Mangalia – politica locală

24 aprilie 2021

Aleşii locali din Mangalia, vot favorabil pentru investiţii

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:05

Consilierii locali din Mangalia, reuniţi, în cadrul unei şedinţe ordinare, au adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul financiar 2021.

Bugetul Mangaliei este estimat anul acesta, la valoarea de 261.400.531 lei. În acest an financiar, la capitolul cheltuieli curente a fost previzionat un procent de aproximativ 23% pentru asistență socială și subvenții, aproximativ 4% pentru proiecte cu finanțare europeană și un procent de peste 73% pentru investițiile realizate din bugetul local de venituri și cheltuieli al municipiului Mangalia.

În cadrul aceleiași ședințe de CL, s-a mai aprobat un proiect important pentru contribuabilii Mangaliei, persoane fizice, care vizează scutiri la plata majorărilor de întârziere a impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local.

Astfel, conform procedurii de acordare a acestor facilități fiscale, numărul de beneficiari estimat este de aproximativ 4.000 de persoane fizice și se aplică pentru accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 01.04.2021, dar nu mai târziu de 30 septembrie 2021, inclusiv.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a declarat că, în contextul actual al dificultăților financiare cu care se confruntă populația afectată direct sau indirect de criza sanitară, această măsură este benefică pentru cetățenii orașului.

„În demersul nostru, am ținut cont de faptul că penalitățile de întârziere la plata obligațiilor fiscale îngreunează de multe ori bugetul oricărei familii. În acest mod, am dorit să degrevăm populația de aceste îndatoriri, iar contribuabilii Mangaliei să plătească impozitele și taxele locale, fără majorări de întârziere”, a subliniat edilul localității.

Totodată, el a mai explicat că, prin această procedură, vor crește încasările la bugetul local și se vor diminua arieratele. De asemenea, consilierii locali au mai votat mandatarea reprezentantului Consiliului Local al Municipiului Mangalia, în Adunarea Generală a Acționarilor a societății locale de termoficare, dar și proiectul de hotărâre privind încheierea unor noi contracte de închiriere pentru locuințele în regim de închiriere din municipiul Mangalia.

Mircea Ghiță, Cuget Liber 24.04.2021

2 Comments

  1. multumim primare, ptr asa „facilitate”. Auzi, scutiri de penalitati. Inclusiv la suma aia data lui Ghinea?? La aia cit e procentul?
    Faleza va fi terminata anul acesta, din buget, banuiesc ca „finantarea europeana” sa cam dus. Trotuarele?? Asfaltarea gropilor cam pe cind?/

    Comentariu by pop — 24 aprilie 2021 @ 16:56

  2. https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-are-arici-la-buzunare-a-depus-apel-471583/

    Comentariu by nabuco — 27 aprilie 2021 @ 10:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress