Mangalia – politica locală

18 iunie 2021

Mangalia „o să” aibă un nou cimitir. De doi ani, primăria promite că acesta va fi gata în cel mai scurt timp…

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:23

După ani de zile de promisiuni din partea primăriei Mangalia și în urma problemei extrem de stringente a supraaglomerării cimitirelor din oraș, consilierii locali au votat, recent, proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul Local de Urbanism și Planul Urbanistic Zonal aferente înființării unui nou cimitir ortodox, în localitate. Acesta va fi amplasat pe strada Oituz, în zona Castelului de apă, la ieșire din Mangalia, spre comuna Albești. Noul amplasament va avea o suprafață totală de aproximativ 4,7 ha, pe care se vor putea amenaja circa 7000 de morminte, conform normelor în vigoare.

Conform documentației de urbanism, accesul principal se va face din latura de Nord a străzii Oituz, printr-o circulație auto și pietonală. La interior, cimitirul va fi prevăzut cu alei de circulație pietonală, principale și secundare. Totodată, va fi dotat cu mobilier urban și iluminat ambiental. De asemenea, noua locație va avea o parcare de peste 100 de locuri, iar în perimetrul apropiat pot fi edificate construcții anexe, de tipul serviciilor funerare, spații tehnice, etc.

Primăria Mangalia spune că, până la finalul anului, cimitirul va fi funcțional. Tot primăria organiza, în martie 2019, o dezbatere publică pe marginea înființării acestui cimitir, cu aceeași promisiune că, pe strada Oituz, va binevoi să demareze lucrările pentru înființarea acestuia. Nu s-a întâmplat, la vremea respectivă. Sperăm că, poate, de data acesta, edilii își vor respecta promisiunea…

editiadesud.ro

6 Comments

 1. La intrare pe aleea principala sa fie facut un mausoleu unde sa fie trecute numele tuturor „groparilor” din CL Mangalia din ultimii 25 de ani.

  Comentariu by nabuco — 19 iunie 2021 @ 8:25

 2. Nabuco, primarii nu?

  Comentariu by Anonim — 19 iunie 2021 @ 17:45

 3. Pt. #2
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=78841
  La noi a devenit obisnuinta ca primarii sa se „delimiteze” de CL mai ales la „praduiala” facuta impreuna…

  Comentariu by nabuco — 19 iunie 2021 @ 20:30

 4. Daca o mai lasă pe Margareta,șefa cimitirelor,să așeze și aici mormintele,mai bine să se lase păgubași.Si-a arătat destul capacitatea organizatorică in cimitirul Sf.Maria.Trebuie sa calci pe morminte că sa ajungi la mormântul care te interesează!!!

  Comentariu by Anonim — 20 iunie 2021 @ 0:47

 5. https://www.replicaonline.ro/iuzeir-raim-arestat-preventiv-alti-membri-ai-clanului-sunt-cautati-478599/

  Comentariu by Anonim — 20 iunie 2021 @ 5:28

 6. https://www.cotidianul.ro/viral-asa-a-aparut-ministrul-sanatatii-la-sibiu/

  Comentariu by nabuco — 20 iunie 2021 @ 22:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress