Politica locală

29 decembrie 2020

Taxele și impozitele locale din Mangalia rămân neschimbate în 2021

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:32

Comunicat de presă

    Consilierii locali din Mangalia au votat, miercuri, în ultima ședință ordinară din acest an, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social. Unul dintre cele mai importante proiecte adoptate de CL Mangalia se referă la stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021. Potrivit documentației de specialitate, acestea au rămas la nivelul acestui an. Alte proiecte aprobate de CL vizează instituirea taxei speciale de dezvoltare și promovare turistică, dar și a taxei de stațiune. În cadrul ședinței, aleșii locali au mai votat pentru acordarea unor facilități fiscale destinate agenților economici care investesc în oraș și stațiuni și crează noi locuri de muncă. Totodată, CL Mangalia a votat și pentru stabilirea programului de desfășurare a activităților comerciale de la parterul blocurilor, dar și a serviciilor de piață. Conform Regulamentului adoptat, începând de anul viitor magazinele de la parterul blocurilor se vor închide la orele 22:00, iar cele din centrul orașului vor funcționa până la orele 23:00. De asemenea, consilierii locali au votat documentațiile tehnico-economice aferente realizării unor noi sensuri giratorii în Mangalia, dar și pentru înființarea unei treceri de pietoni cu gard de protecție, pe DN39, într-o zonă intens circulată, în apropierea unui minicomplex comercial. Alte proiecte adoptate se referă la stabilirea numărului și a cuantumului burselor acordate elevilor în anul școlar 2019-2020, semestrul I și II, cu modificările și completările ulterioare. Tot aici, se înscrie și proiectul de acordare a sumei de 1000 de lei absolvenților claselor a VIII-a și a XII-a, care au obținut media 10, la examenele de absolvire susținute în anul 2020. Pentru actualul an școlar, consilierii locali au mai aprobat decontarea cheltuielilor de navetă a cadrelor didactice și a personalului auxiliar. Cu aceeași ocazie, consilierii locali au analizat și aprobat proiectele care se referă la acordarea unor ajutoare pentru persoanele nevoiașe, a persoanelor care se pensionează și beneficiază de programul ”Respect”, dar și proiectele care vizează unele reglementări privind modul de acordare a subvențiilor, de la bugetul local, pentru transport public, acordarea tichetelor sociale de medicamente. Alte proiecte votate au făcut referire la majorarea, conform legii, cu până la 500%, a impozitului pe teren și/sau clădiri, aflate în paragină.

mangalia.ro

15 Comments

 1. Adica tot printre cele mai mari din tara?
  https://www.lucianvisa.ro/2019/01/30/o-alta-premiera-la-mangalia-in-domeniul-taxelor-si-impozitelor-locale-majorarea-taxelor-si-impozitelor-simultan-cu-indexarea-acestora-cu-rata-inflatiei-opinii/

  Comentariu by nabuco — 29 decembrie 2020 @ 20:02

 2. Nivelul taxelor si impozitelor este foarte mare, nu numai pentru agenti economici (asa cum au sustinut conilieri PSD), dar si pentru majoritatea persoanelor fizice. In contextul crizei sanitare, multe administratii locale din tara au adoptat masuri de reducere a nivelului taxarii…care oricum nu era la nivelul maxim ca la Mangalia!. In afara de reprezentantii PER, care au incercat adoptarea unei reduceri cu 25% a nivelului taxelor (care era binevenita si se impunea!), ceilalti consilieri, indiferent de provenienta politica, parca sunt veniti de pe alta planeta …sau deja sau trecut in cercul de putere al majoritatii galbene. Avem ce am votat!

  Comentariu by Cobe — 30 decembrie 2020 @ 8:29

 3. ptr 2 – si cu ce sa monteze borduri, stimabile ?? Pe la judecatorie sint cite 2 rinduri, sa iasa banul.
  Ce treaba au „sorineii” pnl cu orasul? Si cum i-ar mai creste averea primarului???

  Comentariu by pop — 30 decembrie 2020 @ 8:39

 4. Aho, aho, copii si frati,
  Stati putin si nu manati,
  Langa boi v-alaturati
  Si cuvantul mi-ascultati:
  https://www.replicaonline.ro/ministrul-justitiei-stelian-ion-astazi-vom-trimite-la-csm-proiectul-pentru-desfiintarea-siij-457530/

  😉

  Comentariu by nabuco — 31 decembrie 2020 @ 13:47

 5. La multi ani 2021!

  Comentariu by nabuco — 1 ianuarie 2021 @ 0:01

 6. a plecat simona cicanel

  Comentariu by Anonim — 3 ianuarie 2021 @ 8:57

 7. A mai plecat de câteva ori, dar pana la ușă s-a răzgândit.

  Văd pe portalul justiției ca Municipiul Mangalia prin Primar cere cu insistenta ca cineva sa fie urmărit penal: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP).

  Surprinzător este că avocata care reprezintă pe primar este avocata Crucii Rosiii, acolo unde primarul a decis de capul lui ca putem retroceda clădirea maternității și clădirea pediatriei. Crucea Roșie a câștigat prin Frunza și Asociații, apoi a vândut ce a câștigat unei persoane fizice. Poveste lunga, nu intru în amănunte, o combinație de prăduire a patrimoniului Mangaliei.
  Iar acum, avocata care era dusmanul care ne despoaie de patrimoniu (la înțelegere cu primarul), ce sa vezi, e avocata primăriei. Adică are acces la documentele primariei și așa mai departe.

  Asta e devalizare a Mangaliei prin procese.

  Ah, și încă o chestiune, Callatis Therm a câștigat și restul de 8 milioane euro, sa vezi executări de acum.

  Totul pute a mecanism de devalizare a Mangaliei.
  Doar v-am informat. Puteți sa le cereți lămuriri celor pe care i-ați votat.

  Comentariu by Mentalistul — 3 ianuarie 2021 @ 21:45

 8. Simona Ciocanel ?Sa se duca ,sa nu se mai intoarca femeie cu 2 fete !

  Comentariu by gogui — 4 ianuarie 2021 @ 6:07

 9. ptr 7 – cred ca deja a inceput evacuarea maternitatii, acum citeva zile era intuneric cam in toata cladirea.
  „traiasca crucea rosie” din Romania…si primarul „ales”.

  Comentariu by pop — 4 ianuarie 2021 @ 9:58

 10. simona c are o fata pte femei si alta ptr barbati

  Comentariu by Anonim — 4 ianuarie 2021 @ 11:51

 11. Mai concret: este bipolara.
  O boala urita si grava.

  Comentariu by Anonim — 5 ianuarie 2021 @ 10:42

 12. https://www.replicaonline.ro/medicul-mihai-nicolae-de-la-spitalul-mangalia-a-decedat-din-cauza-virusului-covid-458190/

  Comentariu by nabuco — 7 ianuarie 2021 @ 20:36

 13. Ei, nici chiar așa.Taxa de întreținere a locurilor de veci a crescut la 41 de lei. Reamintesc că până în 2017 taxa era de 10 lei pentru pensionari și 20 de lei pentru persoanele active. In 2018 taxa a crescut la 37 de lei. Interesant este că in regulamentul de funcționare a cimitirelor din Mangalia, stabilit prin HCL la art.18 se prevede: ”Intreținerea locurilor de înmormântare rămâne în sarcina aparținătorilor.”

  Comentariu by Marian Vasile — 8 ianuarie 2021 @ 9:07

 14. https://www.replicaonline.ro/un-cadru-medical-de-la-sanatoriul-mangalia-a-decedat-dupa-imunizare-458441/

  Comentariu by nabuco — 9 ianuarie 2021 @ 10:43

 15. Pt. 13:
  În continuare întreținerea locului de mormânt e al concesionarului. Nu se bagă peste mormânt.
  Taxa e pentru alei, pentru garduri etc.

  Comentariu by Mentalistul — 9 ianuarie 2021 @ 11:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress