Mangalia – politica locală

27 ianuarie 2021

Convocatorul ședinței de îndată a CL Mangalia din 27.01.2021

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:02

26 Comments

 1. E vorba despre un proiect pentru modernizare spital.

  Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Mangalia nr.207/31.08.2020 privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A., a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții ”Modernizare, Supraetajare, Extindere și Închidere Terasă la Spitalul Municipal Mangalia, Județul Constanța, Pavilion B, Pavilion C și Anatomie Patologică”;

  Comentariu by lucian visa — 27 ianuarie 2021 @ 12:06

 2. ca sa va mai minunati , daca mai puteti, de clasa politica din romania.dupa ce ca a lasat o capitala fara caldura in secolul XXI, madam firea acum urla ca a luat spitalul foc.uita cine a fost primar in ultimii ani si n a facut nimic, doar a sifonat bani.
  asta e ipocrizia celor care ne fura de atatia ani.
  hotul striga hotii
  https://evz.ro/gabriela-firea-a-rabufnit-dupa-incidentul-de-la-matei-bals-e-mult-prea-mult-nu-se-mai-poate-cine-raspunde.html

  Comentariu by wow — 29 ianuarie 2021 @ 17:02

 3. ca tot am inceput si sa nu credeti ca am ceva cu aia rosii.am cu toata clica asta de trantori care se autonumesc politicieni.
  propunerea usr ului ca secretar de stat in MAi..o persoana care a iesit la pensie la 42 de ani.din MAI.si cu o pensie de 13000 lei pe luna.din banii publici.
  ce ziceti de asta ma usr istilor aia puri si corecti ?
  hai deontologilor.astia din mangalia care doreati primar bugetar din constanta? aud?
  asta e clasa politica romana.toti pe furat.

  Comentariu by wow — 29 ianuarie 2021 @ 17:14

 4. hai sa facem un calcul
  persoana de mai sus a termiat liceult la 19 ani.
  a facut o facultate.inca 4 ani.deci s a angajat pe la 24 de ani.a muncit si a cotizat la pensie vreo 18 ani.calculati sa vedeti cam cat a cotizat in astia 18 ani si ce efort facem noi astia care muncim pana la 65 sa i platim astuia pensia inca 30 de ani.
  bine asta n cazul in care a facut facultatea la zi.
  si cam ce salariu poate sa fi avut aceasta persoana .doar in romania poti iesi la pensie si sa castigi mai mult decat salariul.plus ca te mai si angajeazza tot statul.
  ne trezim si noi?

  Comentariu by wow — 29 ianuarie 2021 @ 17:20

 5. Pt. #3 #4
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Constitu%C8%9Bia_Rom%C3%A2niei
  08/12/1991, majoritatea dintre noi nici nu stiam de inseamna „democrazia”!
  https://www.constitutiaromaniei.ro/art-72-imunitatea-parlamentara/
  De ce a fost nevoie sa o introduca asa de vreme?
  R: stiau ca vor merge la … „furat”!

  Comentariu by nabuco — 29 ianuarie 2021 @ 17:29

 6. Pt waw . Noi știm că ești prost făcut grămadă măi frustratule …. chiar nu trebuie să ne reamintești zi de zi .

  Comentariu by Anonim — 29 ianuarie 2021 @ 22:20

 7. E simplu.e wow.cum l ai scris tu dovedeste ca esti unul din multii analfabeti functionali care profita de sistemul putred din tara asta.
  Discutiile cu un specimen ca tine nu si ui rostul

  Comentariu by Wow — 30 ianuarie 2021 @ 9:24

 8. USR si AUR sunt creeate artificial de cei de la putere sa joace teatru si sa capteze voturile prostimii. Doarca prostii nu realizeaza iar boierii scapa de partidele cu adevarat corecte care se mentin sub 5 la suta.

  Comentariu by Adi — 30 ianuarie 2021 @ 14:56

 9. https://www.libertatea.ro/opinii/cum-explica-arafat-si-colonelul-schiopu-ca-autorizatia-la-incendiu-nu-e-importanta-pentru-ca-si-daca-era-autorizat-nu-impiedica-aparitia-acestei-tragedii-3396543

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2021 @ 17:45

 10. @8 zi mi te rog care s partidele alea corecte care au sub 5%
  daca te gandesti la pro sau alde mai bine nu mi raspunde

  Comentariu by wow — 30 ianuarie 2021 @ 18:28

 11. La DDD sigur. Ar mai fi și PRM, PER, PUR, APR, etc.

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2021 @ 20:31

 12. Ați rezolvat politica din Mangalia, ați alungat gruparea de jaf organizat a lui Radu, iar acum din plictiseală vă folosiți experiența în politica națională, prin a îndrepta cu păreri și cu dat ochii peste cap modul cum este guvernată România.

  Nu văd pe nimeni să discute că vicele Angelescu, cu Filip, cu Linica au pus bazele unei combinații să pună mâna între 1,5-3 milioane de euro pe an.
  Ori celelalte măgării, nu se mai întâmplă nimic în primărie fără șpagă.

  De ce nu zic nimic cei de la PSD? De ce nu zice nimic Iorguș ori cei care îi făceau propagandă?
  Cei de la PSD sunt părtași cu Radu, chiar sunt folosiți să ia ei șpaga de la o parte din oraș.
  Când eram consilier local PSD am primit înjurături pe motiv că sunt pesedist, se umpluse blogul cu anonimi urlând insulte. De când au intrat Iorguș, Moroianu etc. în PSD, anonimii ăiă au uitat că ei sunt anti-pesedisti. Dar deodată i-a interesat PER, un partid inexistent în politica națională. Deci mă atacau pe mine. De ce? Pentru că spun adevărul. Ei vă consideră atât de proști, încât să vă mintă.

  PSD Mangalia s-a vândut de alegeri lui Radu Cristian. Au găsit prostul cu bani, pe Murad, care a plătit peste 1.000 de voturi. Prin cine? Prin pesediști și Iorguș, Murad nu știa pe nimeni în Mangalia. Iar în ziua votului pesediștii și Iorguș au schimbat ordinul către cei care fuseseră plătiți: Radu la primar, PSD la consiliu. Pe banii lui Murad a ieșit Radu primar. Au plecat peste 1.000 de voturi de la Murad si s-au dus la Radu. Schema aceasta a făcut o diferenta dubla între ei, unul a pierdut peste 1.000, celălalt a adăugat peste 1.000. Stăteau țiganii la ora 18:00 la cozi de 100-200 persoane la 6 secții (3 la Casa Tineretului – 3 la școala 1 și grădinița 4). Pe banii lui Murad, cu trădarea pesediștilor care au invitat pe Murad să candideze, Radu a obținut o diferență de 2.500 voturi. Plus 1.700 voturi anulate de Iorguș și PSD.
  Așa a ajuns Radu primar.
  Iar PSD a obținut funcția de City Manager: Florin Jianu e în biroul executiv al PSD Mangalia de mult timp.

  PSD și cu PNL-ul lui Radu sunt combinați la devalizarea totală a Mangaliei. În primele 2 ședințe am fost atacat mai abitir de un avocat de la PSD, pe subiecte care îl atingeau pe Radu. Cu Tase care se grăbește mereu cu „Hai să votăm!” când fac vreo interpelare și foarte răbdător când Angelescu bate câmpii cu osanale la intențiile lor bune.

  PNL e mai stricat. S-a pus Taxa de Stațiune, iar în comisii consilierii PNL își smulgeau părul din cap că 5 lei/zi e prea mult, sunt dezavantajați cei cu cazare la pret mic și cei cu camping. S-au făcut și amendamente din partea comisiei mele, să se reducă propunerea la 2 lei. În ședință canci amendament, canci discuții, cei și cele care își smulgeau părul din cap că e mult, au votat cu ambele mâini. Păi cum să îi lase tocmai colegii pe Filip, Angelescu și Linica fără ciordeala pe taxa de stațiune?

  (Voi continua…)

  Comentariu by Mentalistul — 31 ianuarie 2021 @ 9:42

 13. Cu ocazia instituirii taxei de stațiune le-am amintit că avem 3 centre naționale de informare și promovare turistică, unde sunt este angajată doamna Stamate. Și alți piloși. Iar centrele acestea papă de la buget cca 500.000 lei pe an, nu se știe pe ce, plus salarii, plus contracte de pază și utilități. Sunt centre de servicii SPECIALIZATE, acreditate de Ministerul Turismului, cum era înainte. Ce servicii fac? Aceleași pentru care s-a instituit taxa de stațiune. Dar ei au votat să se dea taxa de stațiune unei asociații care nu este autorizată să facă astfel de servicii.

  Am făcut o intrebare Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cum sunt comasate acum, mi-a răspuns că CNPIT sunt înființate în subordinea consiliului local, că sunt ACREDITATE pe numele consiliului local. Dar conform Organigramei, consiliul local nu are angajați pe aceste centre, nici nu are aceste centre în subordine, au dispărut.
  Dar la Compartimentul Turism și Evenimente are primăria pe organigrama 6 posturi pentru sustenabilitate proiecte europene, iar în ROF al Primăriei Mangalia au atribuții că se ocupă de CNPIT. Aici va fi o mare problemă, ca la primul dosar al lui Constantinescu, ori ca in dosarul care l-a băgat pe Dragnea în pușcărie.

  Cei din turism, cei adevărați, insistă cu OMD de ceva ani. Primarul a angajat pe Anca Pavel-Nedea să consilieze primăria să se înființeze OMD, s-a rățoit această doamnă la mine, ca să facă ce? L-au păcălit pe Dobre când era ministrul turismului să facă legea 275/ 2018, care s-a străduit mult să o scoată din neconstituționalitate prin a tăia tot ce voiau să facă cu aceste OMD.
  Pentru că nu mai transferau din puterea de a decide, au făcut un statut al Asociației OMDT Mangalia total pe lângă lege. Conform Codului Administrativ, consiliul local hotărăște asupra domeniului public și asupra gestiunii serviciilor de utilitate publică. Nu se poate să se transfere această putere publică deliberativă către o Asociație mixtă.
  Mai mult, au trecut în statut că această asociație coordonează și gestionează cele 3 CNPIT. Păi stați așa! La aceste centre, contrar legii, lucrează 6 funcționari publici. De cand o Asociație coordonează funcționari publici ai primăriei? Nici măcar Consiliul Local nu are această poziție de ierarhie. Noaptea minții!!
  Zice în ce au aprobat ei că această Asociație să se ocupe de spații verzi, să întrețină infrastructura etc, adică multe din serviciile de administrare a domeniului public și privat. Au si alocat fonduri Asociației pentru asta. Aloo!! Cine a delegat gestiunea acestor servicii către Asociație, ca să îi dați bani pentru asta? Asociația nu are nici măcar angajați. Nu e autorizată să gestioneze niciun serviciu public. Are doar Consiliu Director format din Angelescu (incompatibilitate de funcții), Filip (incompatibilitate de funcții) și reprezentanți trimisi de membrul fondator Asociația lui Linica, unde este președinte. Aici e o incompatibilitate indirectă, dar nu-mi bat capul pentru că a avut o perioadă de conflict de interese administrativ. Plus toate conflictele de interese care s-au născut din aceste incompatibilități.
  Mandatul în Consiliul Director al Asociației OMDT este pe 4 ani. Indiferent de rezultatele alegerilor locale, ei erau pe funcții în continuare. Funcțiile din consiliul director al OMD nu au legătură cu calitatea lor de consilieri locali, e un interes personal.

  Să mă întorc la hotelieri… Câțiva ani au fost amețiți cu acest OMD, s-a făcut și legea, s-a făcut și Asociația care are în statut că sumele încasate Taxa de Dezvoltare si Promovare Turistică constituie COTIZAȚIA consiliului local la asociatie. Statutul acesta a fost adoptat prin HCL, adică este un act normativ local.
  Dar…acest statut a fost cel puțin modificat printr-o nouă HCL din 23.12 2020, care spune în regulamentul taxei respective că sumele încasate Taxa Specială de Dezvoltare și Promovare Turistică se duc la Direcția de Turism din Primărie, la Ana Maria. Ce făcuși, Bobiță? Degeaba Lege, degeaba OMD, degeaba Statut, dacă la final vii și modifici totul cu o HCL, în sensul că le iei obiectul muncii.
  Taxa de Stațiune e altceva, nu e taxa de promovare turistică, la care se refera Legea, se refera OMD. OMD e format din plătitorii taxei de promovare turistică, adică din hotelieri, nicidecum din plătitorii taxei speciale de stațiune. Pentru că sunt mai mulți bani au încercat o maradona, să ia OMD taxa de stațiune și să lase ceva de păpat și directorilor din Primărie. L-a deposedat pe OMD de fondurile la care ar fi putut avea acces, iar taxa de stațiune au deturnat-o.
  Ai zice că o fac de proști, dacă nu ar sări în ochi beneficiarii acestor sume: o Asociație condusă de consilieri locali și viceprimar. Oficial, conform Registrului Național al Asociațiilor, Fundațiilor și Federațiilor. Au menționat ei acest lucru în Declarația de Interese pe care au semnat-o în 27.11.2020? Nuuuu! Iată cum și-o fac singuri, cu votul lor!
  Am făcut amendament în ședința cu ocazia adoptării HCL a taxei de stațiune și a regulamentului, să dispară articolul prin care au aprobat că sumele încasate să devină sursă de venit pentru OMD. Cine au sărit la gâtul meu? Angelescu și Filip. Cine au votat „pentru”? Consilierii PSD și PNL. Inclusiv Angelescu și Filip, care au funcții de conducere în asociație. Păi nu se salvau ei dacă nu săreau la gâtul meu? Acum avem și conflict de interese patrimonial.
  Btw, Asociația OMD nu are statut de utilitate publică, îmi zice Secretarul General al Guvernului. Este o asociație de drept privat chiar dacă unul din membrii fondatori este CL.

  Ca să se facă această Asociație OMD, nu au fost invitate organizațiile vechi ale agenților economici din turism, în activitate de câțiva ani, a înființat consilierul Stan Linica o altă asociație, Organizația Patronală Mangalia. Cu 1 lună înainte de HCL prin care se hotărăște înființarea Asociației OMD, în care Consiliul Local să se asocieze cu asociația lui Linica. Care e de drept privat și are ca scop creșterea economică a privaților din turism. Wow! Alt conflict de interese administrativ. Aici a avut grijă să nu vină la ședința, să nu voteze, dar când a făcut cerere de acordare de spațiu la Nautic în folosință gratuită a votat.

  Cât despre Angelescu, care a fost președintele consiliului local și semnează hotărârea prin care taxa de stațiune devine sursa de venit la OMD, tot el semnează și din partea OMD că este de acord, iar în calitate de viceprimar are atribuții executive. S-a întrebat secretarul municipiului de ce dacă viceprimarul este numit în CA la acolo este în incompatibilitate de funcții? Face parte din aparatul de specialitate al primarului, numit Primărie. Poate fi viceprimarul în conducerea unei entități juridice căreia i se alocă fonduri din bugetul local?

  Pe viitor o să aduc în discuție o altă asociație a unui consilier local, în care este președinte și primește finanțări din bugetul local, ori și-a votat interese ale acelei asociații. Tot de la PNL.
  Sunt curios, dacă ANI începe să aplice legea și își pierd mandatul 5 din consiliu, iar după alegeri s-au retras 10, cum în CL penelistii au 10 consilieri, de unde mai înlocuiesc ei dacă lista a fost de 24? Se fac alegeri anticipate?

  Comentariu by Mentalistul — 31 ianuarie 2021 @ 11:01

 14. Am scris „SE MENȚIN” sub 5%. Deci … Băse, Tări și Ponta nu intra în calcul.

  Comentariu by Adi — 31 ianuarie 2021 @ 11:34

 15. Aș scrie și eu ceva dar ma grabesc ca a avut loc un incendiu si trebuie sa facem capital electoral nu pot pierde nicio ocazie din asta.
  P.S. În fiecare minut se naște un fraier. Totul e să știi să profiți de votul lui.

  Comentariu by AUR — 31 ianuarie 2021 @ 11:36

 16. https://www.libertatea.ro/stiri/ce-spune-lucian-mandruta-despre-imaginile-cu-klaus-iohannis-la-schi-la-o-zi-dupa-tragedia-de-la-bals-3397809

  Comentariu by nabuco — 31 ianuarie 2021 @ 12:08

 17. Deci se poate! Asteptam decizii asemanatoare si in sudul litoralului:
  https://www.replicaonline.ro/iohannis-i-a-retras-titlul-de-luptator-pentru-victoria-revolutiei-din-decembrie-1989-lui-aurel-papari-461311/

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2021 @ 18:05

 18. Domnul, Mentalist ! Tot vorbesti de vanzari,ale psd ului.
  Pai cat ai fost consilier PSD ,cine era zilnic in biroul viceprimarului ANGELESCU (care i.ai tras.o de 2000E,asa scurt) si te intalneai cu stimabiul domn COLGIU ,pe te miri unde.. Si cereai banii din buget,sa organizezi ZIUA TATARILOR si altele.. Scrie cat vrei,dar scrie ce este adevarat,nu bazaconii,baietas parlit.

  Comentariu by cyp — 2 februarie 2021 @ 11:11

 19. Știe tot orașul că am insistat cu Ziua Tătarilor, așa cum prevede și legea. Fiind eveniment municipal, a fost eveniment organizat de primărie. Primăria a angajat firma lui Edgar Surin să organizeze evenimentul. Care e firma de casă a primarului.

  Eu am organizat în fiecare an Ziua Tătarilor, în mod privat.
  Nici macar evenimentul Kurultai, câteva adunat 10.000 vizitatori în portul turistic, eveniment municipal, nu a cheltuit vreun leu din bugetul local.

  Aveți așa un apetit de a crede minciuni în loc să vedeți adevărul, care de cele mai multe ori e logic. Eu am făcut opoziție tot timpul cât am fost consilier local. Care este logica să mă plătească cei de la putere, ca să le fac opoziție?
  La fel ați mințit și în campanie, că m-aș fi vândut lui Radu Cristian, pentru că nu ați găsit o explicație de unde am bani să fac campanie. Prin alianță mea cu Murad am dovedit că cei care au crezut minciunile au fost prostiți de cei care le-au spus.
  Văd că vehiculezi o sumă exorbitantă la cât fură ăștia din Primărie: 2.000 de euro. Ești prost? Crezi că se vorbesc sume de-astea prin primărie?

  Remarc că ești pesedist, altfel nu te-ai ataca așa. În mandatul trecut am aflat că cineva lua câte 1.000 de euro pentru fiecare ședință, pentru fiecare consilier local PSD. Au venit ăia de care zici că mă întâlneam (bineînțeles că nu refuz nicio întâlnire, altfel cum crezi că aflu ce măgării mai fac ei?) să îmi reproșeze că iau bani și tot fac gălăgie. Le-am răspuns să își recupereze banii, pentru că nu sunt de vânzare. Așa că respectivul nu a mai luat 4.000 de euro pt fiecare ședință, ci doar 3.000. Bineînțeles că nu a dat nimic niciunui consilier PSD, dar le-a spus cum să voteze. Pentru că eu nu am vrut, au sărit la bătaie pe mine, în sediu.

  Tot realitatea îți arată adevărul: de la ce partid este City Managerul? Cum adică PNL câștigă alegerile și administratorul public e de la PSD?
  Cum de consilierii PSD au votat toate măgăriile lui Radu? Iorguș a fost primul cate s-a dus să felicite pe Radu pentru investire, la ședința de constituire a CL. Auziți vreun pesedist să facă opoziție.
  Abia la ședința cu Taxele și Impozitele, după ce le-a tras-o PNL cu CA-urile, au început să dea votul după noi, cei de la PER.
  De ce acceptă PSD hoția cu OMD? Și tace mâlc?

  Văd că te-ai suit în corcoduș și mi te adresezi cu „băiețaș pârlit”. Băiețașul pârlit poate mai mult decât tot PSD-ul vostru la un loc (mă refer la Mangalia), care în afară să se vândă nu a știut altă politică în ultimii 9 ani.
  Cum am ajuns eu consilier local la PSD, venit de pe stradă, în ultimele 5 minute? Dacă erai așa șmecher, locatar în corcoduș, băiețașul pârlit nu ar fi fost în stare să facă asta.

  Comentariu by Mentalistul — 2 februarie 2021 @ 16:56

 20. Pt. #13
  https://evz.ro/angajari-politice-la-apele-romane-nu-fac-diferenta-intre-malul-stang-si-cel-drept.html

  Comentariu by nabuco — 2 februarie 2021 @ 20:31

 21. https://www.replicaonline.ro/primaria-mangalia-a-oferit-un-contract-de-consultanta-propriului-angajat-461509/

  Comentariu by Anonim — 3 februarie 2021 @ 5:48

 22. https://www.romaniacurata.ro/romanii-au-corupt-si-vaccinul/

  Comentariu by nabuco — 3 februarie 2021 @ 9:34

 23. Asta e pnl-ul, plin de „curve” politice. Nu ca psd sau usr ar fi altceva.
  ” In lumea puterilor lumii acesteia, o femeie se ridica mai repede cind sta lungita in asternut”.
  Exemple avem si la Mangalia.

  Comentariu by pop — 3 februarie 2021 @ 15:21

 24. nu s taliban si nici exagerat dar ii spune cineva doamnei secretare ca membri are 2 i?
  sau de la orizontala asa se vede?

  Comentariu by wow — 3 februarie 2021 @ 15:48

 25. A facut.o CAUTIS ,nu tu..Tu doar invarti tocanita in ceaun la el,la VAMA:))))

  Comentariu by anonim — 8 februarie 2021 @ 14:32

 26. Pt 25:
  Îți dai seama ce varză e PSD dacă ar fi adevărat ce zici?

  Comentariu by Mentalistul — 9 februarie 2021 @ 5:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress