Mangalia – politica locală

13 aprilie 2021

Haideți să arătăm primăriei care sunt adevăratele probleme și priorități ale orașului! Nu milioane de lei pentru procese pierdute, ci școli noi, nu proiecte pe hârtie, ci infrastructură modernă!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:09

Toate-s lapte și miere pe aici, pe la Mangalia. Așa ne asigură mai marii aleși și unși pe la instituțiile publice locale, tot așa și consilierii puterii, membrii PNL, funcționarii cu zeci de mii de lei și terminând cu ultimul funcționăraș uitat printr-un birou. Într-un cuvânt, grupul de interese (ale orașului, desigur) care gravitează în jurul instituției publice cu cele mai mari fonduri de la stat: Primăria Mangalia.

La polul opus suntem noi, cârcotașii, cetățeni simpli, care merg prin cartierele Mangaliei zi de zi, care calcă în gropile rămase în urma proiectelor europene făcute în dorul lelii și, ulterior, pierdute din cauza incompetenței. Suntem noi, ceilalți, care vedem gropile din asfaltul turnat acum doi, trei ani, buruienile cât casa în care se pierd panseluțele și lalelele de sute de mii de lei, noi, cei care am știut de la început că Școala Gala Galaction nu va avea nicio clădire nouă, pentru că elevii nu votează, noi care știm că bursele elevilor nu se vor acorda, în veci, la timp, noi care știm cam cat ne costă pierderea proiectelor Evergreen și Aleea Teilor, dar și că Mangalia este în top în privința onorariilor avocaților. Avocați care pierd procese ce duc la despăgubiri de miliarde din banii noștri, ai mangalioților, sau chiar la vânzarea unei clădiri precum Maternitatea Mangalia. Știm cam cât costă, pe hârtie, dalele și bordurile Made in China montate peste istoria orașului, pe Aleea Teilor, cunoaștem și de ce administrația locală se aruncă în proiecte inutile, cum ar fi o nouă clădire a primăriei, dar nu accesează fonduri pentru ca elevii galactieni să poată învăța la ore omenești, și de ce, la Mangalia, nu mai există o viață sportivă sau una culturală, demnă de un municipiu atât de bogat.

Da, știm și de ce sunt angajați și ținuți pe palme zeci de amploaiați fideli partidului, într-o primărie plină până la refuz de domni, doamne și domnișoare care plimbă câte o hârtie de la un etaj la celalalt și care, în prezența cetățeanului de rând, își descoperă, ad hoc veleități de vătafi pe propriile plantații.

Ca se vadă și ei, cei votați să aducă prosperitate Mangaliei că noi știm, că vedem și ne izbim de realitatea de zi cu zi, în timp ce ei alunecă, lin, în mașinile de lux, spre minunatele case din Constanța sau București, am dori să provocăm cetățenii orașului la un concurs. Unul fără nicio altă miză decât aceea de a deschide ochii administrației locale vizavi de problemele reale ale orașului: fotografiați, comentați (în limitele bunului simț și fără injurii), aduceți la cunoștință ce probleme are urbea voastră. O puteți face pe pagina de Facebook Ediția de Sud Oficial, monitorizată, vă asigurăm, cu mare grijă de iubiții conducători și coteii lor sau pe editiadesud@gmail.com.

editiadesud.ro

8 Comments

 1. Sa le spuna cineva ametitelor de la fituica de ziar editia de sud, ca santajul de genul asta nu mai tine!

  Comentariu by Boris — 15 aprilie 2021 @ 9:10

 2. https://www.replicaonline.ro/fostul-comandant-al-politiei-mangalia-in-scandal-cu-cristian-radu-470096/

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2021 @ 9:55

 3. cont @2
  „Servicii juridice de 3,4 milioane de lei!”

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2021 @ 13:29

 4. Daca aceste procese sunt si primarul aloca bani pentru ele ,stie din start ca sunt pierdute si au fost create artificial

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2021 @ 23:55

 5. vorbiti de lucruri care depasesc intelegerea unora.

  mai arzatoare sunt alte probleme.doua ,,figuri” marcante, doua mari ,,personalitati” ale orasului se cearta pe wc uri.furate.da si alea luate gratis la vremea lor.
  ce asfalt, cultura, civilizatie.pe ei ii intereseaza cum sa fure.
  chiar si unii de la altii.si cetateanul vrea scoli, infrastructura, civilizatie.
  vise.
  wc ul conteaza.furat sau nu.
  astia ne conduc. pe astia i ati votat.

  Comentariu by wow — 16 aprilie 2021 @ 8:41

 6. Pt. #5
  https://www.eurowc.ro/servicii/toalete-ecologice-vip/
  cei despre care vorbesti se apostrofeaza reciproc: „bai kkt-ule daca ma enervezi, te mananc!”

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2021 @ 17:11

 7. zic sa ne mai documentam putin. sumele sunt mai mari, cam asa zice D”a”na

  Comentariu by pop — 17 aprilie 2021 @ 8:51

 8. https://www.cotidianul.ro/mafiotii-politici-viseaza-banii-europeni/

  Comentariu by nabuco — 26 aprilie 2021 @ 11:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress