Politica locală

16 iulie 2021

Zece autobuze electrice pentru transportul în comun, la Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:39

Zece autobuze electrice achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri UE au ajuns, recent, la Mangalia, acestea urmând să deservească transportul public din localitate. Potrivit reprezentanților Primăriei, municipiul Mangalia este prima localitate din județul Constanța și printre puținele, la nivel național, în care transportul în comun se va face cu autobuze electrice.

Acestea vor fi scoase pe traseu la începutul anului viitor, după finalizarea depoului și a stațiilor de încărcare a bateriilor electrice, care vor fi amplasate la capetele de linii. Autobuzele produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW, au o capacitate totală de 36 de locuri, dintre care 22 pe scaune, patru dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități.

Autovehiculele sunt acționate complet electric și dotate cu echipamente și sisteme informatice, comunicare și informare audio-video a pasagerilor. Momentan, Primăria Mangalia se află în procedură de licitație pentru construirea autobazei și a stațiilor de încărcare, iar după finalizarea tuturor etapelor legale de achiziție, vor demara lucrările în teren. În prezent, fiind în perioada de probe, autobuzele au fost garate într-o parcare din vecinătatea Portului Turistic, până la construirea depoului, unde se va face mentenanța acestora. În cadrul proiectului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, vor fi modernizate străzile și aleile pietonale în deplină siguranță și confort, vor fi create piste de biciclete și noi trasee de transport public, precum și stații de autobuz, semnalizate corespunzător atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Noi trasee de circulație vor fi create în cartierul de case al orașului, pe străzile Petre Ispirescu, Horia, Cloșca și Crișan, 1 Mai, acoperind, astfel, nevoia de deplasare urbană a cetățenilor care locuiesc în aceste cartiere. Proiectul mai vizează modernizarea falezei din Cap – Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei și spații verzi, în stațiune și oraș.

Andreea Perhaiță, Cuget Liber 16.07.2021

Vezi și http://editiadesud.ro/?p=41289

11 Comments

 1. din Turcia vin cele mai sigure comisioane.

  Comentariu by pop — 16 iulie 2021 @ 16:10

 2. Ca sa te oftici tu pop-o

  Comentariu by Anonim — 16 iulie 2021 @ 22:40

 3. Si curentul tot din Portul Turistic? Pai nu i-a denuntat O2zy ca si restaurantul era „legat la masa” la unul din stalpi?

  Comentariu by nabuco — 17 iulie 2021 @ 15:45

 4. mda.la cheltuit banii fara cap suntem buni.dar la facut bani?
  oricum pana vor circula aceste autobuze se vor uza moral.o cheltuiala inutila doar in scop propagandistic.si de parandarat . in cat timp isi vor amortiza cheltuiala?chiar daca e de 1000 de e.
  ca si parcarea facuta de tusac la venus.fonduri europene, bazine etc.e folosita?tot pe plaja se parcheaza.in parcare mai face un consilier vreo nebunie cu drifturi si gata.praf in ochii p..alegatorilor.

  Comentariu by wow — 17 iulie 2021 @ 20:29

 5. Bă da ofticați mai sunteți!Nu mai bine vă lăsa cu panaramele alea de microbuze să vă înghesuie ăia ca pe animale?

  Comentariu by Anonim — 18 iulie 2021 @ 9:34

 6. ptr 2, cred ca esti membru p..l..m dupa cum te exprimi. pardon, pnl.
  Vom trai si vom vedea cind il va trage pe linie moarta pe raim si ceilalti care au microbuze.

  Comentariu by pop — 18 iulie 2021 @ 9:51

 7. https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-482177/

  Comentariu by nabuco — 18 iulie 2021 @ 13:13

 8. https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-482080/

  Comentariu by nabuco — 20 iulie 2021 @ 9:17

 9. Primarul a cumpărat hățurile înainte să avem calul. Vor sta aceste autobuze nefolosite vreo câțiva ani.

  Dar proiectul îmi place. Din 2018, când a fost depus, am tot sperat să se realizeze. Ca idei sunt bune toate pe care le-am promovat și le-am votat; problema este de execuție, pentru că toate sunt prost administrate. Această administrație condusă de Radu Cristian este haotică. Licitațiile au fost atacate sau anulate de câteva ori, asta spune multe de cât de bine se pricepe echipa lui Radu. Arhitectul șef a uitat de ele, în zona unde se face depoul a băgat restricții de construcție a depoului. PUG și regulamentul au fost modificate cu HCL, ca sanchi ar fi greșeli materiale, fără avizele necesare.
  O să ia ceva timp echipei lui Radu sa construiască depoul, cele 2 parcări Park&Ride și sa modernizeze străzile pe care vor circula.
  O să ajutăm cât putem sa se realizeze mai repede. Transportul public va fie instituționalizat.

  Nu am mai intervenit demult pe aici. Asta nu înseamnă că dorm. Fac ce este de făcut.

  Comentariu by Mentalistul — 21 iulie 2021 @ 22:39

 10. Neata cu O2zy …
  https://m.youtube.com/watch?v=rYEo2SEGkAs

  Comentariu by nabuco — 21 iulie 2021 @ 22:50

 11. Maganu a pierdut cașcavalul ,adio traseu!

  Comentariu by Ioan — 24 iulie 2021 @ 19:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress