Mangalia – politica locală

6 iulie 2021

Mai multe imobile construite ilegal au fost demolate, la Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 8:34

Primăria Mangalia a demolat, în cursul zilei de luni, 5 iulie, mai multe clădiri construite ilegal, în zona Balta Blebea, de la marginea cartierului de case al orașului.

Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că toți cei care au locuit în respectivele construcții au primit anterior somații de evacuare. „Aceste imobile au fost construite abuziv, prin anii 2000, cu acordul tacit al administrației de la vremea respectivă, deși se cunoștea faptul că suprafața ocupată de acele clădiri era o arie protejată. Cei care și-au construit ilegal, fie case, fie niște simple adăposturi sau anexe gospodărești, nu dețineau niciun document juridic de proprietate. Cei mai mulți dintre cetățenii care locuiau acolo erau dintre cei care nu munceau, unii dintre ei având chiar ocupații la limita legii”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. El a mai spus că a cerut Poliției Locale să combată cerșetoria și alte activități ilegale, comise în stațiuni, pe durata sezonului estival.

„Am decis să nu mai tolerăm astfel de obiceiuri în orașul nostru, să nu mai acceptăm să avem copii care nu merg la școală, din cauza lipsei de responsabilitate a părinților sau să avem cerșetori – buni de muncă. Tot timpul facem curat, în orice colț al orașului, și facem eforturi să nu mai avem clădiri în paragină sau care ocupă abuziv domeniul public”, a mai subliniat primarul Mangaliei. Demolarea acestor clădiri va continua, în zilele următoare, până la aducerea terenului la starea inițială.

Mircea Ghiță, Cuget liber 05.07.2021

2 Comments

  1. https://www.replicaonline.ro/renate-weber-revine-in-functie-motivarea-ccr-publicata-in-monitorul-oficial-480810/

    Comentariu by nabuco — 6 iulie 2021 @ 17:29

  2. De muntii de gunoaie din acea zona ,nu a zis nimic dom` primare?
    La demolat am vazut ca e nr 1, sademoleze si gunoaiele alea.

    Comentariu by eu — 7 iulie 2021 @ 8:22

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress