Politica locală

8 august 2020

Cui servim Mangalia pe tavă? (II) – Dumitru Paris (USR)

Filed under: USR — lucian visa @ 15:23

Un nume nou şi-a făcut simţită prezenţa în viaţa politică a Mangaliei, dominată de persoane care şi-au „construit” o carieră din a candida mandat după mandat, iar acesta este Dumitru Paris.
Îl recomandă tinereţea cumulată cu ambiţie, dorinţa de schimbare, viziune, acel open mind specific vârstei, cât şi îndrăzneala de a intra într-o luptă electorală deloc uşoară, în ring cu veterani ai alegerilor.
Aflaţi mai multe din CV-ul său:

Implicare cetăţenească:

– organizarea de dezbateri publice în Mangalia, în care am invitat experți din domeniul turismului, mediului și a parcurilor industriale
– acțiuni de plantare a copacilor
– acțiuni de curățare a plajelor
– participare la ședințele publice ale Consiliului Local Mangalia și dezbaterile publice organizate de Consiliul Local și Primăria Mangalia
– participare la dezbateri publice şi workshopuri privind modalităţi de implementare a proiectelor de reconversie urbană – organizate de Asociaţia ARCHE
– participare la dezbateri publice privind Master Planul Portului Constanta – organizate de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA

Activitate profesională:
2017 – prezent: Referent – Serviciul public de impozite şi taxe Constanţa
2016: Dezvoltarea unei inițiative antreprenoriale în domeniul turismului

2015: Ofiţer maritim punte – Comarco Group
2012-2014: Cadet punte – Hansa Shipping şi Geogas Trading
Educaţie:

2007 – 2011 – Academia Navala Mircea cel Batran, Constanta – Inginerie Navală şi Navigaţie – diplomă de licenţă
2003 – 2007 – Liceul Teoretic Traian, Constanţa – Profil real – dimplomă de bacalaureat

Dumitru Paris este susţinut de USR, partid apărut recent pe scena politică, ce se bucură de numeroşi simpatizanţi, în primul rând pentru că nu acceptă penalii în funcţiile publice şi nici pe cei care s-au perindat la mai multe formaţiuni, iar în al doilea rând, pentru că are în structuri nume noi, care fac, abia acum, primii paşi în acest domeniu tumultuos, mânate de dorinţa de a schimba mentalităţi şi practici ce au făcut rău ţării.
Dumitru Paris este conştient că bătălia va fi grea, se aşteaptă la ceea ce este mai rău, având în vedere peripeţiile din campaniile trecute, dar nu ezită, nu face cale întoarsă, ci, dimpotrivă, doreşte să demonstreze că, având alături o echipă puternică şi curată, va reuşi ceea ce şi-a propus.
A colindat municipiul de la un capăt la celălat, a discutat cu cetăţenii şi le-a aflat problemele.
Şi-a construit, astfel, programul electoral tocmai pe ceea ce a constatat pe teren, dar şi pe doleanţele cetăţenilor.
„Mangalia se confruntă cu nenumărate probleme de ordin economic și administrativ și este nevoie de o echipă care să fie capabilă să vină cu soluții realiste. Mai jos, vă prezint câteva dintre problemele și soluțiile gândite de echipa USR PLUS pentru a reuși dezvoltarea imensului potențial economic al Mangaliei în beneficiul tuturor cetățenilor”:
Digitalizarea și transparentizarea administrației publice locale și a modului in care sunt cheltuiți banii publici
Realizarea unui audit extern la Primăria Mangalia pentru a se verifica modalitatea în care au fost cheltuiți banii publici de către primărie și instituțiile din subordinea acesteia în ultimii ani.
Împreună cu scrisoarea anuală (sau e-mailul) prin care care fiecare contribuabil al Mangaliei este înștiințat cu privire la sumele pe care le are de achitat pentru taxele și impozitele locale, va fi înștiințaț și despre modul exact în care au fost cheltuiți de către primărie banii colectați din taxele și impozitele din anul precedent.
Construirea unei platforme informatice cu ajutorul căreia contribuabilii pot depune si pot primi toate actele solicitate, în concordanță cu prevederile legale din domeniu.
Implementarea bugetului participativ prin care cetățenii Mangaliei pot alege prin vot construirea anumitor proiecte publice în oraș.
Construirea unei centuri ocolitoare pentru a scoate din oraș traficul de tranzit care sufocă Mangalia în fiecare an
În fiecare vară orașul Mangalia este sufocat din cauza miilor de autoturisme care îi străbat străzile pentru a ajunge în localitățile 2 Mai, Vama Veche și stațiunile din Bulgaria.
Construirea unei centuri ocolitoare care va începe din zona „bariera Neptun” și se termină la podul care duce spre 2 Mai, va rezolva această problemă. În plus, centura se va conecta direct și la Parcul Industrial Mangalia, reprezentand un argument important pentru atragerea investitorilor în această zonă.
Pentru USR PLUS, acesta este unul dintre proiectele prioritare de infrastructură atât pe plan local, cât și pe plan județean.

Dezvoltarea Parcului Industrial Mangalia pentru crearea de noi locuri de muncă permanente
Mangalia se află în situația în care are acces la un întreg set de tipuri de transport – maritim, feroviar si rutier, pe care le poate folosi pentru dezvoltarea parcului industrial și atragerea investitorilor. Din pacate însă, acest potențial extraordinar de dezvoltare nu este încă valorificat la adevărata sa valoare.
Vom dezvolta parcul industrial în mai mulți pași:

• transformarea actualei S.C. Administrarea Parcului Industrial Mangalia S.R.L. (societate cu răspundere limitată) într-o societate pe acțiuni (S.A.), în care Consiliul Local Mangalia să fie acționarul majoritar;
• extinderea suprafeței parcului industrial;
• atragerea fondurilor europene pentru infrastructura necesară noilor zone ale parcului;
• construirea tuturor utilităților pentru noile zone ale parcului industrial;
• construirea centurii ocolitoare Mangalia și conectarea directă a acesteia la Parcul Industrial Mangalia;
• construirea unei pagini de internet în care sunt afișate în mod transparent toate datele necesare pentru potențialii investitorii ai Parcului Industrial;
• stabilirea unui program rapid de eliberare a autorizațiilor necesare investitorilor care aleg să își desfăşoare activitatea în Parcul Industrial Mangalia;
• căutarea de investitori mari și medii în colaborare cu ambasadele și consulatele și atragerea de investitori cu activități conexe în șantierul naval.

Turism
Turismul din Mangalia se află în derivă de mai mulți ani. Nu există o strategie de dezvoltare pe termen mediu și lung a turismului din stațiuni și din orașul Mangalia, iar acest lucru a dus în mod inevitabil la deteriorarea și scăderea atractivității lor pentru potentialii turisti. Este neapărat nevoie să realizăm un plan de dezvoltare a turismului, mai ales în contextul actualei crize de sănătate care a afectat în mod grav acest sector pe care se bazează o mare parte a economiei Mangaliei.
Vom realiza o strategie pe termen mediu și lung pentru sectorul turistic împreună cu hotelierii, investitorii din domeniu și experții internaționali din turism și vom stabili un plan etapizat de investiții publice care să fie în conformitate cu această strategie. Astfel, vom putea pune baza unei dezvoltări sănătoase și cu adevărat sustenabile a turismului din Mangalia și din cele 6 stațiuni.

Curățenie, locuri de joacă și spații verzi
Curățenia din Mangalia lasă mult de dorit, iar asta se datorează cunoscutului contract cu o companie de salubrizare, care a fost încheiat pe o perioadă foarte mare de timp în condiții de legalitate incerta și care dezavantajează municipiul Mangalia. Vom găsi mijloacele legale pentru a crea un contract menit să asigure curățenia temeinică a Mangaliei la costuri rezonabile.
Vom dota toate străzile circulate ale Mangaliei cu coșuri de gunoi și banci oriunde este necesar.
În cartierele Mangaliei vom construi locuri de joaca pentru copii, adaptate spatiului disponibil din fiecare zona, in asa fel incat familiile sa nu fie nevoite sa se deplaseze departe de domiciliu.
Vom intocmi un registru al spatiilor verzi, care are rolul de inventariere si de protejare a tuturor copacilor din Mangalia.
Vom demara un amplu program de plantare de copaci în parcul Evergreen, parcul din faţa Sanatoriului Balnear, șoseaua dintre Saturn si Venus si in alte zone din Mangalia care sunt lipsite de umbra si de vegetatie.
Împreună cu echipa USR PLUS luptăm de câțiva ani pentru stoparea defrișărilor care au loc constant în pădurea Comorova. Am implicat mai multi colegi din parlament în acest demers și am inceput angrenarea Ministerului Mediului în rezolvarea acestei probleme. Nu ne vom opri până când vom realiza declararea Pădurii Comorova arie protejată.

editiadesud.ro 08.08.2020

7 Comments

 1. La Paris

  La Paris, la colț de străzi,
  Cireșele cresc în lăzi;

  Strugurii afuzalii
  Cresc de-a dreptul în cutii;

  Piersicile, nici n-ai crede,
  Cresc ascunse în șervete;

  Și-ascultați-mă pe mine,
  Merele cresc în vitrine.

  Prunele cresc pe cântar,
  Pepenii în galantar,

  Fragile, în mare grabă,
  Cresc de-a gata din tarabă,

  Și alunele sadea
  Cresc în bar, de sub tejghea.

  Un plictis de zile mari:
  Nici albine, nici bondari.

  Dar, în schimb, nimic de zis,
  Pe-orice stradă din Paris,

  Orice câine, cât de mic,
  Crește-n coadă un covrig.

  Ana Blandiana

  Comentariu by lucian visa — 8 august 2020 @ 17:48

 2. E chiar ofera USR în variantă poetică.

  Comentariu by lucian visa — 8 august 2020 @ 17:55

 3. „Orice câine, cât de mic,
  Crește-n coadă un covrig.”…Daca-i cainele mai mare da drumul la tiparnita si „fabrica” bacnote de 500 de euro pentru toți pensionarii din Mangalea, iar pentru cei rămași fără garaje…le pregătește „despagubiri” !( si gratuit cate un butoi cu murături- pepeni !) pana li se vor construi alte garaje…cu garsoniere la etaj !

  Comentariu by I.S — 8 august 2020 @ 18:29

 4. https://focuspress.ro/mangalia-moroianu-nu-stiu-daca-voi-candida-mi-a-explodat-masina-cat-mai-este-pana-la-o-executie/

  Comentariu by nabuco — 8 august 2020 @ 18:42

 5. Va rog sa ma iertati pentru „falsul” produs de mine in loc de bancnote de 500 de euro am pus pe piata aici „bacnote” ! Da’ si cand vor primi toți pensionarii din Mangalia cate o bancnotă din aia…promitem ca nu-l reclamam pe „vecin”…de unde are atat banet !

  Comentariu by I.S — 8 august 2020 @ 18:58

 6. Paris la USR
  Iorgus la PSD
  Moldovan la Pro Romania
  Reteta perfecta sa castige Radu.
  Recompensa ceilalti 7 consilieri
  Restul nu conteaza.

  Comentariu by Adi — 8 august 2020 @ 22:02

 7. Pt.6
  La reteta ta lipsesc foarte multe ingrediente si gramajele corespunzatoare, nu este nicidecum perfecta ” ca sa castige Radu”!
  ” Mergem inainte, pas cu pas catre un oras european” s-a transformat in „stam pe loc” si privim lung si gales la alti primari si chiar de comune cum au stiut sa-si gestioneze foarte bine activitatea si sa transforme comunele, orasele respective in adevarate comori, sa-ti faca placere sa le vizitezi si sa vezi ca DACA VREI CU ADEVARAT SI AI HABAR ,orice, se poate! Dar cand esti IMPUS ca primar si urmaresti cu totul alte scheme, in urma ta ramane prapad, ca la Mangalia!

  Comentariu by Anonim — 9 august 2020 @ 11:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress