Politica locală în Mangalia

22 ianuarie 2021

Bănci pentru odihnă montate pe mijlocul pistelor de biciclete, în Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:13

Ciclismul cu obstacole poate fi un nou sport pe litoralul românesc. Pe pistele de biciclete amenajate recent în zona stațiunii Saturn au apărut mai multe bănci pentru odihnă.

Muncitorii care s-au ocupat de lucrări ridică din umeri și susțin că n-au habar cine le-a montat. Când a văzut ce s-a ales din proiectul făcut din fonduri europene, viceprimarul din Mangalia a cerut ca băncile să fie mutate.

Lucrarea iese imediat în evidenţă prin aceste băncuţe. Au fost montate direct pe pistele pentru biciclete şi par mai degrabă obstacole pentru cei pe două roţi.

E o porţiune care va fi amenajată între Mangalia şi Saturn şi face parte dintr-un amplu proiect european, în valoare de cinci milioane de euro. Staţiunile din sudul litoralului ar trebui să dispună de trotuare noi, piste de biciclete, mobilier urban şi iluminat public. Până acum au fost finalizate trotuarele pe o distanţă de doi kilometri şi a fost asfaltată pista. Dar nimeni nu ştie cum au apărut băncile.

Bătrân cu bicicletă: “Nu e bună canapeaua aia pusă acolo, că e pusă chiar pe pistă. Asta nu e corect, la noi în România se poate orice”.

Băncile nu apăreau în simularea făcută de arhitecţii care au conceput proiectul. Viceprimarul din Mangalia spune că au fost amplasate temporar şi vor fi mutate.

Dragoş Angelescu, viceprimarul Mangaliei: “Să se vadă că nu e montată. Da, nu e montată. Ele efectiv sunt mobile acuma, sunt luate de doi inşi şi se pun acolo unde trebuie. Cel mai târziu în luna iunie vrem să lansăm proiectul aşa cum trebuie, dar mai întâi va trebui să ne asigurăm că şi calitatea şi execuţia trebuie să fie aşa cum a prevăzut proiectul iniţial”.

Gabriel Luchian, directorul general al firmei de construcţie: “Momentan nu este poziţia lor finală. Iar beneficiarul le-a dorit aduse în şantier şi pentru că nu erau trotuarele terminate, ele au fost provizoriu puse pe partea de asfalt. Ele vor fi poziţionate conform proiectului! Vor fi relocate pe poziţia lor”.

Lucrările din sudul litoralului ar trebui să fie gata până când începe sezonul estival.

N-ar fi prima ciudăţenie văzută în investiţiile făcute cu bani europeni, pe litoral. Amenajarea pistelor pentru biciclişti a fost o probă grea şi pentru edilii de la Vama Veche şi 2 Mai.

Fără să fie semnalizat, începutul pistei de biciclete uneşte localitatatile 2 Mai şi Vama Veche. Drumul duce până în punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria. Este greu de spus „pistă”, pentru că dalele din beton au şi rolul de trotuar, dar şi de spaţiu pentru cei care folosesc biciclete sau trotinete.

Lucrarea nu a atras turişti pe bicicletă, dar a trezit interesul procurorilor: fostul primar al comunei Limanu este judecat pentru abuz în serviciu şi folosirea de documente false, în cadrul proiectului. Prejudiciul ar fi de peste 200 de mii de euro, tot din bani europeni.

Litoralul românesc a atras în ultimii cinci ani cele mai multe fonduri de la Uniune, câte două tranșe de 700 de milioane de euro. Banii au fost alocaţi pentru diferite proiecte, de la extinderea plajelor, până la astfel de lucrări edilitare.

Felicia Măcăleț, stirileprotv.ro 21.01.2021

14 Comments

  1. Poate când le-a montat sefu de la proiecte o monta în pădure pe colega lui si nu a vazut treaba

    Comentariu by Denisa — 22 ianuarie 2021 @ 20:28

  2. Ce tot vorbesti bai dar de unde stii ca raspunde ala de proiect si nu alt cascat ca multi iau bani pentru asta

    Comentariu by Manole — 22 ianuarie 2021 @ 22:11

  3. Un articol de toata jena. Bancile
    se muta cu doi oameni, si au fost lasate acolo pana se finalizeaza trotuarul cu pavaj.

    Comentariu by Un cetatean — 23 ianuarie 2021 @ 11:22

  4. Pai vezi bai Deniso ca aia 2 aranjau bancile nu faceau altceva, numai la sex tie gandu

    Comentariu by Adi — 23 ianuarie 2021 @ 14:19

  5. Dar pe trotuarul de vis-a-vis, stâlpii și coșurile de gunoi, care blochează partea pietonală, tot provizoriu sunt montați ?

    Comentariu by lucian visa — 23 ianuarie 2021 @ 16:23

  6. Masa de vot imbătranita si mizera, intretinuta pe bani publici de jumi-juma, sustine la conducerea Mangaliei hoti si parasute. Secretara din Limanu, Elena a ajuns directoare adjuncta la social. De, in campanie a cersit pe strazi, merita, nu-i asa? Ce asteptati de la parasute si hoti?

    Comentariu by Dan — 23 ianuarie 2021 @ 16:51

  7. Interesant ar fi de stiut la ce pret au fost achizitionate. Am vazut la Bucuresti , banci da „categorie inferioara” la 5.000 lei.
    La ce suma se ridica parandatul …

    Comentariu by pop — 24 ianuarie 2021 @ 12:22

  8. La secunda 41 apare o haită de 5 căini și vouă va arde de banci
    P.S. Adriano vezi ca nu ea e la social altu te a sapat cum sapai si tu pe altii

    Comentariu by Adi — 24 ianuarie 2021 @ 14:09

  9. Pt. #3
    https://bancute.com/

    Comentariu by nabuco — 24 ianuarie 2021 @ 20:42

  10. A fost scandal la Maritimo . CL Dan Moldovan a fost bătut de Nae Negrea . Consilierul îi cerea banii si tipa la Nae ca nu i-a dat partea lui de la restaurant . Moldovan era plin de singe si plingea .

    Comentariu by Anonim — 26 ianuarie 2021 @ 8:07

  11. A fost un „rapel”?
    https://www.replicaonline.ro/scandal-in-portul-turistic-mangalia-din-cauza-unui-teren-de-pe-vremea-lui-tusac-427966/

    Comentariu by nabuco — 26 ianuarie 2021 @ 9:55

  12. Moldovan il batea pe moș Nae daca voia dar cred ca cauta scandal

    Comentariu by Fane — 27 ianuarie 2021 @ 21:08

  13. negrea l a creat pe moldovan.
    dintr un dansator l a facut ospatar.dupa asta l a bagat si in politica.da asa i cand se urca scroafa n copac .

    Comentariu by wow — 28 ianuarie 2021 @ 10:30

  14. Din partea mea, disensiunile lor îi privește.
    Mă interesează mai mult hoția din Portul Turistic. Secretarul Municipiului avizează de legalitate multe proiecte HCL care apoi sunt suspendate în instanță pentru nelegalitate. Nu oarecum, în urma acestor „avize de legalitate” este prejudiciat patrimoniul municipalității, ori bugetul local. Problema este că nu mai poți să ai încredere în avizele de legalitate. Dispar HCL de pe site când apar probleme, etc.

    În plus de faptul că terenul a fost luat în concesiune încălcând legea, întrebarea mea (oficială!) este cum au autorizație de funcționare dacă nu au contracte pentru utilități și restaurantul este legat la panoul de iluminat public, în condițiile în care primăria nu mai are voie sa le vândă energie electrică de când s-a schimbat legea în 2017.
    ANRE mi-a transmis răspunsul de la operatorul de electricitate că nici LGV Invest, nici Naby Estival Maritimo SRL nu figrează cu contract.

    Acolo trebuie rezolvate și aduse la legalitate.

    Comentariu by Mentalistul — 28 ianuarie 2021 @ 11:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress