Mangalia – politica locală

13 ianuarie 2022

Anunț dezbatere publică

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:54

27 Comments

 1. Primăria așteaptă propuneri până pe 17.012022, la un proiect care va fi disponibil pe 20.01.2022.

  Vorba lui Farfuridi ”Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”

  Comentariu by lucian visa — 13 ianuarie 2022 @ 12:00

 2. O să fac cerere pentru respectarea procedurii. La fel ca anul trecut. Altfel bugetul e atacabil.

  Comentariu by Mentalistul — 13 ianuarie 2022 @ 21:26

 3. https://mangalia.ro/index.php/2022/01/14/sectii-inchise-din-cauza-covid-19-la-spitalul-mangalia/

  Madam sefa nu raspunde pentru parangheliile din incinta spitalului unde s-au imbolnavit asistentele si doctorii?

  Comentariu by anonim — 14 ianuarie 2022 @ 11:00

 4. Am trimis noi, din partea usr Mangalia, cerere de publicare a draftului de proiect de buget, în baza legii 772/2006, art 39, care prevede obligația expresa a UAT-urilor de a publica pe site-ul instituției și în presa locala bugetul, in 15 zile de la publicarea bugetului de stat in Monitorul Oficial. De asemenea, termenul de dezbatere de 7 zile, între 20.01 și 27.01 nu respecta prevederile legale de 15 zile termen de dezbatere, contestații, amendamente sau propuneri.

  Comentariu by Abdurefi Semiran — 14 ianuarie 2022 @ 13:39

 5. Legea 273/2006 *

  Comentariu by Abdurefi Semiran — 14 ianuarie 2022 @ 13:40

 6. @2…te-ai trezit cam târziu usr-ul a trimis deja adresă către primărie în ce privește publicarea bugetului. Însă tu chiar nu știai că proiectul de buget nu a fost publicat?

  Comentariu by Escu — 14 ianuarie 2022 @ 15:05

 7. Consilierilor locali nu li se transmite nimic din partea primăriei, în afara de documentațiile care însoțesc hotărârile, și acelea incomplete.

  Eu am să mă explic pe mine, nu o să bag seama la …USR (în Mangalia nu există vreo organizare USR!). Dna Semiran crede că dacă a făcut o cerere s-ar fi rezolvat ceva. Nu, mai mult încurcați treaba, dacă nu știți cum să faceți și când să faceți.

  Mai întâi: iau în seamă doar formele finale. În acest caz, este vorba despre bugetul local, care nu este al meu, ci este al tuturor locuitorilor Mangaliei. Toți locuitorii Mangaliei pot veni cu propuneri, iar consilierii PER vor veni cu propuneri în funcție de consultările cu cetățenii. Dacă nu vor fi votatate amendamentele, practic este respinsă voința cetățenilor.

  USR și toți agiamii din politică să înțeleagă că nu se pot întrece cu mine, mai ales în chestiunile practice. Face ceva Radu pe cererile de la USR. Mai important este ce am scris în primul comentariu: „Altfel bugetul este atacabil.” Această frază are mai multă putere decât orice cerere, adresă sau acatist făcut în scris către primărie.
  Anul trecut am făcut ce trebuia făcut, au încercat să treacă bugetul fără respectarea legii. I-am lăsat și am procedat la documentații, astfel că dezbaterea publică și aprobarea bugetului au tot fost amânate. Ca să se învețe minte. Așa a ajuns puternică această frază: „Altfel bugetul va fi atacabil.” Rostită de mine are putere, cei care conduc Primăria știu că mă pricep să fac procedurile și că merg până la capăt.

  Apoi…, eu acord prezumția de nevinovăție tuturor, nu sunt un pândac la blocat activitatea orașului. A scris presa imediat despre lipsa proiectului dezbătut, practic li s-a atras atenția. Dacă nu o repară nimeni, atunci e intenție. Intenție fiind, aștepți până pe data de 26.01.2022 și atunci faci o cerere pentru reluarea procedurii de publicare, deoarece nu s-a respectat legea. Din momentul acela trebuie să respecte procedura de la capăt, asta înseamnă amânarea bugetului. Cel mai probabil, presați de timp și de primar, vor continua așa, sperând să scape cu inatanța. Dacă nu vot face, voi câștiga în instanță abrogarea HCL.
  Dacă aș face procedurile de astăzi, știind că eu mă pricep și o duc la capăt, vor relua publicarea astăzi și amânarea va fi de câteva zile, nu câteva luni. Au fost atenționați prin presă, astfel că rămâne să constat dacă insistă în intenția de a nu publica documentul dezbătut și transformă dezbaterea publică într-un simulacru, doar pentru că legea cere să fie făcută. Cu mine ei sunt siguri că îi bag în blocaj cu bugetul, dacă nu respectă procedura.

  Și atunci, ca unul care face cu adevărat opoziție primarului și echipei de devalizatori, ar fi inteligent și util să mă duc cu reclamația administrativă/procedura prealabilă din prima zi de publicare a anunțului pentru dezbaterea publică? Ori în ultima zi de procedură prealabilă?

  Pe USRiști ar trebui să vă las infantili, jucându-vă prin curtea grădiniței.
  Dar sunt obligat să fac precizarea pentru cei care m-au votat pentru CL. Am ajuns la alt nivel: sunt eficace, nu fac gargară.

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 9:06

 8. Pt.6: Să facem conversație, zic. Nu există întrecere între mine și așa-zisul USR de Mangalia. Am candidat pe propriile forțe, dacă aș fi candidat din partea USR câștigam și Radu pleca. USR era puternic pe țară în perioada alegerilor locale și cu mine candidat, cu organizarea și forța pe care am arătat-o în campanie nu avea loc nici Murad la candidatură să rupă votul anti-Radu în două, nici Radu nu mai primea voturi. Dar USR a făcut troc la Constanța să dea Mangalia lui PNL, astfel că cei din Mangalia, 9 câți erau, au respectat ordinul și au acceptat pe Paris candidat, un cal mort. Singur, am reușit 3 consilieri, iar USR niciunul. Dacă țineam mai mult la interesul meu decât binele Mangaliei, nu mă retrăgeam pentru Murad și aveam 5, poate 6 consilieri, mai mult decât PSD.

  Încă o dată, dacă eu candidam din partea USR, astăzi Radu era plecat și eram primar. Comparând rezultatele obținute de USR cu ale mele, diferența e clară. Nu încerca să îi aduci la egalitate cu mine, pentru că este absurd.

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 9:25

 9. Ce te întreb eu și ce zici tu…Referitor la comparație doar tu o faci. Prea multă vorbărie. Tu ai vrut să candidezi și din partea celor de la AUR nu numai din partea USR. Îți urez mult succes în activitate, sper să fii mai atent și mai rapid în contestarea anomaliilor Primăriei și să ataci mai mult ce fac consilierii PSD și PNL. Mai puține vorbe și mai multe fapte!

  Comentariu by Escu — 15 ianuarie 2022 @ 15:32

 10. Observ că nu ești atent la fapte, dar ai opinii privind activitatea mea.
  Eram fără partid și aveam nevoie de listă pentru consilieri. AUR tocmai ce se înființase în Decembrie 2019, ar fi vrut să candidez pentru AUR, George Simion a anunțat la TV fără să mă consulte sau să fi dat un răspuns concret. După ce am înțeles interiorul AUR, am preferat să merg cu PER. Sunt din etnie minoritară, ar fi fost absurd să merg cu un partid format cu legionari și șovini. Știam pe ce nișă se bazează AUR, știam că vor intra în parlament dacă vor ști să ajungă pe canale neconfirmiste la electorat. Am poze cu mine cu mine și Simion și Târziu, când le desenam scheme de comunicare online pe tablă. Aceeași strategie am folosit-o în campanie, am avut un electorat sigilat, de aici și rezultatul pe consiliu, chiar dacă i-am bulversat pr alegători cu retragerea în favoarea lui Murad.
  Acum sunt mai experimentat, știu ce este de făcut. Dar vreau să precizez: înainte de campanie (care nu prea a fost campanie democratică deoarece măsurile pentru pandemie mi-au fost impuse, în timp ce Radu a folosit angajații primăriei să bată la ușile oamenilor),… deci, înainte de campanie aceeași care se dau pricepuți pe aici urlau că nu voi avea nici 200 voturi, iar alții mă denigrau pentru că susțineau alt candidat. Unde vă este candidatul acum? De ce nu se luptă pentru ce vreți să lupt eu? Ce fapte au făcut cei pentru care m-ați denigrat pe nedrept? Pe cine veți susține în viitor? Tot pe un neica nimeni nepriceput în administrație publică, venit de aiurea? Am dovedit ce știu și ce pot. Pe viitor, dacă sunt solicitat voi răspunde. Sunt convins că locuitorii Mangaliei mă vor cere, nu trebuie să am proprie inițiativă.

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 16:24

 11. Domnul Ozzy ar trebui sa se rezume la cratiță, se pricepe mai bine și scoate și un ban de țigări, decât sa fie veșnicul candidat la primărie! El cearta partidele ca nu l-au desemnat candidat, jignește cetățenii orașului ca nu l-au votat, toți sunt prosti, doar el e deștept! E asa de deștept, ca votează, el și consilierii PER, toate mizeriile primarului. Asta arată a comisioane, nu a opoziție! Și de gargara lui megalomană s-a saturat lumea,am văzut asta când s-a vândut lui Murad pe doi arginti.

  Comentariu by Valeriu Tibi — 15 ianuarie 2022 @ 17:12

 12. Am crezut că au dispărut ignoranții de pe blogul acesta.
  Mai și minți nesimțit, consilierii PER nu au votat mizeriile primarului.

  PNL și PSD au votat la unison. Plângi la ușa lor!

  Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2022 @ 23:26

 13. Studiu sociologic înalt documentat științific! Accept PERcapita-scazut ! Concluzie „științifică : cine nu-i cu mine e …”ignorant” !

  Comentariu by Anonim — 16 ianuarie 2022 @ 9:43

 14. Domnule Ozzy, de ce credeai ca au dispărut ignorantii de pe acest blog, e al tău? Ori îți arogi dreptul de a-i ordona pe toți după cum îți patinează ție psihicul? Este de neconceput ca exista oameni care sunt imuni la histrionismele tale? Uite ca ne mai uitam și noi pe site-ul primăriei și vedem ca HCL-urile trec cu voturi în unanimitate și nu am văzut niciun consilier, din cei 19, care sa se opună vreunei hotărâri a primarului! Asta te face complice și răuvoitor la adresa cetățenilor pe care, cu ipocrizie, zici ca-i reprezinți!

  Comentariu by Valeriu Tibi — 16 ianuarie 2022 @ 11:07

 15. Pt 13: Cel care știe pentru că analizează realitatea e mai ok decât cel care crede o realitate imaginată de el. Cel care știe dezbate subiectul, pune întrebări. Cel care crede, te ucide; sare imediat la pietre, pentru că e un fanatic credinței lui.
  Tu crezi, pentru că așa ai imaginat, că cine nu ar fi cu mine l-aș considera ignorant. Poți să întrebi la ce m-am referit și îți răspund. Dar preferi ce ai imaginat și vrei să impui și altora realitatea ta imaginat, caracterul ti-l dovedești prin asta. Și intenția de a mă insulta, restul sunt doar așezări de idei imaginate pentru a forma insulta.
  Atunci când faci multe afirmații într-un paragraf, logic este ca răspunsul să fie în ordinea subiectelor. Ai început cu insulte la nivel personal, asta înseamnă să fii ignorant, când înjuri la nivel personal pe un subiect de politică. Te consider ignorant pentru că la o discuție de idei tu vii cu insulte pe persoană fizică, denigrezi persoana pentru a o decredibiliza, deoarece nu ești capabil să combați ideea. Chiar și atacul la persoană este pe idei inventate, care arată că ai un caracter execrabil.
  Ai început cu cratiță și de bani de țigări. Adică vrei să spui că am îndeletniciri care nu sunt de apreciat și că aș fi sărac. Statul Român a considerat că sunt capabil și mi-a dat o responsabilitate să îi apăr frontierele și să opresc să între în țară teroriștii și banditii internaționali. Am instruit pe alții să facă ce fac eu, cu pricepere. Nu există în Mangalia altcineva cu experiența aceasta, de aceea știu că este adevărat când afirm că încercarea ta de denigrare este ca a țânțarului care zice că se cacă pe elefant. Apoi cu faptul că aș fi sărac și trebuie să fac bani de țigări. Un om inteligent ar vedea o mare calitate într-un om, care reușește să facă mai mult decât fac bogații, milionarii. Am făcut caritate totdeauna, am răspuns la pandemie, am susținut candidaturile mele pentru locale și parlamentare, fac orice afacere doresc și am investit în orice proiect mi-a plăcut. Nu știi câți bani am, dacă sunt bogat sau nu, dar afirmi ca și cum ai ști.
  Prima frază se termină cu „veșnicul candidat la primărie”. Am candidat o singură dată pentru primar și m-am retras. Dacă nu mă retrăgeam, poate câștigam. O singură dată am candidat. Și tu te exprimi cu „veșnicul”? Iar ești plin de rahat în gură!
  Cine este cel decredibilizat de cuvintele tale, eu sau tu? Nu ai nimic de pierdut, poți da cu pietre din noapte, o faci ca un laș, o faci cu toată răutatea. Ăsta ești, așa ești perceput. Crezi că dacă mă ataci scade simpatia pentru mine sau scade simpatia pentru mine? Nu știu câtă simpatie este, dar știu că sunt mulți oameni care respectă ce fac. Doar ignoranții și invidioșii frustrați nu mă respectă.
  Din expresia „s-a vândut lui Murad” te-ai poziționat ca fiind susținător lui Radu Cristian. Susținător lui Radu nu poate fi decât un complice la hoție, un ignorant ori un masochist. Cine mă denigrează: un hoț nenernic, un ignorant sau un masochist?

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2022 @ 11:39

 16. #ignore
  #irelevant

  Comentariu by Valeriu Tibi — 16 ianuarie 2022 @ 11:54

 17. Pt 14: Fie ai o problemă cu atenția, fie minți intenționat pentru propriile scopuri meschine.
  HCL în defavoarea cetățenilor Mangaliei nu au fost votate de către consilierii PER, am făcut amendamente pentru corectare.
  Personal am atacat la Prefect 23 de HCL, iar acum mai am taxele speciale și alte HCL care abia s-au publicat.
  Și la ANI, pentru faptul că în Decembrie au votat ca sumele încasate pe o taxă specială să devină venituri pentru un ONG condus de consilierii Filip Dumitru, Angelescu Dragoș și Stan Linica, lucru care reiese și din declarațiile lor de interese.

  Dintre toți consilierii, sunt cel care a făcut cele mai multe adrese, petiții, plângeri și memorii, prin care s-au corectat multe acte normative pentru a fi aduse la legalitate, iar tu minți execrabil în mod intenționat, acuzând cu minciuni că îmi iau comisioane? Ești bipolar? Ori nu am bani de țigări, ori mi-am tras comisioane? Hotărăște-te!

  La această oră nu e nicio miză, nu sunt alegeri, care este scopul urmărit cu minciunile și creștinismele acestea? La această oră nu există decât o sigură opoziție lui Radu Cristian: echipa mea. PSD și Pro România îi votează tot lui Radu. Lasă votul, dar nu ii fac opoziție în ședințe. Din contră, PSD se trezește mereu prin Foleanu să mă atace pe mine cu inepții, în favoarea lui Radu. Sunt singura opoziție pentru Radu, iar tu vii să mă ataci pe mine, în loc să mă susții. Asta nu înseamnă decât: fie ești complice lui Radu, ori fie invidia pe care o ai pe mine este mai puternică decât interesul pentru binele Mangaliei. Eu nu am făcut rău Mangaliei și cetățenilor ei, am făcut doar bine.
  Deci…, care ți-e scopul?

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2022 @ 12:00

 18. Erată: „cretinismele”

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2022 @ 12:02

 19. În altă ordine de idei, v-a venit factura la căldură?

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2022 @ 12:51

 20. Nesimtirea cu care propagi în spațiul public merite inexistente sunt direct proporționale cu incapacitatea ta de a lua un examen pt permisul de conducere, dar care are tupeul sa susțină ca ar putea conduce un oraș! Despre asta este vorba: manipulare ieftina a cetățenilor! Nu poți sa pretinzi de la fiecare partid ca tu ești candidatul mesianic, când tu îi umilești public pe toți! Domnia su prostia se plătesc! Sper sa candidezi tot din partea PER la alegerile viitoare și sa nu mai faci anticamera la ușa altor partide! Succes!

  Comentariu by Valeriu Tibi — 16 ianuarie 2022 @ 12:57

 21. Pt.19
  Apartament 3 camere 630 lei

  Comentariu by lucian visa — 16 ianuarie 2022 @ 13:00

 22. Din curiozitate,ca urmare a faptului ca Ozzynusevinde a susținut faptul ca USR Mangalia nu exista, am intrat pe pagina lor și vad ca sunt chiar activi, spre deosebire de per, pnl, psd, aur, care nu postează nimic! Eu nu as face atara zgomot, știind ca nu fac nimic pt cetățeni! Unde e patrula aia verde cu care te lăudau? Dar fabrica de papuci ori festivalul care ar fi omorât Untold-ul? Unde? Faci lucruri pt buzunarul tău, nu pt oraș!

  Comentariu by Valeriu Tibi — 16 ianuarie 2022 @ 13:49

 23. Pt 22: Cu asta m-am lămurit de modul cum gândești. Pe viitor, nu mai bag astfel de inepții în seamă.
  Îți doresc o zi bună, acolo în bula ta.

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2022 @ 13:53

 24. Pt 21: E acceptabil? Merită?
  Oricum, pentru cei 630 de lei se mai plătesc 945 lei subvenție către Goldterm, din bugetul local. Costul de producție al căldurii pe luna decembrie a fost de 1.575 lei pentru cele 3 camere.
  Consider că o centrală ecologică de scară (sau de bloc) e mult mai rentabilă și costul de achiziție și montare ar fi acoperit de subvenția pe 3 luni. Cu programul pentru termoficare.

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2022 @ 14:01

 25. Buna miscare, a inventat Radu pe Ozzy sa i dea si de munca si a pus si un candidat looser la USR sa castige. Sa vedem ce face si la urmatoarele ce vamesi revolutionari si looseri constanteni mai pune, acum trebuie sa puna si la AUR un looser

  Comentariu by Fane — 16 ianuarie 2022 @ 15:19

 26. Pt 25: Fane, cât timp ești în pușcărie nu poți vota la Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2022 @ 15:52

 27. Pt. #24
  https://www.replicaonline.ro/anpc-infiinteaza-comandamentul-pentru-energie-pentru-verificarea-neregulilor-din-facturi-504689/

  Comentariu by nabuco — 16 ianuarie 2022 @ 23:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress