Politica locală

11 octombrie 2021

CRISTIAN RADU a PIERDUT procesul cu adjunctul Poliției Locale MANGALIA

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:15

Dan Vucea a chemat în judecată pe primarul municipiului Mangalia, solicitând anularea dispoziției nr. 971 din 7.07.2020 prin care a fost destituit din funcția de director executiv adjunct din cadrul Direcției Poliției Locale Mangalia, pe motive de nelegalitate și netemeinicie. Mai mult decât atât, Dan Vucea dorește reangajarea pe funcția de pe care a fost destituit dar și obligarea primarului la plata despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate și recalculate, precum și a tuturor celorlalte drepturi de care subsemnatul ar fi beneficiat în cadrul raportului de serviciu de la data încetării raportului de serviciu până la reintegrarea efectivă în funcția publică, sume actualizate cu dobândă legală și rata inflației.

Ce spune Dan Vucea

Dan Vucea a arătat că a fost angajat pe funcția de director executiv adjunct din cadrul Direcției Poliției Locale însă la data de 2 februarie 2017 a fost destituit în urma unei reorganizări a activității prin reducerea postului. În urma unei hotărâri a Tribunalului Constanța, care anulat dispoziția primarului pe motiv de nelegalitate, la data de 18 noiembrie 2019, s-a dispus reintegrarea efectivă în funcție și i s-a întocmit fișa postului dferită de fișa postului deținută anterior, în tot, în care erau indicate numai atribuții executive, deși funcția deținută anterior era acea de Director Executiv Adjunct în cadrul Direcției Poliției Locale Mangalia.

Pe 7 iulie 2020, Dan Vucea a fost destituit din funcție

După ce i s-au aplicat două sancțiuni disciplinare pentru postare de comentarii și nerespectarea de sarcini, Dan Vucea a fost destituit pe 7 iulie 2020, pe motiv că ” nu s-a prezentat la serviciu în zilele de 09.12.2019 și 20.12.2019, nu a respectat programul de lucru, în mod repetat, prin întârzierea la programul de lucru și plecarea de la locul de muncă în timpul programului de lucru, pentru rezolvarea unor probleme personale ce nu au legătură cu atribuțiile și îndatoririle de serviciu și fără a avea aprobarea și nici învoire în acest sens, încălcând totodată prevederi referitoare la îndatoriri stabilite prin lege pentru funcționarii publici, în contextul preexistenței unor alte sancțiuni neradiate”.

Ce a spus primarul

Primarul a arătat că dispoziția contestată este legală, invocând absențele de la serviciu din zilele de 9 și 12 decembrie 2019 dar și întârzierile repetate, din cauza acestora Dan Vucea neexercitându-și obligațiile de serviciu și activitățile pe care le avea de realizat, ce au rămas astfel neinstrumentate, fapt pentru care pe segmentul de activități încredințate acestuia instituția publică a fost prejudiciată.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au constatat caracterul nelegal al Dispoziției nr. 971 din data de 07.07.2020 privind destituirea din funcția publică a lui Dan Vucea. Instanța a dispus reintegrarea reclamantului Dan Vucea în funcția publică deținută, respectiv aceea de Director Executiv Adjunct în cadrul Direcției Poliția Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Mangaliași obligă pârâtul să emită un act administrativ în acest sens. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri echivalente cu cuantumul salariilor indexate, majorate și recalculate și a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat funcționarul public începând cu data încetării raportului de serviciu până la reintegrarea în funcția publică, precum și a dobânzii legale și a actualizării cu rata inflației aferente acestor sume. Sentința a fost comunicată pe 16 iunie 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Virgil STOIAN, Replica 11.10.2021

Un comentariu

  1. https://www.replicaonline.ro/bogdan-maganu-se-lupta-in-instanta-pentru-sefia-sanatoriului-mangalia-493399/

    Comentariu by nabuco — 16 octombrie 2021 @ 9:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress