Mangalia – politica locală

12 noiembrie 2020

Aparatură medicală din fonduri UE la Spitalul Mangalia

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:33

Vicepremierul României, Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au vizitat, miercuri, Spitalul municipal Mangalia pentru monitorizarea programului de gestionare a crizei sanitare COVID-19, derulat de Guvernul României, cu fonduri europene nerambursabile.

În cadrul vizitei oficialilor guvernamentali, a fost semnată cererea de decontare a achiziționării de aparatură și materiale sanitare destinate tratării pacienților diagnosticați cu coronavirus. Potrivit declarațiilor vicepremierului României, în cadrul proiectului în valoare de 5 milioane de euro, accesat de unitatea sanitară din Mangalia, s-au achiziționat echipamente și aparatură medicală destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2. ”Am verificat modul prin care programul derulat prin Ministerul Fondurilor Europene a fost aplicat de spitalele beneficiare. Spitalul Municipal Mangalia are, în momentul de față, aparate de oxigen, ventilatoare, injectomate, precum și 10 paturi complet utilate pentru tratarea bolnavilor care ajung la ATI. În prezent, la nivelul spitalelor din țară, am decontat aparatură medicală, echipamente de protecție și alte echipamente medicale, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Situația gestionării crizei sanitare atât la Constanța, cât și la Mangalia este sub control”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

111 paturi destinate tratării pacienților COVID

Conform declarațiilor reprezentanților din conducerea spitalului, unitatea sanitară din Mangalia are disponibile 111 paturi destinate tratării pacienților COVID și linie de gardă la ATI. ”Este pentru prima dată când unitatea medicală din Mangalia are linie de gardă pentru ramura medicală ATI. Aceasta funcționează cu 5 medici anesteziști, 3 angajați ai spitalului și 2 detașați de la Spitalul Județean, fluxul pacienților internați/externați funcționând în parametri normali”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan. Tot ea a precizat că din banii europeni s-a achiziționat aparatură importantă în ATI, precum: aparate de anestezie, monitoare funcții vitale, electrocardiografe, ventilatoare, injectomate, dar și alte echipamente medicale necesare spitalului.

”Suntem în curs de reînnoire a aparaturii folosite în imagistică, spre exemplu a unor echipamente RX Digital cu grafie și scopie sau RX Dgital mobil și am cumpărat echipamente medicale extrem de utile, folosite în Oncologie. Pe viitor, din aceleași fonduri, vom cumpăra un triaj modular cu 12 containere, complet utilate, pe care să le folosim la triajul epidemiologic în exteriorul unității sanitare”, a mai spus managerul spitalului din Mangalia. Conform declarațiilor ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ”la nivel național, pe acest program european, au fost depuse 291 de cereri de finanțare și urmărim ca banii alocați să fie folosiți în interesul pacienților care au nevoie de intervenția autorității publice centrale”.

D.M., Replica 12.11.2020

12 Comments

 1. citesc si ma ngrozesc.
  directorul unifarm, cu un cv inexistent pana la 35 de ani si cu o facultate facuta pe repede inainte a avut pe mana 250k euro.
  i a tocat.aiurea.sau nu aiurea ci pentru el.banii statului.in pandemie.ca ex un ventilator de max 18000 l a cumparat cu 48000 e.acelasi producator.chinezesc.si in plus si neconforme.
  statul asta a auzit de atentat la siguranta nationala?
  ce face sri ul?aaa ma scuzati.domnul a fost pus acolo chiar de un general sri.
  domnu presedinte
  domnu orban?
  pareri ceva?
  csat?
  sau astia au voie sa ne fure?iar noi sa stam si sa murim ca prostii pentru binele lor?
  i ati confiscat averile?l ati bagat pentru 100 de ani in puscarie?
  daca nu asta cam suna a complicitate.

  Comentariu by wow — 12 noiembrie 2020 @ 17:03

 2. Voi posta aici in doua parti ceva pentru eventualii „tehnici” – daca or mai fi si daca ii mai baga cineva in seama 1. https://www.g4media.ro/o-companie-germana-din-industria-aerospatiala-dezvolta-un-nou-sistem-de-ventilatie-mai-eficient-decat-ferestrele-deschise.html

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2020 @ 17:29

 3. 2. https://eebc.ro/informatii-instalatii/ventilatia-inger-si-demon-in-lupta-cu-covid-19

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2020 @ 17:31

 4. Nu e vorba numai de spitale(al nostru a avut instalatie specializata care e lasata in parasire si montate „aere conditionate”) dar e vorba si de piete,restaurante,cinematografe…pentru care de ceva vreme își dau cu părerea în special politicienii !

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2020 @ 17:37

 5. In frigider 4-5 grade -in congelator -18,-20 grade Ganditi-va ce inseamna -75 grade în lada care nu trebuie deschisă mai mult de un minut !! https://m.mediafax.ro/social/medicii-americani-au-ramas-socati-vaccinul-anti-covid-19-dezvoltat-de-pfizer-trebuie-pastrat-in-conditii-foarte-speciale-19740817

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2020 @ 17:58

 6. Pt. #1
  https://www.capital.ro/klaus-iohannis-da-lovitura-in-europa-soc-total-pentru-adversarii-sai-ce-premiu-va-primi.html

  Comentariu by nabuco — 13 noiembrie 2020 @ 9:39

 7. HOO PENTRU TRADATORI,ce a facut pentru romini!

  Comentariu by doru — 13 noiembrie 2020 @ 12:00

 8. ✅ AUDIENȚE ONLINE ✅
  CU CONSILIERII PER

  ➡️ CU PRIVIRE LA FACTURILE EXORBITANTE PENTRU DEMOLAREA GARAJELOR emise de Primăria Mangalia: cele întocmite după devize incorecte, ce faceți cu ele?
  Vă răspund ConsilieriiPER.

  Comentariu by Mentalistul — 13 noiembrie 2020 @ 14:04

 9. La căt au platit metrul patrat pe an teren in mijlocul orasului timp de juma de secol… cred ca sunt cam mici facturile nici macar nu au avut bunul simt sa le demoleze singuri. Mergeau si niste amenzi de 2000 de euro

  Comentariu by Fane — 13 noiembrie 2020 @ 14:22

 10. Ura nu ține loc de lege.

  Au primit devize de 7.500 lei, 9.000 lei, 12.000 lei pentru demolarea a: plafon de beton de 2m, ziduri de cărămidă, ferestre și își de lemn etc. Omul avea garaj de fier, devizul e pentru demolarea unei case.

  Ori alții și-au demolat singuri, iar primăria insistă că le-a demolat ea, cu martori falși, angajați ai primăriei: Angelescu Mihai, Ștefan Gheorghe etc.

  Și nu există niciun proces-verbal de predare-primire a materialelor rezultate din proprietatea omului, pentru că omul si-a demolat singur, cu martori.

  Dacă era legea după cât de mult urăști că cineva a avut garaj plătind impozite la primărie, poate ca aveai vreun cuvant de spus.
  Dar legea e făcută la fel pentru toți. Și pentru cei pe care îi iubești, și pentru cei pe care îi urăști.

  Legea e făcută la fel pentru toți. Oamenii nu sunt la fel pentru toți!

  Comentariu by Mentalistul — 13 noiembrie 2020 @ 19:39

 11. Alo ! SIDERI, IORGUS, TUSAC, RC:
  https://www.replicaonline.ro/iata-care-sunt-spitalele-constantene-ce-nu-au-autorizatie-de-securitate-la-incendiu-452436/
  Multumim …

  Comentariu by nabuco — 17 noiembrie 2020 @ 20:17

 12. samd
  https://www.libertatea.ro/stiri/vaccin-covid-vlad-mixich-nu-exista-nici-un-argument-sa-nu-vaccinezi-un-om-de-peste-80-de-ani-dar-sa-dai-unui-functionar-de-la-ministerul-dezvoltarii-3263816

  Comentariu by nabuco — 18 noiembrie 2020 @ 12:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress