Mangalia – politica locală

7 octombrie 2020

Mangalia: de azi, se închid restaurantele și sălile de jocuri de noroc

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 19:00

Astăzi, 07 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care s-a reunit la sala „Remus Opreanu”, pentru votarea hotărârilor nr. 34 și 35 a CJSU Constanța. Acestea prevăd, printre altele, decizii despre programul restaurantelor din județ și modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ.

Astfel, la propunerea prefectului județului Constanța, s-a votat în unanimitate menținerea măsurii adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 33/05.10.2020, care prevede la Art. 2 faptul că nu se restricționează activitatea operatorilor economici de pe raza U.A.T. Constanța, în ciuda ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile de peste 1.5. Decizia a stat în baza analizei realizate de DSP Constanța, care a relevat faptul că, din totalul de 503 cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate și ținute sub observație de autorități. În acest sens, rata incidenței cumulate din Constanța, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1.36.

Nu aceeași decizie a putut fi luată și în cazul localităților Mangalia și Cumpăna, acolo unde rata incidenței a ajuns la 1.53, respectiv 1.56. Astfel, membrii CJSU Constanța au votat, în unanimitate, închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe raza U.A.T. Mangalia și U.A.T. Cumpăna, începând cu data de 07.10.2020, ora 24.00. În același timp, se închid și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a CJSU Constanța.

În ceea ce privește scenariile de funcționare a școlilor din județ, au fost făcute modificări în cazul a 18 unități de învățământ.

În trei unități din municipiul Constanța se va trece de la scenariul 2, la scenariul 3, după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, până pe 20 octombrie a.c. (o clasă pregătitoare și o clasă a IV-a, doi elevi confirmați), Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” până pe 15 octombrie a.c. (o clasă a VIII-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” până pe 20 octombrie a.c. (o clasă a V-a, o clasă a VI-a, o clasă a VII-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat).

Alte 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3 / 1.000 de locuitori. Acestea sunt: Școala Primară „Colibri” Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Siminoc, Grădinița cu Program Normal Siminoc, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu, Școala Primară Vadu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești, Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia și Școala Gimnazială nr. 36 „Dimitrie Știubei” Constanța. Măsura a fost luată conform Ordinului comun nr. 5487/1494/2020, până la modificarea ratei incidenței.

Nu în ultimul rând, patru unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față”. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială „Iuliu Valaori” Nisipari, Grădinița cu Program Normal Nazarcea și Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea.

Totodată, în cadrul ședinței de CJSU, s-a votat în unanimitate ca, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean, ori a unei sau mai multor localități depășește pragul de 1.5, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța are obligația de a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore de la depășirea pragului.

Instituția Prefectului – Județul Constanța

editiadesud.ro

35 Comments

 1. Vezi și

  http://editiadesud.ro/?p=39238

  Comentariu by lucian visa — 7 octombrie 2020 @ 19:00

 2. CRISTIANE GATA TRECI LA BARBUT!

  Comentariu by ipsi — 8 octombrie 2020 @ 8:14

 3. Aoleu…dom’ primar…unde mai Jucați acum… fără pacanele, fără pariuri …viata e pustiu!!!!
  De unde mai puteți justifica milioanele și milioanele?

  Am totuși o propunere…decât sa tăiați frunze la câini in sediul Primariei…acum ca toti ati ieșit ptr un nou mandat….pune-ți-o de alba neagra sau un barbut in primarie….mai faceți și un ban cinstit așa…și toata lumea este fericita, nu?!

  Spor la ciordit!!!!

  Comentariu by Veritas — 8 octombrie 2020 @ 14:50

 4. E adevarat zvonul ca Maganu a fost debarcat de la conducerea balnearului???
  Maganule, pnl nu doarme – lucreaza ptr tine.

  Comentariu by pop — 8 octombrie 2020 @ 16:20

 5. Da, adevarat, putin inainte de alegeri.
  In locul lui a fost „uns” Nichita Lucian.
  No coment.

  Comentariu by Anonim — 8 octombrie 2020 @ 23:11

 6. Asta e ”răsplata” ideală pentru Maganu. Trădat de cei pentru care a trădat PSD-ul !

  Comentariu by lucian visa — 9 octombrie 2020 @ 10:50

 7. acest factotum care se numeste nichita dupa ce a dat cultura la tot orasu acum va da sanatate si namol.
  omu potrivit peste tot.
  ce nseamna sa ai o limba ..aspra

  Comentariu by wow — 9 octombrie 2020 @ 15:55

 8. Pt. 6:
  Acum știi cu cine voiai să mă asociez?

  Comentariu by Mentalistul — 9 octombrie 2020 @ 20:40

 9. ptr 6 si 7- cum fac rost de un elicopter, ca dupa asa veste ma taie la burta.
  Doamne, pe miinele cui ai dat aceasta tara???

  Comentariu by pop — 10 octombrie 2020 @ 11:03

 10. Pe mainile cui a ajuns iar Mangalia o datoram liotei de batrani senili pe la usile carora au umblat slugoii mincinosului. Ei au decis soarta Mangaliei, desi cele mai multe voturi au fost pentru schimbare dar nu s-au putut valida. Mereu am spus ca Mangaliotii nu sunt prosti si vom reusi sa schimbam ceva dar minciuna si frauda iar ne-au dovedit. Speram ca DNA sa ne scape de pecinginea asta care ne-a cuprins ca un blestem.

  Comentariu by dan — 10 octombrie 2020 @ 12:59

 11. Oare cineva din opozitie care a luptat sa alunge actuala administratie a sesizat organele abilitate referitor la faptul ca functionarii primariei fac campanie electorala incalcand Codul Administrativ? Erau poze pe tot internetul cu slugile care si-au atasat la profilul facebook simbolul pnl aratand sustinerea pentru candidatul respectiv, desi este interzis prin lege. Directorii din primarie au aratat lumii intregi ca ei fac cum vor ei nu cum spune legea.

  Comentariu by dan — 10 octombrie 2020 @ 13:32

 12. Pt. 8
  Te-ai asociat cu Maganu în 2016, după ce el din 2012 votase în CL cot la cot cu PNL, cu excepția finalului de mandat.

  Pt.10
  La câte cazuri de covid există în primărie, probabil că vor avea și mulți din ei de suferit. Păcat !

  Comentariu by lucian visa — 10 octombrie 2020 @ 14:30

 13. Pt 12:
  Te faci că plouă și nu înțelegi?

  Comentariu by Mentalistul — 10 octombrie 2020 @ 18:41

 14. Nu numai ca Nichita e director la Balnear dar s-a numit si director nou la muzeu. Supriza: Eliza Cucu e mai nou directoare la muzeu.

  Comentariu by Anonim — 10 octombrie 2020 @ 19:45

 15. Maganu nu a trădat PSD- ul, Maganu a fost înlăturat pentru ca nu i s- a închinat lui Radu! Succes Bogdane ! Nu mor caiii când vor câinii!

  Comentariu by Anna — 11 octombrie 2020 @ 21:26

 16. hai sa i facem statuie lu maganu.si asta acu e dizident in guvernarea lu radu.
  asa se nasc legendele.
  l ati vazut in capmpanie pe strazi in fruntea psd ului?nu.
  dar continuati sa credeti

  Comentariu by wow — 12 octombrie 2020 @ 9:20

 17. Multă ura și dusmanie văd in comentariile voastre. Aici hotii striga hotii, trădătorii striga trădătorii, prostii striga prostii dar nimeni nu se uita in adâncul conștiinței sale sa vadă cât este de corect și de cinstit. Ar trebui sa știți ca ura și dușmănia nu sunt atribute ale oamenilor inteligenți și… întotdeauna se arunca cu pietre doar in pomul roditor, in mărăcini și ciulini anonimi nu arunca nimeni! Domnul sa va lumineze mințile!

  Comentariu by Parascheva — 12 octombrie 2020 @ 9:55

 18. preacuvioaso, intinde te in racla si stai la pupat.atat.daca mi spui tu vreun politician sau pom roditor cum ii numesti tu in care se da degeaba cu pietre vin in pelerinaj.si te rog nu l numi pe maganu pom roditor.o fi rodit el da numai pentru neamu lui.
  lasand asta , hai sa vedem cum doua cadavre politice, tariceanu si ponta incearca sa mai prinda un loc banos prin parlament, invenatnd un nou partid.ca doar din asta traiesc de ani nu?
  la constanta ca asta ne intereseaza, l au pus primul pe lista pe fiul lui dobre care are ca singur merit faptul ca e fiul lui dobre laptele si cornu.aaa si mai are un merit.ca fost ministru si deputat a reusit ca la ultimele alegeri sa reuseasca , impreuna cu partidul lui ponta, sa ia un scor inferior celui obtinut de nicoleta ploscar sau madam martin.
  mare reusita nu?
  impreuna cu inginerul moldovan danut si cei doi membri alde din mangalia vor incerca sa i asigure mumiei cu 5 neveste inca un loc caldut in parlamnet.pana la pensia speciala.
  eu zic sa va duceti sa pupati niste moaste daca vreti sa scoateti un 3 % cu indulgenta.
  numa pomi roditori in politica locala .

  Comentariu by wow — 12 octombrie 2020 @ 11:21

 19. https://www.replicaonline.ro/avarie-raja-o-parte-din-mangalioti-fara-apa-448539/

  Comentariu by nabuco — 13 octombrie 2020 @ 16:43

 20. Pt 18. Mai păcătosul, sa nu iei in ras numele domnului ca ești creatia lui, ca noi toți de altfel și înainte de a fi politician ești om cu bune și rele ! Și pr ca văd ca nu prea ai loc de Maganu sa știi ca acest om are suflet de aur si o minte sclipitoare și a făcut mult bine la multă lume! Și sa mai știi ca atunci când a preluat balnearul era in pragul falimentului cu datorii de miliarde, se poate verifica asta și acum , după trei ani , balnearul avea in cont miliarde plus documentația pentru extindere și modernizare din fonduri europene finalizată! Așa ca poți sa mai arunci cu noroi in el dar , sa nu uiți ca uneori noroiul ricoșează , e o lege divina !

  Comentariu by Parascheva — 14 octombrie 2020 @ 6:52

 21. Am inteles
  Aia mica si neagra de mai sus era ta su ma!!

  Comentariu by Wow — 14 octombrie 2020 @ 8:04

 22. din comentariul @18 reszulta clar ca esti moldoveanca habotnica cu un nivel de cultura si de intelegere mai mult decat redus.de ce?
  pai doar prin simplul fapt ca , atunci cand n ai argumente arunci totul pe religie.
  daca mi spui unde am luat in ras numele domnului iti platesc o excursie la athos.
  dar astia s votantii psd ului.
  btw , social democratia la origini nu prea se impaca cu religia.dar ca si democratia noastra mioritica care se vrea originala asa si politica.
  pe interese
  si daca tot vorbim astept sa vad situatia financiara a balnearului .cum a fost el scos din faliment.cum avea el datorii de miliarde si a venit salvatorul pe cal alb.o fi adus de acasa banii?sau a luat bucatica mai mica din afacerea cu namolul?

  Comentariu by wow — 14 octombrie 2020 @ 9:24

 23. Pt 20:
  O minte sclipitoare și prăjită.

  Comentariu by Mentalistul — 14 octombrie 2020 @ 15:40

 24. Pt. 23
  Rade ciob de oala sparta

  Comentariu by Anonim — 14 octombrie 2020 @ 16:02

 25. http://www.lucianvisa.ro/2015/08/05/figurantul-zilei-bogdan-maganu-2/

  Comentariu by nabuco — 14 octombrie 2020 @ 17:07

 26. Pt 24:
  Contrar minciunilor pe care unii le halesc de naivi, eu nu consum droguri, nu beau să mă îmbăt, nu fumez cuie și nici altele.

  Cei din politică, care obișnuiesc să mai fumeze o iarbă (din partea mea consider că este mai benefică decât băutura și e terapeutică) știu că eu nu pot să împărtășesc cu ei. În primul rând, din motive de orgoliu, pentru că mă folosesc continuu de a analiza detaliile și mi-ar fi teamă să îmi pierd capacitatea asta, fie pe timp de relaxare, să nu îmi scape ceva. Poti sa ma ataci cu asta mai degrabă, e mai de kko decât o iarbă. Dar e un mod al meu de a trăi, din copilărie.

  În afară de cei care sunt panicați că aș putea vorbi despre ei, ce comsumă fiecare și de la cine, nimeni nu poate afirma fără sa mintă că m-ar fi văzut pe mine fumând iarbă sau consumând vreun drog.

  Panicații mint ca să nu fiu credibil la o adică, iar proștii halesc, asa cum halesc ei intotdeauna.
  Au tot mintit in oraș ca strategie de campanie că sunt drogat, ca subt nebun, că sunt un bețiv, ca sunt interlop, ca ucid oamenii în bătaie… Și tot degeaba. Acum pot să vin și să spun cine consumă droguri sau fumează, de la primar până la ultimul sclav din PSD, și fiți convinși că sunt credibil.

  Dar cum spuneam, nu mă intereseaza ce mananca altcineva, ce f..e sau ce consumă. Eu respect viata privata a fiecaruia. Pot judeca felul cum se comportă un om cand are de ales, sa faca rau sau sa faca bine celorlalti. Daca pentru interesul sau calca pe cadavrele prietenilor, rudelor. Dar ce mamanca si ce kkă, ce hobby-uri are, sunt chestiunile lui personale.

  Tu, 24, ești prea ignorant și prea rău să înțelegi aceste principii. Te-ai obosit să citești degeaba până aici.

  Comentariu by Mentalistul — 14 octombrie 2020 @ 22:26

 27. Te agiti ca spray-ul. Nu ti-am cerut lămuriri suplimentare. Cine se scuza, se acuza. Si inca ceva, chiar te crezi interesant ? Sau te bagi in seama ca sa nu te uite lumea ?

  Comentariu by Anonim — 15 octombrie 2020 @ 8:04

 28. Pt 27:
  Nu am scris pentru tine.
  Pe tine nu te bag în seamă, trăiești schizo.

  Comentariu by Mentalistul — 15 octombrie 2020 @ 9:51

 29. Ii admir și ii pretuiesc pe cei ce se arunca in valurile vieți, pe cei care atunci când au căzut știu sa se ridice, sa se lumineze, sa lupte cu viața, sa facă fapte bune, pe cei care iarta , nu poarta ranchiuna, nu bârfesc si nu disprețuiesc pe nimeni ! In schimb nu pot sa admir ranchinosii , barfitorii, răzbunătorii, pe cei care urăsc și dușmănesc ! Dar , ce poți sa faci ?!Fiecare emite ce are in cap și suflet!

  Comentariu by Anonim — 15 octombrie 2020 @ 11:35

 30. Dacă nu vă puneți nick name nu se deosebesc persoanele care comentează.

  Comentariu by Mentalistul — 15 octombrie 2020 @ 13:11

 31. Pt 22 Ce sa spun?! Tu bubui de cultura și inteligenta! Habar nu ai ce înseamnă habotnic! Habar nu ai ca in Moldova s- au născut vârfurile culturii românești! Habar nu ai ca închinarea la moaște , la racle sunt caracteristici ale unei religii ( ortodoxe) , iar religiile sunt cărări ce duc la Dumnezeu ! Habar nu ai ca social democrația înseamnă drepturi și libertăți sociale, înseamnă dreptate și echitate! Și in timpul guvernării social democrației nu a fost îngrădit dreptul de ,, a te închina la moaște!”Habar nu ai ca exista situații financiare , bilanțuri, dări de seama care prin cifre redau situația financiar contabila a unei instituții la un moment dat! Așa ca ascunde- te in anonimat și bârfește, hulește și dispretuieste!

  Comentariu by Parascheva — 15 octombrie 2020 @ 17:06

 32. HABÓTNIC, -Ă, habotnici, -ce, adj., s. m. și f. (Persoană) care respectă cu scrupulozitate exagerată prescripțiile religiei; bigot. –
  Poate te lamuresti . E din dex.
  Stiu esti analfabet functional dar sper ca definitia te va ajuta.
  Da moldova a dat varfuri. Dar si d ailalti.inculți.prosti. Da multi.si faci parte din ei.
  Tot in seria prostilor bigoti se inscrie si confundarea divinitatii cu niste obiceiuri de ev mediu
  N am timp si noci chef sa ti explic ce si cum.n am cu cine
  Acelasi lucru il pot spune si despre spoiala de cultura economica cu care incerci sa epatezi.
  Acum nu stiu daca parascheva ti e nume sau prenume ca sa stiu cum sa ti spun.
  Stiu ai intalnit aici cuvinte pe care nu le intelegi. DEX!
  Cat priveste chestia aia functionala acolo chiar nu te poate ajuta nimeni. E de la natura.si se numeste limitare.si o posezi. Din belsug

  Comentariu by Wow — 15 octombrie 2020 @ 19:57

 33. Vaaai , ce ,,deștept “ești ! Eu chiar nu auzisem de cuvântul DEX! Nu știu ce înseamnă astea! Și sunt conștientă ca mai am multe altele de învățat! Dar sa știi ca- i mai bine de cel care o face pe- a prostul, decât prostul invidios, urâcios, dușmănos care o face pe desteptul ! Dumnezeu sa-ți lumineze mintea!

  Comentariu by Parascgeva — 16 octombrie 2020 @ 10:54

 34. din pacate aia care fac pe prostii raman asa.esti dovada vie.
  atunci te as ruga ca pe viitor sa nu i porti dusmanie nici aluia care ti fura portofelul.sau aluia care ti fura viitorul.
  ca nu e bine sa fii si poroasta si dusmanoasa.ramai asa cum esti.si bucura te de ce ti ramane dupa ce te fura .
  dar, tare mi e teama ca esti partasa .de asta ai sarit asa.

  Comentariu by wow — 16 octombrie 2020 @ 13:14

 35. Bine ca eu sunt proasta și tu ești deștept! Se vede! Uita mie nu- mi este frica de hoti precum iti este tie pt ca….hotului de hot ii este frica și…. ai grija sa nu- ți cada și drobul de sare in cap! Este posibil!Nu fi așa fricos!Și nici nu dau vina pe nimeni pentru ceia ce mi se întâmpla, sunt arhitectul propriei mele vieți și nu port dusmanie nimănui! Ai grija de tine! Cei care fura nu sunt mai fericiti decât tine!

  Comentariu by Parascheva — 17 octombrie 2020 @ 11:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress