Politica locală

29 august 2020

Administraţia locală din Mangalia montează platforme supraterane

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:18

Am început să montăm platformele supraterane pentru încurajarea colectării selective a deșeurilor, în orașul nostru. Într-o primă etapă, vom amplasa 20 de platforme, în diferite zone ale orașului, dar în următoarele luni, până la sfârşitul anului, aceste sisteme moderne de colectare selectivă a deșeurilor vor fi pe toate străzile Mangaliei. O astfel de platformă are mai multe module pentru: deșeuri menajere, hârtie, sticlă, plastic și metal. În zilele următoare, fiecare modul va fi dotat cu eurocontainere de 1,1 mc, iar platformele vor putea fi ultilizate de către cetățeni. Deocamdată, toate tipurile de deșeuri vor fi ridicate, la comun, de mașinile societății locale de salubrizare, dar colectarea selectivă de către cetățeni ajută, ulterior, la trierea deșeurilor, astfel încât să crească gradul de reciclare. Suntem în discuții avansate cu societăți specializate din domeniul reciclării, astfel încât ridicarea deșeurilor să se facă pe categorii, fără costuri suplimentare din partea populației. Rog toți locuitorii orașului să înceapă colectarea și depozitarea selectivă a deșeurilor pentru protejarea mediului înconjurător și creșterea gradului de reciclare. Ne ținem de treabă!

FB Radu Cristian

Update 31.08.2020

Ghena de gunoi de la CT 15. 31.08.2020 ora 8.10

Acum faceți un exercițiu de imaginație și spuneți dacă gunoiul din ghenă poate intra în noile tomberoane. Țineți cont că tomberoanele din poza de sus sunt fotografiate de aproape și par mai mari.

Asta e realitatea, nu cea din birourile primăriei.

4 Comments

 1. A mai construit acum câțiva ani niște platforme subterane. Le lăuda ca fiind europene, fără miros, fără acces pentru cei care căutau prin gunoaie. Ce mai, ca la noi la nimenea. Și s-au dovedit un fiasco.
  Acum va fi la fel.
  Dacă se vrea montarea unor containere de gunoi funcționale, un primar ar trebui să fie prezent la ridicarea gunoiului (o data sau de două ori la fiecare ghenă) și să ceară părerea gunoierilor, nu a directorilor din primărie.
  La prima vedere e o mare eroare. Containere de plastic trebuie să fie mult mai mari decât cele pentru sticlă sau hârtie.
  Numărul containelor pentru gunoiul menajer trebuie să fie diferit în funcție de numărul apartamentelor deservite. Continuați voi mai departe.
  Ce nu ne spune RC, ca și la alte investiții, care este valoarea unui astfel de grup de containere. Măcar ca ordin de mărime. Mii de euro, zeci de mii sau sute de mii ?

  Comentariu by lucian visa — 29 august 2020 @ 14:25

 2. Sunt containere pentru „3.1415-tici”.

  Comentariu by nabuco — 29 august 2020 @ 15:03

 3. Alea ‘subterane” a constituit „baza legala” ptr prelungirea contractului cu Polaris ptr 17 ani.
  A se vedea logica amplasarii acelui „container din parcul de la balnear.

  Comentariu by pop — 29 august 2020 @ 16:51

 4. Este cea mai mare prostie. Eu locuiesc în Constanța si de când au montat ghenele astea e o mizerie de nedescris. Sunt prost gandite, deschizatuie mică iar gunoiul curge liniar, nu se împrăștie in tomberon si la un moment dat nu se mai inchide capacul desi….loc ar fi de gunoi. Nu ar fi o problema daca s-ar ridica constant si la intervale mici dar cum pularisul este cum este…. puteți banui. Am făcut azi o poza la ghena de la mine sa vedeți cam cum arată. De depus gunoiul selectiv…nici vorbă, eu in mare il pun dar vorbind cu gunoierii de ce nu il ridică selectiv au motivat ca oricum se face selecția inca odată, adică.. crește prețul

  https://drive.google.com/file/d/11T0tblNrlftN1RODyF6nvs0_f5AQCYpG/view?usp=drivesdk

  Comentariu by Anonim — 30 august 2020 @ 22:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress