Politica locală

5 octombrie 2021

Balagiu s-a ASOCIAT cu un TRASEIST politic din BOTOȘANI să repare străzile din MANGALIA

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:02

Milionarul Adrian Balagiu s-a asociat cu un traseist politic din Botoșani pentru a repara străzile din Mangalia, pe baza unui contract de 7,8 milioane de lei primit în luna august. Politicianul a fost chiar administrator public al județelui Botoșani, iar la firma sa l-a avut angajat până și pe președintele consiliului județean și liderul PNL din nordul țării.

Radu Judele

Adriana Balagiu nu va repara de unul singur străzile din Mangalia, în contractul primit pe 26 august 2021 de la primărie pentru ”Sistematizare pe verticală străzi aferente zonei Grădina de Vară, municipiul Mangalia, județul Constanța”. Autoprima Serv SRL are ca subcontractant firma Drum Pod Invest SRL din Iași, deținută de Radu Judele.

Societatea din Iași are un istoric interesant, dacă ținem cont până și de faptul că afacerile au explodat pur și simplu de când primește contracte în Constanța. Astfel, firma avea afaceri zero timp de 6 ani consecutivi când a prins un contract în Medgidia, în decembrie 2018. De atunci, Drum Pod Invest a ajuns la afaceri de 4,7 milioane de lei în 2020, cu un profit net de 824.000 lei din lucrările făcute în Constanța.

De la PNL la PMP și ALDE

Firma este patronată de Radu Judele, fost consilier județean PNL în Botoșani și administrator public al județului. Din PNL, Judele a ajuns președinte PMP Botoșani, pentru ca în 2020 să candideze pentru Consiliul Județean ca vicepreședinte al ALDE Botoșani.

Judele l-a avut ca angajat la Drum Pod Invest SRL și pe Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean și președinte al PNL Botoșani, trecut, de asemenea, la ALDE. Coincidență sau nu, în PNL se află și primarul Mangaliei, Cristian Radu, cel care a oferit contractul de 7,8 milioane de lei firmei foștilor săi colegi de partid.

Rocsana CRISTEA, Replica 04.10.2021

6 Comments

 1. O persoana EDUCATA ar analiza problema PAS CU PAS:
  https://www.cotidianul.ro/ce-zic-romanii-despre-declaratia-lui-iohannis/

  Comentariu by nabuco — 5 octombrie 2021 @ 22:04

 2. https://www.replicaonline.ro/noii-administratori-ai-santierului-naval-2-mai-un-fost-deputat-pnl-si-omul-lui-cristian-radu-492352/

  Comentariu by nabuco — 7 octombrie 2021 @ 13:33

 3. Uite ca face ceva si ptr platitorii de taxe – „ziua recoltei”, ies bani buni si din asta.
  Tot orasul e un santier, a cumparat pamint si-l imprastie pe trotuare ( a se vedea str N. Voda). Cit o fi partea lor?
  Vizitati Limanu si vedeti realizari – scoala, teren de sport, gradinita, gaze, canalizare. Nu-l cunosc pe primar, dar ptr un mandat si ceva merita.

  Comentariu by pop — 7 octombrie 2021 @ 19:33

 4. ca nota informativa.primarul a cumparat pamant de la el.ca face o groapa in saturn.ce sa faca cu groapa?pai ce?isi mai face un hotel…pe persoana fizica.o fi gasit o alta soacra ??

  Comentariu by wow — 8 octombrie 2021 @ 8:13

 5. Pt. #4
  https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-nu-stie-de-ce-mangalia-nu-a-primit-bani-din-fondul-de-rezerva-492425/

  Comentariu by nabuco — 8 octombrie 2021 @ 10:23

 6. Știe de ce: a pariat greșit, pe cal mort(Orban), ceea ce nu se întâmplă când pune bilet la pariuri sportive. Ciorex e sursa de inspirație.

  Comentariu by Anonim — 9 octombrie 2021 @ 19:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress