Mangalia – politica locală

25 august 2020

Sponsorul lui Iorguș, călcat de polițiștii de la investigarea criminalității economice

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:24

Bannere uriașe de pre-campanie ale candidatului PSD Zanfir Iorguș au umplut Mangalia în aceste zile. Fostul primar beneficiază de sprijinul omului de afaceri Marian Mocea, care i-a permis să monteze mashuri publicitare pe calcanele clădirilor sale comerciale și să colanteze, cu aceleași mesaje electorale, ferestrele unor magazine. Vorbim de spații comerciale din fosta rețea Mettexin, care au ajuns, în anii marilor privatizări, în proprietatea lui Marian Mocea, un om de afaceri din Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Mocea a prosperat la Mangalia în perioada în care localitatea era condusă de Zanfir Iorguș, având sprijinul acestuia pentru a-și dezvolta afacerile estivale în domeniul parcurilor de distracții, comerțului de întâmpinare și transporturilor de persoane cu minicare, în stațiunile din nordul Mangaliei. Cel mai probabil, în virtutea acestor relații mai vechi, afaceristul din Teleorman s-a pus acum la dispoziția fostului primar, nu neapărat cu arme și bagaje, cum se spune în popor, dar cu siguranță cu ferestre și calcane, numai bune de întins pe ele figura fostului primar.

Sposorul cu ferestre și calcane al candidatului Iorguș face probabil parte din mediul antreprenorial local pe care fostul primar anunță în programul său mai nou că are de gând să îl susțină. Toate bune și frumoase, numai că, astăzi, încă de dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au descins la 3 locații din Mangalia și una din Teleorman aparținând unei firme a lui Marian Mocea. Acțiunea vizează aspecte care țin de omisiunea de a evidenția operațiunile comerciale sau veniturile realizate în actele contabile ale societății. Cu alte cuvinte, ar fi vorba de o suspiciune de evaziune fiscală. Perchezițiile au fost dispuse în cadrul unui dosar penal.

”În cadrul activităților într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevazute de art. 9 lit. B din Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, în cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 3 pe raza județului Constanța și una pe raza județului Teleorman, fiind vizată o societate comercială cu domeniu de activitate parc de agrement.” – se arată în informarea transmisă de IPJ Constanța către presă.

Adrian Cârlescu 19.08.2020

8 Comments

 1. Iorguș nu e prieten cu Mocea, e doar o exagerare de presă. Nu neg alte relații între ei. Prieten cu Mocea este însă Nelu Mincă. Nu cred că mash-urile au ajuns pe acele clădiri fără mijlocirea lui Mincă.

  Am postat acest articol pentru ca să înțelegeți imaginea de ansamblu și cine pe cine susține. De aceea e mare disperare la navetiști. Foștii susținători sunt acum opozanți radicali.

  Referitor la Mocea, poliția economică din Mangalia și Neptun s-a făcut ani de zile că nu vede ceea ce și chiorii vedeau. Dacă Murad împarte pachete ilegal, poliția e la datorie, ceea ce e bine. Dar de ce nu e pentru toți la fel ?

  Comentariu by lucian visa — 25 august 2020 @ 16:30

 2. Cirlescu este platit de Radu Cristian si nu este o noutate ca se vinde pe doi trei lei . Nu mai puteți face nimic ….Iorguș cîștigâ detașat .

  Comentariu by Anonim — 25 august 2020 @ 16:54

 3. Mocea sponsorul lui Iorgus?Pài are iorgus nevoie de sponsor?Disperare mare in tabàra lui radu vàd.Tic tac.tic tac.

  Comentariu by alina nicolae — 25 august 2020 @ 17:51

 4. Astia care sperati ca individul deIorgus sa revina la primarie, ce penibili sunteti, la fel ca la alegerile din 2016, cand comentati exact la fel, iar Radu Cristian a defilat printre contracandidati. Iar visati cai verzi pe pereti, cu castigarea primariei de catre Iorgus.

  Comentariu by Ionut — 25 august 2020 @ 21:29

 5. Daca tot este asa de bine de ce nu iese pe strada?
  Sa imi zica vreunul care l-a vazut pe strada pe Iorgus vorbind cu alegatorii(pepenarii din targul duminical nu se pun)

  Comentariu by Anonim — 26 august 2020 @ 0:09

 6. Pai lui Mocea nu i-a dat Radu ilegal traseele de minicare? Nu Radu il lasa cu tiribombele pe domeniul public? Nu Radu incaseaza spaga de la el? De unde si pana unde e sponsorul lui Iorgus? Mocea e omul lui Radu.

  Comentariu by Anonim — 26 august 2020 @ 0:46

 7. https://www.massiveepicfail.com/wp-content/uploads/2019/12/images-40.jpeg

  Comentariu by nabuco — 26 august 2020 @ 0:54

 8. Numai e.

  Comentariu by Sile — 27 august 2020 @ 14:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress