Mangalia – politica locală

30 iunie 2020

Zilele Mangaliei au loc în septembrie! Pandemia a anulat unele evenimente și a îngrășat bugetul altora. Bursele elevilor, în stand by… pe termen nelimitat!”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:15

La începutul acestui an, aleșii locali din Mangalia aprobau, cu mare generozitate și cu unanimitate de voturi – în condițiile în care, de nenumărate ori, conturile primăriei au fost blocate din cauza datoriilor enorme înregistrate de administrație-, un buget de circa 500.000 de euro pentru câteva evenimente ce ar fi urmat sa se organizeze la malul mării. Din cauza pandemiei, primăria a reușit să cheltuiescă o mică parte a sumelor: 30.000 de lei pentru cocarde și fasole cu ciolan, pentru Ziua Unirii și 170.000 de lei pentru florile de culoare galbenă și mărțișoarele împărțite prin oraș de membrii PNL.

Ce facturi au fost ratate din martie și până azi? 110.000 de lei, sumă alocată Iepurașului de Paști și încă 150.000 de lei pentru Ziua de 1 Iunie. În ceea ce privește Zilele Municipiului, aruncate de colo colo pe parcursul ultimilor ani, încât Mangalia și-a pierdut, cu totul identitatea unei zile care să o caracterizeze, acestea ar urma, potrivit unei decizii a consilierilor, să fie amânate până în septembrie, mai precis în perioada 4-6 septembrie. Suma bifată de organizatori – 250.000 de lei.

Reprogramat, pentru 11-12 septembrie, este și evenimentul Mangalia Super Rally 2020. Trecând peste faptul că acesta este devansat, astfel, în extrasezon, suma colosală de 400.000 de lei (aproape 85.000 de euro) va fi cheltuită pentru cupe, medalii, alături de zeci de servicii bine plătite de amenajare de traseu, cazare, arbitraj, securitate, toalete, PR, transport, radiocomunicații, sonorizare, veste personalizate și… sacoșe inscripționate!

Ziua Marinei, organizată, anul acesta, cu o lună și ceva înaintea alegerilor locale, a primit o infuzie de bani de la un eveniment ratat – Sărbătorile Pascale, ajungând, astfel, de la 150.000 de lei, la 200.000 de lei. Și Ziua Pensionarului a beneficiat de rateul Sărbătorilor Pascale: de la 60.000 de lei va avea o organizare de 110.000 de lei.

Iar Concertele de Crăciun vor sări de la 200.000 de lei, la 250.000 de lei, banii suplimentari provenind de la Sărbătorile Pascale și de la… Ziua Copilului.

Știre tristă pentru credincioșii plimbăreți din bani publici: anul acesta Turismul Ecumenic a fost anulat! Suma salvată în conturile primăriei – 200.000 de lei.

Anulate par, în același timp, și bursele ce ar fi trebuit să ajungă în pușculițele elevilor silitori ai Mangaliei. O istorie tristă a acestor burse, care, de la an la an pare să se repete, iar beneficiarii să ajungă să se bucure de ceea ce li se cuvine, prin lege, după două sau trei semestre. Primăria dă vina pe conducerea unităților de învățământ că nu trimite listele la timp, în timp ce directorii școlilor spun că, dimpotrivă, listele sunt trimise imediat ce se încheie semestrul școlar, dar că executivul din primărie are vistieria goală.

editiadesud.ro  30.06.2020

32 Comments

 1. În finalul filmului Zorba grecul, personajelor principale, după ce investiția lor fusese distrusă, le rămăsese doar dansul. E drept, un dans istoric

  https://www.dailymotion.com/video/x2wcbsx

  Comentariu by lucian visa — 30 iunie 2020 @ 16:21

 2. Acelasi film in toata tara. Difera doar actorii si scoala absolvita. Sa mu creada cineva ca daca pleaca RC de la primarie va fi altfel. Va fi fix la fel. Milimetric chiar. Suntem spectatorii lihniti, a unui spectacol macabru, intr-o tara de politicieni imbuibati. Oare banii astia nu ar fi trebuit directionati catre statiuni ca sa nu ne mai facem de ras la o tara intreaga. Reteta ‘mazare’ s-a dovedit a fi falimentara. De ce se insista tot in acea directie?

  Comentariu by Reporter — 30 iunie 2020 @ 19:17

 3. Acelasi film in toata tara. Difera doar actorii si scoala absolvita. Sa nu creada cineva ca daca pleaca RC de la primarie va fi altfel. Va fi fix la fel. Milimetric chiar. Suntem spectatorii lihniti, ai unui spectacol macabru, intr-o tara de politicieni inbuibati. Oare banii astia nu ar fi trebuit directionati catre statiuni, ca sa nu ne mai facem de ras la o tara intreaga. Reteta ‘mazare’ s-a dovedit a fi falimentara. De ce se insista tot in acea directie?

  Comentariu by Reporter — 30 iunie 2020 @ 19:19

 4. Este foarte adevarat ceea ce spui. Situatia de acum din primarie nu difera de cea de pe vremea lui Tusac in ultimele luni, doar oamenii sint altii. Si adevarul e ca e bine sa plece. Chiar daca vor veni altii la fel.
  De exemplu, tema de gindire: cu cine va putea fi inlocuita Capraru Adriana, noua directoare a directiei Urbanism??? Aud??? Ei da, urbanismul e condus de Adriana. O recomanda, mama Peleanu care gateste bine la camin. Ce-i place lu’ sefu’ si cind pofteste el.
  Daca tot e la urbanism, sefu n-ai vrea sa-i amenajezi un apartament frumos in primarie, ca oricum isi creste copilu pe acolo? Mincarea vine de la mama, fonctia fonctie de la buget, proiecte europene tot de la buget, macar sa fie asa, o mare familie.

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2020 @ 20:34

 5. acelasi film in toate partidele.da astia de acum n au apucat sa stea la putere prea mult ca sa si faca cateva masterate si unu doua doctorate:
  https://evz.ro/i-s-a-incurcat-limba-liberalul-daniel-morosanu-atat-a-putut-dar-a-facut-contestatie.html

  Comentariu by wow — 30 iunie 2020 @ 20:59

 6. Tonul face muzica …
  https://newsweek.ro/actualitate/de-la-cultivarea-legumelor-sau-din-garaj-floriste-si-politruci-direct-la-institutul-cultural-roman

  Comentariu by nabuco — 30 iunie 2020 @ 22:19

 7. Băi pătrare ce tot dai cu ciocu ? Nu are cum să conducă Adriana urbanismul pentru simplul motiv că nu are studiile necesare. De fapt, nimeni din primărie nu le are, altfel îl inlocuia demult pe Paulică fără frică …

  Comentariu by Gore — 1 iulie 2020 @ 0:49

 8. Se aude balada „Miorița”, in care ciobanul bocește in loc sa ascută cuțitele.

  Eu sunt cu balada „Toma Alimoș”, care este de fapt balada hanului Atlamîș al Dobrogei (in scrierile latine Athalamos). A fost ginerele hanului Hoardei de Aur, Kutlu Buga /Bourul Norocos, cu care a fost aliat Bogdan I, de a putut sa izgoneasca pe Balc si Sas din Moldova, incat regele Bela IV al Ungariei le-a scris în bula de împroprietarire a acestora din urmă că nu poate izgoni pe Bogdan din Moldova deorece s-a unit cu necredinciosii. Tamgaua bourului a devenit stema Moldovei, sa stie toti pe cine are aliat.
  Atlamîș/Athalamos s-a dus prin 1345 in invazie în Transilvania, unde era voevod Andrey Lakfy. S-au intalnit la un parley in fata trupelor, cum se facea pe vremuri, iar Andrey Lakfy l-a injunghiat pe Atlamîș incalcand regulile razboiului. Atlamiș si strans mațele și l-a fugarit calare pe mișel.

  Sus, pe șesul Nistrului,
  Pe pământul turcului;
  Colo-n zarea celor culmi,
  La groapa cu cinci ulmi,
  Ce răsar dintr-o tulpină
  Ca cinci frați de la o mumă,
  Ședea Toma Alimoș,
  Boier din Țara de Jos;
  …….
  — Alei! Toma Alimoș,
  Boier din Țara de Jos,
  Ce ne calci moșiile
  Și ne strici fânețele?
  …….
  Și cum sta de cuvânta,
  Mațele și le-aduna,
  În coșuri și le băga,
  Pe deasupra se-ncingea
  …..
  Balada este culeasă din folclor. Care folclor a fost influențat și de baladele altor neamuri cu care au trăit românii.
  Alimoș își strânge mațele și tot îl aleargă pe „slutul și urâtul”, să-l taie cu sabia.
  — Tăiatu-m-ai tâlhărește,
  Fugitu-mi-ai mișelește.
  De te-as prinde-n mâna mea,
  Zile tu n-ai mai avea!

  Nichita Stanescu aprecia ca : ‘Haiducul din Tara de jos ne-a invatat lupta, dar mai presus de luptă cinstea luptei. Toma Alimos este steagul de barbatie al poeziei noastre.’
  Dar nu, frate, voi tot cu bocetul din Miorita. Ajută bocetul acesta?
  De aceea aia straini isi fac mendrele cu ciobanul nostru si ii fură oile.
  Până și Victoria Lipan, a lui Sadoveanu (care a scris romanul Baltagul nemultumit de Miorita, să-l razbune pe al nostru) e mai bărbătoasă decât bocitorul din Miorita.

  Ori bocitorul e de-al lui Radu, care se crede vreun smecher in manipulare.
  Cine e din Miorița, să bocească! Dar tare mult ne plictisește.
  Cine e din Toma Alimoș, să își ascută cuțitele, pentru că mergem la luptă.

  Comentariu by Mentalistul — 1 iulie 2020 @ 0:50

 9. ma bucur ca pot vota in toamna din suflet alaturi de ozghiun

  Comentariu by vioara — 1 iulie 2020 @ 1:06

 10. Pe un deal mai jos
  Sta un puturos
  Fost vames hapsan
  Ce se vrea jupan.
  Dar in varf de deal
  Sta un colosal
  Un fost comisar
  De sus emisar.
  Cei ce au dus greu
  Sau cei pesedeu
  Iar se adunara
  Nu stiu cata oara.
  Vamesul tatar
  Nu are habar
  Ca o tataroaica
  Cu Paris incearca
  Conturi false-s face
  Ca sunt dobitoace
  Care cred ce spune
  La gura cu spume

  Comentariu by Fane Covidu” — 1 iulie 2020 @ 1:36

 11. @8- Daca tot esti cu Toma Alimos :https://www.facebook.com/mancaricadinardeal/videos/1135333206832741/

  Comentariu by I.S — 1 iulie 2020 @ 17:19

 12. De cind au legatura studiile cu functia in primaria Mangalia? Cit timp Radu Cristian este primar oricine poate conduce orice daca asa vrea el! Mihaela Andrei (nu stiu cum o mai cheama acum)ce studii avea cind a condus politia locala? Mi se pare ca avind aceleasi studii a condus putin si directia de urbanism. Paulica fara frica este singurul cu studii …… doar ca e varza, are alte motive pentru care sta acolo. De exemplu, ca sa dirijeze toate proiectele private mai importante din Mangalia catre firmele de casa (Oana Serbanescu stie despre ce scriu.

  Comentariu by dexter — 1 iulie 2020 @ 17:51

 13. Dacă păreri politice nu prea aveam, ne transformăm în cenaclu.

  Comentariu by lucian visa — 1 iulie 2020 @ 17:57

 14. Pt 13:
  Cenaclu de bârfe și înjurãturi, nene Vișa!
  E si asta o politică: Ești cu Miorița sau cu Toma Alimoș? O dai pe bocit când vin hoții sã fure orașul sau te lupți cu ei oricât de mișei ar fi?

  Comentariu by Mentalistul — 1 iulie 2020 @ 18:54

 15. ozzzy din cate stiu eu ai intre 1-2 % din voturile tatarilor , noi nu te consideram dealnostru,tu esti CRESTIN TE-AI BOTEZAT LA cazan in Biserica.Este bine asa cum scrie la 46 ,din cate ma-am interesat din surse sigure tu esti pe alta lume ,da are o datorie la curtea de conturi care a fost atacata cu recurs si termanul la inalta curte este in 2021.vorba lui nea Nelu Prostanacule!

  Comentariu by AYNUR — 1 iulie 2020 @ 22:12

 16. Cu Aynur scrie fata lui Facredin, avocata care a pierdut procesele lui Gelil si UDTTMR?

  Sunt existențialist, ca fapt divers. Sunt un existențialist care trăiește în bunăînțelegere cu musulmanii, creștinii, buddhiștii etc și am traditii islamice, vin din familie de musulmani. Fiica mea este creștină, adică are tradiții creștine, pentru că este existențialistă și ea. Existențialismul nu este o religie, e un fel de a fi.

  Sunt de acord că sunt deosebit. În lumea complicilor care jefuiesc orașul, cel cinstit și inteligent le pare că este nebunul.
  Nu știu măsurătorile tale pentru intenția de vot, le știu pe ale mele și am încredere în ale mele.
  Tu poți să scâncești frustrat(ă) în continuare. Pentru imteresul personal încercați să vindeți pe tâtari. Nu-i detineti ca sa le puteti vinde votul.

  Radu se bazeazã pe voturile pensionarilor și atât. Care sunt in procente cat voturile musulmanilor, de aceea vă scremeți să rupeți din aceste voturi, sa se piarda aiurea din ele, dar sa nu fiu votat.
  Garantez că Biroul Electoral nu va valida participarea UDTTMR la alegerile locale. Dar pot să bag Uniunea Democrată Tătară în alegerile locale.
  Nu ai cum să înțelegi, ce am făcut pentru comunitatea tătară nu a făcut nimeni în 30 ani. Sunt pe cale să rezolv reintrarea tătarilor în parlament, implicit in CMN. Ia textul ãsta „În cadrul reuniunii a fost prezentat şi mesajul domnului Menabit Ozghiun, cetăţean român
  de etnie tătară adresat Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului.” și bagã-l în google, vezi ce îți iese. Încercați voi o manipulare de parcã oamenii ar fi atat de prosti, dar nu pot fi manipulati atunci cand exista si adevarul.

  Comentariu by Mentalistul — 2 iulie 2020 @ 0:51

 17. Ozzy esti mai prost ca noaptea. ascundete sub pat drogatule,mai spalate ca puti, ne faci de ras orasul comunitatea tatara.

  Comentariu by Aynur — 2 iulie 2020 @ 18:14

 18. Și așa știm cine e abjectul și de ce.

  Comentariu by Mentalistul — 2 iulie 2020 @ 20:05

 19. Hmmmm, Ghiulfer nu ar scrie „ascundete” ci „ascunde-te”.
  Iar într-o altă ordine de idei Gelil de la UDTTMR e omul care pune primari când vrea așa că nu are cum să îi invaldeze cineva lista.

  Comentariu by Timur Lenk — 2 iulie 2020 @ 21:14

 20. Și Fahredin poate lua voturi mai multe din partea tătarilor decît Ozzy .

  Comentariu by Anonim — 3 iulie 2020 @ 7:21

 21. Ozzy, aduna-ti matele si tai-o la pacanele ca s-au deschis.

  Comentariu by Anonim — 3 iulie 2020 @ 9:03

 22. @ Anonim
  Urâtă viață ai omule! Să scrii zilnic atâtea dejecții și inepții nu-i de loc ușor. Cel mai greu e când te bărbierești și trebuie să te vezi în oglindă!

  Comentariu by Marian Vasile — 3 iulie 2020 @ 15:40

 23. Cum mai toată lumea știe, și zecile de postări anonime ale susținătorilor o confirmă, 3,14ticu are un morcov cât Everestul, pe tema alegerilor locale. Nu ar fi mare lucru că le-ar pierde că și-a strâns suficientă osânză în 8 ani de mandat, dacă nu nu ar fi spaima, justificată, că îl paște White Gate și nu doar pe el. Așa că ultima găselniță pentru alegerile locale din luna septembrie este un pol de dreapta cu USR-ul condus de Abdurefi Semiran și PMP condus de Mihai Crăciun. ”Vă propunem demararea cât mai urgentă a discuţiilor, în vederea formării unei alianţe electorale de centru-dreapta, între PNL, USR, PMP, cu un candidat unic la primărie, respectiv, cel cu şansele cele mai mari, precum şi un program electoral comun, care să cuprindă principalele obiective de dezvoltare locală, ale celor 3 formațiuni politice” https://dobrogealive.ro/liberalii-din-mangalia-vor-o-alianta-de-centru-dreapta-ce-spun-pmp-si-usr/?fbclid=IwAR2IJ-UEJmRb3yRWppuICb-TOV7Y1iQuZDuur0YYz11TOzWke8FvQLuBVC0

  Comentariu by Marian Vasile — 3 iulie 2020 @ 18:14

 24. @Marian Vasile.De ce le numesti dejectii si ineptii? Ozzy a recunoscut ca este un obisnuit al salilor de pacanele, nici nu avea cum altfel ca sunt poze cu el la aparate gramada. Ca a venit el pe urma cu povesti din filme ca astepta investitorii noaptea si doar acolo era deschis, sau ca isi lua tigari si mai dadea dupa o cireasa, hai sa fim seriosi

  Comentariu by Anonim — 3 iulie 2020 @ 21:27

 25. Ozzy mincinosule strugurii la care nu ajungi sunt iuti? Vezi sa nu te arzi undeva cu ei!!!!! Stii tu la ce m-am referit

  Comentariu by Fedai — 4 iulie 2020 @ 11:25

 26. @24
  Pentru că ceea ce scrii, după dictare, nu e propria da convingere ci interesul financiar. Dovada o reprezintă chiar argumentația pe care o dai și pe care nu ai primit-o de la Doru.Să-l acuzi pe Menabit că merge la păcănele este un cretinism în condițiile în care 3,14ticu trece în declarația de avere câștiguri fabuloase la jocuri de noroc.

  Comentariu by Marian Vasile — 4 iulie 2020 @ 11:59

 27. Marian Vasile este Doru Marinescu

  Comentariu by Anonim — 4 iulie 2020 @ 21:17

 28. Waw, ce repede te-ai prins, inteligentule! Dacă voi lucrați cu câte 20 de nickname credeți că toată lumea face la fel. Credeam că te apuci să-mi demonstrezi că 3,14ticu nu a câștigat bani la alba-neagra, păcănele sau ruletă ci doar din șpaga jumi-juma. Când colo cea mai mare constatare a ta este că aș fi Doru Marinescu, uite că nu sunt ci de fapt sunt soacra lui 3,14ticu. Schimbă cu ceva ceea ce afirm?

  Comentariu by Marian Vasile — 4 iulie 2020 @ 22:26

 29. Nu schimba Dorule cu nimic faptul ca va “afumati” des.O stiu toti apropiatii,mai putin votantii

  Comentariu by Anonim — 5 iulie 2020 @ 2:38

 30. Cum ar fi să fie lansată informația că piticu’ e bisexual, adică și-o trage și in parandărăt cu bărbați, semne clare fiind pițiponceala, injecțiile cu botox, epilarile si tratamentele cu creme, părul vopsit și răutatea de care dă dovadă față de femei?
  Ori că un alt viitor candidat este pedofil?
  Cum se numesc cei care folosesc astfel de abjecții? Cei care nu au niciun scrupul să abereze astfel de mizerii?
  Astfel de „neoameni” vor să le dați lor puterea, votând candidatul lor. Vrea să fie furat de „neoameni”?

  Comentariu by Mentalistul — 5 iulie 2020 @ 13:44

 31. Hopa, mai Ozzy, chiar ai, dat-o bine, cu noua față chiar arată a îndărătnic asta micu, ms, nu ne-am dat seama.

  Comentariu by Alinuța de la spital — 5 iulie 2020 @ 16:34

 32. la ce se intampla in oras doar un nebun cum il faceti mai poate rezolva ceva ,vot ozghiun

  Comentariu by vioara — 5 iulie 2020 @ 22:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress