Politica locală

14 septembrie 2020

Mai multe personalități ale Mangaliei au primit titlul de ”Cetățean de Onoare”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:42

Mai multe personalități ale Mangaliei au primit titlul de ”Cetățean de Onoare”, din partea primarului Radu Cristian, în semn de înaltă recunoștință și prețuire pentru activitatea remarcabilă, în plan profesional. Evenimentul a avut loc vineri, 11 septembrie, într-un cadru festiv, în stațiunea Neptun. Conform unei Hotărâri a CL Mangalia, înalta distincție a fost oferită unui număr de nouă personalități din domeniul cultural-artistic, publicistic, literar, istoric, științific, etc. Titlul de ”Cetățean de Onoare” a fost oferit, post-mortem, lui Stephan Eleutheriades, arhitect, pictor, memorialist și lui Ștefan Delureanu, profesor, doctor în istorie și scriitor, pentru contribuția adusă, de-a lungul activității, în promovarea Mangaliei, la nivel mondial. Aceeași distincție a fost oferită de primarul Radu Cristian ultimului veteran de război din oraș, domnului Vasile Oleniuc. Același titlu a fost acordat doamnelor Emilia Dabu, scriitor, publicist și fondator al Clubului Artelor ”Solteris” și Dora Alina Romanescu, scriitor și profesor. Totodată, titlul de ”Cetățean de Onoare” a fost oferit domnilor Karl Robert Perko, profesor, pictor, grafician, Traian Broască, profesor de muzică, dirijor și compozitor, Emil Corneliu Ninu, profesor, filolog, publicist, precum și tânărului Denis Tudor, fost elev al Liceului Callatis, premiat de Elon Musk pentru dezvoltarea sistemelor de transport ”Hyperloop”, în toată Europa. Activitatea profesională a fiecăreia dintre personalitățile premiate a fost prezentată, pe scurt, de invitați speciali, care au evidențiat contribuția acestora la promovarea Mangaliei, în plan național și internațional. În discursul său, primarul Radu Cristian i-a asigurat pe toți cei prezenți de respectul și recunoștința autorității și comunității locale, față de activitatea personalităților menționate. ”Pentru mine și întreaga comunitate este o onoare să acord acest titlu. Elitele locale trebuie prețuite și respectate de noi toți. În fiecare an, vom organiza astfel de gale, în cadrul cărora vom acorda titlul de ”Cetățean de Onoare” și altor personalități care au făcut numele Mangaliei cunoscut în lume, au sprijinit, îndrumat și șlefuit noi artiști, care, astăzi, duc mai departe cultura și valorile locale”, a subliniat primarul Radu Cristian.

mangalia.ro 12.09.2020

11 Comments

 1. Într-un comentariu anterior, spuneam că toți cei propuși vor accepta. Evident cei în viață. Iar restul comentariului va fi doar despre ei. Și au acceptat cu bucurie și emoție. Unde mai găsești un așa moment politic. Dacă RC avea procente, nu mai pupau un astfel de titlu.

  Acordarea titlului de cetățean de onoare nu trebuie să o chestiune electorală. Este un lucru foarte important, pentru că astfel nu se mai respectă valorile. E ca și cum abia faci treapta a doua la țară, iar apoi masteratele devin obiceiuri.

  Titlul de cetățean de onoare trebuie propus de specialiști în acele domenii și care nu sunt direct sau mai ales politic, legați de Mangalia.
  Câți dintre cei numiți, au aprecieri internaționale ? Picturi prin muzee din străinătate, cărți traduse, premii ?
  Eu nu-l știu decât pe Traian Broască, care nu este la un singur premiu și pe tânărul Denis. Poate sunt și o parte din ceilalți, să mă scuze dacă greșesc. La Denis cred că mai trebuia puțin așteptat și la următorul mare premiu, de ce nu ?
  Dar cum este să dai acest titlul unui veteran de război, pentru că e ultimul în viață ? Păi dacă îi dai dlui Oleniuc, atunci dai post mortem tuturor foștilor veterani de război din Mangalia, de la sfârșitul războiului și până azi. Sau ăia morți nu merită pentru că nu votează pe 27 ?

  Celor care au propus nominalizările o să le fac o surpriză. O creație a unuia din proaspeții cetățeni de onoare este un imn de slavă adus fostului primar Iorguș. Așa că băieți, puneți-vă pe studiat. Iar RC pune biciul pe ei că te-au pus în offside. Nu glumesc. Voi reveni cu amănunte înainte de alegeri. Poate voi da și pasaje. Unele sunt interzise minorilor.

  Să nu credeți că sunt de acord cu titlurile de cetățeni de onoare, date pe interese, în mandatele lui Iorguș.

  Comentariu by lucian visa — 14 septembrie 2020 @ 16:00

 2. https://www.libertatea.ro/opinii/psd-si-pnl-partidul-unic-povestea-lui-marius-petrescu-seful-acreditarii-secretelor-in-romania-omul-care-a-facut-doua-academii-sapte-universitati-si-a-scris-49-de-carti-3116706

  Comentariu by nabuco — 14 septembrie 2020 @ 18:43

 3. Tov autor de articole de slava ptr rc, ” Dora Romanescu”, din cite stiu e un pseudonim.
  De ce nu-i dai numele doamnei, sa stie lumea pe cine sa felicite?

  Comentariu by Pop — 15 septembrie 2020 @ 9:20

 4. https://www.atheneum.ca/?q=info-atheneum/kitsch-si-impostura-uniunea-scriitorilor-din-romania

  Comentariu by nabuco — 15 septembrie 2020 @ 10:13

 5. Mincinosul zis si Puleyman Manglificul incearca pe ultima suta de metri sa pangareasca tot ce se mai poate. Bine au facut nominalizatii ca si-au primit tainul sa stim si noi cum sta treaba cu ‘telectualii contemporani. Poate la vot li se trezeste constiinta si il trimit pe Raducu acolo unde ii este locul.Fi-mi-ar jena

  Comentariu by Sultan — 15 septembrie 2020 @ 13:07

 6. Pt.3
  Nu am dat numele ca să îi pun la cercetări pe analfabeții funcționali care au propus titlul. Tu le-ai ușurat sarcina. În 24 de ore va fi cea mai citită ”scriitoare” din Mangalia.

  Citiți articolul de la comentariul 4. Merită.

  Comentariu by lucian visa — 15 septembrie 2020 @ 14:51

 7. D-le Vișa, ce primar, post decembrist, a refuzat prestația Savetei? Sideri nu se pune.

  Comentariu by Lute — 15 septembrie 2020 @ 18:12

 8. like@2
  asta ne dovedeste cat de jos a ajuns societatea romaneasca.asteptam cu interes un volum intitulat din viata si creatiile lui raim.
  chiar as vrea s o vad pe distinsa cetatean de onoare cum i se adreseaza lui cartarescu sa zicem sau lui manolescu cu draga colega.
  din ciclul impostorii vechi si noi, ma uitam la candidatul pro care se prezinta inginer in fituica de promovare.inginer unde , cand si cum?daca stie sa rezolve o ecuatie de gradul 2 ma inclin.sau macar sa ne arate o realizare inginereasca proprie.un calcul macar.
  din start astia nu ar trebui votati.
  mint din clipa in care se prezinta.ce asteptari sa avem dupa ce vor fi alesi?nu conteaza, maturator, instalator, dar macar fi cinstit si zi ne .asa vei castiga respectul
  impostori au fost si vor fi.problema e ca la noi immpostura e la grad de politica de stat.si o acceptam

  Comentariu by wow — 16 septembrie 2020 @ 10:48

 9. Saveta Georgescu a uitat probabil că și-a petrecut 7 ani de viață la secția sanatorială TBC osteoarticular copii din Mangalia, secție unică în țară și pe care primarul a desființat-o.

  Comentariu by Marian Vasile — 16 septembrie 2020 @ 12:18

 10. Nu doamna Georgescu este tema articolului. Domnia sa a scris niște cărți. E legal. A intrat în Uniunea scriitorilor. E tot legal. Problema e a reprezentanților noștri în administrație. A citit vreunul vreo carte a doamnei și apoi a zis că e bună de cetățean de onoare ? Cei care au propus nominalizarea, au citit vreo carte ? Așa în general, nu a doamnei în cauză.
  Eu am deschis discuția pentru ridicolul situației. Lăudătorul lui Iorguș, făcut cetățean de onoare. Poate merită.

  Comentariu by lucian visa — 16 septembrie 2020 @ 14:47

 11. https://evz.ro/document-exploziv-pe-biroul-lui-orban-soacra-milioanele-de-euro-si-dna-bomba.html

  Comentariu by Anonim — 17 septembrie 2020 @ 13:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress