Mangalia – politica locală

5 septembrie 2020

Cu o viață culturală în agonie, după ani de promisiuni deșarte, primăria a găsit cu ce să „ungă” orgoliul artiștilor din Mangalia: îi face cetățeni de onoare!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:50

Cu două săptămâni înainte de alegerile locale, staff-ul de campanie al actualului primar a scos un nou iepuraș din joben: îi face cetățeni de onoare pe mai mulți scriitori, pictori, profesori, dar și pe Denis Tudor, un tânăr din Mangalia, șef de promoție Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București, implicat într-un proiect inițiat de Elon Musk și intitulat Hyperloop, care își propune să construiască un „tren al viitorului”.

Inițiativă lăudabilă, am zice, dar… printre beneficiari îi avem pe prof. Traian Broască, cel care, cu ceva timp în urmă, venea în Consiliul Local, pentru a face rost de sumele necesare deplasării corului pe care îl conduce, la concursuri internaționale: a fost trimis cu „miloaga” de un consilier PNL, pentru a face rost de bani.

Prof. Corneliu Ninu a militat, de ani de zile, pentru  “Monumentul Eroilor Dobrogeni”. A primit exact… promisiuni. A scos, din fonduri strânse doar domnia sa știe cum, o serie de volume și reviste dedicate Mangaliei și eroilor ei.

Reamintim și promisiunile pentru pictorii Mangaliei, că vor avea o galerie de artă, dar și Cafeneaua Literară, dedicată scriitorilor urbei. Unicul club de artă din Mangalia își duce existența în Cercul Militar, timp în care Casa de Cultură stă închisă cu șapte lacăte, dar cu o proaspătă spoială de var, pe exterior, iar Cinematograful Pescăruș se chinuie, agonizând, să se prăbușească mai repede.

Dacă vor accepta această înaltă distincție, o diplomă inutilă care nu va resuscita Cultura la Mangalia, rămâne de văzut.

editiadesud.ro

8 Comments

 1. asta crede ca totul e de vanzare.si la un pret de nimic.
  onorabil pentru nominalizati ar fi sa refuze aceasta pseudoonoare.hai sa vedem daca ei merita aplauzele noastre

  Comentariu by wow — 5 septembrie 2020 @ 16:24

 2. Eu cred că vor accepta toți, cu excepția celor care nu mai sunt printre noi. Aceștia din urmă, dacă ar fi trăit, sunt sigur că n-ar fi acceptat să se tăvălească în mocirla actualei administrații locale. Să se bată pe burtă cu golanii ? Exclus.

  Comentariu by lucian visa — 5 septembrie 2020 @ 18:17

 3. Hopa, da Gigi Mazilu nu e? Marele profesorul p..ii, vorba lui Niea Nielu’.

  Comentariu by Anonim — 5 septembrie 2020 @ 19:32

 4. cred c ar fi un semn de normalitate refuzul.
  si de verticalitate.
  si de onoare.

  Comentariu by wow — 5 septembrie 2020 @ 19:39

 5. „Cetatenia de onorare” are doar echivalenta in m**2?

  Comentariu by nabuco — 5 septembrie 2020 @ 20:14

 6. In sfarsit, acum cand au aflat ca sunt varza in sondaje si de asemenea, ca nu le mai ies aranjamentele mizerabile de la alegerile precedente, acesti indivizi, in frunte cu prea iubitul lor conducator, si-au aratat adevarata fata, adica nonvaloarea, se umilesc, dau telefoane la cetateni promitandu-le ” marea cu sarea” doar sa le dea votul, ameninta firmele etc. Ei care n-au avut nicio treaba cu cultura, acum, ce sa vezi, brusc, si-au amintit ca avem oameni de cultura, valorosi si ca merita atentie. Atentia cui? A unor nonvalori, desigur, a unuia care nu a fost in stare sa joace corect la alegeri, a fost IMPUS pe o functie pe care nu a stiut sa o gestioneze decat pentru interese proprii. Tocmai acest individ s-a gasit acum, IN PRAG DE ALEGERI sa acorde titluri de onoare. Ca de obicei, recurge la mizeriile care il caracterizeaza, adica ” TE BAG IN SEAMA,IMI DAI IN SCHIMB VOTUL”. Orice, nu conteaza, numai votul sa iasa! Ce nu intelege,individul, e ca acum totul este in ZADAR, pana aici a fost mizeria si bataia de joc, gata!

  Comentariu by Anonim — 5 septembrie 2020 @ 22:37

 7. Anonime alias Ozghiun , nu te mai agita ca nu tine. Au fost altii ca Boroiu sau Filimon care au captat voturile prostilor dar tu nu erai in Mangalia sa stii. Acum lumea s a desteptat.

  Comentariu by Fane — 6 septembrie 2020 @ 21:55

 8. Solutia ar fi mult mai simpla.Consilierii psd si alde sa nu participe la sedinta.E vorba despre un vor pe patrimoniu pentru ca stiu ca parca se dadeau si terenuri deci e nevoie de 13 voturi.Sa amane sedinta dupa alegeri.

  Comentariu by anonimul — 7 septembrie 2020 @ 12:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress