Politica locală

18 august 2020

Lista PNL Mangalia pentru Consiliul Local, un şiretlic ce insultă inteligenţa alegătorilor!

Filed under: PNL — lucian visa @ 15:05

 

Ieri, am publicat lista candidaţilor PNL pentru Consiliul Local Mangalia. La prima vedere, pare o echipă primenită, cu persoane noi în fruntea listei. De fapt, este o tactică menită să atragă voturi. Mincinoasă, derutantă, ce creează o falsă impresie.

Astfel, după candidatul Cristian Radu îl găsim pe listă, pe locul al doilea pe Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, prof. Sorin Mihai. Să nu uităm, însă că în urmă cu 4 ani, cutreiera străzile din Mangalia, povestind cetăţenilor că este cadru didactic, că nu a mai făcut politică, că doreşte binele oraşului. În 2016, prof. Sorin Mihai, pe care îl recomandau atât profesia, cât şi tinereţea cu avântul ei, a candidat din partea UNPR Mangalia. Promisiunile făcute în campanie, cât şi faptul că nu mai fusese înregimentat politic au dat roade, astfel că a fost votat în număr mare de către cetăţeni, intrând în Consiliul Local lejer. Mai mult, UNPR, partid pe care prof. Sorin Mihai îl reprezenta, şi-a adjudecat două locuri în Consilul Local Mangalia.

Dar, la prima şedinţă a noului Consiliu Local Mangalia din anul 2016, prof. Sorin Mihai s-a aliat imediat cu PNL, partid căruia i-a votat absolut toate proiectele de hotărâre, aşadar, inclusiv pe cele păguboase Mangaliei. Mai mult, deşi a predat la Şcoala Generală nr. 5 Gala Galaction Mangalia, nu a reuşit să-l convingă pe primarul Cristian Radu să construiască o clădire nouă, astfel încât elevii să nu mai înveţe în două schimburi. De altfel, pe surse, am aflat că proiectul cu fonduri europene, ce viza ridicarea unui corp nou de clădire pentru Şcoala nr. 5, a fost pierdut de către primărie.

Pentru alegerile locale din data de 27 septembrie, acelaşi cunoscut profesor Sorin Mihai candidează tot pentru Consiliul Local Mangalia, dar din partea PNL, recunoscând, în sfârşit, că este extrem de legat de edilul Cristian Radu. Totuşi, mascarada cu candidatura din partea UNPR, combinată cu ajutorul preţios dat, patru ani, PNL-ului, i- au adus valuri de critici din partea celor care au crezut în domnia sa şi l-au votat.

Începând cu locul 5, lista cuprinde angajaţi ai Primăriei care dacă vor fi aleşi, fiind eligibili, cu siguranţă, se vor retrage atât pentru a-şi continua activitatea ca funcţionari publici, cât şi pentru a le face loc greilor din PNL, persoane care au la activ mai mlte mandate de consilier, oameni cu posibilităţi financiare, azvârliţi, în glumă, către mijlocul sau chiar coada tabelului.

Printre aceştia Sorin Andrei, care ocupă surprinzătorul loc 11, membru al Consiliului Local Mangalia de foarte mulţi ani, Nicoleta Griguţă, consilier local, plasată pe locul 12, Dumitru Filip, pe poziţia 13, un apropiat al primarului, actualul viceprimar Dragoş Angelescu, locul 14, care cam face totul în băşcălie, începând de la şedinţele de Consiliu, până la dialogul cu cetăţenii, Linica Stan, locul 17, de asemenea cu vechime în postura de consilier şi nu în ultimul rând, pastorul Dorel Toma, ocupantul locului 18, unul dintre puţinii susţinători ai copiilor din Mangalia prin crearea unui amplu program social, derulat în parteneriat cu mai multe ţări, printre care Anglia şi Germania.

Aşadar, PNL Mangalia ne etalează o listă care doar, aparent, se prezintă cu ambalaj nou, în realitate, fiind formată din persoane care deţin de multă vreme statutul de consilier local, în plus, cea mai mare parte dintre cei nominalizaţi având şi potenţial financiar consistent, lucru esenţial în politică. O ştim toţi, în general, politica se face doar cu oamenii bogaţi, restul fiind folosiţi pentru imagine sau pentru a se salva aparenţele.

Prin urmare, capcanele se ţin lanţ la PNL Mangalia, doar-doar voturile vor curge râuri…

editiadesud.ro

8 Comments

 1. Referitor la Sorin Mihai, el nu poate fi și consilier local și inspector șef. Deci este o minciună includerea lui pe listă.

  Comentariu by lucian visa — 18 august 2020 @ 15:06

 2. https://www.cotidianul.ro/politica-blatului-si-conspiratia-corigentilor/

  Comentariu by nabuco — 18 august 2020 @ 16:44

 3. https://focuspress.ro/oficial-mohammad-murad-candideaza-la-primaria-mangalia/
  News? Or fakenews?

  Comentariu by marin vasile — 18 august 2020 @ 18:59

 4. Un hoti a furat 30 Romania acum vrea sa fure Mangalia,s-a inteles cu boul de iorgus s-ai de teren la olimp ,ca de doar iorgus are peste tot terenuri si case ,noi Romanii trebuie sa ne mobilizam sai gonim din Mangalia ,arabi ne trebuie???

  Comentariu by Nelu — 18 august 2020 @ 21:40

 5. Pt. #3
  Asta da bomba !

  Pardon, asta:
  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Explozia_(film)

  Comentariu by nabuco — 18 august 2020 @ 21:51

 6. @3si#5- Înscriere candidaturi între 7 și 18 august !

  Comentariu by I.S — 18 august 2020 @ 23:22

 7. Pt. #6
  https://www.replicaonline.ro/cum-se-dezicea-psd-ista-bercaru-de-stroe-si-psd-in-urma-cu-patru-zile-442233/

  Comentariu by nabuco — 19 august 2020 @ 0:21

 8. Informație

  Puteți verifica daca primarul Radu Cristian și actualul inspector general școlar Sorin Mihai sunt neamuri?
  Din ce am inteles fie sunt veri, fie frati vitregi?!

  Credeti ca putem afla acest lucru concret…ar fi bine de știut?

  Comentariu by Veritas — 21 august 2020 @ 21:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress