Mangalia – politica locală

23 noiembrie 2020

Un nou proces între administraţia locală Mangalia şi Crucea Roşie. Miza, clădirea Pavilionului A al spitalului din oraș

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:32
 • Crucea Roșie România a înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia dosarul nr. 4701/254/2020, având ca obiect „pretenții”
 • Pârâți în dosar sunt primăria Mangalia și primarul municipiului Mangalia
 • Este un proces vechi, legat de terenul din curtea Spitalului Municipal Mangalia, revendicat de Crucea Roşie, care a fost scos la licitaţie încă din mandatul lui Zanfir Iorguş
 • De-a lungul timpul, au existat negocieri între primăria Mangalia și cei de la Crucea Roşie, pentru acordarea în compensare a unui alt teren
 • Crucea Roșie a revendicat cele 3 hectare, printre care și corpul A al Spitalului Municipal Mangalia, unde funcţionează Maternitatea
 • În urma sentinței definitive și irevocabile date de instanță într-un alt dosar, clădirea Pavilionului A al spitalului trebuie restituită în natură către Societatea Națională de Cruce Roșie din România

Crucea Roșie România a înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia dosarul nr. 4701/254/2020, având ca obiect „pretenții”. Pârâți în dosar sunt primăria Mangalia și primarul municipiului Mangalia.

Este un proces vechi, legat de terenul din curtea Spitalului Municipal Mangalia, revendicat de Crucea Roşie,  care a fost scos la licitaţie încă din mandatul lui Zanfir Iorguş.

Pe terenul cu pricina a fost edificat un cartier de vile.

De-a lungul timpul, au existat negocieri între primăria Mangalia și cei de la Crucea Roşie, pentru acordarea în compensare a unui alt teren.

Crucea Roșie a revendicat cele 3 hectare, printre care și corpul A al Spitalului Municipal Mangalia, unde funcţionează Maternitatea.

De altfel, anul trecut, reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia au solicitat sprijinul autorităților americane pentru ridicarea unei clădiri ce ar urma să înlocuiască un întreg pavilion care va fi retrocedat către proprietarul de drept, Crucea Roșie din România.

Într-o scrisoare adresată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea Spitalului Municipal Mangalia expune situația cu care se confruntă ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A către proprietarul de drept, Crucea Roșie din România.

La rândul ei, Primăria Mangalia a precizat, printr-un comunicat de presă, că imobilul a fost dat în administrarea spitalului în urma unui protocol din anul 2003, dar respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității de către Crucea Roșie din România.

În urma sentinței definitive și irevocabile date de instanță într-un alt dosar, clădirea Pavilionului A al spitalului trebuie restituită în natură către Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Lavinia Siclitaru, Ziua de Constanța 23.11.2020

28 Comments

 1. https://adevarul.ro/locale/constanta/constanta-vilele-curtea-spitalului-mangalia-lasa-bezna-bolnavii-1_50acaad87c42d5a66387fbc0/index.html

  Comentariu by nabuco — 23 noiembrie 2020 @ 18:03

 2. Aly

  Comentariu by Anonim — 23 noiembrie 2020 @ 18:12

 3. Acest Murad susține pe dușmanii ai uniunii UDTTMR a comunității tatare,susține și sponsorizează acțiunile mișele mincinoase ai unor epave că menabit ozi și ca fildis resit,acești trădători vor dezbinare in com tătară, nu-i demn nu-i onest nu-i curajos sale permitem acestor infecti sa profite de votul tatar,ei vor votul Tatar candidând din partea partidului ecologist acest act alor acest factor este o decizie care demonstrează că Murad și numiți rest fildis menabit ozi,și partidul ecologist,sustinandui este un real că doresc dezbinare in com tătară dar ei au uitat că tătarii nu uita nici nu iartă,nici de vânzare nusunt dar vânduți și devenind ipocriți aceștia sunt fildis resit menabit ozi și susținătorii acesteia fiind sponsori lor care finantandui, acest act dăunează comunității tatare,dar noi suntem aici vedem auzim știm și nu vom da nici un vot acestor haini

  Comentariu by Aly — 23 noiembrie 2020 @ 18:13

 4. 1. Murad nu sponsorizează de niciun fel pe Ozzy Menabit. Văd că încă aveți nedumeriri din ce bani îmi fac campaniile. Vă las nedumeriți, e mai distractiv.
  2. UDTTMR a ajuns să reprezinte nici 3% dintre tătari, de când e condus de un condamnat penal pentru corupție, care a izgonit intelectualii tătari, oamenii de cultură tătari, profesorii universitari tătari și pe toți cei care nu acceptă ticăloșia.
  3. Opusul iubirii nu este ura. Este „a nu iubi”. Este apatia. Dacă nu bag în seamă o organizație care si-a schimbat statutul în sultanat, nu înseamnă că o dușmănesc. Pretenția această de genul „dacă nu mă iubești, înseamnă că mă urăști” este extremism.
  4. Să spui că UDTTMR reprezintă comunitatea tătară este ca și cum ai pretinde că PSD reprezintă toți românii. Altă pretenție extremistă.
  Mai există și Uniunea Democrată Tătară, mai există și Uniunea Culturală Tătară.
  UDTTMR sunt initialele Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Adică o turcizare a tătarilor, are în Statut ca obiectiv promovarea și implementarea limbii turce si istoriei etniei turce în rândul tătarilor. Limba națională a Tătarilor e limba tătară, UDTTMR are oficial obiectivul să distrugă elementele esențiale ale identității etnice a tătarilor.
  Este ca și cum obiectivul lui PNL ar fi să implementeze limba maghiară în România.
  De aceea nu halesc uniunea lui Gelil. Distruge comunitatea tătară, dar urlă acuzând pe alții.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2020 @ 20:05

 5. Referitor la Pavilionul A am multe de spus, dar nu mai am chef.
  Mai mare e vina pe care o poartă Radu și Angelescu, decât cea pe care o poartă Iorguș.

  Intrebare: Cine hotărăște ce putem retroceda în caz de pierdere a unei acțiuni, Consiliul Local sau Primarul?
  Instanța a intrebat înainte: Pe ce vă judecați? Terenurile sunt libere de sarcină? Primarul a răspuns cu adresă oficială: „Dacă pierdem, le dăm pavilionul A. și 1,5 ha în curtea spitalului, la malul mării.”
  Are dreptul primarul să ia astfel de decizie? Ori asupra patrimoniului hotărăște Consiliul Local?

  Întreb pentru un neprieten.

  Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2020 @ 20:14

 6. „crucea rosie” daca ar reprezenta interesele acestei organizatii nu ar revendica cladirea maternitatii. Restul, da.
  Totul a inceput cind era nevasta lui geoana ” pe cai mari”. Acum au venit „lihnitii de foame”, se pot scoate bani frumosi de la amaritul de oras Mangalia, ajuns la mila pnl.

  Comentariu by pop — 23 noiembrie 2020 @ 20:14

 7. Măi Ozzy tătarii din Mangalia te-au gonit pentru că nu acceptă ca unul fără muncă și drogat să îi reprezinte . Ce ne minți tu cu Gelil și alte gogomănii nici nu mai contează . Tu ești singurul tătar din oraș care faci de rîs comunitatea pentru că nu ai muncă , ești puturos , te droghezi și minți foarte mult .

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2020 @ 7:38

 8. Pt. #6
  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_179610.htm?selectedLocale=en
  😉

  Comentariu by nabuco — 24 noiembrie 2020 @ 9:35

 9. Pt 7:
  Învățați-vă să băgați și rațiune în ele: Cum naiba să mă droghez dacă zici ca nu muncesc și nu am venituri? Bănuiesc că nu sunt ieftine drogurile alea…
  Și încă un lucru: tătarii nu se droghează. E chestiune de cultură.

  Comentariu by Mentalistul — 24 noiembrie 2020 @ 13:30

 10. Chiar că ești de tot rîsul măi tătare …. deci religia îți interzice să te droghezi nu ? Și tu de șmecher ce ești te droghezi așa pe blat fără să audă Hogea și comunitatea nu ? Sictir mincinosule …..ai dantura distrusă și creierul prăjit de cînd îți rupi nasul măi puturosule ….

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2020 @ 13:53

 11. https://evz.ro/vlad-voiculescu-se-plange-ca-nu-este-in-functie-doctorul-duta-in-acuza-de-sabotarea-sistemului-de-sanatate.html
  Vorbeam de perversitatea nesimtirea si hotia clasei politice romanesti si a deseurilor emanate de aceasta,.
  in articol un doctor, acuzat c a luat o spaga de 7 milioane!! de euro, si care a platit o cautiune de 2 milioane de euro din salariul de bugetar, il acuza pe vlad voiculescu ca a distrus sistemul medical.in nici un an de zile.sistemul din care acest dr a furat 7 milioane de euro.
  acest dr este prezentat de oficiosul zilei ca un medic cu expertiza!! in sanatate publica.poate in spagi..
  cum spuneam.hotii la orice nivel si au facut loc si ne conduc.fura dar..se descurca domle.si ne dau si lectii de buna purtare.

  Comentariu by wow — 24 noiembrie 2020 @ 15:06

 12. https://www.replicaonline.ro/absolventii-de-medicina-care-au-picat-rezidentiatul-cer-sa-fie-si-ei-admisi-453091/
  La Crucea Rosie … ca voluntari.

  Comentariu by nabuco — 24 noiembrie 2020 @ 16:30

 13. Ce religie la ozzy el s-a botezat la cazan este crestin anventist ,drogatule ai atacat la tribunalul București legea electorala ,constituția țării ca Tatarii sa nu sine Deputat in Parlamentul României .Iar de Gelil te măsori cu el nespalatule,jegosule ,ti-ai plătit întreținerea cu banii de la murat ,in vara aveai restanta in jur de 2000leii la intretinere,ti-ai găsit perechea filis resit un alt prost ,cand te exclud din per???

  Comentariu by Iasar — 24 noiembrie 2020 @ 17:15

 14. Cam multi tatari la PER …. Adica tatarii au aruncat uscaturile sa voteze romanii ca sunt mai prosti.

  Comentariu by Fane — 24 noiembrie 2020 @ 22:54

 15. https://www.replicaonline.ro/serban-nicolae-politrucii-zilei-se-intrec-acum-in-renuntarea-inutil-populista-la-pensiile-speciale-453304/

  Comentariu by nabuco — 25 noiembrie 2020 @ 13:30

 16. Articolul nu este despre Ozzy. Dacă aveți ceva de comentat, bine, dacă nu, la revedere.

  Comentariu by lucian visa — 25 noiembrie 2020 @ 16:13

 17. Corect dle Visa, ăștia îl fac senator pe Ozzy. Mangla de la spital, nu are nici o importanță, decât imobiliară.

  Comentariu by Anonim — 25 noiembrie 2020 @ 20:44

 18. PER 2,5% … nu iese nimeni senator

  Comentariu by Fane — 25 noiembrie 2020 @ 22:38

 19. Vine Vladescu si castiga procesul

  Comentariu by Sile — 25 noiembrie 2020 @ 22:39

 20. La comentariul nr.5 fac afirmația că această pierdere a municipalității cu pavilionul A este în mare parte vina lui Radu Cristian.
  Consider că am argumente, dar în loc să discutăm subiectul, trollii lui Radu tot încearcă să facă uitat subiectul.

  Comentariu by Mentalistul — 26 noiembrie 2020 @ 11:39

 21. O să dezbatem subiectul cu tine atunci cînd o să realizezi ceva în viață . Pînă atunci nu ai ce căuta în nici o discuție . Te bagi în seamă neîntrebat . Apropo vrei să ne zici dacă te-ai angajat ?

  Comentariu by Anonim — 26 noiembrie 2020 @ 11:49

 22. dan georgescu mai este la primaria mangalia sau asteapta vreun dosar

  Comentariu by Anonim — 26 noiembrie 2020 @ 13:22

 23. ATI VRUT SA DISTRUGETI VISUL UNUI NEAM MARET,UDTTMR E IDENTITATEA TATARILOR,FRATI TATARI REORGANIZAREA SI ACEI INFIDELI LASI FILDIS RESIT NAIM BELGIN SALI NEGIAT,Ozzy acest GHIAUR Care si-a RELIGIA SI MAI MULTI ORTACI AI ACESTORA AU DORIT SA DISTRUGA MEMORIA TATARILOR ,AU DORIT SI DORESC DEZBINAREA,ACESTIA NU MERITA RESPECTUL COMUNITATII AU DORIT SA DISTRUGA VISUL CELOR MICI CELOR NAIVI CELOR CU CREDINTA IN SUFLETE,SI AU DORIT SA DISTRUGA MEMORIA TATARILOR EROI CREDETIMA EU SPUN ADEVARUL,EI SAU OPUS CA UDTTMR SA NAIBE DEPUTAT,INCA 4 ANI ACESTIA NU POATE FI NUMITI AZI TATARI,UDTTMR E MAI PUTERNIC AZI CA COMUNITATEA TATARA SI CUNOSCUT TRADATORII DE NEAM ,LA MAI MULTI TATARI LA MAI MULTI ANI UDTTMR ,VICTORIA E APROAPE MANDRIA DE TATAR E UDTTMR

  Comentariu by Asan — 26 noiembrie 2020 @ 14:51

 24. Facredine, furi curent.

  Comentariu by Mohamad Ali — 26 noiembrie 2020 @ 18:46

 25. https://blogsport.gsp.ro/naum/2020/11/26/intunericul/
  ?!

  Comentariu by nabuco — 26 noiembrie 2020 @ 21:04

 26. https://evz.ro/fostul-presedinte-al-cnas-condamnat-la-6-ani-de-inchisoare-mita-de-6-3-milioane-de-euro.html
  de remarcat sumele.

  Comentariu by wow — 27 noiembrie 2020 @ 19:43

 27. La USR tătar. la PER tătar … aștia vor să vă încalece fraierilor.

  Comentariu by Sile — 28 noiembrie 2020 @ 20:56

 28. https://www.youtube.com/watch?v=UMPwijoOKX8

  Comentariu by nabuco — 30 noiembrie 2020 @ 12:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress