Mangalia – politica locală

21 august 2021

AUTOBUZELE noi din MANGALIA se ”BRONZEAZĂ” la soare, în timp ce călătorii CIRCULĂ ÎNGHESUIȚI în microbuze private

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:37

Mangalia este una dintre localitățile în care au fost mereu probleme din cauza supraaglomerării din mijloacele de transport. Iar acum, odată cu începerea sezonului și cu venirea turiștilor, aceste probleme se acutizează. Locuitorii din Mangalia se plâng de faptul că zilnic merg cu microbuzele arhipline, fiind nevoiți să circule precum sardinele. Asta, în timp ce autobuzele electrice nou nouțe… se bronzează la soare.

Mangalia dispune de autobuze electrice

Cu toate că Mangalia dispune de autobuze electrice noi, turiștii și locuitorii sunt nevoiți să se înghesuie în microbuzele vechi și peticite în care îți asumi un risc când te sui. Din ce în ce mai mulți mangalioți reclamă faptul că trebuie că în aceste microbuze nu se respect nici o regulă de distanțare și nici nu se poartă masca de protecție.

Mai mult decât, autobuzele electrice sunt ținute în acest moment într-un loc foarte aproape de mare, aerul sărat putându-le afecta vopseaua și caroseria.

În microbuze nu se eliberează bilet

”Autoritățile competente pentru a rezolva situația unde sunt? Pe lângă faptul ca eram cu muuulți peste câți ar fi trebuit în acel microbuz, cam dublu, ne am mai lovit și de “tanti Mariana” taxatoarea, o femeie plină de bun simț… care împreună cu domnul șofer era disperată să încaseze fiecare leuț de la oamenii care stăteau în picioare bineînțeles (biletele nu cred ca are rost să le aduc în discuție, pentru că se dau doar la cerere), răspunzând pe o tonalitate ridicată la orice nemulțumire sau întrebare care îi era adresată. Așa să tot pleci la muncă!” a declarat locuitoarea din Mangalia, nemulțumită de această situație care trenează de câțiva ani.

”Dorim ca autoritățile să facă ceva mai mult. Nu-i deloc plăcut să plătești și să mergi in picioare înghesuit cu nasul în subraț unui muncitor venit după nu știu unde care nu a avut timp de spălat dimineața. De mulți ani nici o autoritate nu face nimic”, a spus un alt călător. În timp ce un altul spune că autobuzele electrice ”stau și ruginesc la nici 3 m de apa marii”. ”Bagă Domnul Radu autobuzele alea noi și nu vor mai fi probleme. Problema asta este de mulți ani de zile”, a răspuns un alt nemulțumit.

Virgil STOIAN, Replica 21.08.2021

4 Comments

 1. Mai la sentiment pentru „navetist(i)”:
  https://www.auto-bild.ro/editorial/povestea-unui-autocar-mercedes-benz-o-302-irannational-salvat-de-la-casare-77898.html

  Comentariu by nabuco — 21 august 2021 @ 14:22

 2. Pe unde sa circule acele microbuze ? Pe străzile înguste și pline de hârtoape din stațiuni?! Dacă mai rămânea tusac poate reușea sa reabiliteze toate stațiunile , precum Neptunul ! Așa ca…..!

  Comentariu by Anonim — 22 august 2021 @ 7:40

 3. https://www.replicaonline.ro/reportaj-replica-statiunile-din-sudul-litoralului-arata-ca-acum-40-de-ani-video-486637/

  Comentariu by Anonim — 23 august 2021 @ 4:54

 4. Ca sa ii umple buzunarele Ciocosului!!!!

  Comentariu by Fedai — 28 august 2021 @ 16:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress