Mangalia – politica locală

2 august 2020

Din nou Saturnul. Un indicator pus la plezneală

Filed under: Uncategorized — lucian visa @ 10:38

E vorba de indicatorul STOP pus la intersecția dintre străzile Corneliu Coposu și Henny Ignație.

Prima greșeală este că amândouă străzile trebuiau să iasă în sensul giratoriu, pentru că astfel sensul doar îngreunează circulația și nu o reglementează. Strada pe care se circulă cel mai mult, adică Henny Ignație, care face legătura între Rozelor și Kaufland, este considerată stradă inferioară. Astfel șoferii ce vin de pe Rozelor, cei mai mulți, trebuie să oprească la STOP și să dea prioritate șoferilor care vin de la cele câteva vile de pe strada Corneliu Coposu.
În vechea variantă, adică cea anterioră navetiștilor, nu era așa și era logic.

O altă greșelă, tot la această intersecție, este lărgirea idioată a trotuarului în detrimentul părții carosabile (în dreptul mașinii albe). Adică atunci când vii de la Kaufland nu poți să intri direct pe Henny Ignație ci trebuie să treci obligatoriu prin sens. În plus mai faci și niște viraje.

O să mai continui cu Saturnul.

17 Comments

 1. Proiect european, pt Palermo, sau mai sus Napoli, nu pentru o stațiune care are zeci de metri posibilitate de lărgire a străzii.

  Comentariu by Anonim — 2 august 2020 @ 17:54

 2. Ce faci domnule Visa, ne distragi atentia cu indicatoare si alte maruntisuri? In prag de alegeri cred ca altele ar trebui sa fie subiectele aici pe blog. Asta bineinteles daca va faceti singur agenda si nu cumva v-o face altcineva.

  Comentariu by Reporter — 2 august 2020 @ 23:41

 3. Cândva vom înțelege că Radu este cel mai bun primar pe care l-a avut Mangalia (cum a fost și cu Iorguș). Dar „specialiștii” puși sau rămași în funcțiile de conducere l-au tras în jos. Cu mici excepții bineînțeles.

  Comentariu by Fane — 3 august 2020 @ 10:28

 4. Pt.3
  Argumenteaza, cand faci aceasta afirmatie! De ce ” candva” vom intelege ca este cel mai bun? Ca se poate si mai rau, asta o stim cu toti, doar am vazut pe pielea noastra! Ce a facut asa de minunat incat sa fie considerat cel mai bun, in comparatie cu cine, sau cu ce oras din tara, care s-a transformat, radical, in cativa ani si noi avem ochelari de cal si nu ne dam seama?

  Comentariu by Anonim — 3 august 2020 @ 10:43

 5. O fi bun la pat.

  Comentariu by Anonim — 3 august 2020 @ 14:57

 6. Ca de primar……

  Comentariu by Anonim — 3 august 2020 @ 14:58

 7. Pt.2
  Administrarea locală a unei localități, înseamnă și drumuri. Dacă vrei să discutăm pe blog numai de număr de voturi, alege alt site și comentează cu Ozzy.
  Am văzut în oraș niște bannere de auto laudă legate de asfaltări. Eu arăt că doar într-o zonă relativ mică s-au făcut greșeli flagrante. Banii europeni trebuie folosiți pentru a face ceva mai bun decât a fost. Acești bani nu sunt moca, noi românii îi vom plăti într-un fel sau altul. N-am ajuns în UE ca să ne dea vestul de pomană. S-au gândit bine înainte, iar noi n-avem de ales.

  Comentariu by lucian visa — 3 august 2020 @ 16:03

 8. https://www.em360.ro/nu-ne-vindem-tara/

  Comentariu by I.S — 3 august 2020 @ 17:44

 9. Da , aveti ochelari de cal si nu va dati seama. Iesiti un pic prin oras.

  Comentariu by Fane — 3 august 2020 @ 18:53

 10. Dacă comentariul 9 îmi este adresat, atunci îți pot răspunde că mai ies prin oraș, rar, dar ies. De exemplu, proiectul din centru, din jurul casei de cultură, poate fi plasat la categoria ”Sunt un bou, dar am beton”.
  Ceea ce mi se pare straniu, e că opoziția doarme, doarme, doarme. De fapt pe ei îi interesează dacă mai iau un loc în CL. Numără posibilele voturi și mai lansează câte un candidat. Câștigă mandate doar la ședințele de partid. Mangalia, nu contează, e doar un cașcaval în care mai își bagă și ei câte un dinte. Evident doar atunci când jupânul e de acord. Cu această atitudine e greu de schimbat actualul primar.

  Comentariu by lucian visa — 3 august 2020 @ 19:16

 11. Imi doresc ca in viitorul nu prea indepartat DNA sau macar investigatorii Politiei vor lua devizele acestor lucrari si sa calculeze numai betonul presupus ca a fost folosit si verificat macar pentru o lucrare.Diferenta sa o plateasca cel ce a semnat.

  Comentariu by doru — 3 august 2020 @ 19:29

 12. O vor face doar când Radu va pierde alegerile. Până atunci DNA face scut în jurul lui spunând că au mult de lucru, iar poliția nu se bagă în dosarele politice decât la ordinul unui procuror. Ministrul MAI, șeful polițiștilor, e membru unui partid, același în care e Radu. Asta e valabil nu numai pentru conjunctura politică actuală.
  Au dreptate occidentalii care nu ne doresc în Schengen pentru că în România nu există un adevărat stat de drept. Și o spun cu o mare tristețe.

  Comentariu by lucian visa — 3 august 2020 @ 19:33

 13. Pt. #8
  https://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/iar-nu-ne-vindem-tara

  Comentariu by nabuco — 3 august 2020 @ 22:54

 14. Pt. #11
  https://www.replicaonline.ro/fostul-primar-urdea-obligat-sa-plateasca-250-000-lei-primariei-limanu-440293/

  Comentariu by nabuco — 3 august 2020 @ 23:40

 15. Urdea e vinovat pentru că a plătit foarte puțin la avocați. La Mangalia, unde s-au plătit onorarii uriașe, a fost corect.

  Comentariu by lucian visa — 4 august 2020 @ 15:18

 16. Pt.9 Fane
  Si ce sa vad prin oras, draga Fane? Ce sa vad, te intreb? Lucrari claie peste gramada, toate acum in prag de alegeri, cate sunt terminate dintre ele, care este calitatea lor, ai vazut macar una, terminata si care sa fie la anumite standarde? Eu nu. Despre ce vorbesti? Cand ploua pe cele mai multe strazi, noi, chipurile modernizate, balteste apa langa borduri zile intregi, pentru ca nu are unde sa se scurga datorita minunatelor lucrari pe care le lauzi atat. Si in plus, despre ce vorbim, strazi, trotuare, sunt lucrari normale pentru o administratie, spune-mi altele, fa o simpla comparatie cu alte orase si ai sa vezi diferenta. Vorbeste-mi de scoli, gradinite, locuinte, ce zici despre lipsa acestora? N-ai tu o floare in tot orasul, balarii, mizerie! Asa ca, lasa-ma cu praf in ochi! Cateva firmituri aruncate asa la misto, si unii, ca tine, vai ce entuziasmati, cate a facut primarul, ce minunat e, de parca noi am trai la Constanta!

  Comentariu by Anonim — 4 august 2020 @ 21:06

 17. Cand vii Radule sa impati euroii la carciuma ma ca in 2012 ,euroii i-am terminat,am luat doua masin straine ,Te asteptam!!!

  Comentariu by Nuri — 5 august 2020 @ 21:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress