Politica locală

2 septembrie 2021

Împrumut de 12,7 milioane de lei și colaborarea cu orașul Bușteni – subiectele unui ședințe de consiliu fulger

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:04

Astăzi, exact la ora la care sindicaliștii Damen Mangalia urmează să protesteze în fața Casei de Cultură, împotriva deciziei concedierii colective a 228 de angajați – adică la orele 16.30 – consilierii locali sunt chemați, în ședință super urgentă, să aprobe un împrumut de 12,7 milioane de lei.

Și, pentru că Primăria Mangalia pare să își fi epuizat resursele de înfrățiri externe – ultimele dintre ele fiind cu Israelul și Turcia – acestea nefiind, nici pe departe finalizate cu atragerea de investitori sau orice alte beneficii pentru urbea noastră – mai marii de la șefia orașului s-au gândit să colaborăm cu… orașul Bușteni. Prin urmare, pe ordinea de zi a ședinței de azi, figureaza și încheierea unui acord de colaborare cu orașul turiștic de la munte.

editiadesud.ro 02.09.2021

19 Comments

 1. CAZARE MOCA LA BUSTENI!

  Comentariu by ipsi — 3 septembrie 2021 @ 8:04

 2. La valoarea acestui oras, numai 12 mil??? Cine si cum sa-i imparti…oricum, cine imparte, parte-si face.
  Mai dam o vopsea pe niste treceri de pietoni, tundem iarba pe scuaruri…banu sa intre in cont, linga alea 9 mil euroi.

  Comentariu by pop — 3 septembrie 2021 @ 9:56

 3. 11 voturi pentru împrumut.

  Comentariu by lucian visa — 3 septembrie 2021 @ 14:45

 4. hai cu votu’
  avem de dat bani la avocati si executari.nu stim daca ajung dar hai sa incercam . mental pro

  Comentariu by pop — 4 septembrie 2021 @ 12:47

 5. Pt 4: PER a fost împotriva împrumutului de la o bancă comercială, am făcut amendamentul sa se meargă către Trezorerie.

  În data de 09.06.2021 are loc o ședință ordinara a CL Mangalia și primarul inițiază un proiect HCL cu care să se aprobe un împrumut de la bănci comerciale.
  Dar… în 07.06.2021 a fost pusa în dezbatere un proiect OUG pentru a permite UAT sa împrumute de la Trezorerie pentru cofinanțarea proiectelor europene. Se știa de proiectul OUG de când a întrat la avize.
  Aici: https://www.mdlpa.ro/pages/proiectougmasurifiscaleimprumuturitrezorerie

  Dar ce face primarul? Imediat s-a grăbit să inițieze un proiect HCL pentru a imputa de la o bancă comercială și l-a adus iar pe un domn Miron sa ne explice minciuni cu vorbe de bancher. Doar că nu am crescut pe balcon și i-am pus câteva întrebări la care s-a blocat. Și am spus în acea ședință ca eu stau liniștit pentru că sunt sigur ca nu va obține împrumutul.

  Între timp a apărut OUG 83/2021 și i-a tăiat de tot posibilitatea de a cere împrumut la bănci garantând cu … fondurile europene. Așa nemernicie nu am mai întâlnit, să garantezi un împrumut cu banii care vin din proiectele europene accesate (dar nu implementate).

  În fine… au venit acum sa modificam acea HCL cu împrumut de la Trezorerie (de aceea și caracterul „de indată”), pentru că era un pic penală.

  Când am amintit în ședință ca la ședință trecuta am cerut (am făcut amendamentul chiat) să se facă demersurile cu împrumut de la Trezorerie cu dobânda infimă și nu de la bănci cu dobânda astronică, Bănceanu de la PSD a sărit în apărarea celor care conduc primaria și tot insista că Ordonanța a intrat în vigoare în August. Adică a repetat ce a debitat viceprimarul de 3 ori în preambul.
  Măh, băieți! Ce aveți?! Aveți frustrări pe voi să nu fim noi deștepți și pricepuți? Chiar credeți că am cerut din senin sa se îndrepte către Trezorerie, de parcă nu știam de proiectul OUG?
  Dar voi insistați că nu știați de proiectele normative care privesc administrațiile publice locale, din moment ce insistați că v-a luat apariția OUG 83/ 2021 prin surprindere.
  Și nu înțeleg de unde strădania asta de a încerca să găsiți vreo greșeală la mine. Sunt om, pot greși și eu, bineînțeles. Dar sa sari cu gura „Ordonanța a intrat în vigoare în August!!” doar ca să mă atacați, apărând astfel tentativa celor de la putere de a mai face o hoție, transmite o frustrare care arde în voi acolo… Nu știați că urmează să între în vigoare Ordonanța privind imprumuturile de la Trezorerie?

  Nu aș fi amintit de aceasta tentativa de hoție, știam ca va eșua, dacă nu sărea PSD la mine, de suferință că mă arăt deștept și priceput. Deja știe tot orașul ce capacitate am, nu mai aveți ce denigra și ce ataca.
  Când iei împrumut de la Trezorerie trebuie să justifici pentru ce iei, nu e ca la împrumutul de la băncile comerciale. Brusc, pentru aceleași motive pentru care voia 39 milioane lei împrumut de la o bancă comercială, acum ajung 13 milioane de la Trezorerie, pentru aceleași nevoi.

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2021 @ 13:50

 6. Pt 1:
  Consilierul local Menabit Ozghiun s-a retras de la vot la punctul 2 de pe ordinea de zi, deoarece poate exista un interes patrimonial personal (de fapt, conflict de interese administrativ). Citez: „Poate vă dă prin cap să mă trimiteți în delegație la Bușteni, iar votul de acum mă poate băga în conflict de interese administrativ.” Astfel, proiectul HCL a fost votat cu votul a 18 consilieri din 18 prezenți, deoarece un consilier local nu a participat la dezbatere și la vot.

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2021 @ 13:59

 7. Și am să explic gestul:
  Explicând motivul pentru care mă retrag de la vot, în fapt le-am adus la cunoștință consilierilor locali, celor care o votează, că ei nu pot face parte din delegația de plimbare pentru că s-ar băga în conflict de interese administrativ.

  Extras din comunicatele ANI:

  《CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

  La data de 25 iulie 2019, în exercitarea mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și aprobarea Proiectului de Hotărâre privind deplasarea ansamblului cultural al comunei la un eveniment desfășurat în străinătate și a votat inclusiv participarea sa la acel eveniment.
  Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 228, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57/2019.》

  Vor fi și persoane dezamăgite că nu i-am lăsat să o facă și apoi să se constate conflictul de interese. Nu fac ceva vreodată din răzbunare sau din ură, indiferent cine ar fi ei. Scopul meu este să corectez ce este rău. De fiecare dată am atenționat, de mai multe ori, ceea ce nu e bine. Cine continuă își asumă consecințele.

  Comentariu by Mentalistul — 4 septembrie 2021 @ 14:17

 8. Bai, OZZY, marele investitor…Tentativa de hotie si nu numai ai facut tu in VAMA, la terasa careia nu vreau sa ii fac nici macar publicitate negativa…Am fost de 2 ori cu prietenii si nu ne-ai dat bon fiscal…nimic.Am 10 martori ca asa au stat lucrurile la tine pe terasa.

  Comentariu by jan — 7 septembrie 2021 @ 13:12

 9. Chiar așa?! Nu se poate! Ntz, ntz, ntz!
  Păcat că nu ai fost acolo. Pentru că eu primesc doar prieteni. Dar măcar prin gard te-ai uitat?

  Nu a fost deschis pentru public, astfel nu am avut cocalarii și maneliștii care au fost anul acesta în Vamă, am primit doar „vamaioți”. Nu am făcut afacere în Vamă, e locul unde îmi petrec verile; am făcut un concept la care am invitat prieteni și cunoscuți. Deci…, nu ai intrat acolo, scria pe poartă că e proprietate privată.

  Cât despre lipsă bon și hoție, nimeni nu e prost să aibă vreun interes, când sunt de recuperat 100.000 euro de la investiție, plus TVA, iar TVA la mâncare e 5%…

  Dar ai timp să mai încerci, pentru că mă apuc de construit un Musafir și în Mangalia. O să las special pentru tine o gaură transparentă în geam, să poți să te uiți de afară.

  Comentariu by Mentalistul — 7 septembrie 2021 @ 15:05

 10. Degeaba,tot jeg uman ai rămas…Vad ca nu îți e frica nici de Allah…Culmea,nu îți sunt prieten,dar am fost la terasa cu prietenii și am și poze care dovedesc asta…Dar nu ai fiscalizat nimic acolo.Esti jalnic,,,omule,,!

  Comentariu by Jan — 7 septembrie 2021 @ 16:20

 11. Îți doresc o hatereală plină de pasiune, să te zvârcolească de ciudă!

  Revenind la subiectul în discuție, poate îmi explici de ce ai sărit la gâtul meu: Vrei să distragi atenția de la împrumutul discutat, ori nu are nicio legătură cu subiectul și doar mă urăști pe mine, iar din frustrare nu scapi ocazia să mănânci rahat?
  Are legătură cu subiectul sau doar cu mine?
  De mine poți să urli cât vrei, tot pe drumul meu sunt.

  Comentariu by Mentalistul — 7 septembrie 2021 @ 19:07

 12. Ce bine ca nu mai sufla vintul, acum avem si noi iluminat public. Probabil, ca distribuitorul de energie electrica i-o fi promis un comision lui primarel, de ard becurile in juma de oras la rele 12.00.

  Comentariu by pop — 9 septembrie 2021 @ 12:01

 13. https://www.replicaonline.ro/adrian-balagiu-pune-mana-pe-1-4-milioane-de-euro-de-la-cristian-radu-488885/

  Comentariu by Anonim — 9 septembrie 2021 @ 17:26

 14. Nu cred ca o sa puna mana pe bani. Ii da Radu teapa si lui asta cum le-a dat la toti. Il vedem peste doi ani prin instanta.

  Comentariu by Anonim — 9 septembrie 2021 @ 19:10

 15. Am o intrebare: Dacă există HCL pentru vânzarea locuințelor ANL, câte un HCL pentru fiecare solicitant, de ce nu au fost cumpărate aceste locuințe ANL?
  Nu mai vor solicitanții?

  Comentariu by Mentalistul — 15 septembrie 2021 @ 8:33

 16. O intrebare ptr primar sau cei din jurul lui:
  – de cind „concesionarii” de plaje au dreptul de a folosi apa din reteaua publica, de la udat spatiile verzi, ptr interesele lor?? Furtun tras la cosmelia de pe plaja la „corsa”, la acel ponton din portul turistic (cu saltele pe apa).
  Domnule primar, pe cind niste „treceri ptr pietoni” la intersectia de pe 1decembrie cu portului si spre caminul de batrini??
  Cind politia va lua masuri ptr stationarile neregulamentare ( dublare) pe strazile orasului Mangalia??

  Comentariu by pop — 16 septembrie 2021 @ 8:12

 17. Pt. #3
  Ce simpatici unii dintre VIP-uri din fotografii parca ar fi trait in exil din 1990 …
  https://www.cotidianul.ro/a-fost-lansat-volumul-trecerea-la-prostocratie/

  Comentariu by nabuco — 16 septembrie 2021 @ 15:10

 18. @16
  asta cu parcarile neregulamentare e ciudata rau.acum ceva vreme am oprit pe constantei.pac politia locala pe mine.ca nu e voie.ok.
  dar, de ceva timp am tot observat un mercedes alb parat in cele mai fanteziste moduri, in toate locurile in care este interzisa parcarea ajungand chiar pana la blocarea partiala a drumuluipolitia facandu se ca nu vede ceea ce era evident.
  am aflat ulterior ca e vorba de un beneficiar de pensie speciala si m am linistit.
  ei sunt mai egali decat noi astia care le platim salariile si pensiile nesimtite.
  nu ne mai facem bine.

  Comentariu by wow — 17 septembrie 2021 @ 8:21

 19. @17-Apropo de prostocratie: Corina Muntean : România este un ospiciu in care pacienții au preluat conducerea !…Dar pentru unii,ca noi doi,timpul le rezolvă pe toate.Adica,după un timp,ti se rupe…dacă nu s-au rezolvat ! Ca si cu Covidul- iar am sărit în Mangalia de 3 la mie !

  Comentariu by I.S — 17 septembrie 2021 @ 14:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress