Mangalia – politica locală

22 decembrie 2021

Locuitorii Mangaliei se plâng că îngheaţă în apartamente, în timp ce pompierii sunt chemaţi să constate dezastrul din centralele termice!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 9:25

Termoficarea, la Mangalia, rămâne, un an în plus, o problemă care depăşeşte cu mult capacitatea profesională a administraţiei publice locale. Pe reţelele de socializare, dar şi la dispeceratul Goldterm Mangalia, se întegistrează, zilnic, zeci de plângeri din partea cetăţenilor rămaşi fără căldură în plină iarnă. Problemele, spun aceştia, au apărut în urma renunţării la încălzirea pe gaz şi revenirea la combustibilul clasic, extrem de poluant. Furnizarea agentului termic a demarat, în noiembrie cu extrem de mare întârziere şi, de două luni încoace, centralele pică, una câte una, răpuse fie de proasta calitate a combustibilului, care înfundă filtrele, fie din cauza instalaţiilor interioare.

În urmă cu trei zile, ISU Dobrogea anunţa presa că, la un bloc de pe strada Ştefan cel Mare, se iscase un incendiu puternic, semnalat de locuitori. Sosiţi la faţa locului, surpriză: pompierii au constatat că, de fapt, era vorba despre coşul de evacuare al centralei din zonă, inundat de vălătuci de fum negru, rezultaţi din arderea combustibilului aşa zis clasic.

În 2011 fostul primar al urbei, Mihai Claudiu Tusac, era huiduit, la scenă deschisă, de mangalioţii îngheţaţi în locuinţe. Acesta este şi motivul principal ce l-a costat, pe Tusac, fotoliul de primar.

Unul dintre leitmotivele urcării în funcţia de primar a actualului edil, Cristian Radu, a fost tocmai promisiunea căldurii constante şi ieftine în apartamente şi aducerea gazului la Mangalia. Gaz avem, dar nu în centralele Goldtermului, incapabil să asigure plata furnizorului. Cum, la fel de incapabilă se dovedeşte conducerea acestei instituţii în gestionarea celor două atribuţii mari şi late ce-i revin: căldura şi iluminatul public.

Probabil, o schimbare a acestei conduceri, ar putea aduce oameni de specialitate în funcţie, de la ingineri la finanţişti, capabili să gestioneze situaţia gravă în care este scufundat. an de an, Golterm Mangalia!

editiadesud.ro 22.12.2021

7 Comments

 1. D’a halatul cat costa ! Pret gigacalorie ?

  Comentariu by I.S — 22 decembrie 2021 @ 11:01

 2. Încă de pe vremea lui Oprescu „capitalistii” plăteau 170/giga ! Acu au 163…si primarul e de vina pentru blocaj ! Da’nu-i bai ca se va mari in toata tara…borcanul „subventiei” !

  Comentariu by I.S — 22 decembrie 2021 @ 11:12

 3. ” ar putea aduce oameni de specialitate”, pai ,in primul rind, aia nu sint membri de partid pnl ca sa vina sa lucreze ptr oras si in al doilea rind nu stiu nici sa pupe in cur pe radu, precum mari directori din primarie.
  Linistea sa asternut peste oras, azi a venit o cisterna cu „fum”, nu mai sunati 122

  Comentariu by pop — 22 decembrie 2021 @ 13:06

 4. Pt. #1
  https://m.youtube.com/watch?v=n3E7MHva6lY

  Comentariu by nabuco — 22 decembrie 2021 @ 22:47

 5. https://www.facebook.com/107064544484552/posts/417130390144631/

  Comentariu by I.S — 23 decembrie 2021 @ 7:03

 6. CUM E CU SUBVENTIA :Nu uitati un adevăr fundamental :…Nu exista „bani publici”,ci numai bani rezultați din taxe si impozite !

  Comentariu by I.S — 23 decembrie 2021 @ 7:32

 7. Pt. #5
  https://www.romaniacurata.ro/largirea-interceptarii-comunicatiilor-introdusa-pe-sest-de-guvern/

  Comentariu by nabuco — 23 decembrie 2021 @ 15:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress