Politica locală

4 iulie 2020

Liberalii din Mangalia vor o alianță de centru-dreapta. Ce spun PMP și USR

Filed under: PNL — lucian visa @ 14:32

Liberalii din municipiul Mangalia propun celorlalte forțe de dreapta să formeze o coaliție în vederea alegerilor locale din luna septembrie. Într-un document primit de PMP și USR Mangalia, liberalii le explică ce stă la baza acestei oferte.

„Vă propunem demararea cât mai urgentă a discuţiilor, în vederea formării unei alianţe electorale de centru-dreapta, între PNL, USR, PMP, cu un candidat unic la primărie, respectiv, cel cu şansele cele mai mari, precum şi un program electoral comun, care să cuprindă principalele obiective de dezvoltare locală, ale celor 3 formațiuni politice”, spun liberalii din Mangalia.

Mergând pe exemplul municipiului București, unde forțele de dreapta se unesc pentru a câștiga fotoliul de primar al Capitalie, PNL Mangalia susține că unul dintre principalele obiective ale dreptei din acest oraș trebuie să fie atingerea unei majorități de 2/3 în Consiliul Local.

În același document primit de PMP și USR Mangalia, liberalii le prezintă și câteva proiecte pe care ar vrea să le implementeze în perioada 2020-2024: Centura ocolitoare a municipiului Mangalia; Interzicerea construcțiilor în ariile protejate, pădurea Comorova, Parc Diana şi alte parcuri de pe teritoriul Mangaliei şi staţiunilor arondate; Extinderea spaţiilor verzi şi amenajare piste de biciclete în oraş şi staţiuni, prin continuarea implementării proiectelor cu finanţare UE; Preluarea plajelor de către administraţia publică locală; Reducerea preţului apei potabile.

Actualul primar al Mangaliei, Radu Cristian, este membru al PNL, fiind la al doilea mandat în fruntea orașului.

Ce răspund USR și PMP

De cealaltă parte, Abdurefi Semiran, președintele USR Mangalia, a declarat pentru „Dobrogea Live” că nu a avut nicio discuție cu nici un partid politic din Mangalia. „Coalițiile de dreapta au sens doar în perspectiva înlăturării unei administrații de stânga, pesediste, lucru care nu este valabil la noi! USR-ul și membrii filialei Mangalia sunt și vor fi consecvenți principiilor pentru care au intrat în politică”.

USR Mangalia a anunțat în urmă cu mai mult timp că va avea un candidat propriu la alegerile pentru funcția de primar al municipiului. Acesta este Dumitru Paris.

Liderul PMP Mangalia, Mihai Crăciun, a declarat că astfel de chestiuni fac parte din bucătăria internă a partidelor politice și ele nu se discută public. Crăciun a mai declarat că, în momentul discuției cu reporterii Dobrogea Live, nu știe despre propunerea PNL, el fiind la un eveniment de familie.

Mihai Crăciun este anunțat încă de la începutul acestui an ca fiind candidatul PMP Mangalia pentru funcția de primar al orașului.

Călin Gavrilaș, dobrogealive.ro 03.07.2020

20 Comments

 1. Uite că Radu a ajuns la părerea lui Iorguș despre reducerea prețului la apa potabilă, pe care a combătut-o la greu. Să fie reală ruptura cu PSD-ul ?

  Comentariu by lucian visa — 4 iulie 2020 @ 14:39

 2. Democratia apartine unei societati bine educate. In cazul nostru nu putem vorbi despre democratie. Putem vorbi despre gasti organizate, de cele mai multe ori, in stil mafiot care prin santaj si teroare conduc „democratic”. A se intelege institutii de forta ale statului sau locale, precum si micul santaj local in relatia cu primariile si conexele ei. PNL este parte din aceste gasti. Li s-au alaturat foarte repede, prin comportament, si cei de la USR si PMP, asa ca o alianta intre mafioti este chiar fireasca. Cat despre PSD numai de bine. Ei sunt campionii, sunt profesorii, sunt tot ce vreti, numai partid politic nu pot fi niciodata. Asta produce democratia intr-o societate slab educata; erori si monstri.

  Comentariu by Reporter — 4 iulie 2020 @ 22:59

 3. Pt. #1
  https://www.antena3.ro/life/pepeni-toxici-in-pietele-din-romania-iata-cum-iti-dai-seama-cum-sa-il-alegi-pe-cel-corect-576618.html

  Comentariu by nabuco — 5 iulie 2020 @ 0:21

 4. @3-Corect ! Sa fie scosi „pepenii” din politica locala ! http://4.bp.blogspot.com/-iSPdRF-nZvA/T9tNxyGduUI/AAAAAAAAGHE/l3z2IHhUL6c/s1600/leul.jpg

  Comentariu by I.S — 5 iulie 2020 @ 10:34

 5. USR si PMP daca s-ar duce cu candidat comun cu PNL, care să fie Radu, obțin zero voturi pentru CL si pentru CJ. Si unde credeti ca s-ar duce voturile, pe candidatul PSD? Nicidecum.

  USR și PMP dau reject pretenției lui Radu, din rațiuni politice de partid. Iar Radu și-a obținut cu propunerea o imagine de perdant.

  Comentariu by Mentalistul — 5 iulie 2020 @ 14:04

 6. Pt 5 , bai cretinule, spunea i ca pe blogul domnului visa nu ai de ce sa comentezi fiindca nu capteaza nimic dat fiind faptul ca nu e populat. Acum de ce tot comentezi pe aici ? Nu se duc catre psd nu ? Se duc catre tine. Al naibii drogat

  Comentariu by Eu — 5 iulie 2020 @ 14:11

 7. Din experiență, n-am cum să nu fiu de dreapta, dar dacă pentru dreapta v-a fi piticul, m-ați pierdut. Oricine altcineva, chiar și Ozzy, nu-mi pasă, ăsta să nu mai fie.

  Comentariu by Lute — 5 iulie 2020 @ 14:56

 8. Drogatul iar a luat o supra dozà ßi se vede primar votat de tot orasul ….chiar nu poþi sà tragi ceva de calitate domnule bucàtar ?

  Comentariu by Anonim — 5 iulie 2020 @ 16:47

 9. ozghiun primar

  Comentariu by vioara — 5 iulie 2020 @ 22:45

 10. Alianța Naționaliștilor PND/BUN/PRM va câștiga.

  Comentariu by Adrian — 6 iulie 2020 @ 2:19

 11. Pt 6:
  Eu spuneam altceva, dar trăiești în propriul delir.
  De ce atâta reacție negativă doar pentru că am afirmat un lucru știut de toți, doar piticu’ a fost atât de prost?
  Când știi că partidele nu își retrag candidații, îți vezi de treaba ta și nu te faci de rahat. Cât de nepriceput să fii să faci o invitație la o alianță pe care o resping toți, să arăți că nici dreapta nu te vrea?
  Trebuie să fii tare urât de către populație dacă nici dreapta nu se asociază cu PNL, se sperie partidele că nu mai iau niciun vot din cauza unei astfel de alianțe. Radu are doar voturile fidelizate prin constrangere sau cumpărate. Atât! Voturile pe USR si PMP nu se duc neam pe PNL, pentru ca de-asta s-ar duce pe USR sau PMP, pentru că PNL nu este votabil în Mangalia. Din cauza ca Radu este urât de către locuitorii Mangaliei pentru toată batjocura din ultimii ani, de aceea se duc voturi la Ozzy, USR, PMP… Doar nu o să renunțe USR sau PMP la voturile generate de nemernicia lui Radu, prin a se alătura lui Radu!

  Chestiunea este că PMP dispare până la alegeri. ALDE este deja disparut. PER a preluat organizatii PMP și ALDE cu totul, a tras și primari de reședințe dd județ, a atras din marii afaceristi ai României.
  Ecologistii vin pe trend, în Germania si Franta au castigat marile orașe.
  11% din parlament vor fi inlocuiti cu ceva, iar USR scade din lună în lună de la europarlamemtare.

  În Mangalia nu există un USR activ politic, deoarece nu se pricep. Iar candidatul propus alungă voturile, nu le atrage.
  La PMP treaba se împute, un scandal mare o să-l „execute” politic pe Băsescu. Iar in jud. Constanta, din cauza obedientei lui Palaz față de PSD, pemepiștii au devenit nevotabili.

  Strategia cu candidat si de la UDTTMR nu ține din motive de probleme juridice. Așa de mari, încât BEC a invalidat lista de candidati pentru parlament. Chiar de ar fi, o pot anihila cu candidatura Uniunea Democrată Tătară. Dar nu este nevoie, pentru că numele meu atrage voturile tătarilor. În primul rând din „vot util”, vor vota pentru ca am si sustinerea din toată Mangalia, vor vota tătarul cu cele mai multe șanse.
  Turcii tot din cauza aia. Plec din start cu minim 15%, pe care un alt candidat nu-i are la start. Doar Radu, care are pensionari, dar voturile le anihilăm simplu: 1000 la Radu, 1000 la Iorguș și 1000 la Ozzy. Vom fi la aceeasi egalitate, ca pornind de la zero. Voturile pensionarilor doar ne vor distanta de ceilalti candidati, alt avantaj nu vor da. Am avut grijă să se întâmple.
  Astfel ca raman voturile a 15.000 de votanți, de la care Radu și Iorguș iau infim, în zona aceasta domin.

  Pt 6, cu dedicație: Am afirmat un adevăr, că dacă se înhăitează cele 2 partide cu Radu, USR si PMP își pierd toate voturile. Nu se duc voturile pe PSD (altfel l-ar fi votat din prima), deci la cine se duc?
  Mintea dumitale a gandit singură adevărul, te-a supărat acest adevăr și de frustrare ai devenit agresiv cu insulte la adresa mea.
  Dacă mintea ți-a gândit automat, este adevărul de care ti-ai dat și dta seama.

  Comentariu by Mentalistul — 6 iulie 2020 @ 11:04

 12. Toate voturile merg la Ozzy, chiar vă este greu să înțelegeți ?

  Comentariu by lucian visa — 6 iulie 2020 @ 18:14

 13. Ozzy si cand te-ai trezit era dimineata.Esti la maxim 8-900 de voturi si te dai primar deja.Nici nu imi pot imagina cum te-ai comporta ca si primar.

  Comentariu by Anonim — 6 iulie 2020 @ 19:55

 14. Pt. #4
  https://m.adevarul.ro/international/rusia/marea-neagra-noua-fortareatarusa-expansiune-noile-dotari-noile-arme-noile-obiective-1_5f017de65163ec4271a7612e/index.html
  … ursul.

  Comentariu by nabuco — 6 iulie 2020 @ 21:57

 15. https://www.dezvaluiri.ro/averea-primarului-radu-cristian-a-sporit-cu-milioane-de-euro-mangalia-a-ajuns-cel-mai-indatorat-oras-din-romania/

  Comentariu by Anonim — 6 iulie 2020 @ 22:37

 16. Pt. #15
  https://www.replicaonline.ro/bogdan-hutuca-este-timpul-sa-terminam-cu-jupanii-din-administratie-437074/
  De ce are dreptate (doar) O2zy !

  Comentariu by nabuco — 7 iulie 2020 @ 1:34

 17. https://evz.ro/baronii-galbeni-averea-uriasa-a-primarului-din-mangalia-din-leafa-de-bugetar.html

  Comentariu by Lute — 7 iulie 2020 @ 5:34

 18. La liberal le-a intrat sfecla ,daca au ajuns sa le-ie frica si de ozzy drogatu este clar vor pierde primaria Mangalia.

  Comentariu by Aryf — 8 iulie 2020 @ 2:28

 19. Eu am analizele de sange facute lunar, pot dovedi ticăloșia celor care abereaza abject despre mine.

  Dar dacă te întreabă poliția cum ti-a distrus mașina, avand creierii prăjiți, de era sa lasi 4 familii fara tați, nu cred că ai minți cu aceeași bucurie cu care arunci abjectii despre mine pe aici.

  Comentariu by Mentalistul — 8 iulie 2020 @ 9:08

 20. https://www.dezvaluiri.ro/noroc-chior-la-primaria-mangalia-primarul-si-3-apropiati-au-castigat-sume-fabuloase-la-jocuri-de-noroc-cel-putin-asta-reiese-din-declaratiile-de-avere/

  Comentariu by Anonim — 10 iulie 2020 @ 14:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress