Politica locală

25 septembrie 2020

Radu Cristian a mai înregistrat o “victorie”: Mangalia rămâne fără terenuri !

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:23

De-a lungul celor două mandate, Radu cel frumos …estetizat, a reușit să bage municipiul în faliment. Îți trebuie mare “pricepere” să faci asta, iar   primarul PNL –ist și-a demonstrat-o cu vârf și îndesat! Așa cum și-a arătat impotența administrativă, stare de fapt din ce în ce mai evidentă, oricât ar încerca PNL-iștii să o ascundă, cărând prin municipiu reprezentanții ai conducerii centrale sau locale a partidului.

Nici unul dintre ei nu va putea să nege, însă, o  realitatea cruntă:  din cauza primarului, Mangalia rămâne fără terenuri! Și nu sunt vorbe în vânt, așa cum îi place Radului să le arunce în campanile electorală, ci acte care  dovedesc că, puțin câte puțin, domeniul privat al Mangaliei dispare, lăsând astfel orașul  din ce în ce mai sărac. Nu că nu ar fi făcut asta până acum ( încă) primarul PNL-ist, dar să lași un oraș fără terenuri este  pur și simplu indolență! Ca să nu-i spunem nesimțire…administrativă.

Indolență în urma căreia s-a pus déjà SECHESTRU pe loturile 1/1, 1/2 și 1/3, cu numerele cadastrale 111919, 111920, 111921 situate pe faleza Olimp numărul 5A. Cele trei loturi, în suprafețe de 513 mp, 205 mp și respectiv 773 mp, aparțin domeniului privat al municipiului Mangalia.

De ce s-a ajuns în această aberantă situație? Pentru că , deși se văicărește de ani și ani că va găsi soluții pentru stingerea litigiului cu societatea Callatis Therm, plătind chiar sume exorbitante caselor de avocatură din București, Radu Cristian nu a concretizat ceva în acest sens! Urmarea? Callatis Therm, prin executor judecătoresc a pus SECHESTRU pe cele trei loturi de teren intravilan.

Și nu sunt singurele! SECHESTRUL pe domeniul privat al muncipiului  va continua până la recurența sumei de 2.209.295, 43 lei, adică fix datoria pe care Primaria Municipiului Mangalia, prin reprezentantul său Primarul Municipiului Mangalia ( Radu Cristian pre nume PNL-ist) o are față de această societate. Și nu de ieri- de astăzi, ci de prin 2015.

Ce a păzit în tot acest timp Radu cel frumos…estetizat? Averea de la soacră, păcănelele sau, poate, sediul PNL! Nu avem habar, dar știm sigur că un primar responsabil nu ar fi lăsat lucrurile să ajungă până aici. Din nefericire pentru locuitorii orașului, Mangalia nu a avut parte de așa ceva…

Nu pretindem că societatea Callatis Therm este iconița de pus la închinat, în condițiile în care a lăsat locuitorii din Mangalia în ger într-o iarnă de crăpau pietrele, dar nici despre Radu Cristian nu se poate spune că este vreun îngeraș, când nici măcar la finalul celui de-al doilea mandat al său nu a catadicsit să identifice o soluție în mult prea tărăgănatul conflic cu această societate!

Și dacă luăm de bune spusele apropiaților săi, putem spune că nici nu și-a dorit acest lucru. Motivul? Încăpățînare politică și muuuuuuultă aroganță administrativă! Ambele pe spinarea locuitorilor acestui municipiu….

PS

Zice gura primărie că, ori de câte ori s-a încercat să i se sugere o soluție spre binele Mangaliei  în acestă problemă, Radu Cristian ar fi ripostat: Mangalia sunt eu! Ptui drace, nu știam că în județul Constanța, din Republica Parlamentară România există un oraș condus de un…rege. Care îi consideră pe locuitori supușii săi…

Măriuca ANDRONE, proconstanta.ro 25.09.2020

2 Comments

  1. Bai, si jurnalistii astia, sa scrie, domnule, in trei propozitii, despre ce e vorba. Cine foloseste cuvantul „iconita” langa poze cu extrase funciare. A inviat Vadim? Facand scarpinatul asta dupa cap, cu poze dupa documente subliniate cu markerul si un text tendentios pe care niciun jurnalist eficient nu l-ar folosi nu fac decat sa isi submineze mesajul. Nu imi pierdeti timpul!

    Comentariu by Numa1 — 25 septembrie 2020 @ 17:10

  2. https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-446810/

    Comentariu by nabuco — 28 septembrie 2020 @ 0:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress