Mangalia – politica locală

4 ianuarie 2021

Primăria Mangalia nu are Birou Mass Media: iată de ce adresăm, public, o serie de întrebări, firmei de consultanță care ar fi trebuit să ne răspundă acum jumătate de an!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:59

Cu mai bine de jumatate de an, adresam Primăriei Mangalia o serie de întrebări, la care, și la ora actuală, așteptăm, cu sufletul la gură, răspunsurile. Atunci, aflați în plină campanie electorală și extrem de sensibili în fața unor întrebări supărătoare pentru domniile lor, reprezentanții primăriei s-au mulțumit să ne transmită că instituția nu are un purtător de cuvânt, care să se învrednicească să răspundă le ele. Reamintim cititorilor noștri că Primăria Mangalia este printre puținele sau, poate, singura instituție publică din țara care, la un municipiu de 40.000 de locuitori nu are un Birou Mass-Media.

Dar, are, în același timp, mai multe contracte de consultanță, pe bani deloc, puțini, cu firme care sunt obligate să răspundă întrebarilor ziariștilor, fie ele și incomode. Iată, în continuare, întrebările adresate de Editia de Sud „transparentei” primării Mangalia, pe marginea unor subiecte de interes public, in baza Legii 544/2001:

În atenția Biroului Mass Media,

Prin prezenta va adresez, atașat, o serie de întrebări, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare:

 1. Acordarea burselor elevilor din Municipiul Mangalia trenează de două trimestre. Toți directorii contactați de noi afirmă că au fost trimise listele cu beneficiarii acestora. Când vor fi acordate, efectiv, bursele pentru anul scolar încheiat (o data exactă, daca este posibil)?
 2. În urma plângerilor formulate de mai mulți cetățeni din Municipiul Mangalia, vă adresăm întrebările: când vor fi reluate lucrările din zona Coloniști și Negru Vodă? Care sunt datele limită ale lucrărilor din Mangalia și stațiuni?
 3. Ce ne puteți spune despre yachtul primăriei Mangalia: unde se află acesta în momentul de față, care sunt sumele încasate în urma închirierii acestuia de la cumpărare și până azi, potrivit destinației sale inițiale? Unde se pot adresa cetățenii Mangaliei și/sau turiștii care vor să beneficieze de serviciile Heracleei?
 4. Unde pot fi accesate TOATE declarațiile de avere ale angajaților primăriei și consilierilor locali, întrucât termenul limită de depunere a acestora a expirat de câteva săptămâni, iar pe site-ul primăriei acestea nu figureaza decât într-o foarte mică măsură?
 5. Care este termenul la care va demara construcția noului corp de clădire al Școlii Gala Galaction? Dar cel al finalizării proiectului și care este valoarea acestuia?
 6. Care este termenul limită la care se va da în folosință clădirea aflată în zona Barăci și dezafectata de 12 ani încoace?
 7. Puteti confirma/infirma zvonul suspendării vânzării locuințelor ANL sau al majorării sumelor votate în Consiliul Local Mangalia pentru beneficiari?
 8. Ne puteți oferi un răspuns cu privire la suspendarea vânzării locuințelor din blocurile D01, 02, 03, precum și a celor de pe M.I. Dobrogeanu, toate realizate de constructorul Mivan Kier (de ce s-a sistat vânzarea lor și dacă se vor mai vinde, pe viitor)
 9. Care este stadiul achiziționării autobuzelor electrice și când vor intra acestea pe traseu?
 10. Ne puteți spune care va fi propunerea de preț pentru gigacalorie pentru sezonul rece 2020-2021 și cât va plăti populația din acest cost?
 11. Ce se întâmplă cu blocurile finalizate din Dobrogea I, zona Barăci și cel de la fostul Șantier Militar? Ce liste vor fi luate în considerare la o eventuală repartiție a acestora?

Data,

22 iunie 2020

editiadesud.ro 03.01.2021

46 Comments

 1. In momentul de fata primaria nu poate raspunde, ptr ca este „ocupata” cu referendumul privind scaderea pretului la apa . Reveniti cu intrebarile la sfintul asteapta.
  Vorba lu simona ciocanel „nu-ti convine, mergi in instanta”.

  Comentariu by pop — 4 ianuarie 2021 @ 17:42

 2. O sa va răspundă repede și fără virgula, noua șefa de la social,ultima secretara care nu fusese promovata de 3,14itic, Elena Drăgan. Gașca este pe felie și se c…pe solicitările și întrebările noastre. Oare Venera sau cum o mai cheamă pe actuala secretara, ce post mai ocupa în mandatul următor? Dacă nu o pune primarul citty manager, chiar ne supărăm. Sau șefa la bani

  Comentariu by Simonu — 4 ianuarie 2021 @ 18:03

 3. https://idoc.pub/documents/cere-si-ti-se-va-da-3no7q5y3meld

  Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2021 @ 18:30

 4. Taranca de la Limanu sefa la social? Au innebunit salcamii. Chiar asa a ajuns Mangalia fratilor, sa fie condusa de marlani si golani? Si Jianu de la gunoi, alt golan, city manager? Referendum, ca nu se mai poate.

  Comentariu by Dan — 4 ianuarie 2021 @ 20:33

 5. Pt. #4
  Depinde de O2zy sa-si ia elanu’ necesar si de noi sa ne inghesuim la semnaturi.

  Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2021 @ 20:52

 6. Domnu Jianu se mai ridica gunoiul in Dobrogea II?
  Ieri ati avut comanda speciala la Cucoranu acolo se poate!

  Comentariu by ipsi — 5 ianuarie 2021 @ 9:12

 7. In 5 ani, toți oamenii raționali din politica Mangaliei au realizat cine este Ozzy. Cine mai este încă în negație, nu are destulă materie cenușie.
  Cum afirmam după alegeri, nu mai aveți la cine să vă plângeți, nici măcar la biserică. Toți – cu excepția echipei lui Ozzy – s-au făcut complici la toate mizeriile lui Radu. Du-vă la Iorguș să vă facă Referendum! Poate? Nu poate, politic a murit. PSD aripa Tănasă? Doh! Leo Tănase și Nicu Moroianu, pe care îl prezentați ca singura soluție pentru Mangalia? Gata, s-au disipat! USR? La Mangalia nu există. Murad? Care a stricat tot meciul de alegeri?
  Cine altcineva mai are forța și cunoștințele să mai facă ceva?

  Cu Jianu pe funcția de City Manager nu va este clară trădarea PSD la alegerile locale? PSD l-a făcut primar pe Radu. Toți ăia care mă înjurau pe mine că m-aș fi vândut lui Radu, au dovedit încă o dată cine sunt: au trădat Mangalia de fiecare dată. Și Iorguș, și Leo, și Moroianu, și Bociog, și toți de la PSD, toți de la PNL. Jianu e în biroul executiv al PSD Mangalia.

  Cine nu a priceput nici pana acum cum a ajuns Radu primar cu atâtea voturi, sa știe ca pe banii lui Murad a ajuns. Teapa tepelor! Murad a plătit voturi. De-asta a și fost invitat sa candideze, pentru ca are bani pentru voturi. Prin cine a plătit, dacă el nu cunoaște în Mangalia? Prin PSD, bineînțeles. Ce a făcut PSD? A transmis în ultima zi celor cărora le-au dat banii sa voteze Radu la primar și PSD la consiliu. La aia cu minte mai putina, sa nu se încurce, le-au transmis sa voteze Radu, aceștia au votat PNL la consiliu. Excepție de cele 1.700 voturi anulate cu 2 stampele pe Murad și Iorgus, ori cu vot doar pe Iorgus, peste 1.000 de voturi s-au dus pe Radu. Dar pe banii lui Murad.
  La Costinesti, in discutia de 4 ore cu Murad, înainte de a anunța Iorgus retragerea, i-am spus lui Murad ce o sa facă PSD. Nu a crezut, mi-a stricat meciul, apoi și-a luat marea țeapă. Părerea mea este ca nici Iorgus nu a știut, a fost pus în fata faptului împlinit cu o zi înainte, și ca sa nu cada de habarnist a mers și el cu trădarea. În toată ziua votului a transmis sa se voteze ”Murad și Iorguș!”. De acolo și acele multe buletine anulate cu 2 stampei.

  Cei care m-au atacat au fost complici la aceasta trădare a Mangaliei, știind ce se întâmplă sau neștiind ce se întâmplă, pentru ca așa sunt luați de prosti de fiecare data. Dacă cei care mint nu i-ar crede atât de proști pe cei care îi cred, nu i-ar mai minți.
  Corect ar fi ca cei care m-au atacat cu aberații că m-aș fi vândut lui Radu sau alte tâmpenii similare, ar trebui să își ceară scuze.

  Și acum despre Referendum….
  Doar ce au fost alegerile locale. Sunt și oameni care au votat pe Radu „să termine ce a început”. Iata ca nu va termina nici după 6 luni. Se fură acum și mai mult.
  Să predicționăm că astfel cum știm pe devalizatorii aceștia că nu au cum să nu supere poporul cu ceva. Acum e nevoie de 30% cvorum pentru Referendum, e mult mai ușor decât cu 50%. Să zicem că găsesc voința politică să se organizeze referendumul și îl dăm jos pe Radu Cristian. Întrebarea este: ce puneți în loc? Pe cine să puneți primar? Cui faceți campanie? iar lui Ioguș? PSD-ului? USR-ului?
  Dacă mâine eu vin și vă asigur că am soluția pentru un referendum care sa îl dea jos pe Radu (nu sunt de ajuns semnăturile, trebuie sa obținut și organizarea lui), pe cine propuneți pentru primar?

  Ca sa va găsiți Increderea asupra posibilității, vă explic un scenariu:
  (va continua)

  Comentariu by Mentalistul — 5 ianuarie 2021 @ 15:16

 8. Pt. #7
  Te poti propune pe tine daca faci un referendum* bazat pe faptul ca nu doar „neimplinirile” lu’ „3,1415-ticu’&Co.” sunt cauza* ci sa dai solutii, angajate civic si in scris!

  PS: „&Co” sunt toti cei pe care i-ai emumerat cu nume, prenume, sigla de partid

  Comentariu by nabuco — 5 ianuarie 2021 @ 16:03

 9. Ozzy, da drumul la referendum. Se vor strange semnaturi, mai ales daca se gasesc voluntari sa umble pe la usi cum umblau functionarii acoliti si ulterior promovati.

  Comentariu by Dan — 5 ianuarie 2021 @ 17:23

 10. Ozzy mai lasa-ne ca ai futut tot meciul. L-ai injurat si pe Iorgus si pe Murad 3 luni ca sa ii faci partie lui Radu. Pe urma te-a vandut seful tau lu Murad ca tu te vandusei lu piticu. Sunt unii care au lasat toate deoparte ca sa plece Radu si tu care ai futut Mangalia pe visurile tale de marire. Esti un semianalfabet care n-a facut nimic in viata si s-a visat primar.

  Comentariu by Anonim — 5 ianuarie 2021 @ 21:05

 11. Domnule Visa,
  Parca de publicitate si de relatia cu presa se ocupa Dorinel COLGIU! Sau poate ca acum nu mai are timp, fiind ocupat cu alte misiuni!?
  https://snmangalia.ro/ro/constructii-si-reparatii-nave-si-corp-nava/conducerea/conducerea-santierului-naval-mangalia-s-a/

  Comentariu by Colgiu — 6 ianuarie 2021 @ 6:33

 12. In carti pentru functia de director la social se vehiculeaza numele lui Ion C0ndrut iesit consilier local la alegerile din 27 septembrie dar din motive necunoscute sa retras din functia de consilier.

  Comentariu by BY NICO — 6 ianuarie 2021 @ 7:45

 13. Primaria Mangalia, prin primarul PNL-ist interesata de Santierul Naval Militar din Mangalia!

  Desi, atat presedintele Iohannis, cat si fostul prim-ministrul Orban au promis ca numirile politice la companiile de stat vor inceta, la inceputul lunii decembrie, fostul ministru al Economiei, Virgil POPESCU, numeste in Consiliul de Administratie al Santierului Naval Mangalia S.A , o societate care are caracter strategic si care face parte din industria de aparare, o cunoscuta persoana din anturajul actualului primar al Mangaliei, pe Dorinel Colgiu.(vezi
  https://snmangalia.ro/ro/constructii-si-reparatii-nave-si-corp-nava/conducerea/conducerea-santierului-naval-mangalia-s-a/)

  Desi, ministerul cu pricina s-a angajat inca din anul 2017 (http://snmangalia.ro/wp-content/uploads/delightful-downloads/2017/10/Proiectul-pentru-planul-de-selectie-SNMangalia-.pdf) ca va proceda la selectia membrilor CA pe criterii de profesionalism, numirile politice de la centru continua .
  Printre membrii CA nou numiti, Dorinel Colgiu este un controversat om de afaceri local, cu dosare in lucru la DNA, este un apropiat si intim al primarului PNL-ist de la Mangalia. Acesta, in trecut a fost rasplatit si cu alte functii publice .
  Avand in vedere pregatirea tehnica de exceptie, Colgiu Dorinel, prin grija actualului primar al Mangaliei, a fost numit si este inca in functie si director general la Goldterm S.A, o alta societate cu capital integral de stat. :http://www.goldterm.ro/qcms/?ro_documente-publice,15 ( situatie de incompatibilitate 1?)

  Daca fostul ministru al Economiei a considerat ca domnul Colgiu Dorinel, jurnalist de profesie, este calificat sa administreze un santier naval, poate, noul ministru al Economiei, care este USR-ist va avea alta opinie! Unde este sloganul : “ Fara penali in functii publice!”

  Comentariu by FANE — 6 ianuarie 2021 @ 9:24

 14. Pt 10:
  Eu am reușit să transfer cca 2.000 de voturi pentru Murad în 24 ore, altfel nu se apropia nici de 4.000. Cca 2.500 le-am pierdut așa: pe mine 650, pe Radu vreo 600 și restul nu au mai ieșit la vot.

  PSD a reușit să „piardă” cca 1.700 de voturi prin 860 buletine cu ștampile pe Murad și Iorguș, iar 850 au votat pe Iorguș.

  Mai grav este că alte cca 1.000 de voturi cumpărate de Murad prin PSD au fost redirectionate către Radu. Asta înseamnă un avans de 2.000 pt Radu, pt ca Murad a pierdut 1.000 și Radu a câștigat 1.000.

  Iorguș și PSD au avut 2 săptămâni la dispoziție să își lămurească electoratul. Dar l-au lămurit pe invers.

  Cifrele spun adevărul.
  PSD l-a făcut primar pe Radu.

  Într-o luptă în 3 de același nivel, cu o prezență pe care o bănuiam la 15.000, având 4.000 de voturi cu 2 saptamani inainte de alegeri eram în șanse dacă mai atrăgeam 1.000 de voturi sau făceam alianța cu USR ori altcineva. USR nu a vrut, PMP de la Constanța era cu Stroe, au făcut rahatul praf.

  Iar când l-au invitat pe Murad să candideze (cu semnăturile cui?! Ia ghiciți!), atunci mi-a fost clară politica lui Stroe, ca nu cumva să câștig eu cumva la Mangalia.

  Am adus un plus de voturi anti-Radu, iar PSD a adus plus de voturi pentru Radu. Cine a stricat meciul?

  Comentariu by Mentalistul — 6 ianuarie 2021 @ 9:30

 15. ptr 12 – cum sa-l puna pe acest pupincurist director? Nu cumva insul e pensionar?
  Pe lista de consilieri a fost trecut ca paravan, retras ptr a-i face loc lui sorin andrei, alt pupincurist .

  Comentariu by pop — 6 ianuarie 2021 @ 9:32

 16. Revenind la discuția cu Referendumul:
  Pe cine aveți să puneți în loc?

  Nu ziceți de Ozzy, pentru că nu sunteți credibili. Dați-mi o alternativă! Iar eu strâng semnăturile la momentul potrivit. Așa cum m-am organizat pentru alegerile locale de umplusem orașul cu verzi, pot să fac o campanie în oraș, în online și în media cu Referendumul pentru primar și consiliul local, atunci când momentul va fi potrivit.
  Dar ca să merite investiția, dați-mi persoana potrivită pentru alternativă, care să fie votabilă!

  Comentariu by Mentalistul — 6 ianuarie 2021 @ 9:46

 17. https://mobile.twitter.com/trtspor/status/1346550788139544576

  Comentariu by nabuco — 6 ianuarie 2021 @ 10:41

 18. Se intoarce Henny in mormant mentalistule. matematica curului. daca i-ai dat 2000 de voturi lu Murad si te-au mai votat inca 650 unde sunt alea 2650 de voturi la consiliu ale tale? ai luat niste voturi la consiliu pe carca lu Murad ca altfel nici nu treceai pragul. erau o gramada de ai tai care nu te mai votau la primar si il votau pe Murad ca se prinsesera ca esti cu Radu da votau PER la consiliu pentru oameni de pe lista.

  Comentariu by Anonim — 6 ianuarie 2021 @ 11:54

 19. parca luota se da, cel putin aici intre ozzy si restul lumii.cum spuneam.el macar a incercat si inca mai misca ceva.restul…ghicei pe interes.
  mai bine cititi sa vedeti unde v a dus conducerea de pana acum:
  https://evz.ro/exclusiv-sindicatele-cer-criza-bate-la-usa-gabriel-biris-vorbeste-despre-sursele-de-finantare.html

  Comentariu by wow — 6 ianuarie 2021 @ 12:03

 20. misca din urechi

  Comentariu by Anonim — 6 ianuarie 2021 @ 12:22

 21. recunoaste si el ca nu e votabil

  Comentariu by Anonim — 6 ianuarie 2021 @ 12:23

 22. Pt 17: Îmi cunosc electoratul. Diferența de care spui este la USR, care a avut pe primar 500 voturi și pe consiliu 1000 de voturi, diferența sunt aia suparti pe mine care apoi au votat Murad la primar și USR la consiliu. Și prin alte părți, iar peste 100 anulate.

  Dar pe tine ce te interesează mai mult? Sa nu am eu voturi sau sa nu aibă Radu voturi?

  După ce v-ați dovedit a fi jigodii mincinoase și trădători, în continuare grija ta e persoana mea?

  Ia să vedem cât de mult ”luptați” voi contra clicii asteia de vandali care au pus stăpânire pe Mangalia, cu ajutorul trădătorilor!
  Îți dau temă de casă:
  S-a înființat în 2019 Asociația OMDT Mangalia, cu 3 fondatori. Nu îmi pasa cine sunt fondatorii, pot sa fie și marțienii, la asociații și fundații nu contează. Dar s-a înființat conform legii 275 / 2018 ca asociație de utilitate publică, prin derogare de la OG 26/ 2000, adică primește statutul de utilitate publica de la înființare. Deci poate fi bugetată cu fonduri publice, ceea ce înseamnă că efectuează un serviciu de utilitate publică. Precum Polaris. Precum Goldterm. Precum RAJA.
  Teza mea este: Un consilier local care ocupa funcție în consiliul de administrație la Polaris, la Goldterm, la RAJA etc, se află în incompatibilitate? Un consilier local care este președinte la o entitate cu statut de utilitate publica, finanțată cu fonduri publice, se afla în incompatibilitate? Doar ce a votat sa fie alocate 3 milioane de euro din bugetul local acestei Asociații. Dacă unul din acei consilieri este și viceprimar, nu rămâne Radu fără actualul viceprimar?
  Dacă unul din consilieri este și președintele Asociației și a făcut cerere pentru a primi patrimoniu și fonduri din buget, apoi tot el și-a aprobat, nu este conflict de interese? Și ceva penal? Câti consilieri locali sunt în acel consiliu director? Angelescu, Filip și Stan.
  Eu i-am atentionat când au votat hotărârea. I-am întrebat „Ce caută OMD în textul acesta de hotărâre? Nu așa se face!”. Și alde Filip și Angelescu au sărit la gâtul meu.
  Acum știind aceasta teza, ai toate motivele sa te duci la Agenția Națională de Integritate cu ea.
  Legea zice clar ca funcția de consilier local este în incompatibilitate cu funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate
  comercială de interes local ori la o societate comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine
  filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;

  Îl lași pe Radu fără viceprimar, iar pana atunci strâng și semnăturile pentru Referendum.
  O faci sau nu? O faci sau rămâi doar un nemernic care mă ataca pe mine, pentru ca e complice din interes sau din prostie cu Radu?

  Comentariu by Mentalistul — 6 ianuarie 2021 @ 12:26

 23. Pt. #17
  https://www.replicaonline.ro/anre-ordinul-prin-care-consumatorii-pot-incheia-contracte-cu-furnizorul-actual-pana-la-31-martie-nu-este-anticoncurential-458071/
  Pt. # 22
  BBC=Bine,Bravo,Continua – asa!

  Comentariu by nabuco — 6 ianuarie 2021 @ 12:40

 24. sunt mai nestiutor deci explica mi ce inseamna OMDT asta

  Comentariu by wow — 6 ianuarie 2021 @ 15:24

 25. http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2019/02/167.pdf

  Vezi acolo cine este OMDT Mangalia și ce face.
  Ia vezi și cine e președinte și cine mai e în consiliul director!

  Comentariu by Mentalistul — 6 ianuarie 2021 @ 17:37

 26. Pt. #25
  Propun ca la: https://romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/parcul-industrial-de-la-mangalia–14798 sa fie produs „Watermelon PIticu 13ha” dupa modelul: https://www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-400/?variant=raspberry-pi-400-eu-kit fara sa ne mai milogim la „*.gov” pentru tablete in scoli/acasa.

  Comentariu by nabuco — 6 ianuarie 2021 @ 18:05

 27. cu parere de rau dar link ul tau nu se deschide …mentalistule

  Comentariu by wow — 6 ianuarie 2021 @ 18:38

 28. E un pdf.

  Nr. 167:
  https://mangalia.ro/index.php/2019/02/15/hcl-2019/

  Comentariu by Mentalistul — 6 ianuarie 2021 @ 19:09

 29. Da de ce nu te duci tu la ANI mentalistule? Doar facebook si bloguri? De asa lupta suntem satui.

  Comentariu by Anonim — 6 ianuarie 2021 @ 21:56

 30. Eram sigur ca o sa apăra cineva care presupune ce fac eu și ce nu fac eu.
  Discutia nu este despre ce fac eu. Știu foarte bine ce fac eu. Discuția este dacă sunt în stare și alții.

  Comentariu by Mentalistul — 7 ianuarie 2021 @ 0:57

 31. Domnule Menabit, daca aveți cunoștință de o faptă penală și nu o comunicați organelor abilitate, având în vedere funcția pe care o dețineți, aveți toate șansele să fiți acuzat de complicitate.

  Dar cum dumneavoastră scrieți ce dictează Colgiu Dorinel, securistul de serviciu, fapta nu exista și vă faceti reclama pe acuzații ce nu exista in codul penal.

  Sunteți un manipulator, manipulat de alții.

  Menabit MINTE.
  Un nesimțit de om, trădător.
  Nu faci cinste orașului, NU ai făcut NIMIC pentru orașul ăsta
  NU ITI MERITI LOCUL ai furat sa ajungi acolo, ai mințit sa ajungi acolo.
  TRADATORULE
  Nu ești om, ești o hiena că ei.

  Comentariu by ... — 7 ianuarie 2021 @ 21:58

 32. Pt.31:
  Mai sunteți mulți idioți?

  Mă întreb: Cum ați găsit voi drumul să ajungeți și pe aici, ca să vă băgați în discuții care vă depășesc cunoașterea și capacitatea de cogniție?

  Comentariu by Mentalistul — 7 ianuarie 2021 @ 23:13

 33. Semieruditule, cunoaștere si cognitie au acelasi sens ! “ Tare bossul…. numai lui putea sa-i treaca prin cap asa ceva ! “ Ca tot văzui la tv nea Marin miliardar.

  Comentariu by Anonim — 7 ianuarie 2021 @ 23:34

 34. Cunoașterea este rezultatul cogniției. De ce crezi că le-am pus în aceeași frază? Nu ai cunoașterea, se vede. Dar nici capacitatea de a o obține.

  Iar contrazicerea ta pentru cum am folosit limba română confirmă afirmația mea.
  Cu toate că știind că dacă mă apuc să corectez o prostie, mă trezesc cu tot prostul în conversație, o să îți explic unde ai greșit: te-ai dus în google sa verifici ce înseamnă cuvântul ”cogniție”, ai dat cautare cu ”cogniție dex” și google ți-a dat rezultat primul pentru ”cognitiv dex”. Care inseama: cognitiv = care aparține cunoașterii.

  Am folosit cuvântul ”cogniție”, care înseamnă altceva: COGNÍȚIE s. f. facultatea de a cunoaște.
  Cogniția este procesul mental prin care se realizeaza cunoasterea. Include perceptia, judecata, creativitatea și intuitia.

  ”Cel mai mare inamic al cunoașterii nu este ignoranța, ci falsa cunoaștere.”

  Comentariu by Menatlistul — 8 ianuarie 2021 @ 2:30

 35. Revenind la subiect:
  Un consilier local care este și președintele unei Asociații de utilitate publica, care inițiază HCL e a se înființa acea asociație, apoi cere sa fie alocate Asociației respective 3.000.000 euro din taxele care se aduna în bugetul local, care aduce amendamente acelui proiect de hotărâre de alocare a sumelor, apoi o și votează, se afla în incompatibilitate? Dar în conflict de interese?

  Ir viceprimarul… De ce ce credeți ca viceprimarul nu poate fi în consiliile de administrație la scoli, precum ceilalți consilieri locali? Pentru ca este incompatibilitate, având funcție de conducere în primărie.
  Credeți că un viceprimar, care este și consilier local, fiind și membru în Consiliul Director în acea Asociație (de utilitate publică!), se afla în incompatibilitate?
  Asociatia OMDT Mangalia este asociație de utilitate publica, i se aloca bani de la bugetul local pentru a face un serviciu de utilitate publica, precum Goldterm. Viceprimarul poate fi în consiliul de administrație de la Direcția de Cultura și Sport, de exemplu?

  Crezi că dacă sari să mă denigrezi se va uita chestiunea adusă în discuție? Nicidecum! Atragi atenție asupra ei.

  Comentariu by Mentalistul — 8 ianuarie 2021 @ 2:51

 36. Gresit, semidoctule ! As putea spune ca tu te-ai uitat pe sfatulmedicului.ro sa-mi prezinți ce inseamna cogniția. Normal, aveai nevoie de un medic ! Numai ca eu am facut latina in scoala si pot sa-ti spun ca, cuvântul cunoaștere vine din…latina ….cognitios. Deci, ceea ce folosești tu in discutia ta are unul si acelasi sens. Dar nu ai admite ca ai gresit nici in ruptul capului. Asa ca pana una, alta, “ idiotul “ util esti tu.
  “ Amice, esti idiot ! “

  Comentariu by Anonim — 8 ianuarie 2021 @ 8:23

 37. Si inca ceva, semiterminatule ! “ Cel mai mare inamic al cunoașterii nu este ignoranta ci ILUZIA cunoașterii “. Si nu falsa cunoaștere dupa cum zici tu. Fals nu inseamna iluzie. Semicititule, care esti tu , semicitit !

  Comentariu by Anonim — 8 ianuarie 2021 @ 8:32

 38. De cele mai multe ori întarât la discuții să aflu ce îl mână pe interlocutor: are vreun scop sau e diliu?

  Cui crezi că ajută obsesia dumitale asupra unui cuvânt? Aruncă un nebun o piatră în lac, îți trebuie 10 oameni să o scoată.

  Dar ca să nu mai bați câmpii aiurea despre mine:

  cunoaștere = cunoștințe dobândite; rezultatul acțiunii de a cunoaște

  cogniție = facultatea de a cunoaște

  Cunoașterea este rezultatul capacității de cogniție.
  Exprimarea mea este așa: în meciul acesta echipa nu a dar vreun gol și nici nu are capacitatea să marcheze gol.
  „A nu avea cunoașterea” se referă până la acel moment, iar „vă depășește capacitatea de cogniție” se referă că nu are capacitatea facultativă de a ajunge la acea cunoaștere.
  Măcar eu sunt tătar, aș avea o scuză. Dar dumneata ce scuză ai să încerci să mă denigrezi pe mine ucigând limba română? Atât de mare să-ți fie obsesia să arăți că aș greși cu ceva, încât să nu conteze că ucizi limba română pentru a-ți atinge scopul?

  M-am lămurit personal cu dumneata: ai vreun scop sau esti doar un dilimac? Și una, și cealaltă. Ești un diliu cu un scop. Un fel de Ciuraru, așa…

  Comentariu by Mentalistul — 8 ianuarie 2021 @ 10:45

 39. Dragul meu tătar semierudit ! Nu-mi place cand te dai ceea ce nu esti. Vrei sa pari un om educat, citit dar le încurci pe toate. Se zice ca unde e carte multa e si prostie multa. Mai incet cu scrisul ca isi da lumea seama cine esti. Lasa faptele sa vorbească pentru tine. Asta e scopul meu. “ Dilimac “, nu-i asa ?!

  Comentariu by Anonim — 8 ianuarie 2021 @ 10:55

 40. colgiu e localnic doar prin prizma anei.

  Comentariu by anonimul — 8 ianuarie 2021 @ 10:58

 41. Prea multe litere in prizma… simplifica putin, sa fie pe intelesul tutulor…

  Comentariu by Anonim — 8 ianuarie 2021 @ 12:39

 42. Pt. #41
  Corect, prizma = 3″D”! Dor(in)el este un impatimit al tangoului … se pare.

  Comentariu by nabuco — 8 ianuarie 2021 @ 13:41

 43. Salut initiativa lui OZZY pe care a anuntat-o public pe retelele de socializare, de a incepe strangerea de semnaturi pentru Referendumul pentru demiterea mincinosului si a manipulatorului batranilor care este Radu Cristian.A mintit oamenii ca va face un referendum pentru scaderea pretului apei, i-a pus sa semneze in campanie pentru acest fapt si pretul apei a crescut dupa alegeri ca asa au hotarat liberalii alesi. Oarba dupa voi de hotomani, mancav-ar puscaria. Cu tot cu acolitii vostri.

  Comentariu by Dan — 9 ianuarie 2021 @ 14:02

 44. Ozzy e baiat bun, creeat de putere pentru a mima o falsa opozitie, asta deja se stie, era normal sa apeleze iar la el sa mai vada si seful adevarat cine semneaza pentru referendum, ca doar nu credeati ca are scopul mentionat de paranoic. Asa ca aveti grija, au mai semnat unii si si au … norocul.

  Comentariu by Fane — 9 ianuarie 2021 @ 14:58

 45. Am mai strâns semnături și nu au ajuns la Radu Cristian. E fapt întâmplat și am dovedit că am fost corect. Nu există motive pentru suspiciunile de rahat ale tale.
  Dar mă amuză încercarea inutilă de a submina.

  Ați mai zis voi în campanie prostia că m-am vândut lui Radu Cristian și am dovedit că nu.

  Trebuie să fac o precizare: m-am referit la un altfel de referendum, privind conducerea CJC pentru nerespectarea promisiunilor din campanie cu reducerea prețurilor RAJA SA, iar în demers intră și primarul Radu Cristian deoarece a mințit cu Referendumul pentru apă. Este un demers care ia timp, dar exact cât trebuie să explodeze gogoașa. În demers implic toate organizațiile PER din județ și a altor partide care nu sunt de acord că președintele CJC nu și-a îndeplinit promisiunile din campanie. E o procedură pe care nu o explic aici, strategia nu se divulgă. Dar vom aduna semnături din toate localitățile, inclusiv sate și comune, inclusiv Mangalia. Practic, reiau semnăturile pentru Referendumul lui Radu, de ce sa se sperie oamenii dacă inclusiv Radu Cristian le-a cerut semnătură pentru asta, oamenii sunt deja convinși, mai ales cei care au mai semnat pentru același lucru.

  Comentariu by Mentalistul — 9 ianuarie 2021 @ 16:02

 46. Pt. #44
  https://www.rfi.ro/social-129387-regizor-alexander-nanau-refuza-medalia-meritul-cultural-acordata

  Comentariu by nabuco — 12 ianuarie 2021 @ 20:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress