Mangalia – politica locală

13 mai 2021

Mangalia. Viceprimarul și doi consilieri locali, reclamați la ANI

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:50

Agenția Națională de Integritate (ANI) va evalua dacă viceprimarul din Mangalia, Dragoș Angelescu, și consilierii locali Dumitru Filip și Linica Stan au încălcat regimul juridic al incompatibilității și conflictului de interese. Instituția care veghează la integritatea aleșilor locali a fost sesizată de consilierul local Ozghiun Menabit de la PER Mangalia. Abaterile de la lege semnalate de Menabit se referă la înființarea Asociației ”Organizația de Management a Destinației Turistice Mangalia”, prima de acest tip de pe litoral și una din primele înființate la nivel național. Această asociație, pe care o vom numi în continuare OMD pentru a simplifica expunerea, a fost înființată printr-o hotărâre votată pe 25 iulie 2019 de Consiliul Local Mangalia. OMD-ul are ca fondatori Municipiul Mangalia, o asociație patronală condusă de Linica Stan și o societate care administrează parcul de aventuri din Pădurea Comorova, din zona stadionului Neptun.

Consilierii locali au aprobat Statutul OMD. Totodată, ei au votat ca din conducerea executivă a OMD să facă parte viceprimarul Dragoș Angelescu – în calitate de membru al Consiliului Director, și consilierul local Dumitru Filip – în calitate de președinte. Angelescu și Filip au votat hotărârea care se referea la persoanele lor.

Extras din HCL Mangalia 167/2019. Întregul document îl puteți citi AICI.

De asemenea, sediul social al OMD a fost stabilit în clădirea Clubului Nautic Mangalia, care face parte din patrimoniul localității. Cererea de atribuire a unui spațiu prin contract de comodat (fără plată) către OMD a fost depusă de Linica Stan. Ulterior, aceasta a luat parte la votarea hotărârii Consiliului Local prin care s-a aprobat cererea pe care a semnat-o.  

În anul 2020, viceprimarul Dragoș Angelescu a omis să menționeze în declarația sa de interese calitatea de membru în Consiliul Director al OMD.

O primărie privată?

Aspectele menționate mai sus reprezintă, în opinia lui Ozghiun Menabit, încălcări ale regimului integrității în exercitarea funcțiilor publice. Menabit susține că cei trei aleși locali implicați în constituirea și funcționarea OMD s-ar afla în conflict de interese, în contextul în care OMD-ul beneficiază de un sediu gratuit din patrimoniul public al localității, dar și de fonduri de la bugetul local, pe baza votului la care au participat și cei 3 consilieri implicați în OMD.

El a atras atenție prin mai multe postări pe Facebook asupra faptului că OMD ar avea caracteristica unei primării private, întrucât primește fonduri publice de la bugetul local, dar și atribuții de avizare a unor activități comerciale desfășurate de terți în stațiunile Mangaliei. Inițial – spune Menabit – majoritatea din Consiliul Local a votat ca municipalitatea să verse în conturile OMD toate veniturile încasate din nou instituita taxă de stațiune. Este vorba de o taxă de 5 lei pe zi impusă fiecărui turist care alege stațiunile Mangaliei ca destinație de cazare. Potrivit datelor obținute de consilierul ecologist de la Institutul Național de Statistică, în anul pandemic 2020 în Mangalia au înnoptat 1,3 milioane de persoane. Or, la acest volum, vorbim deja de taxe în valoare de 1,3 milioane de euro. Relevant este și faptul că prefectul Județului Constanța a semnalat Primăriei Mangalia că această inițiativă de a transfera întreaga taxă de stațiune la OMD este greșită. Ca urmare, norma a fost modificată de Consiliul Local, care a decis că OMD poate primi doar o parte din veniturile încasate din taxa de stațiune, pentru anumite acțiuni și proiecte.

Sesizată în aceste privințe, ANI i-a comunicat consilierului local că a deschis dosare de evaluare a celor trei aleși locali, pentru a verifica dacă a fost respectat regimul juridic al incompatibilității și conflictului de interese.  

Explicațiile viceprimarului Dragoș Angelescu

Contactat telefonic, viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu, recunoaște că a omis în anul 2020 să menționeze în declarația sa de interese calitatea de membru în Consiliul Director al OMD. ”În luna iunie 2020, fiind situația cu pandemia, am uitat să menționez. Însă, după ce am realizat această scăpare, am transmis ANI o declarație rectificativă, în care am notat calitatea de membru în Consiliul Director. Domnul Filip și doamna Stan au menționat.” – s-a justificat viceprimarul.

Dragoș Angelescu spune că OMD este un tandem creat între autoritatea locală și patronatele din turism și un instrument prin care cele două părți reprezentate în mod egal se pun la aceeași masă ca să stabilească strategii pentru turismul local.

”S-a creat acest mecanism pentru a avea părerea mediului de afaceri în mod direct. Până în 2012, Primăria nu avea un departament de turism. Facem tot ce putem pentru a dezvolta turismul, ascultând în același timp opiniile mediului de afaceri. În OMD au fost cooptate două patronate, care dețin 50%, iar Municipiul Mangalia are tot 50%. Calitatea de membru în Consiliul Director nu este remunerată.” – declară viceprimarul Mangaliei.

Angelescu a mai precizat că actele – constitutiv și statutar –  ale OMD, componența nominală a organelor de conducere și toate celelalte aspecte legale au fost verificate de Judecătorie, la momentul dobândirii personalității juridice. Or – punctează viceprimarul – instanța nu a găsit nicio neregulă. Pe de altă parte, Angelescu subliniază că OMD-ul de la Mangalia este primul de acest tip de pe litoral. Așadar vorbim de o situație fără un precedent sau un model de urmat. Din acest punct de vedere, neexistând o rețetă gata făcută, situația poate fi perfectibilă, ca dovadă că Prefectura a semnalat o eroare, iar autoritatea locală a corectat-o.

”Nu toți banii din taxa de stațiune vor merge spre proiectele OMD. Vrem să ducem banii în proporție mai mare spre întreținerea stațiunilor. Știți bine că Primăria Mangalia a atras fonduri europene pentru infrastructură în stațiunile pe care le administrăm. După ce vom avea aceste investiții la cheie, ele trebuie întreținute. Pe de altă parte, și OMD va putea accesa pe viitor fonduri europene” – a mai declarat viceprimarul Mangaliei.

Angelescu opinează că aspectele semnalate de consilierul local Ozghiun Menabit nu pot conduce la pierderea funcției de viceprimar. ”Sunt jumătăți de adevăr și chestiuni de interpretare a legii. Așteptăm un punct de vedere de la Agenția Națională de Integritate. OMD este o premieră pe litoral. Dacă sunt erori, le vom corecta. Avem toată deschiderea în acest sens.” – a mai precizat Dragoș Angelescu. 

Adrian Cârlescu, ordinea.ro 12.05.2021

23 Comments

 1. Oare Cristian Radu vrea sa scape de cei trei???
  Cu mana lui Menabit?!Si cu manevra ANI pe care a mai folosit-o?! Poate ii iese acum! Clever!?
  Motive sa ii piarda pe Angelescu( nu prea mai vrea sa semneze/dosare penale scumpe ) si Stan ( dosar penal concesiune)are sigur!
  Menabit a primit tema sa joace asta,ca sigur e sageata lui Radu,cat despre Carlescu,parca era cu Radu in campanie!!! Asa-i ,ba,baieti? Sclavetilor care sunteti!Intepatilor!!! in c_r ,evident!

  Comentariu by artificii — 13 mai 2021 @ 17:54

 2. Pt. #1
  S-ar putea sa ai dreptate dar nu uita cine i-a invatat pe directorii din turism la „borcanul cu miere” (retrocedari, concesiuni, intrari in legalitate, etc.)
  https://www.youtube.com/watch?v=Jc2sB1zmF5I

  Comentariu by nabuco — 13 mai 2021 @ 19:33

 3. @2-Facilități ptr.HORECA : N-ai vaccin ? – Imparti darul cu carciumarul !

  Comentariu by I.S — 13 mai 2021 @ 20:37

 4. Pt.1:
  Ai încurcat socotelile. E invers, Radu e săgeata mea.

  Comentariu by Mentalistul — 13 mai 2021 @ 23:06

 5. Pt. #4
  O2zy sper sa nu te superi, dar daca isi atinge tinta reclamatia (reuseste) si mai ales daca dovedesti ceea ce afirmi cu sageata pusa invers in „coarda”, meriti sa fi „chemat” Marcu, cu toate onorurile si meritele electorale de rigoare.

  Comentariu by nabuco — 14 mai 2021 @ 9:37

 6. Am concluzionat că o mare parte dintre locuitorii Mangaliei sunt masochiști, de genul emo-Miorița. Vor alege să fie conduși de hoți, să fie batjocoriți, vor respinge varianta de a trăi o viață mai bună. S-au obișnuit așa, le este greu să trăiască binele.

  Și acești votanți atrag în traiul mizerabil din Mangalia și pe cei educați, și pe cei cu o mentalitate bună. Ca să se întâmple o dezvoltare a orașului, odată cu orașul să trăim toți mai bine (omul este ființa-împreună), mai întâi trebuie să se maturizeze politic și social categoria șantajabilă de votanți. Cei de la putere merg pe principiul: cât mai mulți săraci, cu atât mai mulți șantajabili care devin masă de manevră.

  M-am tot străduit precum soldații la granite sa ma lupt cu dușmanii care vor sa prade și să distrugă orașul, am dat lupte crâncene, dar se mai trezesc idioți dinlăuntru care întreabă „Ce kkt fac soldații ăia de la granite, nu s-a schimbat cu nimic viata noastră…” Vor libertatea și binele pe tavă, dar ei votând cu hoții. Și încep să de cu pietre exact în cei care se luptă pentru ei.

  Așa am ajuns la concluzia că am pierdut timp destul. M-am obișnuit să trăiesc bine viata, să mă bucur de artă, de spectacole, de gusturi, de bucuria realizărilor, să simt gloria acțiunii, binecuvântarea cunoașterii. Nu o să se întâmple în orașul meu natal, din păcate. M-am trezit într-o zi hotărât să mă mut la București (a doua variantă e Londra, dar ar fi doar de bani, nu de a trăi o aventură a vieții).

  Eu am încercat să schimb viața oamenilor din Mangalia în bine. Ei nu au vrut. Așa că plec în treaba mea, altfel mă trag și pe mine în viața lor, batjocorită de nemernicii pe care i-au votat.
  Ce ar fi fost sa avem în Mangalia oportunități de afaceri, posibilități de dezvoltare personală, sa avem un mall cu 2-3 cinematografe, locuri de petrecut timpul liber etc. Dar mai ales bani în buzunare. Cu 235 de unități de cazare care ar fi trebuit sa plătească Mangaliei impozite pe clădiri, impozite pe salarii 10%, impozite pe profit 16%, cote din TVA încasat, taxe speciale, tot ce cumpara turiștii, servicii și bunuri, dacă toate astea nu ar fi fost furate sau deturnate, noi toți din oraș eram mult mai înstăriți și trăiam mai plăcut.
  Dar emo din Miorița în loc să își ascută cuțitele (s-a întâmplat și o minune, oaia a grăit omenește să-l anunțe ca vor să-l omoare și să-l fure), în loc sa își ia un câine mai curajos, și mai bărbătos, ce face emo-ciobănașul nostru? Își alege mormântul. De-a fi să moară, acolo să-l îngroape.
  Radu te fură, cetățene! Te fură de o viață bună!! – și ce face cetățeanul nostru? Îl votează și întinde gâtul, să îl calce hoții pe cap.
  Nu, mersi! Mi-ajung 5 ani pierduți. Oamenilor din Mangalia le este teamă de bine, le este teamă de adevăr.

  Astfel că sunt aproape hotărât să plec din Mangalia. Dar cu o singură condiție, ca să plec cu conștiința împăcată: înainte de a ieși din scena politică a Mangaliei, fac prăpăd in Consiliul Local și printre directorii din primărie, între cei care sunt complici la devalizarea Mangaliei.

  Mai urmează și alți consilieri locali, de la PNL, PSD, toți care sunt părtași.
  Am trăit-o și pe aia că unele organe de control iau partea celor vinovați, mă aștept și am resursele și determinarea să epuizez toate posibilitățile legale din România, ajung și la CEDO dacă e nevoie. Cei care au fost lacomi, să fie eliminați de propria lăcomie.

  Mai departe, Mangalia să își facă viitorul cum votează. Dacă votează hoți, de hoți va avea parte.
  Astăzi am gândul acesta.

  PS: Mă uit pe declarația de interese că membrul din Consiliul de Administrație de la Sanatoriul Balnear este remunerat. Când a fost desemnat, s-a votat pe sine. Contrar Codului Adninistrativ care prevede că toți să facă parte din CA-uri (neremunerate), consilierii PNL s-au votat numai pe ei, fiecare în cate 2-4 consilii devadninistratie. I-a luat valul de ipocrizie atât de mult, încât cel de la Balnear s-a votat pe sine, săvârșind un conflict de interese patrimonial.

  Un alt consilier PNL a săvârșit cu altă ocazie. Câți membri supleanți mai are PNL Mangalia pentru consiliu?
  În primele ședințe, după ce au dat dovadă de ticăloșie, le-am promis că vor primi aceeași colegialitate de care au dat dovadă.

  Iar Radu? De ceea ce fuge, nu va scăpa.

  Comentariu by Mentalistul — 14 mai 2021 @ 12:13

 7. https://www.replicaonline.ro/lipoveanu-a-pus-mana-si-anul-acesta-pe-activitatea-de-salvamar-din-sudul-litoralului-473831/

  Comentariu by nabuco — 14 mai 2021 @ 12:20

 8. Bă da ce puternic ai devenit iar?Ai uitat cum stăteai ghiocel lângă Murad și cum ți-ai trădat alegătorii?De aia nu te mai bagă nimeni în seamă.
  Vezi poate reușești cu Londra,locul în Camera Lorzilor îl ai asigurat de pe vremea când activat pentru MI6.

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2021 @ 15:23

 9. 5 ani în politică e puțin.

  Comentariu by lucian visa — 14 mai 2021 @ 15:47

 10. Felicitari OZZY. Lupta in continuare, ai potential mare. Incet dar sigur te vei impune in politica.

  Comentariu by Dana — 14 mai 2021 @ 16:53

 11. Pt.8: Faptul că îți manifești frustrarea este de ajuns să mă simt bine.

  Pt.9: Faptul că NU îi mai las să își facă mendrele va genera o luptă din care poate voi ieși cu imaginea atacată de ticăloși precum cel de la pct.8, iar eu nu o să-mi pierd timpul cu asta.
  Or să vorbească avocații în locul meu, or să vorbească autoritățile de control în locul meu, o să vorbească presa în locul meu.

  Eu am de pierdut doar o imagine publică, la care nu mai țin. Nu pot pierde ceva ce nu-mi mai trebuie. Dar ei au de pierdut mai mult: puterea cu care s-au învățat; posibil și mai mult de atât.

  Comentariu by Mentalistul — 14 mai 2021 @ 21:59

 12. Atentie la gresie !(remember cum e cu gresia!) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=293776658908144&id=102893581329787

  Comentariu by I.S — 15 mai 2021 @ 14:01

 13. 21 mai raliu !

  Comentariu by I.S — 15 mai 2021 @ 14:04

 14. https://focuspress.ro/impostorul-care-se-dadea-drept-procuror-sef-de-birou-a-mai-primit-o-condamnare-a-delapidat-santierul-naval-mangalia-cu-176-000-lei/

  Comentariu by I.S — 17 mai 2021 @ 18:54

 15. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/liviu-dragnea-trimis-in-judecata-in-dosarul-vizitei-in-sua-la-inaugurarea-lui-donald-trump-1531793

  Comentariu by I.S — 17 mai 2021 @ 20:51

 16. Cu privire la subiect au amuțit toți. Fie de la PNL, fie de la PSD. Au amuțit și cei care mă atacau pe aici.
  Nicio opinie față de unii care au încercat să facă o primărie privată pentru stațiuni, unde s-au pus pe sine la conducere.

  Subiectul nu e de colo, să furi 3 milioane de euro pe an și să te faci stăpân pe stațiunile Mangaliei, să dictezi prin avizarea activităților economice în stațiuni, să concesionezi bunuri și servicii pentru stațiuni, sa decizi cine face servicii publice in stațiuni.
  Dar toți actorii politici, cei care de alegeri se dădeau mari iubitori de dreptate și contra hoției, azi ei tac.
  Și Iorguș, și Murad… Și Radu, cu tot cu sclaveții… Iar Murad, care a stricat tot meciul meu cu alegerile, este președintele Federației Patronatelor din Turism. S-a făcut o mizerie de lege pe genunchi, care privește OMD-urile, care spune că acestea se înființează prin asocierea municipalității cu organizatiile patronale din destinația turistică. FPTR are 29 de ani de activitate, s-a înființat în anul 1992, are membri toate organizațiile patronale din stațiuni.
  Dar ce face grupul organizat al consilierilor PNL Mangalia? Infiinteaza Stan Linica o Asociație nou-nouță, cu membri ea și fiul lui Filip, plus câțiva sclaveți, dar cu Stan la butoane cu puteri depline in calitate se președinte, și imediat cere o asociere cu primăria Mangalia, ca să înființeze OMD.
  Adică cei care fac cu adevarat turism, FPTR condus de Murad, au fost săriți din OMD. Iar Murad tace mâlc, nici nu se arată. Și Murad, dar și toți hotelierii din stațiuni.

  Iar ideea de OMD este folosită pentru o mare corupție și o mare hoție. Niște unii se pun șefi la o organizație privată, căreia i-au dat vot prin consiliul local să aibă putere de primărie. Doar că nu poți printr-o singură lege tâmpită să faci să funcționeze legal o mare corupție in România. Lege tâmpită pentru că nu este corelată cu celelalte legi, iar orice faci in baza ei contravine cu altele.
  Problema este că cei de la putere actual se fac stăpâni pe viață peste stațiuni și peste bugetele primăriilor. Au prins-o și primarii celorlalte localități cu destinații turistice, indiferent de partid. Peste 35 de primari stau la pândă să vadă dacă hoția de la Mangalia va întra în funcțiune și dacă nu se ia nimeni de ea. CJ Constanța și Tulcea, cu primarii Constanța și Tulcea, au făcut și o ședință televizată să spună că vor urma hoția de la Mangalia dacă devine funcțională. Nici ei nu știu cum va funcționa, pentru ca nu exista Norme de Aplicare pentru acea lege, dar dacă se întâmplă și nu întră nimeni in pușcărie, vor și ei.

  Subiectul meu de aici nu este ce hoție au făcut cu ideea de OMD, care e greu de priceput de către cine nu cunoaște administrație. Ci despre cei care tac privind această hoție, atât patronate, cât și politicieni de orice culoare politică.

  Aproape că ar fi reușit această hoție, s-a înființat OMD de aproape 2 ani (înainte de alegerile locale, sa rămână stăpâni și dacă pierd alegerile), dar tot nefuncțională este. Ar fi acționat cu ea dacă nu câștigau alegerile, HCL le-au dat, imediat după ce nu am mai fost consilier local.
  Dar au stricat schema cu propria lăcomie. Mai întâi pentru că s-au pus cu numele lor la conducerea acestei primării private și au întrat în incompatibilitate de funcții. Apoi pentru că fiind primar, Radu are toată puterea, nu are nevoie de OMD. De aceea nu e funcțională, dar există. Prin urmare, au dat alte HCL care contravin unor HCL existente. Există o HCL care prevede că Taxa de Promovare Turistică se constituie cotizație la ONG condus de ei, dar după alegeri au dat încă o HCL care prevede că aceeași taxă este gestionată și cheltuită de Direcția de Turism din primărie. Astăzi avem HCL cu prevederi contrare. Și fiecare contra legislației. Din lăcomie.

  Lăcomia a fost atât de mare încât Consiliul Local, în calitate de membru fondator, a numit în Consiliul Director al unui ONG privat pe viceprimar și pe consilierul Filip. Stan Linica deja era in incompatibilitate cu asociația pe care o conduce, când a cerut și a devenit membru fondator al ONG, cu drept de vot in CD.

  Art.24 al Ordonanței 26/2000 privind asociațiile, fundațiile și federațiile, în baza căreia s-a înființat ONG OMD prevede:
  „(4) Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde aceasta calitate orice persoana care ocupa o funcție de conducere în cadrul unei instituții publice, dacă asociația respectiva are ca scop sprijinirea activității acelei instituții publice.”

  Dacă Filip nu se punea pe sine in conducere, tot era in conflict de interese, pentru ca l-a pus pe fiul său reprezentant din partea asociației lui Linica.
  De viceprimar nici nu mai amintesc, nu are voie neam, pentru ca face parte din instituția primariei.

  Asta îmi amintește încă un lucru: în imensa lor înțelepciune au numit în funcții executive al ONG și niște funcționari publici: Ana Maria Gheorghe și Ciprian Popa, directori în primărie, funcționari publici. Alooo?! Și cine crezi că semnează referatul de specialitate al acelei HCL de numire, cât și de a primi ONG alocări din fonduri publice? Directorul Direcției de Turism, Ana Maria Gheorghe.
  Vezi art.4: https://mangalia.ro/wp-content/uploads/2019/02/167.pdf
  Este ca și cum ai numi consilieri și funcționari publici în conducerea Goldterm. Le-a tras-o Andreea Ciocănel la toți.

  Voi continua…

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2021 @ 4:53

 17. Iar acum, când am făcut publică marea corupție, pe fondul că au câștigat alegerile și Angelescu a rămas pe funcția de viceprimar, s-a trezit că se retrage din ONG. Normal că acum îl încurcă, dar când au făcut hoția scopul a fost să fie schema de rezervă pentru a conduce tot ei, dacă nu câștigă alegerile locale.

  După ce candidatura lui Murad a împărțit votul anti-Radu în două și l-a făcut pe Radu iar primar, am realizat că nu pot câștiga. Cu toate că și acum se întreabă câteva mii dacă nu cumva aș fi câștigat dacă nu m-aș fi retras. Dar atunci astea erau datele, mai îmi trebuiau 1.000 de voturi să merite sa raman in cursă. A trebuit să aleg pe cine susțin, dintre Radu și Murad. Pe Radu nu puteam nicicum, atunci am gândit sa îl bag pe Murad în partid și sa pun condiția eliminării PSD din schema de câștig, știind că au vândut meciul lui Radu. I-am spus lui Murad ca i-au făcut o cacialma ca in filmele cu prosti, pe banii lui iese Radu și îmi strica și mie meciul. Cine au dat banii pe voturi la tigani? Că Murad nu stia pe nimeni in Mangalia. Prin Iorgus și PSD, care au spus tuturor ca de banii aia sa fie votat Radu la primar și PSD la consiliu.
  Erau voturile împărțite în 3 pe calcule, eu 4.000, Murad 4.000, Radu 4.500. Bătaia era pe 2-3.000 de nehotărâți. Dar in realitate, 1.200 de voturi au fost dirijate cu cacealmaua de la Murad la Radu, iar situația era asa: 4.000 Menabit, 3.000 Murad și 6.000 Radu. I-am zis lui Murad și am declarat public: dacă ma retrag eu, câștigă Radu; dacă se retrage Murad, câștig eu. Din voturile mele 2.000 s-au adăugat la Murad, 500 s-au dus la Radu supărați sau pt ca nu voiau un străin, 1.000 nici nu au ieșit la vot, iar peste 500 au refuzat sa voteze pe altul și m-au votat pe mine. Radu a ajuns la 6.500 și Murad la 5.000.
  Nehotaratii s-au împărțit în două, astfel ca rezultatul final a fost cu Radu pe la 7.300 și Murad pe la 6.400, după ce am renumărat la BEJ Constanța, pentru ca PER a cerut renumărarea. Avocatii mei au reușit renumărarea, ai lui Murad nu.

  Dar când am făcut alianța cu Murad, acesta nu a vrut să se retragă, mi-am dat seama ca se întâmplă exact scenariul pe care i l-am spus lui Leo Tănase când a venit să mă retrag eu: îl faceți primar pe Radu. Au preferat pe Radu, ca să nu câștig eu. Au venit sa ma convingă sa ma retrag o mulțime, și Iorgus, și Leo, și Nicu, și Diaconescu, și Gusă, și Rareș Bogdan etc. Am răspuns că din poziția de candidat nu discut decât cu un alt candidat, nu cu solii.
  M-am întâlnit cu Murad la Costinești cu 2-3 săptămâni înainte de alegeri, sa facem o alianta. A fost increzator ca banii lui și notorietatea lui or sa ma bata. Il ultimele zile s-a prins ca nu e chiar asa.
  M-am întâlnit și in ultima săptămână, a zis ca e de acord cu condiția mea sa între în PER. Dar când s-a sucit, m-am ridicat de la masa și am plecat. A fost de acord in ultima zi, când a văzut sondajele. Sa semneze o adeziune cu data de luni, pentru ca in acel moment nu se putea, ar fi fost PER cu 2 candidați, din care unul disimulat.
  Decizia mea să mă retrag am luat-o după următoarele rațiuni: separat aveam șanse mici sa câștig, meciul a fost stricat de candidatura lui Murad; Murad nu a vrut sa se retragă pentru ca se face de rușine, s-a retras și de la Constanța; am făcut negocierea astfel încât PER iese câștigător cu Murad, iar PSD scos din înțelegeri; dacă iese Radu câștigător, sunt câteva mari subiecte de corupție cu gașca lui Radu, precum cel cu OMD.
  Și dacă as fi rămas în cursă, ar fi câștigat sigur Radu, ar fi fost aceleași subiecte de corupție. Dar fiind Radu câștigat, PSD nu si-ar fi dovedit trădarea. Ar fi ieșit Radu cu 7-8 consilieri, PSD cu 5 și PER cu 5-6. Ar fi fost obligat PNL la alianță cu PSD (cu mine in niciun caz nu as fi acceptat), iar PSD ar fi avut pretenții, plus că s-ar fi consolidat pentru ca era de partea puterii. Cu PNL majoritar, le dă Radu numai dacă vrea și cât vrea. Chiar dacă se supărau intre ei, PNL și PSD, ar fi ajuns PSD in opoziție, deci prin poziționare erau considerati aliați cu PER. Iar Radu ar fi dat vina în continuare pe faptul ca nu are consiliul.
  Am gândit viitorul, dacă prezentul s-a stricat. In mare parte s-a stricat din cauza votanților santajabili (săracii sunt santajabili) care au votat cu Radu și a votanților orbi de disperare, atrași de margele de sticlă, care se duseseră pe Murad. Plus că 4 ani mă atacau că de-asta a ieșit Radu, ca nu am vrut sa unesc voturile intre noi, contra lui Radu. Iată că m-am retras. Frustrații spun ca prea târziu și bla-bla. O prostie de atac asupra mea, din frustrare. Ei vor sa spună ca nu au votat unii pe Murad și au votat pe Radu pentru ca m-am retras prea târziu. Cat de schizo e asta? Au votat pe Radu pentru ca nu au vrut sa voteze pe Murad. Suparatii mei au fost doar 564. Dar Iorgus s-a retras de pe la începutul perioadei de campanie, și au votat 850 pe Iorgus și peste 800 au anulat voturile cu stampila dubla, pe Murad și Iorgus. Cca 1.700 voturi pierdute, votanții PSD, pentru ca asa au primit indicații. L-am auzit pe Iorgus o zi intreaga dând indicațiile astea la telefon.
  In 24 ore am reușit sa transfer 2.000 de voturi, iar PSD nu a putut sa își lămurească votanții de când s-a retras Iorguș?

  Cei care nu se pricep la politică susțin că retragerea mea din cursa pentru primar are consecinta ca am pierdut din votanți. Din contră, cei care au votat pe Murad peste 90% nu mai votează vreodată pe Murad sau pe Iorguș. Au votat peste 6.000 pe Murad. Am pierdut 564 de supărați care m-au votat pe mine în continuare și vreo 500 care nu au vrut pe Murad și au votat Radu. Dar au timp sa înțeleagă logica deciziei mele.

  Avem 3 consilieri locali pentru ca am fost votați. Si am promis celor care ne-au votat ca vom lupta cu hoția și ca ne vom strădui să fie mai bine Mangaliei.
  De aceea, facem ceea ce am promis, luptăm împotriva fiecărei hoții. Cea mai mare este asta cu OMD, milioane de euro pe an și externalizarea atribuțiilor primariei, sa nu se mai tina licitații pentru serviciile publice din statiuni, de întreținere a infrastructurii, spatii verzi etc.
  Vor urma și altele.

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2021 @ 6:01

 18. Ce tot vorbesti de mareacoruptie? de ce nu dai cartile pe fata, de cine va feriti .?. cand ies dpsarele din sertare?

  Comentariu by MG — 18 mai 2021 @ 8:24

 19. Pt 18:
  Dar citește și încearcă să pricepi ce citești! Întrebi ca proasta cu abecedarul în mână cum se scrie litera A.

  Comentariu by Mentalistul — 18 mai 2021 @ 13:29

 20. ,,Le-a tras-o Andreea Ciocănel la toți.”

  Probabil vrei s-o detonezi pe ,,jurista” asta !!!
  Face parte din categoria sclaveti !!!
  Sa faca ea ceva de capul ei,poate doar curatenie in birou!!!
  :))

  Comentariu by artificii — 18 mai 2021 @ 13:42

 21. Pt. #17
  https://www.replicaonline.ro/fiul-lui-adrian-nastase-ridica-un-camping-pe-plaja-salbatica-din-corbu-474278/
  …2024 (dupa colt) !

  Comentariu by nabuco — 18 mai 2021 @ 21:05

 22. „Veo” de la B(P)NR(R):
  https://www.libertatea.ro/opinii/de-ce-a-ajuns-dancila-la-bnr-asa-e-stratificata-romania-cei-care-au-renta-o-sa-primeasca-o-renta-si-mai-mare-3557681

  Comentariu by nabuco — 19 mai 2021 @ 14:32

 23. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1785211574985104&id=100004888359078

  Comentariu by I.S — 19 mai 2021 @ 15:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress