Mangalia – politica locală

4 noiembrie 2021

La ANL-urile din MANGALIA intră doar cine are PILE!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:57

Luminița Smău locuiește în Mangalia de 6 ani și de atunci a început calvarul pentru ea. Femeia, dependentă de scanunul cu rotile, se chinuie să beneficieze de o locuință socială de 6 ani de zile, însă, ce a primit au fost doar promisiunile de campanie ale primarului Cristian Radu… și cam atât. Dosarele depuse pentru o locuință de tip ANL au întâmpinat diverse obstacole precum lipsa vechimii, lipsa unei familii întemeiate, sau a copiilor. Mai mult, aceasta a cunoscut și atitudinea ignorantă a angajaților de la Asistența Socială care, conform spuselor ei, când o văd spun ‘uite a venit și asta, vrea să cerșească o casă’. Disperată fiind, femeia a apelat la cotidianul Replica de Constanța pentru a-i face cunoscută povestea prin care trece de ani de zile. În rândurile de mai jos puteți citi mărturiile femeii cu a cărei soartă instituțiile se joacă ping-pong.

Iată povestea femeii

„M-am mutat de 6 ani în Mangalia, am avut oportunitatea ca cineva să mă ia în spațiu pentru că eu sunt plecată de la vârsta de 24 de ani din județul Bacău. Am locuit și în Constanța o perioadă, dar nu am avut acte, nu a avut cine să mă ia în spațiu, am fost pur și simplu ‘buletin fără adresă’. Odată ce am ajuns în Mangalia, tot mi s-a spus să fac dosarul pentru o locuință socială pentru că mi s-a spus că mă încadrez pentru locuință. Am depus dosarul, nu m-am încadrat chiar în toate cerințele pe care mi le-au cerut deoarece pe unde am stat oamenii nu mi-au făcut contracte, alții mi-au spus că mă țin doar așa, până când vin ei din străinătate și nu le-am plătit chirie ci doar utilitățile.

Eu am depus dosarul dar problema este că cei de la Asistența Socială nu au vrut să îmi facă acea anchetă socială pentu că au spus că îmi știu cazul, am mers și la domnul Radu Cristian și am vorbit cu el personal și mi-a spus: ‘Luminița te rezolvăm’, apoi a vorbit cu directoarea de la ANL-uri și i-a spus să mă treacă ca prioritate și doar vorbe au rămas. În timpul alegerilor m-au sunat cei de la Asistență Socială și când le-am spus să-mi revizuiască dosarul și să mă ia în considerare, mi-au spus că mă sună, mă rezolvă și așa a rămas. Eu în continuare am rămas să mă mut dintr-o locație în alta. Din păcate, îmi este din ce în ce mai greu să mă mut pentru că sunt în scaun rulant”, a declarat pentru Replica, Luminița Smău.

„La ANL-urile din Mangalia intră doar cine are pile, cine are cunoștințe”

„Ar trebui să fiu luată în considerare ca și caz social, ca o urgență. Am ieșit și pe stradă cu o pancardă în mână pe care scria ‘caut locuință’ și chiar a trecut primarul pe lângă mine dar nu s-a oprit. O doamnă de la Asistența Socială mi-a spus ‘uite a venit și asta, vrea să cerșească o casă’ și m-am simțit prost. Când nu o să mai găsesc înțelegere și nu o să mă mai primească oamenii o să ies și eu în fața Primăriei, cu bagajele și mă mut acolo. La ANL-urile din Mangalia intră doar cine are pile, cine are cunoștințe, nu noi, oamenii simpli care avem nevoie de ajutor. Nu vreau să îi judec, dar totuși, suntem oameni și noi.”, a mai spus femeia.

Diana BERECHET, Replica 04.11.2021

11 Comments

 1. https://www.youtube.com/watch?v=hv7ka_aYv1I

  :-((

  Comentariu by nabuco — 9 noiembrie 2021 @ 20:56

 2. https://www.replicaonline.ro/citu-nu-este-de-acord-cu-impozitarea-marilor-averi-penalizam-pe-cineva-care-a-muncit-si-a-acumulat-active-496521/

  Comentariu by nabuco — 11 noiembrie 2021 @ 16:07

 3. https://www.cotidianul.ro/25-de-ani-de-la-alegerea-lui-e-constantinescu-presedinte/
  La multi

  Comentariu by nabuco — 17 noiembrie 2021 @ 19:44

 4. @3-Și încă Cîți… 😉 prim-miniștri vom mai avea !!

  Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2021 @ 19:57

 5. @3- Acu avem un „elefant cu geaca rosie” care a schimbat in fiecare an cate unu’ si de fiecare…casa !

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2021 @ 20:05

 6. @3-Și Iliescu,a fost testat de PCR de prin anii 50 și deși a iesit mereu pozitiv…tot n-a mierlit-o !

  Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2021 @ 20:12

 7. @3- Si Veorica Dăncila,văzând că Ciolacu nu da la pace cu ala micu care respiră greu,l-a sunat pe elefantul cu geaca rosie : – Alo Maț chemat ?

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2021 @ 20:30

 8. @3-Intentia mea(Cu scuze) este sa va mai „deconectez” ! Am mai spus că mie mi se cam rupe si stiindu-ne cam de varsta apropiată,nu-mi rămâne decât…apreciere : Sunteti tare nu vi se rupe !

  Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2021 @ 20:46

 9. Pt. #4,5,6,7,8 …
  OK
  …9,10.
  Cine nu-i gata il iau cu lopata ! strigara minerii(„scanteia” democratiei mioritice).

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2021 @ 22:37

 10. @9

  Comentariu by nabuco — 17 noiembrie 2021 @ 22:58

 11. Ca bine le mai „dixit” la:
  https://www.youtube.com/watch?v=dSgg_7b20oQ

  Comentariu by nabuco — 17 noiembrie 2021 @ 23:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress