Mangalia – politica locală

7 iunie 2021

O nouă faleză pietonală, cu fonduri UE, în sudul litoralului

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:29

Primăria Municipiului Mangalia va finaliza până la 1 iulie, anul curent, lucrările de reabilitare și modernizare pe două dintre cele patru sectoare ale falezei Mangalia-Saturn, în cadrul proiectului cu bani europeni, demarat anul trecut.

Lucrările în teren se realizează pe o distanță de 2,5 km, împărțită în patru tronsoane de intervenție, astfel că noua zonă de promenadă a Mangaliei va deveni un punct de atracție turistică, în sudul litoralului. Intervențiile pe zona 4, cuprinsă între hotelurile Paradiso și Diana, cea mai complexă dintre sectoarele supuse reabilitării, sunt aproape de finalizare. Pe acest segment de faleză, s-a intervenit cu o arhitectură nouă, pentru optimizarea traficului pietonal. Lucrările au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental. Tot pe acest tronson, este în curs de finalizare punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, iluminat ambiental și alte dotări moderne și durabile în zona costieră. Concomitent, lucrările înaintează pe zona 3 din proiect, cuprinsă între hotelurile Diana și Atena. Ulterior, toată faleza Mangalia-Saturn va fi prevăzută cu mobilier urban nou, coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a gunoiului și toate dotările necesare unei astfel de investiții.

”Întrucât lucrările au fost sistate pe perioada sezonului rece, în prezent, lucrăm într-un ritm alert pentru a finaliza cele două zone de intervenție, până la sosirea turiștilor. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an, să finalizăm întregul proiect și să oferim turiștilor și localnicilor o nouă zonă de promenadă asemănătoare vechii faleze a orașului-Aleea Teilor”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

M.P., Replica 07.06.2021

12 Comments

 1. https://www.lucianvisa.ro/2020/02/27/cu-doua-luni-inainte-de-demararea-sezonului-estival-primaria-incepe-lucrarile-la-faleza-saturn/

  Comentariu by nabuco — 8 iunie 2021 @ 15:43

 2. https://www.replicaonline.ro/partenerul-mafiei-italiene-din-afacerea-gunoaielor-cere-clementa-477605/

  Comentariu by nabuco — 12 iunie 2021 @ 13:54

 3. Pai nu e Filip, omul primarului băgat la Ecogold?

  Comentariu by Anonim — 13 iunie 2021 @ 12:49

 4. Pt. #4
  Ba da, este de ani buni expertul tuturor primarilor in turismul „eco”:
  https://atacdeconstanta.com/combinatiile-mafiote-ale-primarului-iorgus-la-praduirea-gropii-de-gunoi-a-mangaliei/

  Comentariu by nabuco — 13 iunie 2021 @ 16:13

 5. @4 Nu ! „Lucratura” e mai veche ! In mandatul lui Sidere s-a facut o deplasare în schimb de experiență la Palermo.In campania electorala ce a urmat au fost scoase pe „piata politica” poze cu primarul bine adormit pe o bancă…de pe acolo.Inca de atunci se infiintase o firmă care capusa Uranus ! Ei si cum crezi nene nabuco ca se chema „PRODECO” ! Nu stiu daca a mai ramas o „dară fiscala” despre ei,dar a trebuit să dispara( pen’ca le-a încurcat un „incoruptibil” ițele ilegale.Plus ca Moldovan de la GOLD s-a pus si el in contra.I-au dat afara pe toți, cei implicați…dar năravul,ideea s-a perpetuat.Noul „grup” format după alegeri au venit cu „lectia” bine pusa la punct.Insa încă incurca regia.Dupa aceea s-au dus activele si dusă spre faliment.Moldovan(Dumnezeu sa-l ierte !) …a tăcut,dar a rămas printre ei,mai ales că era acolo si cumnata…M.Andrei .Deci- e veche treaba si o stiu mai multi ( ex.: Nelu Minca- Dombrovski ) însă in timp au fost eliminați mai multi sa se piardă urma.Pana si articolele astea…au rămas umbre.Insa constat ca s-a produs o „ruptura” cu aceasta Mirela Pascale de la replica.Maria Ionescu a prins firul prima.Carlescu a apărut după…însă cu totii au un pret…cu care se poate negocia !

  Comentariu by I.S — 13 iunie 2021 @ 19:10

 6. Pt. #5
  https://www.replicaonline.ro/primarul-mangaliei-tusac-si-a-intins-nevasta-in-afacerile-cu-gunoi-33092/

  Comentariu by nabuco — 13 iunie 2021 @ 22:07

 7. Cea mai mare vrajeala asta este, gargara cu apa chioara. Asa de fraieri suntem noi incat sa credem toate stirile comandate de diversi smecherasi. Cine are mintea scurta crede, se infierbanta si se mira, cine e destept intelege ca media este cumparata in mod constant de cei ce comanda astfel de articole. o alta petarda esuata. Mai bine cascati ochii la ce se face in spatele usilor inchise, combinatii aranjate si magarii cu multe cifre.

  Comentariu by M.N.G — 14 iunie 2021 @ 7:42

 8. Pt. #7
  https://www.cotidianul.ro/cum-va-arata-de-fapt-valul-v/

  Comentariu by nabuco — 14 iunie 2021 @ 9:47

 9. Una din ședința Consiliului Local: executivul declară că Primăria nu este instituție publică, ci autoritate publică locală. Asta pe fondul că am pus în discuție situația că viceprimarul și consilieri locali sunt în conducerea unei Asociații care primește finanțare din bugetul local:
  Ordonanța 26 / 2000, privind asociațiile și fundațiile, prevede la art. 24, alin. (4):
  ”Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde aceasta calitate orice persoana care ocupa o funcție de conducere în cadrul unei instituții publice, dacă asociația respectiva are ca scop sprijinirea activității acelei instituții publice.”

  Răspunsul viceprimarului a fost cu 2 apărări:
  – primăria nu ar fi instituție publică, ci autoritate publică.
  Nota mea: o mireasa poate fi și deșteaptă, și frumoasă. Nu e vreo excludere că dacă e frumoasa, nu poate fi deșteaptă. Apoi… primăria este din funcționari publici, funcționează cu fonduri publice.
  Consiliul Local este o autoritate publică fără funcționari publici. Precum parlamentul format cu aleși la nivel național, Consiliul Local este format din aleși locali.
  Camera Deputaților, Senatul sunt instituții publice: https://www.gov.ro/ro/institutii/institutii-publice
  Eu am în discuție primăria, iar primăria este fără niciun dubiu o instituție publică.

  – că respectiva asociație nu s-a înființat în sprijinul primăriei Mangalia. Cred că i-a ratat Statutul, nu știe ce asociație conduce. Și dacă nu are treabă cu Primăria Mangalia și cu CL, cum de i s-au alocat bani din bugetul local?

  E problema lor. Am atras atenția, iar fiecare doarme cum își așterne.
  Dacă vreo instanță va decide că primăria nu este instituție publică, jumătate din legile din România se dau peste cap. Primăria o declarăm sultanat în mod oficial.

  Problema comsilierilor care sunt complici cu vot la jaful organizat asupra Mangaliei este că, pe viitor, vor răspunde pentru fiecare vot.

  Comentariu by Mentalistul — 16 iunie 2021 @ 20:48

 10. Bravo O2zy!

  https://www.replicaonline.ro/lupu-strategia-de-dezvoltare-a-judetului-constanta-va-redeveni-un-reper-economic-si-social-video-478212/

  Comentariu by nabuco — 17 iunie 2021 @ 8:12

 11. Echipa de campanie a lui Radu Critian are probleme

  https://www.g4media.ro/44-de-perchezitii-diicot-in-constanta-in-dosarul-unei-grupari-interlope-care-facea-camatarie-si-proxenetism-in-germania-si-austria.html

  Comentariu by Anonim — 17 iunie 2021 @ 14:39

 12. https://www.replicaonline.ro/dutu-balta-mihei-si-moga-printre-parlamentarii-care-isi-cer-pensiile-speciale-inapoi-478791/

  Comentariu by nabuco — 22 iunie 2021 @ 12:59

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress