Mangalia – politica locală

5 februarie 2021

„O unitate medicală nu poate fi furnizor de electricitate“. Spitalul Mangalia îi debranșează pe „abonați“

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 14:48

Spitalul Municipal Mangalia nu mai poate ține cei 49 de consumatori de energie electrică racordați la rețeaua sa. Chiar dacă pare o măsură drastică, unitatea sanitară se pregătește de amplasarea unui ansamblu de containere medicale ce necesită și ele un consum mare de curent electric.

Conducerea Spitalului spune că au tot fost făcute somații către proprietarii imobilelor pentru ca aceștia să intre în legalitate. Consumul unității sanitare a tot crescut odată cu echipamentele instalate, mai ales în ultima perioadă. Acum, se pregătește un nou „update“ care va solicita în plus rețeaua electrică.

„Spitalul Municipal Mangalia informează cetățenii care dețin imobile în curtea unității sanitare că, începând cu data de 5 februarie, a.c., vor fi deconectați de la rețeaua electrică a spitalului. De peste 15 ani câteva zeci de locuințe sunt conectate la punctul de transformare al unității medicale. Proprietarii au fost somați, în repetate rânduri, să se branșeze, individual, la Enel, astfel încât rețeaua electrică a Spitalului să nu mai fie suprasolicitată și să se evite, astfel, riscul unor căderi de tensiune sau, mai rău, al unor scurt-circuite care ar putea pune în pericol viața pacienților și personalului medical. Situația aceasta trenează de foarte mulți ani și nu mai poate fi tolerată. Consumul de electricitate din Spital crește de la an la an, în special de la începutul crizei epidemiologice, cand spitalul a fost utilat si dotat cu numeroase echipamente medicale din categoria de mari consumatori, iar acei consumatori casnici suprasolicită rețeaua. De asemenea vă informăm, că în perioada imediat următoare spitalul va fi dotat cu un ansamblu de 16 containere, ce urmează a fi montate intr-un triaj exterior complet utilat, ce va necesita racordarea la aceeași rețea electrică. Cei 49 de proprietari au fost înștiințați, prin notificări emise de executor judecătoresc, să se deconecteze de la rețeaua Spitalului, în termenul legal de 30 de zile, respectiv până la sfârșitul lunii ianuarie, însă fără niciun rezultat. Dat fiind faptul că cei vizați nu au luat nicio măsură în acest sens, pe data de 5 februarie vor fi deconectați, întrucât riscul unor tragedii este iminent, mai ales în această perioadă. Reamintim că o unitate medicală nu poate fi furnizor de electricitate, gaze naturale sau alte utilități, aceasta fiind doar furnizor de servicii medicale“ a transmis conducerea Spitalului Municipal Mangalia.

Cătălin SCHIPOR, focuspress 03.02.2021

14 Comments

 1. Foarte bine ! Belgianca din vitrină e plină de bani, Sebat, Moroiu, Popa de la Neptun, Luxemburghezii care dau consultatii psiho cu 200 de euro pe ora, si multi altii nu au bani de bransament ?

  Comentariu by Fane — 5 februarie 2021 @ 22:08

 2. Cred ca nu au mai dat spaga cuvenita si au primit pedeapsa …

  Comentariu by Sile — 6 februarie 2021 @ 21:45

 3. le da energie electrica Alinuta ca are multa energie

  Comentariu by Anonim — 7 februarie 2021 @ 10:08

 4. Aici e un lucru mult mai serios. Cum să faci o lotizare și să vinzi locurile pentru case fără a asigura utilități ?!

  Comentariu by lucian visa — 7 februarie 2021 @ 11:38

 5. Pt. #4
  Uite (de ce) asa:
  https://romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/curtea-spitalului-mangalia-cartier-de-vile-65328
  vs.
  https://www.youandmeimobiliare.ro/teren-de-vanzare-mangalia-355.html

  Comentariu by nabuco — 7 februarie 2021 @ 11:55

 6. Sunt vinovati cu totii ! Si „Dorel”- animal politic si consilierii si noii improprietariti…Cu toții au stiut din start ca postul de transformare din zona este subdimensionat si ca trebuie un alt proiect si o noua investie.(alt post de transformare).Dorel,netinand cont de normative-bazandu-se pe relații politice- consilierii din pupincurism- si proprietarii…bazandu-se pe șpagă data si sprijin electoral ! Pe unii ii vedeti in video cântând alături de „Dorel” in campania electorala ! Cu toții trebuie sa plateasca o noua investitie- adica ce trebuia de la inceput ,!

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2021 @ 12:49

 7. Asta cu energia electrică s-o rezolva cumva. Am înțeles că ENEL deja lucrează la avizele de extinderi de rețea și racordare la ele.

  Eu văd altă problemă: pentru a obține beneficiile pentru spital covid, primarul s-a grăbit repede să facă spitalul de covid. S-a știut că vor fi achiziționate și puse în funcțiune multe echipamente medicale, s-a mărit consumul de energie electrică în spital. Primarul a destituit pe dr Lefter pentru că a facut in urmă cu 3 ani (parca atât a trecut) ceea ce a făcut Alina acum. Dr. Lefter era îngrijorat că sunt probleme și fără surplusul de consum pe care îl au acum cu surplusul de echipamente. Știind această problemă, primarul a făcut spitalul de covid. Cei care au autorizat spitalul de covid au știut de aceste racordări la rețeaua spitalului sau li s-a ascuns? La fel ai autorizat și la Piatra Neamț, și la Balș? După tragediile din acele spitale s-a trezit primarul că a pus în pericol pe cei internați de covid.
  Mă îngrijorează lipsa de responsabilitate a primarului, care se reflectă în tot ce face. A pus în pericol cu bună știință, fără acele tragedii nu ar fi realizat. Sunt convins, după cât îl cunosc, că nu a realizat singur, grație inteligenței lui, ci a fost obligat la raportarea privind capacitatea rețelei electrice.

  Comentariu by Mentalistul — 7 februarie 2021 @ 21:14

 8. D-le Vișa, știi cum ? Păi la cât au dat pe metru pătrat chiar mai voiau și utilități ? Noroc că am schimbat viceprimarul în 2000 cu un doctor (sâc) de la PSD care a venit cu idei novatoare pentru Mangalea și cum el freca menta prin curtea spitalului des N-AUMers decât afacerile cu terenul de acolo. Doar ai observat că sunt majoritatea pesediștii de atunci … Arici, Boroi, Pici, Popii, Caraulele Raimii, și așa mai departe.
  Așa că….să mai lase gargara și să scoata și din buzunar ceva ca nu costa asa mult. Cum au scos amărăștenii ăia pe care i-am miruit cu terenuri în Dobrogea și după Munteniei sute de milioane, or putea să scoată și barosanii din curtea spitalului.

  Comentariu by Iorgu — 9 februarie 2021 @ 0:06

 9. Stai liniștit că nu i-au debranșat. Era doar teatru și gargară. Au curent bine-mersi. Îmi era o milă de ei…

  Comentariu by Garide — 9 februarie 2021 @ 0:11

 10. Terenurile din curtea spitalului au fost vândute de primărie cu utilități, adică:apă, canalizare și curent electric. Deci primăria era obligată să aducă curentul pe stradă ca mai apoi proprietarii locuintelor să se poată racorda.Dar primarul după ce a luat banii pe loturile respective (și nu au fost puțini)Nu a mai vrut să audă de obligația pe care o avea.

  Comentariu by Dora Dora — 9 februarie 2021 @ 16:59

 11. Pt. #7
  https://www.cotidianul.ro/austeritate-dar-nu-pentru-mahari/

  Comentariu by nabuco — 9 februarie 2021 @ 20:09

 12. @11
  foarte bun si la obiect articolul.dar cati au curajul sa spuna adevarul in fata?

  Comentariu by wow — 10 februarie 2021 @ 12:09

 13. https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/centralele-termice-apartament-interzise-cosuri-fum-individuale-solutia-putea-monta-continuare-1_602a3ae55163ec4271031640/index.html

  Comentariu by nabuco — 15 februarie 2021 @ 16:33

 14. Si cum de nu a demis-o pe Alinutza? Ca pe nenea Lefter l-a curentat primarul in 30 de minute…
  Cred ca a certat-o rau…

  Comentariu by basistul — 19 februarie 2021 @ 13:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress