Politica locală

18 septembrie 2020

Fapte cu iz penal la Mangalia. Angajații primăriei, obligați să strângă semnături pentru un referendum inventat de Radu Cristian

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:59

Pe ultima sută de metri, edilul Mangaliei, Radu Cristian încearcă să manipuleze cetățenii municipiului, mințind că va organiza un referendum pentru scăderea prețului apei.

În această dimineață, angajații primăriei Mangalia au fost trimiși pe străzi să strângă semnături pentru acest referendum, chiar dacă și ei, și Radu știu că este doar o mișcare disperată cu scopul de a mai strânge niște voturi, în ultimul ceas, când au realizat că scaunul primarului se clatină puternic.

Funcționarii publici din Mangalia se află la această oră prin cartiere, încercând să-i convingă pe cetățeni să îi mai dea o șansă primarului, care timp de opt ani a falimentat orașul și i-a înglodat în datorii.

Angajații unei primării nu au voie să facă și să partcipe la campanii electorale. Practic, Cristian Radu își obligă subalternii să comită infracțiuni de natură penală, e gata să riște orice pentru încă un mandat. De ce?!

Dincolo de această ilegalitate crasă, oamenii din Mangalia au dreptul să fie informați că nu RAJA ori Felix Stroe fixează prețul apei, ci există reglementări legale prin care se stabilesc tarifele serviciilor de alimentare cu apă și canalizare/epurare.

Radu Cristian știe acest lucru, dar joacă la cacealma. Nu va organiza niciun referendum, niciodată, pentru că nu are baza legală să facă asta.

Ce omite edilul Mangaliei să le spună celor cărora le cere votul este că în 22.09.2016, în ședința de Consiliu Local s-a decis că primăria, condusă de Cristian Radu, să subvenționeze prețul la apă și canalizare în limita a 7 mc/locuință.

La acea dată, consilierii PSD, PMP și ALDE au supus la vot proiectul. Cristian Radu, împreună cu consilierii PNL s-au ridicat și au părăsit sala. Nu au dorit să aprobe această propunere. Cu toate astea, proiectul a trecut, iar cetățenii orașului ar fi trebuit ca, încă din 2016, să beneficieze de un preț scăzut al apei.

Doar că edilul Mangaliei nu a pus niciodată în aplicare acestă hotărâre de consiliu, pentru că nu i-a păsat niciodată de buzunarele și eforturile oamenilor.

L-a găsit acum grija, când vede că întreaga rețea prin care a acaparat orașul e pe cale să se destrame.

Cristina Ionescu, atacdeconstanta.ro 17.09.2020

4 Comments

 1. Ce nu înțeleg salariații este că se joacă cu statutul lor de funcționari publici. S-ar putea ca după 27 să regrete profund.

  Comentariu by lucian visa — 18 septembrie 2020 @ 18:16

 2. Aveti si ceva dovezi in sprijinul acestui articol ? Sau e gargara electorală ?

  Comentariu by Anonim — 18 septembrie 2020 @ 18:45

 3. Oare ce vom face daca cineva se prinde ca facem carti de identitate pe banda rulanta la toate rudele noastre?

  Comentariu by colgiu, ciuraru & co — 18 septembrie 2020 @ 20:17

 4. Poate ne lumineaza SPCLEP cati au aplicat pentru stabilirea domiciliului in Mangalia si implicit dobandirea dreptului de a vota!

  Comentariu by marin vasile — 18 septembrie 2020 @ 20:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress