au finanțat în campanii și pentru sprijinul pe care l-a avut din partea primului ministru de atunci, Ludovic Orban. În toată România, nu a fost altă localitate în care Ludovic Orban, cu tot guvernul, inclusiv ministrul dezvoltării Raluca Turcan cu promisiuni de zeci de milioane de lei pentru investiții, să meargă de mână pe străzi cu candidatul la Primărie. În condiții de măsuri impuse contra pandemiei. O astfel de acțiune este costisitoare și vine cu obligații politice față de cei cu interese economice, față de cei care au finanțat aceste „campanii”.
  Nici măcar în București nu a fost guvernul de mână în campanie, să promită alocări bugetare dacă este ales candidatul unui partid. Pentru că este împotriva legii.

  Dacă pericolul de cancer cu azbest generat de Radu Cristian nu a fost de ajuns, astăzi avem cerul poluat cu centralele termice, deoarece primarul a ales să plătească 20.000.000 lei pe deșeuri petroliere.

  În anul 2018, autoritățile (inclusiv Garda de Mediu) au mușamalizat contaminarea cu azbest și au cerut primarului să strângă urgent deșeurile periculoase. Primăria le-a ascuns în gropi astupate cu pământ, prin tot orașul. De exemplu, unele gropi sunt lângă baza sportivă Pescăruș. Pentru a rămâne înregistrat, am făcut o plângere telefonică către Poliția Locală, prin dispecerat.
  Vom continua să luptăm împotriva acestei poluări în numele copiilor, dacă votanților nu le pasă. Locuitorii Mangaliei nu reacționează, probabil pentru că nu știu ce se întâmplă.
  Acum știu.

  Menabit Ozghiun
  Consilier Local PER,
  prin votul cetățenilor Mangaliei

  (Arhivă: https://www.facebook.com/1692158254336707/posts/2274062962812897/)

  Comentariu by Mentalistul — 22 ianuarie 2022 @ 11:35

 6. https://www.replicaonline.ro/se-anunta-control-la-mangalia-din-cauza-aerului-irespirabil-498016/

  Comentariu by nabuco — 22 ianuarie 2022 @ 21:56

 7. Unii se gandesc la înmormântări eco,nu pentru sănătatea planetei cat la câștigurile celor de la pompe funebre ! Si mai trag cate o basina puturoasa…in eterul social ! https://m.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/un-olandez-propune-inmormantarea-eco-cred-ca-david-attenborough-si-greta-thunberg-ar-fi-fani-ai-sicriului-meu-din-ciuperci-1775161

  Comentariu by I.S — 23 ianuarie 2022 @ 6:02

 8. https://m.digi24.ro/video/ctp-despre-facturi-au-fost-batjocoriti-oameni-trebuie-platita-agresiunea-asupra-cetateanului-e-tentativa-de-inselaciune-1811563
  … fondul de rulment.

  Comentariu by nabuco — 23 ianuarie 2022 @ 8:54

 9. La Mangalia urmeaza sa se efectuieze „un studiu de fezabilitate”, trebuie rotunjita suma de la pariuri la 10 mil euro.

  Comentariu by pop — 23 ianuarie 2022 @ 18:09

 10. Cum reușește Menabit sa vorbească despre cu totul altceva decât subiectul de față, numai el știe!
  Cum dracu ai votat mizeria asta tu și toți consilierii prezenți, ia zi?! Pîs n-ai zis, ai pupat-o în dos pe Griguță și ai cerut și tu sa treacă un amendament, adică sa organizeze Uniunea Tatară un eveniment cu zero costuri de la primărie și pt asta le-ai roșit de bucurie, de zici ca tu ai vreo contribuție la evenimentul cu tătarii! Trebuia sa întrebi care e caracterul extraordinar a ședinței, nu să te abții de la vot, ori măcar sa votezi contra! Abținerea este vot pentru, lasule!

  Comentariu by Valeriu Tibi — 23 ianuarie 2022 @ 20:53

 11. Pt 10: Caracterul omului se remarcă cel mai bine atunci când minte pentru a agresa pe altul. Există 3 tipuri de vot: „pentru”, „abținere” și „împotrivă”. Abținerea este vot negativ, nu este „pentru”, dar preferi să spui o aberație pentru că nu ai alte justificări pentru insultele tale. Te abții de la vot când nu crezi oportună o propunere. Votul „împotrivă” este o declarație că aș fi împotriva evenimentelor. Nu sunt împotrivă să existe evenimente municipale, am considerat că nu este oportun să cheltuie primăria toate acele sume, deci vot „abținere”.

  Cat despre evenimentul pe care l-am propus, am menționat că este organizat de Uniunea Democrată Tătară. Din 2019 s-a făcut an de an, cu participarea a peste 25 de țări. În 2019 nu era pandemie și au fost cca 10.000 de vizitatori. Anul trecut au fost peste 400 de artiști și sportivi, pentru care s-a muncit pentru a obține vizele, transport, cazare și masă. Am propus cu O (zero) lei din partea municipalității.
  Oricum, primăria nu este în stare de o asemenea organizare.

  Eu am propus evenimentul la cererea UDT, în care eu nu sunt membru, altfel ar fi un conflict de interese.

  Este o altă dovadă de frustrare când mă numești laș pe mine, în conditiile în care nu am fost „pentru”, în timp ce președinții și liberalii au fost „pentru”.

  Și cum am explicat în comentariile precedente, eu mă exprim de la începutul mandatului în mod oficial. Azi a fost eveniment municipal cu Ziua Unirii Principatelor Române. Sunt de acord că de 24 ianuarie trebuie eveniment, este o ocazie de a implementa în conștiința comunității că unitatea românilor generează un destin mai bun, oamenii capătă în timp un sentiment de apartenență. Dar critic incompetența administratiei Radu Cristian pentru că nu își face treaba, acest HCL cu evenimentele nu este în vigoare, nu a fost publicat. A fost o cheltuială fără a exista HCL în vigoare. Plus că nu a fost respectat. Dar asta e altă poveste. Consider că este un eveniment oportun, dar acuz incompetența primăriei.

  Eu nu reprezint agenda dumitale, îi reprezint pe cei care m-au votat, adică pe cetățenii Mangaliei. Ar fi și greu să reprezint mincinoși că tine, care fac declarații lipsite de logică: „abținerea” nu este vot „pentru”! Ia gândește, 10 voturi „abținere” aprobă un HCL? Abținerea nu trece un HCL, cu ce minte declari că ar fi „pentru”?

  Comentariu by Mentalistul — 24 ianuarie 2022 @ 13:24

 12. @11- Eu credeam ca obținerea s-a datorat faptului că se angajează cheltuirea unor bani in afara unui BUGET.Suntem in 24 – cu 4 zile peste data anunțată pentru…macar prezentarea unui draft
  .Dar fata de noi nu trebuie sa va obțineți si sa ne spuneti nu cumva aceste cheltuieli sunt acoperite(Si chiar mai raman multi bani)din diferenta de pret la gigacalorie(subventie)Anul trecut s-au dat din buget 11 milioane de lei.La pretul aprobat acum,dacă i se aplica reducerea tva-ului cat ar rămâne? Sau va obțineți? Sau de ce va obțineți sa-i trageți de urechi referitor la anunțul privind prețul la giga cu combustibil fata de gaze ! Avem două preturi aprobate?(Sau e acelasi pret indiferent ce consumi- de la Buduru sau rusi?Oricum de la rusi pleaca mai ieftin,dar îl scumpesc „alți securici” mai tari decât Buduru- distribuitori ! Si ca sa fim corecți pana la capat mai durează încă o săptămână până vin prețurile plafonate.Cum mama dracului sa faci un buget corect fără predictabilitatea cutumelor din guvern? Nu va obțineți!

  Comentariu by I.S — 24 ianuarie 2022 @ 14:36

 13. Scuze – am scris ciume Si a iesit cutume

  Comentariu by I.S — 24 ianuarie 2022 @ 14:39

 14. Alta scuza :eu scriu abtinere si iese obținerea! Oare de ce ?

  Comentariu by I.S — 24 ianuarie 2022 @ 14:54

 15. Pt 12: Nu înțeleg logica a ceea ce ați scris. Scrieți despre lucruri pe care nu le cunoașteți. Ați făcut referire la câteva chestiuni pe care le cunoașteți tot de la mine. Le-ați amestecat cu chestiuni incorecte de administrație publică, după propria (ne)știință și a ieșit ceva pe care nu îl înțeleg.
  Nu este un reproș sau o aroganță din partea mea, este o constatare și doresc să vă explic așa cum le știu. Dacă mă întrebați respectuos, vă răspund respectuos. Dacă mă întrebați dând în mine cu presupunerile greșite ale dvs., așteptând eu să reacționez, s-ar putea să consider că e o agresiune gratuită și o asemenea mentalitate nu merită vreun răspuns, pentru că nu e capabilă să se lămurească. Întrebați și vă răspund.

  Am făcut ceva cu privire la subvenție? Am făcut un amendament să se elimine subvenția, în afară de PER restul au votat împotrivă. Am dorit eliminarea subvenției din primăvară pentru că astfel obligam primăria la soluții economice, alternativa fiind să dea faliment Goldterm.

  Cât este subvenția anul acesta, ce reprezintă din buget? Anul trecut subvenția a fost cca 270 lei per gigacalorie și a cheltuit primarul 11 milioane lei. Anul acesta subvenția este dublă, cca 570 lei/gcal, deci se vor cheltui cca 22.000.000 lei. De banii aceștia se puteau construi multe, sala de sport de la Scoala 2 a costat 3.500.000 lei pe CNI.

  De unde bani? În ultimii ani am insistat ca toate firmele cu activitate în UAT Mangalia să plătească impozitele pe salarii în Mangalia, asa cum prevede legea. Până la urmă, dacă am văzut că primarul este incompetent, am folosit legea și adrese la instituțiile abilitate, Curtea de Conturi etc. Astfel că anul trecut au crescut veniturile din cotelele defalcate din impozitele pe venit etc. la 45.000.000, iar încasările din taxele și impozitele locale de la 45.000.000 lei în 2020 la 89.000.000 lei în 2021. Depunerea Declarației 10 la Administrația Financiară Mangalia a generat încasări și pe celelalte taxe (TVA, taxa auto, taxa parcare etc.). Practic, s-au mărit substanțial încasările. Astfel că primarul a mărit proporțiinal și sumele din mecanismul jafului organizat din bugetul local: subvenția, cheltuielile cu evenimente, contractele, cheltuielile cu studii de fezabilitate ș.a.m.d.
  A contractat deșeuri petroliere de la Buduru în valoare de 20.000.000 lei. La suma aceasta se adaugă celelalte costuri de producție a gcal. La suma rezultată înmulțiți cu 2 și vă dă valoarea totală a subvenției plătită din bugetul local. Banii se scot cu cheltuieli către complici, cheltuieli care fac parte din fundamentarea prețului de producție al gcal.

  Nu mai amestecați rușii și gazele, pentru că 80% din arderile Goldterm sunt deșeuri petroliere periculoase.
  În luna Ianuarie primăria funcționează cu excedent bugetar de anul trecut. Adică ce s-a mai încasat la sfârșitul lui Decembrie și în Ianuarie pentru taxe și impozite aferente anului trecut, nu că ar fi încasat primăria peste bugetul configurat.

  Referitor la trasul de urechi, pe cine să trag de urechi? Primarul nu participă de peste 4 ani la ședințele Consiliului Local. Mai nou, nici viceprimarul, chit că este și consilier local.
  Dar am făcut altceva: am făcut adrese, petiții, memorii acolo unde a fost nevoie să fac. Acum dau în judecată pe Prefect pentru că nu îmi răspunde în termen, conform legii.

  Se rezolvă ceva cu adresele pe care le fac? Uneori da, de cele mai multe ori nu. Acolo unde mi se încalcă un drept conferit de Codul Administrativ, îi dau în judecată pe obligația de a face. În timp peste 18-36 luni vor răspunde, vor primi amenzi sau vor fi condamnați.E riscul lor. Se consumă ei, nu mă mai consum eu.

  Văd că vă interesează bugetul sau alte chestiuni privind cheltuiala publică. Anul trecut, la Dezbaterea Publică, a participat doar PER și o avocată, am obținut plata burselor elevilor, am obținut diverse din necesarul pentru oameni și oraș, am obținut nici 10% din ce am solicitat. Dar pe dvs. și pe nimeni altcineva nu am văzut sa participe la Dezbaterea Publică. Și acum aveți neobrăzarea să pretindeți că pe mine nu mă interesează lucrurile pe care le aflați tot de la mine?
  Chiar așa prosteală pe față?

  Atunci când un om întreabă, dacă întrebarea este greșită nu agresează pe nimeni, nu jignește pe cineva.
  Dar atunci când face afirmații greșite pentru a reproșa cuiva, agresează și jignește pe un altul, fața de care se simte inferior. Crede că denigrându-l, îi scade din credibilitate.

  Comentariu by Mentalistul — 24 ianuarie 2022 @ 15:54

 16. Încă odata(cu multa condescendeta) : Vorbiti de fundamentul de pret la giga si nu va solicit să ne spuneți dacă l-ati vazut,însă va reamintesc ca acesta,pana sa ajunga la ANRE primește acord-aviz de la reprezentantul asociațiilor de loc. Si de la CL. V-am întrebat dacă e acelasi pret la gaze cu cel de la combustibil.Stiti ca pe ianuarie trebuie redus tva-ul.Stiti noul pret ? Noi nu-l stim.(calculatie de pret am facut si eu vreo 2 ani- pentru aprobare giga apa calda la terti) Daca mai jigniți…iar o sa cred ca vorbesc cu un anonim de p’aci.

  Comentariu by I.S — 24 ianuarie 2022 @ 16:28

 17. Si ca sa inteleaga si altii – Avem centrale care funcționează cu gaz si centrale pe combustibil lichid(Sau poate ma insel-dar asa am fost anuntati)(nu stiu daca sunt reziduuri deși stiu sa verific ,fara plângeri penale,care oricum trebuie probate)

  Comentariu by I.S — 24 ianuarie 2022 @ 16:59

 18. Tot nu vă înțeleg. Ce doriți să știți? Întrebați concret, nu mai dați cu presupusul sub formă de întrebare.

  Fundamentarea prețului pentru livrarea căldurii de la Goldterm s-a făcut la grămadă. Cât costă gazul + cât costă CLU + celelalte costuri = energia termică generată: X gcal. Împărțit, iese prețul per 1 gcal.

  Prețul este acesta: https://mangalia.ro/wp-content/uploads/2021/01/HCL-449.pdf
  Adică 949,94 lei, cu TVA inclus, la data 22.12.2021.
  Prețul este 798,27 lei/gcal fără TVA,aviz ANRE nr.28/ 14.12.2022.
  La acest preț adăugați TVA aferent zilei de astăzi și aveți prețul per gcal.

  Încă o dovadă de incompetență al primăriei este că s-a adoptat HCL cu valoarea subvenției 564,94 lei/Gcal. cu TVA inclus, chiar știind că se micșorează TVA.

  Comentariu by Mentalistul — 24 ianuarie 2022 @ 19:56

 19. @18 Eu zic s-o lăsăm asa cum a căzut,pen’ca nus’de ce imi vine in gand filmulețul ala : Da’halatu,halatu cat costa …E clar ca poate fi de mătase sau de doc ca tot atata costa ! N-am gasit alt pret ! Da’Daca tot ati spus de incompetenta cuiva,noua tugulanilor de rand ne convine(nu stiu de ce-i certați!).De ce ne convine : pentru ca asteptam sa scadă cineva 11.67% din 385 de lei/ giga si sa ne anunțe! Dar am o presimțire rea !

  Comentariu by I.S — 24 ianuarie 2022 @ 22:25

 20. Una peste alta, Menabit a fost umilit de către usr astăzi, când au participat masiv la festivitățile cu Ziua Unirii. Frate, dar parca spuneai ca sunt de gradinita astăzi nu păreau deloc asa….Am sa-i urmăresc cu atenție,mai ales că denunță și mizeriile cu dezvoltatorii imobiliari din pădurea Comorova.

  Comentariu by Valeriu Tibi — 24 ianuarie 2022 @ 22:30

 21. Pt.20: Eram convins, dar așteptam confirmarea că ești de la habarniștii de la USR. Și vei continua cu aberațiile d-tale.
  Eu nu aș aminti despre detalii mărunte, dar insistați voi.

  Regula evenimentului, pentru a putea avea loc, a fost ca la depunerea de coroane să fie duse de militari, însoțit de un singur reprezentant de la fiecare organizație. Astfel a făcut și Liga Năvală, astfel a făcut fiecare, până la USR care nu a respectat agenda evenimentului și au tăbărât 14 câți erau (7-8 din Constanța) la statuie, disperați să arate … ei știu ce au vrut să arate. Ori poate ca să se autosatisfacă cu ocazia de a spune ce ai afirmat acum: că m-au umilit pentru cu o chestie pe care o fac copiii mici.
  Să presupunem prin absurd că USR ar fi masiv la Mangalia (pentru că au fost 14 cu constănțeni și neamuri adunate), iar eu sunt singur. Să presupunem că ar fi adevărat. Asta ar însemna că eu singur, fără să am numele unui partid parlamentar, am câștigat în alegeri 3 consilieri locali, iar USR masiv fiind a câștigat niciunul. Cine pe cine a umilit?

  Am folosit în trecut discuțiile pe acest blog să îmi dau seama ce le poate mintea celor din politica Mangaliei. Sub anonimat nu mai au grijă să își ascundă gândurile. Credeam că nu mai am despre cine să aflu. Dar iată că mai pot afla cât de infantili sunt cei de la USR, după 1 an de la alegerile locale sunt mai habarniști și mai agresivi decât erau, vor obține rezultate mai slabe.

  Comentariu by Mentalistul — 24 ianuarie 2022 @ 23:28

 22. Domnule Menabit, dumneata ai niște obsesii, eu nu ți le pot rezolva și nici nu vreau. Tu i-ai atacat pe cei de la usr și, din curiozitate, m-am uitat sa vad cine sunt.Putin respect pentru semenii tai nu ar strica. Îaodi, nu ai răspuns care era caracterul extraordinar al ședinței în care te-ai abținut la vot, ca de fiecare data! Sunt prea bătrân încât sa plec după fente și fumigene…Partidul tău verde inexistent nu spune nimic de Comorova?

  Comentariu by Valeriu Tibi — 25 ianuarie 2022 @ 0:49

 23. Domule Menabit, nu ne pui, te rog frumos, si pe noi la curent cu ce ai dat in judecata, asa cum te lauzi mai sus, administratia locala, prefectul, sau pe cine ai mai dat dumneata? Ca pe portalul instantelor de judecata nu apar in numele dumitale decat niste contestatii la legea electorala in 2020, o contestatie la o amenda si o actiune impotriva PER. Nici un fel de actiune impotriva primariei, impotriva vreunei hotarari de consiliu sau altceva in cei aproape 6 ani de cand esti consilier (cu pauza)

  Comentariu by Anonim — 25 ianuarie 2022 @ 2:58

 24. Îți dau hărții câte vrei.
  Eu ajut pe cei prejudiciați să își găsească dreptatea. De exemplu, cu Regulemtul Comerțului ajut un comerciant să atace HCL. Eu personal degeaba atac, nu am vreun prejudiciu de la Regulament. Cei direct prejudiciați au mai multe șanse de câștig fata de cei care atacă un HCL pentru a apăra litera legii.
  În plus, mă feresc ca apărarea lor în instanță sa susțină ca acțiunea este una politică, deoarece sunt presedinte al unui partid. Este opțiunea mea, sunt acțiunile mele, sunt rezultatele mele. Mă interesează rezultatul, nu să mă îngrămădesc la o depunere de coroane de sărbătoare natuonala. Nici nu înțeleg de ce de 24 ianuarie se depun coroane mortuare ca la parastas, pentru că de 24 ianuarie 1859 nu a murit nimeni. Ar trebui sărbătorit cu parade și spectacole, nu cu coroane mortuare de flori.

  Despre caracterul extraordinar: Caracterul unei ședințe îl dă cel care convoacă, în cazul acesta primarul. De ce nu îl întrebi pe primar, nu ai acces la el?
  Eu pot să răspund cu ce am apreciat eu că are caracter extraordinar: ședința s-a ținut în 20.01.2022. Iar 24 ianuarie este prima zi nelucrătoare adăugată la Codul Muncii printr-o modificare de lege, promulgată de Iohannis. Pentru a respecta legea și a organiza de 24 ianuarie un eveniment oficial, a fost convocată ședința din 20.01.2020, în care s-a supus votului Agenda de Evenimente a Municipiului Mangalia.
  La aceasta nu m-am abținut, am făcut amendament care a fost votat în unanimitate.
  Nu mă abțin la orice, ci doar la proiectele HCL pe care nu le consider oportune, ori sunt prost formulate.

  Întrebi insistent care a fost caracterul de urgență. Ti-am răspuns din bunăvoință, faptul că a fost promulgată o lege care face din 24 ianuarie zi nelucrătoare, astfel trebuie să se organizeze eveniment municipal. Ce ai fi vrut, să fac scandal și gargară pentru caracterul de urgență? În ceea ce privește administrația publică sunteți nepricepuți, asumați-vă asta și nu mai încercați să faceți pe pricepuții pentru că faceți mai mult rău.
  Chiar dacă nu era această situație și primarul convoacă o ședință extraordinară, ori ședință extraordinara de urgență (de îndată), ce poate face un consilier local? Poate să îl dea în judecată pentru asta? Poate să anuleze ședință? Nicidecum! Codul Administrativ nu prevede o sancțiune sau vreo măsură pentru nemotovarea caracterului unei ședințe. Dacă are cvorum și ordinea de zi este votată, ședința este legală. Cum primarul are majoritate de consilieri locali, ar fi inutil și infantil să mă lupt contra caracterului urgent al unei ședințe.

  Dacă nu îți răspundeam urlai ca din gură de șarpe, că uite ce fals luptător sunt, presupunând pe tăcerea mea toate nepriceperile dumitale.
  Asumă că nu te pricepi și pe viitor sa te adresezi mie cu respect, ca un nepriceput către unul priceput, ca unui consilier local, ca unui om care a obținut rezultate pe care d-ta nu le-ai obținut. Se numește politețe. Dacă mă mai jignești întrebând bazaconii, nu îți mai răspund.

  Comentariu by Mentalistul — 25 ianuarie 2022 @ 8:19

 25. https://images.app.goo.gl/3UPQJ83YKcTY8L3B9

  Comentariu by Anonim — 25 ianuarie 2022 @ 9:56

 26. Dle Menabit a cam râs tot orașul de prezența dvs stingheră la manifestarea respectivă. Regulamentul,regulamentul, dar nu a fost publicat niciunde acel regulament de care tot faceți caz. Coroane pot fi depuse și în memoria celor care au înfăptuit Unirea Principatelor. Iar abținerea de la vot nu e totuna cu votul contra! Simplu. Explicații puteți scrie la nesfârșit dar abținerea înseamnă că nu ați vrut să vă spuneți părerea. Puteți consulta Dex-ul decât să scrieți mii de cuvinte. Usr Mangalia e activ, bravo lor, de cât să vă luați de ei, aiurea, mai bine vă uitați în curtea dvs.

  Comentariu by Escu — 25 ianuarie 2022 @ 12:58

 27. Domnule Menabit, eu nu am facut decat referire la faptul ca ai afirmat, sau te-ai laudat in numeroase randuri cu actiunile legale pe care le-ai demarat impotriva derapajelor administratiei locale. Am remarcat doar ca pe portalul instantelor de judecata nu exista nici macar o singura actiune. Acum vii si ne spui ca de fapt nu ataci dumneata ci le oferi asistenta celor prejudiciati. Nu crezi ca normal ar fi sa le ofere asistenta cineva cu studii juridice, studii pe care din cate stiu dumneata nu le ai si deci nici o calitate de a oferi asistenta juridica. Eu inteleg ca doar profiti de niste oameni care au diverse probleme cu administratia locala pentru a te baga in seama si a-ti face ceva capital electoral.

  Comentariu by Anonim — 25 ianuarie 2022 @ 15:15

 28. Deja mă plictisești cu frustrările tale politice!
  Am o echipă de avocați pricepuți în contencios-administrativ (întreabă pe Radu Cristian dacă nu mă crezi, ori pe secretarul municipiului). Aceștia reprezintă pe cei care își caută dreptatea și nu au mijloacele financiare, ori cunoștințele cum să se lupte în instanță.

  Dar un lucru vreau să îl lămurim. Tu discuți despre mine, încerci să mă ataci pe mine, dar nu ai aceeași pasiune cu Radu Cristian. Eu mă lupt – și nu poți să contești asta, tot orașul vede ce fac și știe asta – cu cei care devalizează Mangalia și își bat joc de locuitorii ei. Fac opoziție nemerniciilor celor de la putere. Iar dumneata, în loc să faci gargară la ușa lor, vii să ataci verbal și să mă inculți pe mine, din senin. Cu aberații despre caracterul de urgență al ședinței (l-am explicat, a existat urgența), cu tâmpenia că „abținerea” ar fi vot „pentru” (nu, nu este), m-ai jignit făcându-mă laș pe o chestiune despre care nu știi nici tu cum a fost, ba am votat pentru, ba m-am abținut.
  Pentru mine este așa:
  1. Fie ești vreun complice al lui Radu Cristian și asta te poziționează în categoria nemernicilor cu care mă lupt, deci nu am vreo rațiune să te bag în seamă cu aberațiile tale.
  3. Fie ești un frustrat invidios pe cum sunt perceput de populație și încerci să mă denigrezi pentru a nu obține capital electoral (ai amintit despre asta, mă așteptam să confirmi), nu contează pentru tine faptul că sunt de partea binelui și spre deosebire de alți consilieri locali eu fac ceva pentru bine, cu rezultate sau nu, dar pentru bine. Nu contează ce este bine pentru Mangalia, contează doar interesul tău personal de a mă ataca din interes politic. Acest tip de caracter, acela de a da cu pietre în interes propriu, îl au și cei care devalizeaza Mangalia și fac rău oamenilor. Ești la fel ca Radu Cristian, doar că nu deții puterea.
  De de mă ataci, zevzecule, pe mine? Sunt eu primar? Am eu vreo putere de decizie? Nu realizezi că frustrarea din gelozie pe care o exprimi convinge pe ceilalți oameni că am niște merite pentru care tu și alții ca tine vă ofticați?
  Nu realizezi că toate minciunile pe care le recunoaște și un elev de gimnaziu sunt o confirmare a intenției vădite de a mă ataca? Ce înțelege un om când vă vede atât de disperați să mă atacați cu aberații?
  Voi îmi faceți o imagine de om puternic, eu nu mai trebuie să fac altceva. Voi îmi măriți capitalul politic, arătând cu aceste atacuri ce fel de caracter aveți.
  Soune-i unui om pe care l-am ajutat să nu fie dat afară din casă că o fac pentru capital politic… crezi că mă va repugna și va refuza să fie ajutat de mine?
  Când spui despre cineva, în același timp spui și despre tine. Îți arăți caracterul. Ești invitatul meu să continui.

  Comentariu by Mentalistul — 25 ianuarie 2022 @ 22:53

 29. Esti amuzant domnule Menabit.”Nu am vreo rațiune să te bag în seamă cu aberațiile tale.” dar totusi scrii o poveste sa le combati si duci discutia in cu totul alte zone. Eu nu am intrebat nici de vot si nici nu te-am insultat. Am fost foarte specific si am intrebat de actiunile in instanta cu care te-ai laudat. Si care nu exista. Nu am nimic cu dumneata, chiar m-as bucura sa vad ca cineva i se opune primarului in mod real nu doar cu gargara pe net si minciuni. Si cu minciunica te-am prins oricat incerci dumneata sa o dai in altele. Pune-te si fa treaba pentru care ai fost ales, lasa psihologia pentru aia cu facultate.

  Comentariu by Anonim — 26 ianuarie 2022 @ 10:54

 30. Nici usturoi n-ati mancat, nici gura nu va miroase, aceleasi personaje ponosite, aceasi gasca care se complace in tot ce vreti voi , doar ca sa le fie lor bine. Noi nu contam, noi le intretinem lor figurile, noi nu avem dreptul sa deschidem gura ca sar repede dulaii sa ne atace. Nu exista in lumea asta, ca un oras cu potential turistic sa fie aproape in faliment, faceti imprumuturi, votati bugete, va scoateti ochii unii altora , ba ca ala a favut ba ca ala a dres, toti sunteti identici. faceti achizitii dubioase, aveti aceasi clientela cu aceasi beneficiari reali dar sub alte denumiri. O parte n-au curaj sa vorbeasca si isi pun mainile la ochi si degetele in urechi ca sa nu stie, iar altii ar spune dar isi pierd portia din ciolan. Rusine voua, tuturor. N-avem turism, n-avem locuri de munca, n-avem scoli decente, n-avem lumina, caldura , strazi, si lista continua. In schimb voua, ce va pasa?!? Mai faceti o combinatie , mai votam la suprapret niste “chestii” pe principiul “ las’ ca merge si asa… “ nu va strig nici rusine si nici nu va injur, nu s ca voi, dar sa va feriti de saturatia oamenilor, nu mai e mult si cu sihuranta toti vor simtii fiorul

  Comentariu by pop — 26 ianuarie 2022 @ 12:19

 31. Pt 30: Te adresezi mie?

  Pt 29: Cum am scris, care e logica să mă ataci pe mine? Din cauza mea se întâmplă jaful asta organizat asupra Mangaliei? A avut altcineva curajul să spună public lucrurilor pe nume, cu date concrete etc? Vrei să încetez? De ce vrei să încetez, ce nu-ti convine.

  Comentariu by Mentalistul — 26 ianuarie 2022 @ 15:48

 32. Gata s-a rezolvat de la fasole cu cârnați 50% adică din 30000 lei = 15000 lei către Ana -Maria ,au fost 200 de Porții cu fasole de ziua unirii si restul de. bani ??????????

  Comentariu by Nelu — 27 ianuarie 2022 @ 13:42

 33. Pt. #28
  https://www.replicaonline.ro/petrica-buduru-baga-26-de-milioane-de-lei-in-portul-constanta-507429/
  se baga si πticu’ ?

  Comentariu by nabuco — 4 februarie 2022 @ 14:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress