Politica locală

3 iunie 2020

A început asfaltarea străzilor din stațiunea Neptun-Olimp, cu fonduri UE

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:31

În stațiunea Neptun, a început asfaltarea străzilor, în cadrul proiectului cu finanțare europeană, care prevede modernizarea mai multor artere rutiere și zone pietonale.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că documentația proiectului a fost întocmită și depusă la instituțiile de resort, încă din 2017, iar de atunci au fost parcurse toate etapele de analiză și evaluare, specifice proiectelor cu fonduri UE, nerambursabile. „Am îndeplinit toate procedurile legale, iar la începutul acestui an am intrat cu lucrările în teren. Am întâmpinat dificultăți la refacerea fundației drumurilor, întrucât, de-a lungul anilor, au fost trase multe cabluri și conducte fără autorizație. Am amenajat canalizația subterană pentru iluminatul stradal și toate celelalte cabluri, iar apoi am delimitat trotuarele pentru a demara lucrările de asfaltare,” a subliniat edilul Mangaliei.
El a mai spus că, în următoarele două săptămâni, va fi turnat primul strat de covor asfaltic pe toate străzile supuse reablilitării pentru a nu afecta buna desfășurare a traficului rutier și pietonal, în timpul sezonului estival. „S-au asfaltat, deja, străzile Gării, Aleea Steaguri, Școlii și Plopilor (parțial). Urmează să se toarne asfalt și pe celelalte artere incluse în proiect. Totodată, continuă lucrările la trotuare, pista de bicicliști, iluminatul stradal și zonele verzi”, a mai spus Radu Cristian. Proiectul de modernizare a stațiunii Neptun are o valoare de aproximativ 23 milioane de lei, urmând să se finalizeze în toamna anului viitor, conform documentației tehnice. Potrivit declarațiilor edilului, în Mangalia sunt în curs de execuție, în prezent, șase proiecte cu fonduri UE, inclusiv cel din Neptun. Alte proiecte similare vizează modernizarea stațiunii Saturn și a falezei Mangalia-Saturn, modernizarea Pieței Republicii, reabilitarea unui număr de 17 străzi, din oraș, precum și restaurarea bisericii Sf. Gheorghe – monument istoric. „Sunt cele mai ample lucrări de infrastructură, desfășurate în ultimii 30 de ani, în sudul județului Constanța. Până acum, am atras peste 50 de milioane de euro, bani europeni, iar în această toamnă vom demara alte proiecte cu finanțare UE, nerambursabilă”, a subliniat Radu Cristian.

D.B. Replica 03.06.2020

32 Comments

 1. Ca și la Saturn, nu s-a lucrat luni de zile și s-a pornit odată cu începutul sezonului estival !

  Comentariu by lucian visa — 3 iunie 2020 @ 15:33

 2. Bravo, felicitari ca ai atras fonduri europene…de 50 milioane de euro… o sa-i mananci exact cum ai mancat la sfarsitul anului 2019 …22 milioane de lei, 4 milioane de euro. Nici tu domn primar nu stii pe ce i-ai dat?! Datoriile cand le platesti?! Gold therm, Raja, callatis therm, Polaris, enel…si altii! Ai vaduvit bugetul Mangaliei de importante sume de bani prin prisma ideilor tale nefaste…daca erau banii tai personali nu mai faceai aceste jocuri proaste si nu pierdeai atatea si atatea procese …grimberg ce spune!? Lui i-ai dat banii? Noua agentilor ec. ne vin popririle sa platim catre ei

  Comentariu by Veritas — 3 iunie 2020 @ 17:19

 3. Pt. „bazel09”
  https://www.cotidianul.ro/turcan-decizia-ccr-este-o-nebunie/
  „Atentie se inchid usile, urmeaza statia Pieptanari cu peron pe partea” … stramba !

  Comentariu by nabuco — 3 iunie 2020 @ 21:52

 4. https://www.replicaonline.ro/gradina-de-vara-din-mangalia-polul-distractiei-estivale-a-anilor-60-433362/

  Mi-au plăcut comentariile la articol… 🙂

  1. Bai fratilor ce trage primarul asta? Ia ceva de curaj cred?! De unde atata tupeu?! Noi suntem rupti in cur de saraci …el cu primaria plini de datorii…dar el vine cu ultimul model de BMW!!! Din ce afaceri daca el toata viata a muncit la stat… neavand drept de business…a da stiu…mostenire de la soacra si jocuri de noroc?! Asta asta a facut toata viata…alba neagra pe banii altora!! Un infatuat ipocrit…cu grave probleme de comportament…mincinos si complotist de meserie!!!cand ne mai poate mintii?

  2. Bun…sa spunem ca face acest proiect?! Bravo felicitari! Dar care este finalitatea lui? Era o prioritate ptr comunitate? Ce facem cu popririle venite de la creditori domnule primar? Noi agenti economici trebuie sa le platim altfel vom plati toata datoria primariei…de ce nu ati facut esalonare dupa procesele pierdute Raja, Polaris, callatis therm, enel…aud ca si goldterm are de incasat 6 mil…grimberg avocatul l-ati platit? DAF Trans l-ati platit? Deci se poate…mai luati 30 mil lei de la guvern ca anul trecut si platiti… altfel nu iesiti primar…sa va fie clar!!!

  Eu vreau sa văd ce vor face in condițiile date actualul consiliu local mangalia… văd ca Radu …isi vede de treaba lui..încasează și prostii plătesc…
  Se intreaba cineva?
  Cât ne mai prostește, piticul asta navetist?

  Comentariu by Visătorul primar — 4 iunie 2020 @ 14:47

 5. Pt.4
  Pai, in primul rand i-a prostit si ii prosteste in continuare pe aia care l-au votat cu ochii inchisi si culmea, oricum, n-ar fi castigat. Stii foarte bine ca a fost impus prin jocuri meschine de culise, macar de s-ar fi priceput in ale administratiei.
  In al doilea rand, nu mai e mult pana la alegeri, chiar daca unii pe aici, o tin una si buna ca o placa sticata, ca o sa ramana primar inca un mandat.

  Comentariu by Anonim — 4 iunie 2020 @ 15:45

 6. ptr 4 – despre ce consiliu local vorbesti?? Al Mangaliei ?
  sorin andrei are circiumi, ciuraru si-a angajat nevasta la social, etc.
  Astia vrei sa ia atitudine impotriva primarului??

  Comentariu by pop — 4 iunie 2020 @ 19:40

 7. Care nu e mulțumit de primar … o să îl iubească când o să ies eu primar. Cum se întâmplă deobicei la Mangalia.

  Comentariu by Vamesul hamestit — 5 iunie 2020 @ 0:41

 8. Cand nu este un articol de can-can, cam puțini sunt cei care au ceva de comentat. Tocmai la astfel de articole ar trebui să vedem contracandidații ca au ceva de spus, clar, cu cifre și analize. Aici puteti voi sa va afirmați, daca sunteti buni, si sa arătați furtul banilor. Asta asteapta lumea de la voi, știința, nu circ ieftin. Dar deja va cerem prea mult, nu-i asa?

  Comentariu by Reporter — 5 iunie 2020 @ 20:04

 9. Licitația pentru 10 autobuze electrice de 8,4 m, în valoare de 18,4 milioabe lei a fost anulată chiar de primărie, înainte de a fi organizată. Anulată deoarece i s-au solicitat clarificări pentru abaterile grave.

  Comentariu by Mentalistul — 5 iunie 2020 @ 23:02

 10. Diliule dormi?Baga si tu ceva sa mai radem.

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2020 @ 0:49

 11. Pt. #9
  Bravo O2zy:
  https://www.youtube.com/watch?v=ipwGe4HZVCc
  Pt. #10
  Sa-l tii minte ca te intreb dupa alegeri:
  https://www.mioritice.com/banc/44553

  Comentariu by nabuco — 6 iunie 2020 @ 1:12

 12. Comentarii infantile. Nicio părere elaborată despre subiect. Can-can. Atac la persoane și șopârle. Rahaturile astea nu resetează conștiințe.

  Comentariu by nabucco — 6 iunie 2020 @ 7:05

 13. Sunt sătul să tot reproșez prostia și lipsa de capacitate cognitivă a unui primar agramat! Nu cred că se duce Radu Cristian să sape gropi și să toarne asfalt în stațiuni, ca să îl laud, ori ca să îl critic. Dacă analizez activitatea unui primar, apreciez ce a făcut omul în calitate de primar, ce decizii a luat, cum s-a comportat, ce idei a avut, cât a muncit, cu ce a îmbunătățit el viața locuitorilor Mangaliei..
  Pentru funcția de primar, omul Radu Cristian este un nemernic și un incult, dar cel mai grav este că e un om josnic și rău.

  Blogul acesta are utilitatea aceasta: ca ticăloșii să înjure, să mintă, să denigreze, să își descarce aroganța etc. Iar din toate acestea, cei inteligenți descifrăm strategiile celor care se luptă pentru conducerea Mangaliei, ni se dezvăluie ceea ce, de fapt, vor ei să ascundă.

  Te-ai dus la circ, ai luat bilet pentru reprezentație, ai luat loc să urmărești spectacolul, ar fi schizo să te ridici la un momentdat și strigi indignat: „Ce este cu circul ăsta aici?!!”.
  Când intri la circ, nu te aștepta să fie operă de balet.

  Comentariu by Mentalistul — 6 iunie 2020 @ 8:18

 14. Dedicație pt pct 10:

  ÎN MOMENTELE GRELE, CARACTERUL OAMENILOR SE ARATĂ
  ………….
  Fiind interzise, nu s-ar fi organizat, dar contractul e contract și trebuie plătit. Să faci asta pe timp de război, te judecă Curtea Marțială. Să „risipești” astfel banii în timpul unei pandemii, pentru a devaliza banul public, dovedește cel mai josnic caracter.

  În ziua aceea, când erau închise activitățile obișnuite din oraș, cineva s-a dus la birou în primărie, a deschis calculatorul la ora 9:30, a căutat în sistemul SICAP ofertele de organizări evenimente înregistrate în seara precedentă și a apăsat pe butonul ACHIZIȚIONEAZĂ. Nu o singură dată, din greșeală, ci pe mai multe oferte. Toate înregistrate de același utilizator.
  În situația în care populația era panicată pentru riscul de răspândire a pandemiei, cineva în primărie avea treabă să cheltuie banii cetățenilor pe spectacole și evenimente. Nicio achiziție de asemenea valoare nu se face fără știrea primarului, este ordonatorul principal de credite.

  Nu a fost glonț pe țeavă, acesta a fost norocul nostru! Nu știam noi atunci dacă este o pandemie precum Moartea Neagră sau dacă o putem controla prin izolare.
  Președintele României a decretat să fie luate în evidență persoanele vulnerabile și vârstnicii singuri, iar autoritățile publice locale să asigure hrană caldă acestor persoane. Primarul a considerat că președintele României și autoritatea militară care a gestionat starea de urgență fac legile la mișto, pe timpul pandemiei. Primăria Mangalia nu a asigurat hrană caldă vârstnicilor și celor cu dizabilități. Nu este doar despre hrană caldă, pe timpul izolării faptul că se asigură hrană caldă înseamnă că se verifică și situația varstnicilor singuri, cărora li s-a interzis părasirea locuinței.

  Un astfel de om, în funcție de primar, a întors spatele celor vulnerabili și i-a lăsat să sufere sau să moară. Mai votați pe viitor un astfel de om să fie primar? Un om care la momente grele vă întoarce spatele și vă lasă să muriți, în loc sa vă salveze? Care vă fură, când ar trebui să vă salveze?
  Pentru ce a făcut și pentru ce nu a făcut acest primar în timpul când oamenilor le-a fost greu, nu am să îl iert niciodată!

  De aceea, am organizat imediat ceea ce primăria nu a făcut. Am organizat logistica de aprovizionare și capacitatea de preparare a măncării, iar cu voluntari am asigurat livrarea la domiciliu TUTUROR CELOR CARE AU AVUT NEVOIE! Să se știe în tot orașul despre acest serviciu de ajutor, am pus afișe în fiecare scară de bloc și în cartiere, vecinii celor aflați în nevoie să mă anunțe. Am asigurat tuturor care au solicitat, zi de zi, pe toată perioada stării de urgență. Și mai ducem și astăzi, continuăm cu cei care nu se pot descurca altfel, cu cei care ar suferi de foame dacă ne oprim.
  Am organizat totul în mod privat. Nu am lăsat pe nimeni din Mangalia să sufere de foame în timpul Stării de Urgență.

  Comentariu by Mentalistul — 6 iunie 2020 @ 8:29

 15. Mentalistule furi curent si minti mult.Poti prosti multa lume,dar nu pe noi,cei care suntem cititori ai acestui blog din perioada cand tu faceai(sau nu) ceva bistari pe la Bucuresti.Asa ca, mai taie din ele!

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2020 @ 9:08

 16. La munca nu la vamuit si vrajeala pe net. Poporul s a desteptat

  Comentariu by Adina — 6 iunie 2020 @ 10:58

 17. Nu contestă nimeni că sunteți cititori.

  Comentariu by Mentalistul — 6 iunie 2020 @ 17:56

 18. Bă da chiar nimic de candidatul Aliantei PSD-ALDE?
  Ce mai face,pe unde mai este?La Nicu Moroianu ma refer.

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2020 @ 19:09

 19. Ozzy este prin Vamă tras rău de tot …sa dus pe la Boița să mămânce o ciorbă după care sa dus pe plajă la o liniuță

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2020 @ 20:39

 20. Golgiule te doare rau incur de ozzy,mai vino tu la serviciu, sper ca nu ai uitat de unde iei salariu,Boratule.

  Comentariu by Ion — 6 iunie 2020 @ 22:32

 21. Lasă-l mai ce daca găsește și el niște proști să intre în consiliu și să ia un bănuț acolo.. La U.D.T.T.M.R. nu a mers că îi este rușine de numele tătăresc, la A.U.R. nu mergea că era un tătar în fruntea românilor (adică noi suntem proști și trebuie altă naționalitate, cum e la U.S.R. că mangalioții sunt proști și nu au avut de unde alege), acum aburește ecologiștii, poate ajunge și la P.N.L. că oricum pe listă apar și ăia care au făcut nimic pentru partid. Ori poate mai scoate Căutișătorul foaia cu șantajul, lucru cam riscant că faptele s-au prescris și Felix motanul poate schimba locul pe listă cu unul în celulă. Dacă a venit magistratul de acasă șă schimbe lista de candidați, o fi în stare să dea și verdicte după dictare.

  Comentariu by Buly — 8 iunie 2020 @ 13:57

 22. Avantajul de a fi nimeni este ca nu se vorbește despre mine…

  Comentariu by Mentalistul — 8 iunie 2020 @ 18:45

 23. Nu mai stim nimic de Nicu Moroianu .. s a stins asa repede flacara

  Comentariu by Al — 9 iunie 2020 @ 11:57

 24. https://www.replicaonline.ro/bomba-fagadau-ar-putea-avea-probleme-mari-in-urma-controlului-curtii-de-conturi-433944/

  Comentariu by nabuco — 9 iunie 2020 @ 22:39

 25. Iorgus tace si face pe ascuns.Dupa ce la excutat pe Dan Moldovan si apoi pe Foleanu acum se pregateste sa l execute pe Moroianu adica sa candideze in locul lui din partera PSD.Daca bosul Felix nu l accepta Iorgus are varianta de a candida independent.Oricum Radu Cristian are prima sansa pentru ca o candidatura in postura de independent e cu sanse mici de reusita.

  Comentariu by CETATEAN — 10 iunie 2020 @ 6:47

 26. Moroianu este deja istorie.Moldoveanul hrăpăreț și fără scrupule s-a p…t cu boltă și pe el.

  Comentariu by Anonim — 10 iunie 2020 @ 9:59

 27. Pt 25:
  Ești convins că Radu a câștigat, deci poți să dormi liniștit.

  Această propagandă cu „sigur câștigă Radu” îi va scoate pe oameni la vot.
  In 2016, Radu a câstigat cu votul a 2 oameni din 10 cu drept de vot în Mangalia.
  5 => nu au venit la vot
  1 =>X,
  1 =>Y,
  1 =>Z.
  2 =>Radu
  Iată cum cu 2 din 10 a câștigat Radu.

  Propaganda cu „sigur câștigă Radu” va mobiliza să vină 7 la vot, nu doar 5 din 10.
  Este de ajuns ca din 7 să voteze 3 pe altul si Radu îsi face bagajul.

  Această propagandă cu „sigur câstigă Radu”, pe care am lăsat-o intenționat să circule prin oraș, este cea care asigură pierderea lui Radu la vot. Pentru că nu cunoașteți psihologia maselor. Ca exemplu, aceeași propagandă arogantă a avut Trump în ultimul an si acum e revoluție in USA. Propaganda arogantă a revoltat masele.

  Comentariu by Mentalistul — 10 iunie 2020 @ 10:03

 28. moroianu stia ca nu are sanse la primar.asa ca a facut un pact cu psd ul sa fie iepuras si si a asigurat locul de consilier.simplu.app cum de mai este consilier local de la alde cand a trecut la psd?parca era o reglementare ca atunci cand ai plecat din partidul care te a ales ;p iti pierzi automat locul de cconsilier.nu va spune nimic faptul ca radu cristian nu reactionat la asta? sunt in tovarasie as zice.

  Comentariu by wow — 10 iunie 2020 @ 10:05

 29. Că PSD este in tovarasie cu Radu este cunoscut.
  PSD ii face campanie lui Radu in oraș pe față. Ca să citez pe Maganu pe ideea că Mangalia e minunată: „Ce a facut Radu în două mandate, nu a făcut Tusac într-un mandat!”.
  Nu văd vreo logică în asta, dar și-a găsit PSD sloganul de sustinere pe Radu.

  Comentariu by Mentalistul — 10 iunie 2020 @ 11:31

 30. Am înțeles că Ozyy este drogangiu dar să fie atît de prost chiar că nu credeam . Auzi măi omule că el a lăsat masele ..băi prostule tu poți să manipulezi pe Marinescu că e drogangiu ca tine dar în nici un caz oamenii din oraș prostovane

  Comentariu by Anonim — 10 iunie 2020 @ 21:05

 31. Pt Mentalist . PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD , PSD .

  Comentariu by Anonim — 10 iunie 2020 @ 22:22

 32. Pt. #31
  https://www.replicaonline.ro/perchezitii-la-mangalia-intr-un-dosar-de-proxenetism-si-trafic-de-persoane-434110/

  Comentariu by nabuco — 11 iunie 2020 @ 14:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress