Problema pădurii Comorova este una extrem de delicată. Există mai mulţi investitori care au obţinut autorizaţii de construcţie a unor blocuri, parcări sau restaurante pe teritoriul pădurii, astfel că cei din USR-PLUS Constanţa au hotărât să ia atitudine.
Senatorul constănțean Remus Negoi, de la USR, are încredere că legea poate fi schimbată în sensul în care investitorii să nu mai aibă dreptul de construcţie a unor clădiri pe teritoriul pădurii Comorova.
În momentul de faţă, cei care vor să investească în construcţii pe acel teritoriu au dreptul de a face acest lucru, conform PUZ-ului existent.
Nu vrem să lăsăm pădurea Comorova în ghearele defrişatorilor. Îmi voi face un obicei de a prezenta în plenul Senatului teme locale fierbinţi ale judeţului Constanţa care au un impact naţional. Pădurea Comorova din staţiunea Olimp a fost înfiinţată pe vremea regelui Carol I în perioada 1890-1900, având la momentul acela o suprafaţă de 800 de hectare. În 1998 a început dezastrul. Guvernul de atunci emitea o hotărâre prin care aproba crearea unui parc municipal pe suprafaţa pădurii Comorova”, a declarat pentru „Cuget Liber”, senatorul Remus Negoi.
Remus Negoi a explicat faptul că fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, a aprobat un PUZ în anul 2004 prin care pădurea Comorova a devenit teritoriu al oraşului Mangalia.
„În 2004, fostul primar al municipiului Mangalia aproba un PUZ prin care intravilanul Mangaliei se extindea şi peste Comorova, punând baza unor defrişări în urma cărora investitorii să poată construi. Acest lucru a atras atenţia Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Bucureşti, care a cerut Agenţiei de Protecţie a Mediului Constanţa să nu emită acord de mediu pentru construcţii în pădurea Comorova, însă fără niciun rezultat. În acest moment, răul s-a produs. Există un cartier deja construit în aria pădurii Comorova. Ţine de noi toţi în general, de autorităţile de mediu în special să oprim masacrarea unei păduri seculare încărcate de istorie. Sub nicio formă nu trebuie să permitem defrişarea pregătită acum pentru 2,5 hectare din pădurea Comorova care vor fi tăiate pentru un complex imobiliar”, a explicat Remus Negoi.
Mai nou, pe lângă hotel, restaurant şi parcări, în pădurea Comorova ar urma să se amenajeze curţi şi grădini, ceea ce în opinia lui Remus Negoi este inadmisibil.
„În luna mai 2020, Primăria Mangalia a eliberat proprietarilor două certificate de urbanism pentru a construi pe o bucată de pădure un hotel de 10 etaje, un restaurant, parcări şi alei. Permanent trebuie să luăm atitudine împotriva unor şiruri de ilegalităţi permise sau acoperite de autorităţile locale, regionale sau naţionale. Presa locală constănţeană a semnalat în repetate rânduri aceste ilegalităţi, însă nu s-a întâmplat nimic. Trag un puternic semnal de alarmă la adresa autorităţilor, la adresa Primăriei Mangalia şi a Agenţiei de Protecţie a Mediului Constanţa să ia toate măsurile pentru a împiedica aceste defrişări. Propun investitorilor cărora le plac defrişările să reia cursurile claselor gimnaziale, acolo unde se predă rolul pădurilor. Pădurea nu este teren de construcţii”, a concluzionat Remus Negoi.
Mircea Ghiță, Cuget Liber 06.03.2021
https://www.ecomagazin.ro/jaf-in-codrul-regelui/
Comentariu by nabuco — 9 martie 2021 @ 16:35
https://www.project-syndicate.org/commentary/us-economy-faces-risks-of-bubble-medium-term-stagflation-by-nouriel-roubini-2021-03
… o sa fie totul bine !
Comentariu by nabuco — 9 martie 2021 @ 21:02
CARE ESTE FAZA CU CLĂDIREA SPITALULUI?
– Maternitatea și Pediatria
Radu Cristian, dacă era primar pentru Mangalia, ar fi putut iniția proiect HCL să se aplice 500% penalizare la impozitul pentru clădirea maternității și pediatriei, pentru clădire neîngrijită. Așa cum a făcut în decembrie 2020 cu toate proprietățile lui Mohammad Murad, pe care le-a „văzut” el neîngrijite.
Cine devine proprietar pe o clădire în Mangalia trebuie să îi plătească și impozitul. Astfel, proprietarul clădirii maternității ar fi avut el de dat bani municipalității Mangalia, pe drept.
Dar cum clădirea a fost cumpărată la un preț derizoriu de avocații care îl reprezintă pe Radu Cristian în dosarele penale, în loc să o cumpere municipalitatea Mangalia (care avea și drept de preemțiune), identificați singuri ce fel de primar este Radu Cristian pentru Mangalia.
Cei care l-ați votat, l-ați votat pentru asta?
Comentariu by Mentalistul — 9 martie 2021 @ 22:19
POLIȚIE POLITICĂ ÎN MANGALIA?
În raportul polițistului care a gazat abuziv cu spray lacrimogen pe copii, în 19.09.2020, descopăr motivul pentru care m-a amendat în acea zi: m-a identificat ca fiind președintele Partidului Ecologist Mangalia.
Cum să scrii așa ceva în raport?! Polițistul face raport să își justifice aplicarea amenzii în baza atribuțiilor de serviciu, conform legii, și a ordinelor primite. Lege nu există să fiu amendat pentru că sunt președintele unui partid local. Deci, a existat vreun ordin în acest sens, încât raportul este considerat justificativ?
M-a amendat pentru că aș fi participat la o „manifestație publică”, care nu a existat. Nici nu eram acolo când au venit, mă aflam la distanță, lucru dovedit de faptul că începusem un live pe Facebook. Pe care l-am întrerupt când au intervenit în forță. Polițistul scrie în raport că sunt autorul moral, deoarece am anunțat pe grupul de socializare facebook „Mangalia Comunitate Online” și de aceea m-a amendat. Toată Mangalia știe că am fost blocat de oamenii primarului pe acel grup de Facebook, de vreo 2 ani. Nu am acces pe acel grup.
Măsura sanitară în vigoare în acel moment interzicea adunările mai mari de 100 de persoane. Polițistul scrie în raport că pe platoul din spatele Casei de Cultură (acolo e o parcare, nu era nimeni, dar probabil nu știe unde este „în spatele Casei de Cultură”) erau prezente aproximativ 80 de persoane. Nu erau atât de multe persoane, atât a estimat în raportul scris. Ne-a amendat, pe mine și pe cei prezenți într-o piațetă publică de 5.000 mp, cu trafic doar pietonal (precum un parc), pe motiv că nu respectăm măsurile sanitare privind numărul de persoane în adunările publice în aer liber. În matematica raportului agentului de poliție, 80 este mai mare decât 100.
Mai mult, legea cu care ne-a amendat a fost desființată de CCR. Procesul-verbal îl va judeca instanța, e dreptul nostru să ne cerem dreptatea în instanță.
Dar altul este subiectul meu: cum să scrii în raport că m-ai amendat pentru că sunt președintele unui partid local? Avea cartea mea de identitate, putea să mă identifice după serie și număr, ori după adresă. În raportul scris m-a identificat persoană de amendat (autor moral) după un criteriu politic, după funcția politică deținută și nu după o faptă pe care s-o fi săvârșit.
S-a legiferat poliția politică în România?
Comentariu by Mentalistul — 9 martie 2021 @ 22:24
Nooooo , nu s a legiferat, trebuia sa faca un pic circ sa para ca chiar exista opozitie ca sa castige cine trebuie.
Comentariu by Fane — 10 martie 2021 @ 0:08
Fane, ticăloșii au ales să fie ticăloși. Dar nu impresionează pe nimeni. Nu te mai agita inutil!
Comentariu by Mentalistul — 10 martie 2021 @ 0:22
Pt. #4
https://www.libertatea.ro/stiri/tineri-migranti-afganistan-siria-tranziteaza-romania-3442603
Comentariu by nabuco — 10 martie 2021 @ 9:59
De asta l a pus Negoi pe Paris / Daca punea unul bun din Mangalia castiga alegerile deci lui Negoi ii datoram defrisarile ceea ce gargariseste el e campanie electorala ?
Comentariu by Adi — 12 martie 2021 @ 23:50