Mangalia – politica locală

10 august 2020

Cui servim Mangalia pe tavă? (III) – Ion Mincă, candidat independent la Consiliul Local Mangalia

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 15:22

Ion Mincă, alintat de prieteni, nea Nelu, este un nume sonor în Mangalia, recunoscut atât pentru activitatea sa politică, dar mai ales pentru experienţa acumulată în domeniul turismului.
S-a născut la data de 17.10.1954 în comuna Tătărăştii de Sus, judeţul Teleorman şi încă din tinereţe a început să lucreze în turism, domeniu în care activează şi în prezent.
Ani buni a deţinut funcţia de manager al hotelurilor Prahova şi Raluca, în prezent, fiind directorul restaurantului Cerna, respectiv al Complexului Narcis şi Cleopatra din staţiunea Saturn.
În plan politic, a fost viceprimar, şi pentru scurt timp, primar din partea PC, după ce fostul edil, Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie de către prefect după ce Agenția Națională de Integritate a constatat că acesta se afla în incompatibilitate. A avut şi trei mandate de consilier local din partea PRM şi PC.
De altfel, în mandatul lui Tusac a luptat mult cu măsurile aberante ale acestuia, astfel că nu s-a sfiit să convoace şi să desfăşoare şedinţele Consiliului local Mangalia în holul Primăriei Mangalia, după de edilul interzise accesul aleşilor în instituţia publică! De asemenea, s-a împotrivit proiectelor de hotărâre care atentau la bugetul local ori care nu erau favorabile municipiului. A criticat, vehement, şarada cocoţării uşii Primăriei pe acoperişul acesteia, în condiţiile în care oamenii trebuiau să aştepte să intre în biroul lui Tusac chiar şi patru-cinci ore!
A activat în cadrul Comisiei Sociale a Consiliului Local Mangalia, contribuind la obţinerea de repartiţii pentru cei fără locuinţe, care se aflau pe liste lungi de aşteptare.
Pe durata derulării celor trei mandate de consilier local, a votat şi sprijinit iniţiative în favoarea cetăţenilor, în special a celor nevoiaşi. De altfel, se cunoaşte faptul că Ion Mincă este binefăcătorul a multe familii cu problem, cărora le-a întins o mână de ajutor necondiţionat.
Este printre puţinii aleşi locali care nu a avut, niciodată, afaceri cu Primăria, cu statul în general şi care nu a beneficiat de râvnitele avantaje care vin la pachet, în cazul multora, cu calitatea de consilier local.
Pentru alegerile din data de 27 septembrie ac intenţionează să candideze independent pentru un loc în Consiliul local Mangalia. Motivul? “Mangalia încă are nevoie de mine. Simt că pot face în continuare ceva necesar pentru cetăţenii acestui oraş. De altfel, toate indemnizaţiile mele de consilier au ajuns la oamenii nevoiaşi şi la diverse asociaţii şi fundaţii de caritate. Nu de puţine ori am sprijinit financiar persoane bolnave care aveau nevoie de medicamente sau care trebuiau supuse unor intervenţii chirurgicale costisitoare. De asemenea, am oferit locuri de muncă multor cetăţeni care mi-au solicitat ajutorul. Am donat sume impresionante bisericilor din Mangalia. Am o relaţie foartă bună cu toţi oamenii, cu angajaţii mei, pe care îi consider familia mea. Din păcate, în cei patru ani de pauză de la politică, am constatat că Mangalia şi-a pierdut strălucirea. Deşi are un potential imens, iată, că oraşul şi cele şase staţiuni nu se ridică la un standard ridicat. Mangalia trebuia să fie o biijuterie, însă, din cauza nepăsării, s-a transformat într-un loc şters, sumbru.
Regretabil, dar nici oamenii aflaţi în impas, nici agenţii economici nu au găsit un sprijin de la autorităţile publice locale. Taxele au devenit tot mai numeroase, investiţiile aproape că nu există, economia locală, nefiind semnificativă.
Cu toate acestea, sunt optimist şi am convingerea că ajutat de cetăţeni, de prieteni, amici, cunoştinţe vom putea reda, împreună, Mangaliei noastre strălucirea de altădată”.
Ion Mincă a mai declarant că turismul de care depinde bunăstarea municipiului nu a primit ajutorul de care avea nevoie, în condiţiile în care avem şase staţiuni de interes naţional. “Agenţii economici nu au primit facilităţi, reduceri de taxe, dimpotrivă, sunt nevoiţi să contibuie tot mai mult la bugetul local. Buget care, deşi, este foarte consistent, nu contribuie la dezvoltarea municipiului, banii fiind cheltuiţi iresponsabil. Nefiind ajutaţi, hotelierii nu au putut face investiţii majore, nu au putut creşte gradul de confort al unităţilor pe care le deţin şi nu au putut demara afaceri noi. Mangalia şi cele şase staţiuni trebuie să arate la standard europene, însă, din păcate, sunt încremenite în timp. Tocmai aceste lucruri doresc să le schimb din postura mea de consilier local. Dacă voi câştiga, voi fi cuiul din talpa unora, răul necesar. Voi fi la fel de incomod ca şi până acum cu proiectele care nu aduc plus valoare Mangaliei, dar le voi vota cu două mâini pe cele de care cetăţenii au mare nevoie”.

editiadesud.ro 10.08.2020

13 Comments

 1. În mandatul trecut a votat cam tot ce a propus Radu și acum orașul și-a pierdut strălucirea ?

  Poate ne explică și rolul său în apariția Kaufland pe acel teren. A fost un ajutor pentru turismul local ?

  Indiferent de întrebările mele, un lucru e cert. Unii din cei apropiați de unele servicii și care l-au susținut pe Radu în 2012 și 2016, au cotit-o. Înseamnă că acesta nu și-a îndeplinit ”programul electoral”. Debarcarea e aproape. Depinde doar de noi să ne prezentăm cât mai mulți la vot și să nu votăm iepurii.

  Comentariu by lucian visa — 10 august 2020 @ 15:30

 2. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/incuscrire-politica-minca-ghervasuc-stan-223625.html

  Comentariu by nabuco — 10 august 2020 @ 15:38

 3. Despre încuscrirea economică de la hotel Corsa nu scrie nimic în articol.

  Comentariu by lucian visa — 10 august 2020 @ 16:16

 4. https://www.cotidianul.ro/sri-da-130-mil-lei-pentru-echipamente-informatice/

  Comentariu by nabuco — 10 august 2020 @ 16:31

 5. Păi nu trebuie să ne asculte în campanie ?

  Comentariu by lucian visa — 10 august 2020 @ 16:38

 6. Nea nelu il sustine pe Iorgus

  Comentariu by Gla — 10 august 2020 @ 19:27

 7. Pt. #6
  https://i1.wp.com/www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2016/04/nelu-minca-al-vostru.jpg

  Comentariu by nabuco — 10 august 2020 @ 20:37

 8. Campania a inceput si oamenii primarului sunt pe strazi.
  Capritele, Analele, Structuristii, Politeii, Dorineii, Urbaneii, Stamateii, Lucienii sunt pe strazile Mangaliei explicandu-ne noua muritorilor de rand cum se reabiliteaza un oras.
  Nu vreti voi sa explicati din Constanta voastra cum se reabiliteaza o strada?
  Nu vreti voi sa nu mai furati?
  Sefii vostrii Calineii si Draguseii fura fara voi si voi stati la lins dosul lor.
  Stapane primar cu ai tai SRI-sti pleaca acasa te rugam noi frumos.
  Nu o sa castigi.

  Comentariu by . — 11 august 2020 @ 0:19

 9. Ba o să castige si o sa l umilească iar pe iorgus,pentru a 3 oară.Pe această cale îi multumim pepenarului avar de putere si avere domnului Iorgus,moldovean de origine,pentru încā un mandat cu Radu.Obsesia pentru ciolan i a asigurat inca un mandat lui radu.Bravo nea caisā.L ai facut si pe Moroianu primar.

  Comentariu by alina nicolae — 12 august 2020 @ 1:15

 10. Alina Nicolae este Colgiu in persoana . Disperare mare in tabara lui RC . Iorgus il face praf pe navetist

  Comentariu by Anonim — 12 august 2020 @ 6:48

 11. Ai tupeu porcesc, Alina Nicolae, Colgiu sau care te ascunzi pe contul fals de facebook! Voi vorbiti de umilinta? Voi? Ati uitat anul 2012, cand IORGUS a castigat cu BRIO alegerile, dar prin jocuri mizerabile de culise, ati furat alegerile si a fost IMPUS pe o functie nemeritata, acest ” primar” al vostru? Cu minciuna ati pornit, de asemenea, neputinta, lipsa de profesionalism, lipsa de educatie si mai ales lipsa de carte, au condus la transformarea acestui orasel turistic, boem, inttr-un loc ca de balci: kitschuri, betoane, mizerie, nu tu o floare, nu tu spatii verzi, ati taiat copaci sanatosi, dar pe cei uscati i-ati lasat acolo, aproape toti copaceii de prin portul turistic sunt uscati, dar sunt acolo, „ca dau bine”. Totul o bataie de joc fara margini, de fapt, ceea ce va caracterizeaza! Si voi, VOI, vorbiti de umilinta, cand uite ce campanie agresiva faceti, daca se poate numi campanie, jigniti, amenintati, vaaai de voi, practic, sunteti DISPERATI!

  Comentariu by Anonim — 12 august 2020 @ 10:50

 12. Pt. #8
  https://www.cotidianul.ro/bani-mai-multi-pentru-servicii/

  Comentariu by nabuco — 14 august 2020 @ 23:40

 13. https://www.dezvaluiri.ro/consilierul-prm-de-mangalia-ion-minca/

  Comentariu by nabuco — 16 august 2020 @ 12:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress