Mangalia – politica locală

21 august 2021

”Dacă vrem să dezvoltăm un turism de nivel european, micii comercianți ar trebui să înțeleagă că nu-și pot întinde tarabele pe unde doresc, sufocând turiștii si lăsând numai mizerie în urma lor”, afirmă Cristian Radu, primarul Mangaliei

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:30

”Deși stațiunile Mangaliei revin pe primele locuri în opțiunile de vacanță ale turiștilor români, încă nu ne-am debarasat de acele obiceiuri specifice unui imens talcioc oriental. Dacă vrem să dezvoltăm un turism de nivel european, micii comercianți ar trebui să înțeleagă că nu-și pot întinde tarabele pe unde doresc, sufocând turiștii si lăsând numai mizerie în urma lor. Câțiva mari investitori au făcut resorturi de lux, atractive pentru oricine, iar astfel de investiții continuă să apară, de la Mangalia până la Olimp.

În același timp, prin proiectele cu fonduri UE, Primăria asfaltează străzile și trotuarele, modernizează iluminatul public și mobilierul stradal. Dar toate aceste investiții publice și private sunt eclipsate de revolta pe care o resimte turistul agasat la tot pasul de tarabe și maghernițe pestrițe, care aglomerează trotuarele și lasă numai gunoaie, pe domeniul public. O parte din vină o au și proprietarii terenurilor din stațiuni, care, în goana după profit, au improvizat tot felul de chioșcuri, la marginea trotuarului. Un turism civilizat trebuie să respecte anumite reguli, iar acest comerț de întâmpinare este departe de ceea ce dorim să vedem într-o stațiune europeană.

În același timp, turiștii acuză primarul pentru spațiile verzi neîngrijite, deși aproape toate terenurile din stațiuni aparțin unor persoane sau firme private. Este adevărat că, pentru toate neregulile menționate mai sus, Poliția Locală aplică diverse sancțiuni, însă de anul viitor vom schimba complet Regulamentul comercianților și proprietarilor de terenuri din stațiuni. Vrem să avem străzi curate și aerisite, micii comercianți să-și desfășoare activitatea exclusiv în spații special amenajate, de tip bazar, iar proprietarilor care nu își îngrjijesc terenurile să li se aplice amenzi mai mari. Fără reguli stricte și măsuri coercitive, nu vom reuși să dezvoltăm stațiunile și să atragem mai mulți turiști, de la an la an”, afirmă Cristian Radu, primarul Mangaliei, pe pagina sa de Facebook.

mangalianews.ro 21.08.2021

5 Comments

 1. „În același timp, turiștii acuză primarul pentru spațiile verzi neîngrijite, deși aproape toate terenurile din stațiuni aparțin unor persoane sau firme private.”
  ^
  Pai nu din „initiator primar” cu aviz „comisia de urbanism” au trecut prin CL toate terenurile la „navetisti”, „imprenditori”, etc. de a ajuns Mangalea un mozaic de tip favela?

  Comentariu by nabuco — 21 august 2021 @ 14:10

 2. Unde sa pună oamenii gunoaiele dacă nu se găsesc coșuri de gunoi??!?! Mulți îl înjura și pt ca își rup picioarele prin gropile de pe trotuare și de pe drum .

  Comentariu by Anonim — 22 august 2021 @ 11:35

 3. Radu Cristian s-a plimbat turist prin stațiuni și e revoltat pentru cum au ajuns, se plânge prin presă de situația creată de el, ca primar. Pe bune?!
  Primarul își face opoziție lui însuși. Își critică primăria unde e primar, pentru haosul din stațiuni.

  Alaltăieri se auzeau manele de la întrare în Venus. Nu doar pe o terasa duduiau manelele, ci pe mai multe. Live.

  Comentariu by Mentalistul — 22 august 2021 @ 23:36

 4. Alaltaieri pe terasa la Mera un amator lipsit de talent se scremea sa cante Hotel California.Nu e de mirare ca fugim cu totii in Vama Veche ori in Bulgaria

  Comentariu by Sergiu — 23 august 2021 @ 7:16

 5. https://www.replicaonline.ro/un-preot-a-fost-prins-baut-la-volan-si-a-dat-vina-pe-vinul-de-impartasanie-486696/
  Tot Radu il cheama si vina tot pe altii o da.

  Comentariu by nabuco — 23 august 2021 @ 8:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress