Mangalia – politica locală

13 ianuarie 2022

Anunț dezbatere publică

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:54

14 Comments »

 1. Primăria așteaptă propuneri până pe 17.012022, la un proiect care va fi disponibil pe 20.01.2022.

  Vorba lui Farfuridi ”Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”

  Comentariu by lucian visa — 13 ianuarie 2022 @ 12:00

 2. O să fac cerere pentru respectarea procedurii. La fel ca anul trecut. Altfel bugetul e atacabil.

  Comentariu by Mentalistul — 13 ianuarie 2022 @ 21:26

 3. https://mangalia.ro/index.php/2022/01/14/sectii-inchise-din-cauza-covid-19-la-spitalul-mangalia/

  Madam sefa nu raspunde pentru parangheliile din incinta spitalului unde s-au imbolnavit asistentele si doctorii?

  Comentariu by anonim — 14 ianuarie 2022 @ 11:00

 4. Am trimis noi, din partea usr Mangalia, cerere de publicare a draftului de proiect de buget, în baza legii 772/2006, art 39, care prevede obligația expresa a UAT-urilor de a publica pe site-ul instituției și în presa locala bugetul, in 15 zile de la publicarea bugetului de stat in Monitorul Oficial. De asemenea, termenul de dezbatere de 7 zile, între 20.01 și 27.01 nu respecta prevederile legale de 15 zile termen de dezbatere, contestații, amendamente sau propuneri.

  Comentariu by Abdurefi Semiran — 14 ianuarie 2022 @ 13:39

 5. Legea 273/2006 *

  Comentariu by Abdurefi Semiran — 14 ianuarie 2022 @ 13:40

 6. @2…te-ai trezit cam târziu usr-ul a trimis deja adresă către primărie în ce privește publicarea bugetului. Însă tu chiar nu știai că proiectul de buget nu a fost publicat?

  Comentariu by Escu — 14 ianuarie 2022 @ 15:05

 7. Consilierilor locali nu li se transmite nimic din partea primăriei, în afara de documentațiile care însoțesc hotărârile, și acelea incomplete.

  Eu am să mă explic pe mine, nu o să bag seama la …USR (în Mangalia nu există vreo organizare USR!). Dna Semiran crede că dacă a făcut o cerere s-ar fi rezolvat ceva. Nu, mai mult încurcați treaba, dacă nu știți cum să faceți și când să faceți.

  Mai întâi: iau în seamă doar formele finale. În acest caz, este vorba despre bugetul local, care nu este al meu, ci este al tuturor locuitorilor Mangaliei. Toți locuitorii Mangaliei pot veni cu propuneri, iar consilierii PER vor veni cu propuneri în funcție de consultările cu cetățenii. Dacă nu vor fi votatate amendamentele, practic este respinsă voința cetățenilor.

  USR și toți agiamii din politică să înțeleagă că nu se pot întrece cu mine, mai ales în chestiunile practice. Face ceva Radu pe cererile de la USR. Mai important este ce am scris în primul comentariu: „Altfel bugetul este atacabil.” Această frază are mai multă putere decât orice cerere, adresă sau acatist făcut în scris către primărie.
  Anul trecut am făcut ce trebuia făcut, au încercat să treacă bugetul fără respectarea legii. I-am lăsat și am procedat la documentații, astfel că dezbaterea publică și aprobarea bugetului au tot fost amânate. Ca să se învețe minte. Așa a ajuns puternică această frază: „Altfel bugetul va fi atacabil.” Rostită de mine are putere, cei care conduc Primăria știu că mă pricep să fac procedurile și că merg până la capăt.

  Apoi…, eu acord prezumția de nevinovăție tuturor, nu sunt un pândac la blocat activitatea orașului. A scris presa imediat despre lipsa proiectului dezbătut, practic li s-a atras atenția. Dacă nu o repară nimeni, atunci e intenție. Intenție fiind, aștepți până pe data de 26.01.2022 și atunci faci o cerere pentru reluarea procedurii de publicare, deoarece nu s-a respectat legea. Din momentul acela trebuie să respecte procedura de la capăt, asta înseamnă amânarea bugetului. Cel mai probabil, presați de timp și de primar, vor continua așa, sperând să scape cu inatanța. Dacă nu vot face, voi câștiga în instanță abrogarea HCL.
  Dacă aș face procedurile de astăzi, știind că eu mă pricep și o duc la capăt, vor relua publicarea astăzi și amânarea va fi de câteva zile, nu câteva luni. Au fost atenționați prin presă, astfel că rămâne să constat dacă insistă în intenția de a nu publica documentul dezbătut și transformă dezbaterea publică într-un simulacru, doar pentru că legea cere să fie făcută. Cu mine ei sunt siguri că îi bag în blocaj cu bugetul, dacă nu respectă procedura.

  Și atunci, ca unul care face cu adevărat opoziție primarului și echipei de devalizatori, ar fi inteligent și util să mă duc cu reclamația administrativă/procedura prealabilă din prima zi de publicare a anunțului pentru dezbaterea publică? Ori în ultima zi de procedură prealabilă?

  Pe USRiști ar trebui să vă las infantili, jucându-vă prin curtea grădiniței.
  Dar sunt obligat să fac precizarea pentru cei care m-au votat pentru CL. Am ajuns la alt nivel: sunt eficace, nu fac gargară.

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 9:06

 8. Pt.6: Să facem conversație, zic. Nu există întrecere între mine și așa-zisul USR de Mangalia. Am candidat pe propriile forțe, dacă aș fi candidat din partea USR câștigam și Radu pleca. USR era puternic pe țară în perioada alegerilor locale și cu mine candidat, cu organizarea și forța pe care am arătat-o în campanie nu avea loc nici Murad la candidatură să rupă votul anti-Radu în două, nici Radu nu mai primea voturi. Dar USR a făcut troc la Constanța să dea Mangalia lui PNL, astfel că cei din Mangalia, 9 câți erau, au respectat ordinul și au acceptat pe Paris candidat, un cal mort. Singur, am reușit 3 consilieri, iar USR niciunul. Dacă țineam mai mult la interesul meu decât binele Mangaliei, nu mă retrăgeam pentru Murad și aveam 5, poate 6 consilieri, mai mult decât PSD.

  Încă o dată, dacă eu candidam din partea USR, astăzi Radu era plecat și eram primar. Comparând rezultatele obținute de USR cu ale mele, diferența e clară. Nu încerca să îi aduci la egalitate cu mine, pentru că este absurd.

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 9:25

 9. Ce te întreb eu și ce zici tu…Referitor la comparație doar tu o faci. Prea multă vorbărie. Tu ai vrut să candidezi și din partea celor de la AUR nu numai din partea USR. Îți urez mult succes în activitate, sper să fii mai atent și mai rapid în contestarea anomaliilor Primăriei și să ataci mai mult ce fac consilierii PSD și PNL. Mai puține vorbe și mai multe fapte!

  Comentariu by Escu — 15 ianuarie 2022 @ 15:32

 10. Observ că nu ești atent la fapte, dar ai opinii privind activitatea mea.
  Eram fără partid și aveam nevoie de listă pentru consilieri. AUR tocmai ce se înființase în Decembrie 2019, ar fi vrut să candidez pentru AUR, George Simion a anunțat la TV fără să mă consulte sau să fi dat un răspuns concret. După ce am înțeles interiorul AUR, am preferat să merg cu PER. Sunt din etnie minoritară, ar fi fost absurd să merg cu un partid format cu legionari și șovini. Știam pe ce nișă se bazează AUR, știam că vor intra în parlament dacă vor ști să ajungă pe canale neconfirmiste la electorat. Am poze cu mine cu mine și Simion și Târziu, când le desenam scheme de comunicare online pe tablă. Aceeași strategie am folosit-o în campanie, am avut un electorat sigilat, de aici și rezultatul pe consiliu, chiar dacă i-am bulversat pr alegători cu retragerea în favoarea lui Murad.
  Acum sunt mai experimentat, știu ce este de făcut. Dar vreau să precizez: înainte de campanie (care nu prea a fost campanie democratică deoarece măsurile pentru pandemie mi-au fost impuse, în timp ce Radu a folosit angajații primăriei să bată la ușile oamenilor),… deci, înainte de campanie aceeași care se dau pricepuți pe aici urlau că nu voi avea nici 200 voturi, iar alții mă denigrau pentru că susțineau alt candidat. Unde vă este candidatul acum? De ce nu se luptă pentru ce vreți să lupt eu? Ce fapte au făcut cei pentru care m-ați denigrat pe nedrept? Pe cine veți susține în viitor? Tot pe un neica nimeni nepriceput în administrație publică, venit de aiurea? Am dovedit ce știu și ce pot. Pe viitor, dacă sunt solicitat voi răspunde. Sunt convins că locuitorii Mangaliei mă vor cere, nu trebuie să am proprie inițiativă.

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 16:24

 11. Domnul Ozzy ar trebui sa se rezume la cratiță, se pricepe mai bine și scoate și un ban de țigări, decât sa fie veșnicul candidat la primărie! El cearta partidele ca nu l-au desemnat candidat, jignește cetățenii orașului ca nu l-au votat, toți sunt prosti, doar el e deștept! E asa de deștept, ca votează, el și consilierii PER, toate mizeriile primarului. Asta arată a comisioane, nu a opoziție! Și de gargara lui megalomană s-a saturat lumea,am văzut asta când s-a vândut lui Murad pe doi arginti.

  Comentariu by Valeriu Tibi — 15 ianuarie 2022 @ 17:12

 12. Am crezut că au dispărut ignoranții de pe blogul acesta.
  Mai și minți nesimțit, consilierii PER nu au votat mizeriile primarului.

  PNL și PSD au votat la unison. Plângi la ușa lor!

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 23:26

 13. Studiu sociologic înalt documentat științific! Accept PERcapita-scazut ! Concluzie „științifică : cine nu-i cu mine e …”ignorant” !

  Comentariu by Anonim — 16 ianuarie 2022 @ 9:43

 14. Domnule Ozzy, de ce credeai ca au dispărut ignorantii de pe acest blog, e al tău? Ori îți arogi dreptul de a-i ordona pe toți după cum îți patinează ție psihicul? Este de neconceput ca exista oameni care sunt imuni la histrionismele tale? Uite ca ne mai uitam și noi pe site-ul primăriei și vedem ca HCL-urile trec cu voturi în unanimitate și nu am văzut niciun consilier, din cei 19, care sa se opună vreunei hotărâri a primarului! Asta te face complice și răuvoitor la adresa cetățenilor pe care, cu ipocrizie, zici ca-i reprezinți!

  Comentariu by Valeriu Tibi — 16 ianuarie 2022 @ 11:07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress