Mangalia – politica locală

23 august 2020

Intrat subit, în competiţia electorală, Dr. Mohammad Murad îl operează pe viu pe actualul primar Cristian Radu

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:37

În ultimii ani, campaniile electorale au venit la Mangalia cu elemente-surpriză, asemenea „iepuraşilor” scoşi din joben, dar care au lăsat urme adânci şi palpabile ce se simt şi în prezent.
În anul 2012, surpriza a reprezentat-o Cristian Radu care s-a (auto) lansat pe 1 Martie, când a împărţit doamnelor şi domnişoarelor garoafe roşii. Iniţial, apariţia sa nu a fost o undă de şoc pentru proncipalii adversari din campania pentru locale, respectiv Zanfir Iorguş şi Claudiu Tusac. Nimeni nu i-a dat importanţă lui Cristian Radu care s-a grăbit, înainte de campania oficială, să umple oraşul cu bannere, steguleţe şi alte materiale de promovare. Alegătorii, inclusiv Iorguş şi Tusac erau convinşi că bătălia se va da între ei doi, negândindu-se, nicio clipă, că ultimul intrat, brusc, în cursă va ajunge cel dintâi.
Dar, din păcate, Cristian Radu a ajuns cel dintâi într-un mod controversat. După cum ştie toată lumea, alegerile au fost reluate, printr-o hotărâre fără precedent, iar procesul prin care Iorguş a contestat decizia Biroului Electoral Central Bucureşti nu s-a judecat pe fond, ci doar pe excepţii. Mai exact, nu s-a stabilit dacă s-ar fi votat sau nu după ora 21.00, cum au susţinut liberalii, ci
s-au purtat discuţii în contradictoriu pe marginea competenţei. Astfel, dezbaterile au avut loc ca într-un joc de ping pong, pe tema competenţei BEC Bucureşti ori a Autorităţii Electorale Permanente. Nicio secundă din procesul ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti nu s-a analizat, nu s-a verificat dacă s-a votat ilegal după ora 21.00, ci doar s-a încercat să se stabilească competenţa pârâtei/pârâtului, în speţă, Autoritatea Electorală Permanentă şi BEC, aspecte ce au aruncat venirea lui Cristian Radu în fruntea Primăriei Mangalia într-o ceaţă densă.
Vă prezentăm doar un exemplu, soluţia Curţii de Apel Bucureşti. „Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Autoritatea Electorală Permanentă. Respinge acţiunea, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă”.
Ei, dar cum roata se întoarce, la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, surpriza o reprezintă dr. Mohammad Murad, investitori în turism, construcţii, alimentaţie publică. Surpriză nu doar pentru alegători, cât mai ales pentru fostul său amic, Cristian Radu pe care l-a susţinut enorm atât în 2012, cât şi în 2016.
Aşa se face că nici bine nu a părăsit sediul Biroului Electoral Mangalia, aflat în interiorul Primăriei, după depunerea candidaturii ca indepent, că dr. Murad s-a trezit asaltat de o ploaie de jjigniri aduse pe facebook de multitudinea de conturi fantomatice, simpatizante PNL, respectiv pline de admiraţie faţă de Cristian Radu.
De ce atâta ocară? Păi pentru că această candidatură a dr, Mohammad Murad îl încurcă tare rău pe actualul primar care va pierde voturi multe, contracandidatul său declarând că este tot de dreapta.
Mai mult decât atât, Murad a investit masiv în turismul din sudul litoralului, încercând să schimbe aspectul staţiunilor de interes naţional ignorate şi lăsate încremenite în timp de actuala administraţie. De la beznă, mizerie, buruieni, clădiri dezafectate, până la taxe şi impozite mari în spatele agenţilor economici din turism, toate îi aduc numai bile negre lui Cristian Radu, ajuns, acum, în corzi.
Şi cum dr. Murad a început, deja, o campanie insistentă, zilele se anunţă sumbre pentru celălalt candidat de dreapta, respectiv cel al PNL Mangalia.

editiadesud.ro

12 Comments

 1. O singură observație. Radu Cristian nu e de dreapta, cum nu e nici de stânga.
  Când ești de stânga ajuți din banii tăi pe cei în nevoie.
  Când ești de dreapta, îți crești averea din muncă, nu din ”moșteniri” sau jocuri de noroc.

  Oricum ar fi, se pare că Murad a intrat în campanie nu pentru a câștiga primăria, ci pentru a-l scoate din joc pe RC. Și evident dedesupturile jocului sunt mult mai complexe. Poate o parte, le vom afla în viitor.

  Comentariu by lucian visa — 23 august 2020 @ 16:40

 2. https://libertateadeopinie.ro/2019/07/02/iata-cine-e-mohammad-murad-phoenicia-arabul-securitatii-ceausiste-se-zice-ce-acum-ia-gratis-toata-romaniaromanii-sunt-saraci-iar-ei-bogati-ce-facea-cu-teroristul-keser-fatih-in-hotelurile-sale/

  Comentariu by nabuco — 23 august 2020 @ 17:58

 3. Adio ràducule.Sà ti iei si coardeld cu tine la Cta cà au niste aere de zicà sunt dive

  Comentariu by alina nicolae — 24 august 2020 @ 8:53

 4. Deci, ca să fie clar:
  Ca şi în 2016, Iorguş intră în cursă pentru a-l ajuta pe Radu Cristian prin spargerea oricărui proiect de uniune contra RC.
  Iorguş poate strînge voturi, dar nu suficiente cît să-l bată pe RC. Never-ever. L-am văzut în apariţiile electorale, omul vorbeşte din vremuri care nu numai că nu mai există, dar ne propune un fel de tramvai cu cai. Generaţia care l-ar fi votat s-a împuţinat natural în ultimii 16 ani…

  Apoi mai este votul negativ la RC.
  Moroianu nu generează vot negativ şi ar fi putut atrage tot votul negativ dat la RC, pe lîngă voturile „pentru”. Pericol pentru RC.

  Spre deosebire de Moroianu, Iorguş generează mult vot negativ, aşa că rolul lui este de a sparge şi voturile negative la RC, astfel că ele se vor fîsîi în dreptul lui de-alde Ozzy.

  Dar chiar şi aşa, din cauza votului negativ, RC are nevoie de ajutor – pe care îl va primi de la „independentul liberal” Mohammad Murad, care îi va da bruma de voturi pe care le va strînge în dreptul lui.

  Singurul actor care poate răsturna toată mîrşăvia asta este electoratul, printr-un vot-surpriză.
  (Scuze, dar în ciuda evidenţei că electoratul Mangaliei e prost de-i curge scuipat din gură, trebuie menţionată şi posibilitatea asta. Este posibil, dar nu cred că e probabil ca mangaliotul să voteze cu capul)

  Comentariu by Albert — 24 august 2020 @ 10:32

 5. Menabit ne crede tîmpiți?
  Cum poți scrie despre tine ca fiind salvatorul?
  Zic și eu că una care îi curge saliva din gură!!
  RUȘINE.

  Comentariu by Liliana — 24 august 2020 @ 12:13

 6. Pt.pct.4
  Albert, esti dus, baiatule/fata! Cum poti sa sustii asemenea ineptii cum ca pe RC nu poate sa-l bata Iorgus! Iti amintesc ca in 2012, Radu a fost batut de Iorgus categoric, daaaaaar, stii foarte bine,ca prin manevre mizerabile alegerile au fost reluate, In 2016, tot prin furtisaguri a castigat RC. Asa ca, las-o balta! Va treziti vorbind tot felul de porcarii, in disperare de cauza! Electoratul Mangaliei, baiete, ala, care are o anumita pregatire si caruia nu ii „curge scuipat din gură”, asteapta discutii pe programe, pe proiecte, pe stategii de dezvolatre pe termen mediu, daca sunt reale si se pot realiza, daca ai cu cine si mai ales cu ce etc, etc dar, ce sa vezi? Asista doar la laude cu lucruri firesti pe care trebuie sa le asigure o administratie sanatoasa, doar la barfe infecte, postari care mai de care mai mizerabile, atacuri la persoana si atat. Daca tu si altii considerati ca asa se fac campaniile s-ar putea ca si tu pe langa cei despre care vorbesti in comentariul tau sa faceti parte dintre cei care le „curge scuipat din gura”! Punct.

  Comentariu by Anonim — 24 august 2020 @ 15:02

 7. Ha ha ha!
  „care are o anumita pregatire si caruia nu ii „curge scuipat din gură”, asteapta discutii pe programe, pe proiecte, pe stategii de dezvolatre pe termen mediu, daca sunt reale si se pot realiza, daca ai cu cine si mai ales cu ce etc”…
  Ha ha ha!….
  Ai văzut aşa ceva la Iorguş? Nici nu-şi mai găseşte cuvintele corecte în propoziţii, care şi aşa erau puţine pe vremea cînd părea că are un plan… Acum se vede că face figuraţie… L-am văzut în ultima emisiune electorală, unde a debitat nişte enormităţi „pe programe, pe proiecte, pe stategii de dezvolatre pe termen mediu” de m-a luat rîsul-plînsul, pentru că am înţeles că ne va da pe mîna hoţului…

  Comentariu by Albert — 24 august 2020 @ 21:21

 8. Pt. #7
  https://evz.ro/submarin-la-mangalia-792930.html

  Comentariu by nabuco — 24 august 2020 @ 22:33

 9. Albert, draga, ar trebui sa te umfle plansul pentru situatia jalnica in care se afla astazi orasul dupa 8 ani de mandat al actualului primar &Co. Dar despre faptul ca alegerile in anul 2012 au fost castigate de Iorgus si apoi s-au reluat pentru ca Radu sa ocupe o functie nemeritata si sa-si bata joc de un oras , vad ca nu mai scrii niciun cuvant, despre mizerii, nimic, taci chitic! Apropo, Radu vorbeste coerent, pe intelesul tau, ti-a explicat cum doreste sa „revitalizeze el orasul”? Te intreb, de ce trebuie sa-i dea din nou putere orasului, adica sa-l „revitalizeze”, cine i-a luat puterile, ca de 8 ani aceasta ” minunata” echipa in frunte cu Radu este la butoane, deci, Radu recunoaste, practic, ca a distrus un oras si acum e momentul sa-l readuca la viata! Mult prea tarziu! Si inca ceva, nu Iorgus te va „da pe mana hotului”, n-ai inteles ca in acesti 8 ani ai fost la mana hotilor si da, este de plans!

  Comentariu by Anonim — 24 august 2020 @ 23:29

 10. Intra subit,iese bulit…la fel de repede

  Comentariu by Anonim — 25 august 2020 @ 0:02

 11. Albert e Ozzy care se chinuie sa ii faca partie lui Radu. Mai bine trage-i tzeapa Ozzy daca ti-ai luat toti banii, ramai si cu cascavalul faci si ceva penttru Mangalia. Nu iti bate joc de Zamosteanu ca e baiat bun. Marinescu cred ca stie ca te-ai vandut dar Zamosteanu sigur nu inghite asta.

  Comentariu by Anonim — 26 august 2020 @ 0:51

 12. Din punctul meu de vedere Iorguș s-a vândut lui Radu, că să rupă din voturile anti-Radu, pentru că l-aș fi bătut pe Radu la mare diferență.

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2020 @ 3:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress