Mangalia – politica locală

7 septembrie 2020

Cristian Radu anunță REFERENDUM la Mangalia pentru reducerea prețului apei

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:30

Președintele PNL Mangalia, primarul Radu Cristian, a declarat că, după alegerile locale din 27 septembrie, va iniția în CL Mangalia, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum local pentru reducerea prețului apei potabile și modernizarea rețelei de apă-canal, de către Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Cu prilejul unei vizite a vicepremierului Raluca Turcan, a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș și a candidatului PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Mihai Lupu, primarul Cristian Radu a anunțat inițierea unui astfel de referendum:

„Tot mai mulți locuitori ai Mangaliei reclamă prețul mare al apei potabile și lipsa investițiilor in rețeaua de apă-canal. De-a lungul anilor, am făcut nenumărate demersuri la RAJA, dar conducerea instituției refuză să asculte doleanțele locuitorilor Mangaliei și de aceea am ajuns la această soluție extremă. De câte ori ies pe stradă, oamenii se plâng, pe bună dreptate, că in Mangalia se plătește unul dintre cele mai mari prețuri din țară, pe mc de apă potabilă, dar în schimb nu se investește suficient în modernizarea stației de epurare și a rețelei. (…) Voi evita abordarea acestui subiect acum, in campania electorală, pentru a nu fi acuzat de populism, însă imediat după 27 septembrie voi urma calea legală pentru referendum. Așa cum am știut să atragem fonduri UE de peste 50 de milioane de euro, pentru modernizarea orașului și stațiunilor, vom reuși împreună, stimați concetățeni, să reducem și prețul apei. (…) Sper ca, după referendum, RAJA să nu se mai comporte ca stat în stat și să țină cont de doleanțele oamenilor”, a spus Cristian Radu.

Primarul orașului Mangalia a mai subliniat că, pentru atingerea acestui obiectiv, este necesară o majoritate PNL în CL Mangalia și CJ Constanța, pentru susținerea proiectelor comunității, inclusiv in privința reducerii prețului apei.

tomisnews.ro 06.09.2020

6 Comments

 1. Pe mine, mai mult decât apa, mă deranjează prețul încălzirii și apoi al energiei electrice. Chiar și la telefonul mobil + cablu + internet, plătesc mai mult ca la apă. Să nu mai spun de impozitele locale. Propun chiar și TVA să fie zero. La magazinele din Mangalia să luăm totul pe gratis. Hai să facem un referendum și să plătim fiecare cât vrem sau chiar deloc. Pe economistul RC să-l numim primar pe viață și să nu mai facem alegeri locale. La alegerile generale toate voturile din Mangalia să fie trimise din oficiu către PNL.

  În Cugetul Liber de azi a apărut următorul banc :
  ”Recomandare pentru politicienii de azi. Care aţi făcut facultatea, faceţi şi liceul! O să vă prindă bine!”

  Comentariu by lucian visa — 7 septembrie 2020 @ 16:33

 2. Deci mincinosul jumi-juma se vede primar si planuieste deja referendum dupa 27 septembrie. Noi credem ca dupa aceasta data ia calea catre Constanta si usor, usor, pas cu pas catre beciul domnesc alaturi de prietenul lui Radu Mazare.

  Comentariu by Dana — 7 septembrie 2020 @ 18:57

 3. Au deja voturile numarate sunt foarte siguri pe ei abia astept sa le vad mutrele la final!

  Comentariu by ipsi — 8 septembrie 2020 @ 9:31

 4. Cam neliniștit Radu.
  Nu prea mai pare așa de sigur pe el.
  După direcția atacurilor, îi e frica de Murad

  Comentariu by HT — 8 septembrie 2020 @ 9:52

 5. https://www.cotidianul.ro/sts-pune-la-punct-sistemul-informatic-pentru-locale/

  Comentariu by nabuco — 8 septembrie 2020 @ 15:02

 6. Cat de disperat trebuie sa fii sa trimitii angajatii primariei pe strada sa nu il lase pe domnul Murad sa vorbeasca? Cat de disperat trebuie sa fie toti ca li se clatina scaunele astfel incat sa ii boicoteze discursurile lui Murad, catre oameni? Asta este o campanie corecta? Toti candidatii trebuie sa fie lasati sa vorbeasca cu votantii, indiferent ca este Iorgus, Murad, Ozzy, Paris. Votantii trebuie sa isi formeze singuri o opinie. Toti avem acest drept.

  Comentariu by Anonim — 8 septembrie 2020 @ 21:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress