Mangalia – politica locală

24 septembrie 2021

Primăria MANGALIA construiește un CLUB sportiv prin FIRMA unui fost CONSILIER local

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:39

Nu mai puțin de 9 firme fac parte din asocierea desemnată de Primăria Mangalia (primar fiind Cristian Radu) drept câștigătoare a contractului de construire a unui club sportiv în oraș. Valoarea totală a înțelegerii este de peste 7,2 milioane de lei, iar o parte din bani vor merge către un fost consilier local și lider liberal, Sorin Cucoranu.

Primăria Mangalia a atribuit pe 1 septembrie 2021 un contract privind construcția unui ”Club sportiv recreativ Callatis”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 5 martie 2021.

Potrivit documentației de atribuire, ”Primăria Municipiului Mangalia intenționează să încheie contractul având ca obiect proiectare și execuție „Club sportiv recreativ Callatis”. Prin realizarea acestui „Club sportiv recreativ Callatis” se dorește a se asigura o locație optimă din punct de vedere al modernizării și dotării, unde cetățenii Orașului Mangalia, să învețe să înoate, să desfășoare diverse activități sportive și chiar să găzduiască competiții sportive interne organizate între instituțiile de învățământ locale și chiar învecinate.

Bazinele de înot sunt baze sportive cu o rentabilitate socială importantă fiind puse exclusiv în slujba cetățenilor și structurilor sportive publice și private păstrând astfel caracterul de serviciu public oferit de către autoritatea locală Orașul Mangalia.

Complexul sportiv este format din:

– complex de natație acoperit, prevăzut cu 2 bazine de înot de dimensiunile 25 m x 16 m și 16 m x 8 m, vestiar (recepție, grupuri sanitare, cabinet medical, spații administrative), cameră tehnică și vas de compensare. Suprafață de 1441 mp, cu regim de înălțime de max 10 m.

– teren de fotbal acoperit temporar cu structură presostatică, cu dotările aferente, suprafață de 1.189,44 mp.

– teren de sport multifuncțional (baschet, handbal, tenis) cu dotările aferente, suprafață de 510 mp”.

Liberalul Cucoranu și contractele cu Primăria Mangalia

Valoarea totală a contractului este de 7.248.950 de lei, fără TVA, în condițiile în care valoarea estimată inițial a proiectului era de 9.061.137,48 lei. Au depus oferte 14 firme, grupate în două asocieri, iar câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Zone Sport Tech.Ro SRL, o firmă din Corbeanca reprezentată de Iuliana Beatrice Niculae. Din asociere mai fac parte Master Solutions Team SRL (reprezentant Benian Gheorghe Bala, cunoscut pentru contractele de milioane de euro primite în Constanța), Alfaconstruct SRL (reprezentant Dan Gliga), Avyan Proiect SRL (reprezentant Octavian Ionuț Stănescu), IMEP Systems SRL (reprezentant Adrian Gafton), Valeg Creative Solutions SRL (reprezentant Gheorghe Tucu), ABC Control SRL (reprezentant Gabriel Valentin Belghir), 3G Sport IP SRL (reprezentant Ionela Simona Gheorghe) și Cucor SRL (reprezentant Sorin Marius Cucoranu).

Sorin Cucoranu a fost consilier local și unul dintre liderii PNL Mangalia și nu se află la primul contract cu municipalitatea din sudul litoralului. Ultimul contract a fost primit recent, în august 2021, când firma lui Cucoranu a primit 4,3 milioane de lei pentru construcția unor locuințe sociale în cartierul M.I. Dobrogeanu.

Rocsana CRISTEA, Replica 24.09.2021

9 Comments

  1. adica a cistigat nasu…asta e Romania, clanurile fac legea.

    Comentariu by pop — 24 septembrie 2021 @ 16:45

  2. pas cu pas si vaselina la alegere spre o tara educata la facultatea din padure; masterate, doctorate si-napoi la lume date …

    Comentariu by nabuco — 24 septembrie 2021 @ 20:50

  3. Unde vor fi amplasate aceste obiective,nu cumva peste actuala baza a Grupului Scolar ION BANESCU? Din cauza aceasta a fost lasata in paragina in ultimii ani sub „inteleapsa conducere a primarului”?

    Comentariu by doru — 25 septembrie 2021 @ 10:22

  4. https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2021/09/25/pnl.rupt_.-729×1024.jpg

    Comentariu by nabuco — 25 septembrie 2021 @ 17:25

  5. https://www.ziuaconstanta.ro/informatii/combaterea-criminalitatii-in-achizitiile-publice/ce-firma-va-reabilita-gradina-de-vara-din-mangalia-document-759192.html

    Comentariu by lucian visa — 25 septembrie 2021 @ 21:01

  6. https://m.youtube.com/watch?v=pTIPu7812wk

    Comentariu by nabuco — 25 septembrie 2021 @ 21:43

  7. Astazi a fost adus pamint in Mangalia, „se mareste suprafata” uat-ului. Vedeti bataia de joc la adresa cetateanului contribuabil pe str Negru Voda.
    Borduri, pavele, pamint – marfa ce nu prea poate fi controlata si verificata, banul sa iasa. Vine iarna, oug-ul ce acorda subventii la caldura abrogata si piticul radu „cumpara” pamint. Vom vedea cine si cum va iesi din iarna.

    Comentariu by pop — 27 septembrie 2021 @ 18:28

  8. El iese bine. Cu cateva milioane in plus in cont. Si niste blocuri in statiuni.

    Comentariu by Anonim — 28 septembrie 2021 @ 8:23

  9. https://www.replicaonline.ro/locurile-de-joaca-din-neptun-arata-ca-pe-timpul-lui-ceausescu-video-491257/
    🙁

    Comentariu by nabuco — 28 septembrie 2021 @ 17:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress