Mangalia – politica locală

19 mai 2021

Șperaclul Dăncilă

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 14:44

V. Dăncilă, angajată consultant de BNR. Întâi am crezut că nu văd bine, pe urmă a apărut poza pe ecran. Marele sfetnic Vasilescu Adrian Gură de Aur ne-a dăruit și o explicație: „Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe… Poate deschide uși…”.

Carevasăzică, dacă ești suficient de multă vreme o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare – iată o axiomă din gândirea BNR. Dacă mandibulezi avec un barosan european la o masă, când te ridici ești înconjurată de o aură care-ți deschide toate ușile, mai ceva ca un șperaclu. Ca să nu mai vorbim de faptul, cu totul magic, că V. Dăncilă a băut cafea, stimați concetățeni, nu vreun nenorocit de ceai sau o fanta, CAFEA. Știți dumneavoastră ce înseamnă să bei o cafea la Europa? Habar n-aveți. 

Oare cum o fi reușit BNR s-o smulgă pe această Messi a consultanței din brațele larg deschise ale firmelor private? Rămâne un mister.

Avva BNR ne mai spune că persoana căreia i se oferea cu generozitate, de către Dragnea și Tăriceanu, posibilitatea să meargă la coafor când se discuta bugetul de stat și ea era prim-ministru, „a schimbat vorbe” cu oameni ecologiști, din zona verde. Verde – nu știam că România se zbate să intre în zona dolarului, credeam că e vorba de euro. Iar vorbele pe care le-a schimbat în limbi cu verzii, și cu oameni de alte culori, e-adevărat, deși numai două, au o bogăție de sensuri care le face imposibil de descifrat chiar și de superspărgătorii de coduri CIA și Mossad: „Yes, yes, he, he…”.

Acuma, totuși, mă gândesc, cu creierul meu întunecos, oare or mai ține-o minte „colegii ei, parlamentarii”, pe V. Dăncilă? Ce vorbă proastă, păi cum s-o uite, când distinsa a luat la sictir în direct taman plenul Parlamentului European – „Da, ce, credeți că am venit să vă dau socoteală?!”.

Ce să mai, V. Dăncilă a fost plantată la BNR ca să deschidă uși la UE – e clar, nu? O singură mică îndoială mai am – dacă doamna prim-ministru ar reuși să treacă un concurs pentru un post de ușieră la Bruxelles…

P.S.

Înțeleg că dl Mugur Isărescu are o datorie la dna Dăncilă de pe când cuplul Dragnea-Vâlcov Cavou umbla să-l scoață din funcție – dar de ce n-a angajat-o la el la cramă, că ie națională are?

Cristian Tudor Popescu, republica.ro 18.05.2021

4 Comments

 1. Ce-i scapa CTP-ului e ca Veorica poate fi considerată erou de către „servicii” care au recompensat-o ! Altfel golanii erau pe cale să aducă si rezerva de aur din Anglia si ar fi ajuns „ascunsa” in …cavoul aluia !

  Comentariu by I.S — 19 mai 2021 @ 15:43

 2. Si ” verzii” aia au partide reprezentate în parlamentul european si noi avem.E vorba de un număr de europarlamentari.Da ! La „o cafea ” se fac aranjamentele p’acolo ! Ca europarlamentar Veorica avea oameni angajati- ca „specialisti”(ai ei…sau nu !) Iata in acelasi sens un alt exemplu: partidul lui Sosoaca face parte din ALDE(fost Tariceanu)…alt număr de europarlamentari!(specialisti”) !

  Comentariu by I.S — 19 mai 2021 @ 16:17

 3. https://m.youtube.com/watch?v=6LOYedP45X0

  Comentariu by nabuco — 19 mai 2021 @ 20:53

 4. https://www.libertatea.ro/stiri/miron-cozma-la-denise-rifai-iliescu-a-vrut-sa-ma-puna-prim-ministru-sa-zica-mersi-ca-nu-l-am-impuscat-in-91-3569714

  Comentariu by nabuco — 26 mai 2021 @ 20:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress