Politica locală

16 octombrie 2021

Bogdan MAGANU se LUPTĂ în INSTANȚĂ pentru ȘEFIA Sanatoriului Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:36

Fostul viceprimar din Mangalia, Bogdan Maganu, care a fost și la conducerea Sanatoriului Mangalia, continuă lupta în instanță. Acesta a participat, în vara anului 2020, la concursul pentru ocuparea postului de manager al Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, l-a luat, iar ulterior Ministerul Sănătății, prin ordin, a anulat concursul. Astfel, interimar a fost numit Lucian Nichita. Maganu a tot depus cereri în instanță, în două situații câștigând bătăliile, dar doar pe fond, momentan.

Bogdan Maganu a fost managerul interimar al Sanatoriului Balnear Mangalia din 2017, iar în august 2020 a participat la concursul de ocupare a postului. A fost desemnat câștigător, însă, ulterior, Ministerul Sănătății a emis un ordin prin care a anulat concursul, întrucât s-ar fi desfășurat nelegal.

Prima solicitare în instanță

Maganu a mers în instanță și a solicitat suspendarea executării actului administrativ emis de Ministerul Sănătății, dar Curtea de Apel Constanța i-a respins cererea. Între timp, Bogdan Maganu a depus o altă cerere în instanță cu obiectul ”anulare act administrativ Obligaţia de a face”.

A doua solicitare în instanță

Pe 19 aprilie, magistrații au decis: ”Anulează Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.1896/22.09.2020 privind numirea domnului Nichita Lucian în funcţia de manager interimar al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia. Obligă Ministerul Sănătăţii să emită ordinul de numire a domnului Maganu Bogdan în funcţia de manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia. Respinge cererea de obligare a pârâtului Ministerul Sănătăţii la plata de despăgubiri constând în salariile cuvenite funcţiei de manager, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”. Decizia nu a fost definitivă, iar Ministerul Sănătății, Bogdan Maganu și Lucian Nichita au depus apel, în iulie. Încă nu s-a stabilit termenul procesului de judecată.

A treia solicitare în instanță

Însă, Bogdan Maganu a mai înaintat încă o cerere în instanță, solicitând anularea unui alt act administrativ și/sau suspendarea executării actului respectiv.

La data de 13 octombrie 2021, Curtea de Apel Constanța a decis: ”Dispune anularea Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 263/01.04.2021 ca nelegal. Respinge pretenţia reprezentată de suspendarea efectelor aceluiaşi act administrativ, ca rămasă fără obiect”, potrivit minutei judecătorești. Nici în acest caz decizia nu este definitivă.

Citește și: Bogdan Maganu a CÂŞTIGAT… şi NU prea concursul pentru şefia Sanatoriului Balnear Mangalia

Liliana IONIȚĂ 16.10.2021

9 Comments

 1. „mai bogdane , mai..” dar cind tu ai fost ” inscaunat” de boudog, pe criterii politice, de ce nu te-ai urzicat?? Aaaa, erati voi la butoane.
  Acum e alt pupator de cururi „manager”…

  Comentariu by pop — 17 octombrie 2021 @ 18:44

 2. Pop esti lesbi?

  Comentariu by Anonim — 18 octombrie 2021 @ 21:29

 3. e uimitoare lipsa de demnitate a asa zisilor politicieni.n a muncit o zi , a facut doar politica, numit pe diverse criterii politice intr o functie, iar cand e dat jos urla din rasputeri ca unde ii sunt drepturile.
  cel dinaintea lui n ar fi trebuit sa faca la fel?si celalalt?
  unde este cariera in domeniul privat ca sa poata fi recomandat pe o astfel de functie?
  bunul simt nu mai exista.
  tupeul e la putere.

  Comentariu by wow — 22 octombrie 2021 @ 8:43

 4. Pt 3. Cât va străduiți sa criticati,sa batjocoriți, sa aruncați cu noroi! Dar oare cei care lucrează la stat toți sunt incapabili, prosti , neputinciosi? Oare munca înseamnă numai sa dai cu târnăcopul, cu sapa sau cu toporul?

  Comentariu by Anonim — 24 octombrie 2021 @ 15:14

 5. https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2021/10/24/245204882_6635281626513153_2066727906086615143_n.jpg

  Comentariu by nabuco — 24 octombrie 2021 @ 16:11

 6. nu anonimule.
  cei care muncesc la stat nu sunt nici incapabili nici prosti.o mica parte.
  restul sunt nepoti, veri , frati si surori si politicieni.
  sarind peste absurdistanul in care traim zi de zi.la stat se intalnesc aberatii nemaipomenite.lucratorul la stat , pe aceeasi pozitie si calificare, e platit cu mult mai mult decat cel din privat.adica decat cel care i plateste salariul.nu vorbim de sporurile de la stat.care dublea salariile.e angajat sa munceasca dar vrea spor de mancare spor de hane spor de stat la calculator.cred ca daca ar sta acasa si n ar munci am plati mai putini bani cu intretinerea acestora.
  mai gandeste te.chiar daca esti salariat la stat.cine ti plateste salariul?ce vei face daca sectorul privat care si asa gafaie nu va mai putea sa ti asigure salariul , sporurile si locul caldut pentru care nu faci mai nimic dar dau altii cu tarnacopul sa ti plateasca leafa?
  revenind la cazul de mai sus.ce i ecomanda pe cei pusi politic sa fie directori?famiglia politica.ca experienta ioc.dar au lipit afise.si nu e vorba numai de cel in cauza cu procesul.pe urmasul lui ce l recomanda?un subinginer de prin santer cu experienta zero pus de la cultura..la sanatate.halal.

  Comentariu by wow — 24 octombrie 2021 @ 20:02

 7. ptr anonimul de la 2 – sa-mi sugi p…a, sa te convingi daca sint lesbi.

  Comentariu by pop — 26 octombrie 2021 @ 16:50

 8. ptr anonimul de la 2 – sa-mi sugi p…

  Comentariu by pop — 26 octombrie 2021 @ 16:51

 9. Pt. #6
  https://www.replicaonline.ro/lucian-duta-vrea-la-inchisoarea-vedetelor-si-a-facut-buletin-de-mangalia-494777/

  Comentariu by nabuco — 27 octombrie 2021 @ 12:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress