Mangalia – politica locală

4 noiembrie 2020

Genocid ecologic la Mangalia! O imensă groapă de gunoi se întinde chiar lângă casele locuitorilor!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:32

La marginea unei localități care, de ani de zile se chinuie să își aroge titulatura de oraș european, sub ochii autorităților – locale, județene și chiar naționale –  se întind hectare întregi de gunoi. Deși zona a fost ecologizată de firma de Polaris în mai multe rânduri, gunoiul pare că nu se mai termină, iar cei ce îl transportă nu dau doi bani pe litera legii.

În zona Bălții Blebea, ce ar fi putut fi o oază de frumusețe și o adevărată atracție turistică, chiar lângă casele localnicilor, sunt transportate, zilnic, tone de gunoi: resturi menajere, moloz, mobilă veche, haine vechi etc. „Vin cu camioane, cu căruțe, îi întrebăm de ce le aduc la noi. Ne spun că sunt lăsați de cei ce ne conduc, care, la rândul lor, le spun că urmează să fie astupate sau luate de acolo. Ne-am săturat să ne creștem copiii în mizeria asta. Chiar dacă suntem săraci, nu înseamnă să fim tratați cu atâta batjocură. În campanie au venit și ne-au promis că ne rezolvă problema. De atunci, nu a mai venit nimeni de la primărie să mai vadă în ce hal trăim. Am fost noi să mai întrebăm, dar ni s-a spus că domnilor din primărie le e frică de Covid, că nu ne pot primi…”, ne-au spus locuitorii zonei, care au venit imediat lângă noi, să își verse oful.

Le e frică să vorbească, să spună pe nume cine e vinovatul, cine ar trebui să se ocupe de soarta lor și după ce au fost chemați să pună ștampila pe buletinul de vot.

Copilașii se joacă prin munții de gunoaie, mustind de un jeg verde, lichid, care se scurge, agale, pe valea ce duce spre baltă. Căței, copii, bătrâni, laolaltă, își petrec zi lumină în mediul acesta fetid, animat de amploaiații administrației locale doar în prag de campanie electorală.

Fotografiile și video pe http://editiadesud.ro/?p=39420

11 Comments

 1. O sa mai fiti vizitati peste 4 ani.
  Daca faci un „sondaj de opinie” printre locuitorii acestei asezari , veti afla ca nimeni nu l-a votat…dar a cistigat si in primarie au ramas aceleasi figurine. deviza lor fiind „de ce sa ma complic?””

  Comentariu by pop — 4 noiembrie 2020 @ 19:30

 2. Daca groapa ,,ecologica” de la Blebea ar fi singura.

  Comentariu by DAN VUCEA — 4 noiembrie 2020 @ 21:41

 3. https://www.replicaonline.ro/rbin/data330000/3a052302-591d-42d6-a0a8-e1c6eae3a87f.jpg

  Comentariu by nabuco — 5 noiembrie 2020 @ 10:28

 4. Din pacate, Polarisul tine la distanta firme de ecologizare/salubrizare din Bucuresti care ar face treaba asta mai ieftin si mai eficient. Monopolul local nu ajuta pe nimeni. Bine, nimeni in afara de Primarie si Polaris.

  Comentariu by Diogene — 5 noiembrie 2020 @ 16:10

 5. Campanie USERista preluata de presa in cautare de spaga. Semiran zice ca se juca de mica acolo … dar isi aminteste de groapa numai in campania electorala. Si mai zicea unul ca gunoiul care il arunc eu acolo nu foloseste la nimic. Iata ca baga procente la useristi

  Comentariu by Memet aruncatorul de gunoi — 7 noiembrie 2020 @ 15:44

 6. Acest USR este o plaga, o boala. Mai perculosi decat PSD si PNL si PER, cu interese oculte din afara. Hai sa ne uitam la cei de la Mangalia: aceasta tataroaica cu reputatie dubioasa, plus un golan sters, fara personalitate si fara…nimic, de la taxe de la Constanta, platit de oile din familia lui de machedoni.
  Asa ca, trebuie sa ne ferim de acesti nebuni care bantuie orasul.
  Vorba aia, decat un cancer, mai bine o durere de dinti.
  Mars, USR.

  Comentariu by Anonim — 7 noiembrie 2020 @ 17:06

 7. Pt 6:
  Și totuși, de ce acolo e groapă de gunoi clandestină?

  Comentariu by Mentalistul — 7 noiembrie 2020 @ 18:47

 8. Pt. #7
  Ceva de genul:
  https://www.replicaonline.ro/primarul-mangaliei-tusac-si-a-intins-nevasta-in-afacerile-cu-gunoi-33092/
  ?

  Comentariu by nabuco — 7 noiembrie 2020 @ 19:30

 9. De ce e o groapă acolo Ozzy ? E simplu, pentru că poliția nu își face datoria. Și încă alte câteva instituții pe lângă ea..

  Comentariu by Adi — 9 noiembrie 2020 @ 1:26

 10. Poliția Locală, adică cea a primarului.
  Că primarul e de tot rahatul, o știm toți. Dar o majoritate a votat să avem astfel de primar.

  Groapa de gunoi clandestină este acolo pentru că niciun cetățean și nicio asociație de proprietari din zonă nu a făcut sesizare la poliția locală.

  Comentariu by Mentalistul — 9 noiembrie 2020 @ 11:34

 11. https://www.replicaonline.ro/spitalul-mangalia-este-aproape-plin-451537/
  VS.
  https://www.replicaonline.ro/se-vand-deja-vacante-la-mare-pentru-2021-451609/

  Comentariu by nabuco — 10 noiembrie 2020 @ 11:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress