Mangalia – politica locală

30 noiembrie 2020

Primăria Mangalia se lauda ca va cumpăra tablete cu bani europeni

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:09

Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, recent, într-o şedinţă extraordinară, proiectul ”Dotarea unităților de învățământ din municipiul Mangalia cu echipamente IT”. În actualul context pandemic, autoritățile locale din Mangalia vor atrage bani europeni pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din Mangalia, cu echipamente informatice, la care să aibă acces atât cadrele didactice, cât și elevii. În cadrul proiectului, se vor achiziționa tablete cu acces la internet, laptop-uri pentru cadrele didactice și alte echipamente electronice pentru dotarea sălilor de clasă. Conform documentației, vor beneficia de aceste echipamente aproximativ 4000 de elevi din învățământul preuniversitar de la nivelul orașului. De asemenea, aproape 400 de profesori vor fi sprijiniți cu echipamente/dispozitive IT pentru a participa la cursuri on-line. Peste 200 săli de curs vor fi dotate cu sistem informatic pentru facilitarea activităților didactice privind cursurile on-line, la clasă.  Rețeaua școlară preuniversitară din UAT Municipiul Mangalia inclusă în scopul proiectului este compusă din 4 unități de învățământ primar/gimnazial și 3 unități de învățământ liceal, existând 4757 elevi, 336 cadre didactice și 201 săli de clasă/laboratoare. Din cele 7 unități de învățământ preuniversitar de stat din cadrul UAT Municipiul Mangalia, un număr de 5 unități de învățământ au fost incluse în proiectul ”Platformă Națională Integrată – Wireless Campus”, cod SMIS 123312, fiind echipate deja cu echipamente TIC.

editiadesud.ro 30.11.2020

48 Comments

 1. https://www.romaniacurata.ro/societatea-civila-din-educatie-nicio-guvernare-cu-elevi-pe-drumuri/

  Comentariu by nabuco — 30 noiembrie 2020 @ 14:54

 2. https://www.roedu.net/Documente/Lista_Locatii_WIFI_CAMPUS.xlsx

  1116 – Gala Galaction
  1302 – Scoala 3
  2098 – Scoala 2
  4423 – Scoala 1
  4485 – Liceul Callatis

  În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 852 din data de 8 octombrie 2018, a fost publicată Hotărârea nr. 774/2018 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Platformă națională integrată – Wireless Campus”.

  Finanțarea proiectului de investiții se asigură din:
  1. bugetul Agenției de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare;
  2. din fonduri externe nerambursabile, respectiv prin Programul operațional Competitivitate;
  3. din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale.

  Valoarea totală a proiectului de investiții este de 209.921 mii lei, inclusiv TVA.

  Durata de realizare a proiectului de investiții este de 36 de luni.

  Proiectul va contribui indirect la atingerea valorilor-țintă ale indicatorilor din Agenda digitală, și anume: procent instituții de învățământ preuniversitar care folosesc OER (Open Educational Resources), Web 2.0 în educație. Țintă: 50% până în 2020.

  În urma implementării proiectului, este vizată obținerea următoarelor rezultate:
  – 4.500 de școli care vor beneficia de echipamente wireless;
  – 20.000 de echipamente wireless instalate;
  – 54 de persoane instruite pentru administrarea și utilizarea infrastructurii.

  Intrare în vigoare: 8 octombrie 2018.

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2020 @ 7:00

 3. Pt. #2
  La multi Ani, RO-EDU !
  😉

  Comentariu by nabuco — 1 decembrie 2020 @ 10:03

 4. La Muuulți Ani!
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5312862855406519&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2020 @ 18:14

 5. Tatare, nu stii sa faci diferenta intre cetățenie si naționalitate ? Si mai zici ca lucrai pe la FBI, SRI, FSB si altele…

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2020 @ 18:23

 6. La multi ani si tie, Româno-tătaro-mongol !

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2020 @ 18:25

 7. https://www.libertatea.ro/stiri/cum-arata-vila-in-care-locuieste-fostul-sef-de-la-permise-suceava-radu-obreja-3300417

  Comentariu by nabuco — 1 decembrie 2020 @ 20:38

 8. Sunt cetățean român de naționalitate tătar. Ce e așa de dat ochii peste cap?
  Există cetățeni români de altă naționalitate decât cea română.
  M-am exprimat „români de orice naționalitate”.
  Ce a fost greșit?

  Cei mai răi sunt proștii care se cred deștepți și vor ei să facă mișto că aș fi greșit în vreo exprimare. Eu pot greși, nu asta e tragedia. Mai gravă e ipocrizia prostului.

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2020 @ 23:05

 9. Nu sunt ipocrit deloc. Daca te intreaba cineva, spui asa : “ sunt cetățean roman de ETNIE tătară. “ Cand te intreaba cineva ce naționalitate ai , spui asa : “ sunt de naționalitate ROMAN. “ Pentru ca te-ai nascut in România si nu in Tatarstan.
  Senatorule care vrei tu sa fii senator !

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2020 @ 23:13

 10. Și totuși, despre jaful organizat de terenuri cu executări și licitații aranjate nu vreți să discutăm?
  (Ptiu, ce i-a tras-o city-managerului o doamnă! I-a suflat terenul pe care l-a luat în concesiune cu japca la Venus, l-a cadastrat ca să îl cumpere prin schema executarilor, dar i l-a suflat la licitație, a venit femeia blindată de bani).

  Milioane de euro devalizate din buget, terenuri in statiuni mătrășite cu scheme cu executări silite…totul organizat de Colgiu.
  Ah, da, și șpaga pentru schimbarea furnizorului de gaze? Vreti sa o știți?
  Nu vă interesează cât si-a luat fiecare?

  Wow, și Ilie Marius cu Dana la Neptun SA… când să vândă toate terenurile, a venit de la minister că „la loc comanda”. Așa.., de discuție, cine le vrea, pe cât le vrea?

  Discutăm ce se fură, discutăm ce alte mizerii se pregătesc Mangaliei?
  Ori vă ajunge activitatea de a insulta catatonic pe Ozzy?

  Ori poate știți de la PNL sau de la PSD? Pentru că alții în afară de ai mei nu mai sunt prin Consiliul Local. Sunt doar PNL+PSD=familia netradițională (unul e pasivul, pe mărunțiș) și PER.

  Când o să fiți curioși ce am de zis, să mă anunțați.

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2020 @ 23:29

 11. Pt 9:
  Atunci explică-mi ce înseamnă „naționalitate conlocuitoare”.

  Ori „LEGEA privind Statutul Naţionalitatilor Minoritare” la cine se referă?

  Comentariu by Mentalistul — 1 decembrie 2020 @ 23:51

 12. Menabit Ozghiun, candidat la Senatul României vrea lecții de științe sociale ? Nu dau meditații pe gratis. Ai inteles foarte bine ceea ce am vrut sa spun. Poti accepta ca ai gresit si sa treci mai departe. Dar iti pot spune ca naționalitate minoritara esti tu. Adica te-ai NASCUT in România intr-o minoritate ( etnie alta decat romană ) care traieste alaturi de o majoritate ( romani ). E simplu. Dar daca faci greșeli din astea prin Casa Poporului o sa ne faci de rusine orașul.

  Comentariu by Anonim — 2 decembrie 2020 @ 1:52

 13. like @10!
  continuarea?

  Comentariu by nabuco — 2 decembrie 2020 @ 8:47

 14. radu cristian scapa cat mai repede de doru colgiu ,a scapat de dan georgescu care ii era ca un ghimpe si iti vine randul si tie cu un dosar

  Comentariu by Anonim — 2 decembrie 2020 @ 11:32

 15. Pt 12:

  《Cand te intreaba cineva ce naționalitate ai , spui asa : “ sunt de naționalitate ROMAN.’Pentru ca te-ai nascut in România si nu in Tatarstan.》
  – zici matale la pct 9

  《Dar iti pot spune ca naționalitate minoritara esti tu. Adica te-ai NASCUT in România intr-o minoritate ( etnie alta decat romană ) care traieste alaturi de o majoritate ( romani ).》
  – tot matale la pct 12.

  Matale ai două vorbe la un loc?
  Deci există și alte naționalități în România? Legea zice că există, DEX zice că există, până și tu zici la pct 12 că există.
  Și dacă te-ai dumirit că nu am greșit, de ce mă insulți în continuare ca și cum eu aș fi greșit?

  „POPULAŢIA PE NAŢIONALITĂŢI LA RECENSĂMINTELE DIN PERIOADA….”

  Am să explic și de ce îți ies contradicțiile. Ambele variante: naționalități minoritare și minorități etnice sunt valabile, diferă contextul in care sunt folosite. În trecut se folosea oficial „nationalităti conlocuitoare”.
  Pentru că între timp mulți nu mai știu sa gandeasca românește, ci în limba engleză, îi descumpănește cuvântul „nationality”, care are trafucere „cetățenie”. De aceea, recensămăntul de anul viitor are în tabel etnie în loc de naționalitate, ca până acum.

  Nu am greșit, m-am exprimat oficial, așa cum exprimă legile. În trecut, cuvântul „etnic” era urât, vezi DEX de ce, mai inseamna si păgân.
  Plus că, pe oriunde mă duc sa completez ceva, pe fisă scrie „de cetățenie …., naționalitate …..”. Nu scrie sa completez „de etnie….”.

  Mă gândesc așa, poate exista „cetățean român, de naționalitate maghiar și etnie țigan”? Adică un țigan ungur născut în România. Nu cred că există oficial expresia, dar are sens.
  Ori un țigan turc din România?

  Comentariu by Mentalistul — 2 decembrie 2020 @ 11:58

 16. Pt 13:
  Lasă că mai important e să mă înjure alții pentru că am spus „cetățeni români de orice naționalitate”. Cică nu există altă naționalitate conlocuitoare, ci doar naționalitatea română.

  Subiectul cu jaful organizat din patrimoniul Mangaliei nu e la fel de important.

  Comentariu by Mentalistul — 2 decembrie 2020 @ 12:09

 17. Mai, Ozzy, esti tătar ? Nu intelegi românește ? Esti cetățean roman, de naționalitate romană, etnie tătară. Daca te duci la București si zici ca esti de naționalitate TĂTAR , te descalifica din start. Nici nu te pun sa juri pe Biblie. Mai intreaba si tu pe cei din FBI, SRI, FSB, Mossad, nu te-au invatat nimic aia ?
  Si ce , vrei sa te rugam sa ne spui despre jaf ? Astepti invitatie cu plecăciuni ? Da-ti drumul la gura si spune direct ce ai de spus !

  Comentariu by Anonim — 2 decembrie 2020 @ 13:05

 18. Pt. #16
  https://www.youtube.com/watch?v=BsO3L1e1fyM

  Comentariu by nabuco — 2 decembrie 2020 @ 13:28

 19. https://www.g4media.ro/discriminare-intr-un-act-oficial-al-statului-cetatenii-romani-de-alta-nationalitate-decat-cea-romana-nu-au-dreptul-sa-ocupe-posturi-in-reteaua-externa-a-ministerului-economiei.html

  Comentariu by I.S — 2 decembrie 2020 @ 14:31

 20. PS Numai la recensamant se pune problema serios ! Apropo de ultimul recensamant in care Tusac considera o pierdere de vreme,o aiureală birocratică! Sunt încă cetățeni bine „asezati” in administratie care nu inteleg nimic din analiza unui recensamant local !(un exemplu ar fi : oportunitatea unor investiții în noi școli ( in care eventual nu are cine să învețe! Ati auzit de „Dorei” politici care au facut asa ceva) Ca tot o sa avem pile din invatamant in senat…nu se știe ce vom mai vedea !…Revenind la cetatenie-nationalitate citiți comentariile la art. si cautati-l pe Lista. E tare !

  Comentariu by I.S — 2 decembrie 2020 @ 14:46

 21. Lita nu Lista

  Comentariu by I.S — 2 decembrie 2020 @ 14:48

 22. https://m.luju.ro/scrisoare-deschisa-pentru-doamnele-csm-profesorul-adrian-severin-face-apel-la-ratiunea-judecatoarelor-corbu-ghena-marcu-savonea-si-tint-din-csm-la-votul-crucial-din-3-decembrie-pentru-noua-conducere-a-consiliului-nu-putem-pune-sergentii-pe-post-de-general

  Comentariu by nabuco — 2 decembrie 2020 @ 19:26

 23. De unde Ozzy este Tatar??? el s-a botezat crestieste este Ortodox cel mai Mare vanzator s-a vandut lui Murad, Un alt botezat crestineste, Tatarii din Mangalia stiu ca este Un Tradator, ozzy a contestant in instanta existent a Tatarilor in Romania

  Comentariu by Ainur — 2 decembrie 2020 @ 20:58

 24. Scâncește Colgiu. Nu vă deranjați, așa face el!

  Comentariu by Mentalistul — 3 decembrie 2020 @ 16:36

 25. Namibia educata …
  https://www.bbc.com/news/world-africa-55173605

  Comentariu by nabuco — 3 decembrie 2020 @ 19:19

 26. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=388196532610191&id=108009863962194

  Comentariu by Mentalistul — 3 decembrie 2020 @ 19:56

 27. @25- Las’ ca nici noi nu suntem departe,unde scoala e o laie!(se citeste onlain!)

  Comentariu by I.S — 3 decembrie 2020 @ 21:49

 28. Pt. #27
  https://www.libertatea.ro/stiri/pnl-a-plasat-o-fosta-sefa-la-piete-in-sectorul-4-director-general-intr-o-companie-strategica-din-electricitate-3297298
  /
  https://dexonline.ro/intrare/ga%C8%99c%C4%83/22706

  Comentariu by nabuco — 4 decembrie 2020 @ 11:00

 29. https://www.replicaonline.ro/ambasadorul-zuckerman-pe-15-decembrie-ministrul-ciuca-va-primi-cea-mai-mare-medalie-civila-americana-454523/

  Comentariu by nabuco — 5 decembrie 2020 @ 14:20

 30. https://politica-dezastrului.ro/articol/onorabilul-ministru-general-nascut-talent-distrus-1084

  Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2020 @ 21:09

 31. scanceste ca face nazuri Ana zilele astea.

  Comentariu by anonim — 6 decembrie 2020 @ 13:43

 32. https://www.lemonde.fr/international/article/2020/12/04/en-roumanie-des-elections-sur-fond-de-coronavirus-et-de-misere-des-hopitaux_6062116_3210.html

  Comentariu by nabuco — 6 decembrie 2020 @ 14:02

 33. S-a dat „liber” la vizele de flotant chiar si in ziua votului ! Nu stiu daca opoziția stie…mai degrabă sunt curios cati tătari se vor urca in brad !

  Comentariu by I.S — 6 decembrie 2020 @ 17:57

 34. Va invirtiti in jurul coziii si baateti cimpi…, hai sa vorbim putin si despre tema articolului: tablete gratuite pentru elevi in nevoie !
  Intrebare pentru domni consilieri locali, nu PNL ca si ei apropiati deai lor au ajuns , pentru cei din opozitie: de ce nu cereti , prin dreptul legitim pe care il aveti , situatia tabletelor primite sponsorizare de Primarie de la Telecom ? Vreti sa stiti la ce „elevi” in nevoie au ajuns? pe linga petsoane de partid , alese pe spinceana , hai sa va dau doar doua nume de nevoiasi , poate va stirnesc interesul : Capraru Adriana si Anghel Venera. aceste personaje bizare din anturajul primarului au primit tablete gratuit de la Primarie! Ca tot sint angajate pe salarii babane , plus proiecte europene! Nevoiase , nu?
  Oare ce au facut sa merite si tablete gratis?
  Hai, miscati putin, aveti o tema. Faceti ceva sa opriti jaful pe care il manipuleaza aceste c…..

  Comentariu by Anonim — 6 decembrie 2020 @ 19:47

 35. Comentariu by Anonim — 6 decembrie 2020 @ 22:10

 36. Se aude că Ozzy este senator …ha ha ha ha ha ….puturosule ești din ce in ce mai sărac . Du-te la muncă drogatule că nu mai merge cu cerșitul

  Comentariu by Anonim — 6 decembrie 2020 @ 22:15

 37. Pt. #36
  PER < 2%

  Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2020 @ 0:21

 38. Pt.35
  Ai grija ca si pentru afirmatii de acest gen pe mine m-au dat afara din Politia Locala.Am vorbit de amantlacurile din primarie (sunt mult mai multe cazuri).

  Comentariu by DAN VUCEA — 7 decembrie 2020 @ 8:12

 39. Se pare ca PNL este decapitat. Sa urmeze oare niste controale la primarie care au fost cerute de mult dar guvernul PNL ascunde gunoiul sub pres? Gata cu Ludovic. Neregulile de la Primaria Mangalia erau de mult pe masa lui Orban dar de, mafia e tot mafie. Asteptam.

  Comentariu by Dan — 7 decembrie 2020 @ 8:29

 40. Pt. #39
  https://www.replicaonline.ro/la-mangalia-primaria-nu-recunoaste-somatiile-trimise-pentru-demolari-454771/

  Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2020 @ 10:51

 41. Pt. #33
  Pentru cine mai crede in „Mos Craciun”:
  https://www.replicaonline.ro/victor-ponta-isi-anunta-retragerea-454800/
  n-am scris „Mos Gerila” tocmai pentru e evita plagiatul.

  Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2020 @ 10:58

 42. @41-O temă de studiu ptr. dvs :Cotidianul(si mai ales țiganul Spanu) si-au adus „contributia” la transformarea fierului in aur ?………………..Doi tigani faceau integrame.

  – Metal pretios, zice unul.

  – Haur?

  – Nu haur, ca e din 3 litere.

  – Fer?

  Comentariu by I.S — 7 decembrie 2020 @ 11:49

 43. https://www.libertatea.ro/stiri/ce-nu-s-a-vazut-la-tv-de-la-aur-il-suspendam-pe-iohannis-nimeni-nu-ia-decizii-de-unul-singur-3315295
  … fara”H”

  Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2020 @ 13:36

 44. @43- https://youtu.be/H1_eMlDLzLI

  Comentariu by I.S — 7 decembrie 2020 @ 14:13

 45. https://www.stiripesurse.ro/patapievici-ii-organizeaza-licitatie-lui-vadim-tudor_973688.html

  Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2020 @ 14:46

 46. Ptr. 34 si 39: asa este, trebuie oprit acest jaf.
  Mai ales acum, cind sute de copii nu pot invata pentru ca nu au calculator sau o tableta , daca se dovedeste ca este adevarat ca acesti angajati din primatie si au insusit foloase necuvenite , trebuie sa raspunda penal !
  Despre gasca de fetite a primarului , toata lumea stie ce reputatie au , vai mama lor . Au multe foloase din bani publici , nu numai tablete si telefoane bengoase , platite tot de noi . Fac chermeze la munte platite tot de primarie . Intre 25 si 28 octombrie , gasca de fete a petrecut la Sibiu , cu deplasare decontata de primatie , exista si referate de deplasare in delegatie ! Au fost capraru , gheorghe anamaria, dragan elena , dan alina si-au postat si poze pe facebook . Vorba aia , la moca e bine , da nu plateste turcu , platim noi toti .
  Asta e gasca primarului , asta s a votat. Sa speram ca pleaca Orban si vin si la noi in oras alte timpuri

  Comentariu by Anonim — 7 decembrie 2020 @ 23:14

 47. Vad ca locul asta a ajuns wc-ul lui maganu.Frustratul asta scrie postari dupa postari toate semnate anonim si toate impotriva lui Ozy.Oare Dl. Visa nu vede sau nu il intereseaza?
  Pe orice subiect postat manganu isi varsa ura care il reprezinta.
  Un drogat condamnat pentru droguri il face pe altul drogat :), un betiv ordinar il acuza pe altul ca este betiv.Unul care a avut doar contracte cu primaria si ne-a jumulit orasul cu gasca lui de pe vremea lui Tusac, il acuza pe altul ca nu are loc de munca.Tu ce loc de munca ai acum magarel?Fara primarie esti zero barat.In curand o sa se termine si contractul pe transport si o sa trebuiasca sa muncesti si tu, pentru prima oara.Nu o sa mai ai cu ce sa imbeti vama si nici sa tragi cu nasucul de pe cheie in fata la Amfora.

  Comentariu by magarel — 8 decembrie 2020 @ 17:11

 48. Ozzy este cel mai mare drogangiu din Mangalia . Acum vrea să îl atace pe Maganu dar nu mai tine minciuna puturosule . Du-te la muncă și las-o pe Larisa în pace și nu îi mai fura banii . Sictir drogat puturos ce ești

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2020 @ 12:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress