Mangalia – politica locală

15 mai 2020

RĂZBOI TOTAL la Mangalia pentru pădurea COMOROVA!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:02

Chiar dacă România se confruntă de mai bine de două luni de zile cu acest inamic nevăzut, coronavirusul, iată că politicienii nu ezită să își aducă aminte de faptul că în toamna acestui an vor fi organizate alegerile locale, iar bătălia este mare la Mangalia pentru postul de primar al orașului. Un nou scandal a ieșit între fostul primar, Zanfir Iorguș, alături de prietenul său, Nicu Moroianu, consilier local și actualul primar, Radu Cristian. Care a fost mărul discordiei? Pădurea Comorova și se pare că defrișările din ultimul timp, confirmate de Nicu Moroianu.

Nicu Moroianu: Am văzut cum ieșeau două camioane cu bușteni din pădure

Candidatul la Primăria Mangalia, Nicu Moroianu, spune că va sesiza Garda de Mediu și Garda Forestieră în acest sens.

„Fiind consilier local, am fost sesizat de către cetățeni pe pagina mea de Facebook. Am fost zilele ăștea să văd cese întâmplă acolo, dacă este vreo pancartă care să anunțe vreo autorizație de construcție, dar nu am văzut niciuna, în schimb am văzut cum ieșeau două camioane cu bușteni. Voi anunța Garda de Mediu și Garda Forestieră. Am așteptat un punct de vedere oficial de la Primăria Mangalia. Am înțeles că Poliția Locală de la Neptun s-a sesizat în acest caz. Este vorba despre un teren privat și acolo se va face o investiție. Știu că Radu Cristian îl acuza pe Iorguș că a vândut pădurea, dar el zicea de vegetație forestieră. Eu știu că în pădure nu se poate construi mai mult de 5% din suprafața ei. Nu este un caz singular pentru că la pădurea din Jupiter au tăiat tot într-o noapte și au îngrădit, acum o lună”, a declarat Nicu Moroianu.

Zanfir Iorguș: Despre aspectele penale ale lui Radu Cristian voi vorbi mai multe cu altă ocazie

Prietenul lui și susținătorul acestuia pentru Primăria Mangalia, fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguș, îl acuză pe actualul primar, Radu Cristian de ilegalitate și afirmă că el știe sigur că s-a tăiat mult mai mult din pădure. De asemenea, acesta a mai vorbit și despre alte contracte a lui Radu Cristian. „Este vorba despre o zonă a extinderii ofertei turistice, dar cu o condiția să protejeze pădurea, astfel încât, conform legii, nu au voie să defrișeze mai mult de 5% din suprafața. Ei au defrișat pădurea mult mai mult, iar asta înseamnă că tot ce s-a făcut acolo este ilegal din partea Primăriei Mangalia și a primarului Radu Cristian, care trebuie prin certificatul de urbanism să specifice că nu are voie să defrișeze taie copacii pe o suprafață mai mare de 5%. El a mai dat un contract de două hectare pentru Aventura Park, pe 49 de ani pentru 45 de cenți metrul pătrat pe an, adică mai puțin decât impozitul pe teren. Câți cetățeni din Mangalia nu ar vrea și ei să își ia o suprafață de teren în concesiune pe 49 de ani și să plătească 45 de cenți metrul pătrat, cum a făcut Radu Cristian penttru prietenul lui de la Medgidia. Despre aspectele penale ale lui Radu Cristian voi vorbi mai multe cu altă ocazie”, a concis Zanfir Iorguș.

Radu Cristian: Nicu Moroianu, manevrat de Zanfir Iorguș aruncă în spațiul public dezinformări sovietice

Replica actualului primar al Mangaliei nu a întârziat să apară. „Nici nu s-a terminat bine starea de urgență, că unii politruci au intrat deja în campanie electorală. Spre exemplu, la Mangalia, candidatul ciumei roșii PSD-ALDE, un ilustru necunoscut, manevrat din umbră de un fost primar, aruncă în spațiul public dezinformări sovietice, crezând că mai ciupește câteva voturi, păcălind lumea pe Facebook. Pentru corecta informare a locuitorilor Mangaliei, fac următoarele precizări: Parcul Aventura de la Neptun aparține unui om de afaceri care este și consilier local PSD, la Constanța, deci coleg de partid cu individul care scrie minciuni despre mine. Le sugerez domnilor de la PSD să-și regleze conturile in partid sau poate că nici ei nu mai știu câte terenuri au prin stațiunile Mangaliei. Lângă Parcul Aventura, se amenajează un nou parc tematic, pe un teren PRIVAT, cumpărat la începutul anilor 2000, pe vremea fostului primar, căruia i se spune “Vecinul” în tot orașul și care acum este păpușarul pseudo-candidatului PSD-ALDE. De altfel, toată lumea știe că acel fost primar deține, direct sau prin interpuși, cea mai mare parte a Pădurii Comorova, încă de acum 20 de ani, atunci când a forțat și modificarea legilor, ca să poată construi în Comorova. Săptămâna trecută, am trimis Poliția Locală la Neptun, să verifice legalitatea activităților, iar reprezentanții firmei ne-au pus la dispoziție toate documentele. Am aflat, astfel, că pentru curățarea terenului pe care se face noul parc de aventuri, firma respectivă a obținut avizul de la Ocolul Silvic, conform documentelor anexate. Primăria Mangalia face toate demersurile pentru respectarea legii și protejarea Pădurii Comorova sau măcar a acelei părți scăpate de prăduirea fostului primar, care acum strigă “Hoții” prin glasul fals al unui candidat de paie, ca mulți alții înaintea lui!”, a explicat Radu Cristian.

Petruț IACOB, Replica 15.05.2020

12 Comments

 1. Referitor la prețul de 45 de eurocenți mp la Aventura Park, primarul răspunde că investitorul e consilier local PSD Constanța. Și ce legătură are asta cu prețul ? La Mangalia, valoarea concesiunii se face cumva în funcție de reprezentarea partidelor în Parlament ? Dacă da, atunci șpaga cum se calculează ?

  Comentariu by lucian visa — 15 mai 2020 @ 17:10

 2. Cu stupoare am aflat de datoriile extrem de mari ale Consiliului Local primariei Mangalia condusa de Cristian Radu. Dupa procese ce s-au derulat intre primaria mangalia CL Mangalia si Callatis Therm SA ce au ajuns pana la ICCJ primaria a pierdut tot ce se putea si este datoare 5 mil euro…verificati situatia dl. Consilieri locali…Radu va duce de nas …o sa platiti ptr prostiile lui!!! Cereti audit ptr procesele pierdute si ce sume sunt de plata…ag ec au primit somatii si popriri pe sumele datorate catre primarie…ce facem trebuie sa platim la callatis! Altfel ne blocheaza conturile!!!! Trebuie sa platim prostiile lui Radu Cristian? De ce? Sa răspundă cei vinovați!!!!

  Comentariu by Veritas — 15 mai 2020 @ 20:08

 3. Stie cineva de ce nu se publica procesul verbal și hotararile consiliului local de la ședința din 30 Aprilie 2020…erau niște mangle cu vânzări…DNA trezește-te!!!!

  Comentariu by Iluminati — 15 mai 2020 @ 20:11

 4. Chestia cu „vecinu” o repeta Radu si toti ai lui pina la epuizare , parca sint o moara stricata. Ceva mai nou nu gasiti ? Vecinu , vecinu , da ce-ati mai vrea sa fiti si voi vecini cu vecinu…. si hai sa mai taiati putin , ca terenuri prin oras si statiuni na, ce sa vezi , nu mai sint. Ehhh , se mai gasesc asa , pe la Jupiter prin centru , pentru Popa Dan Ciprian. Da in rest , doar linga vecinu…
  Ce frumos soune Radu hotii striga hotii , parca vorbeste de el!
  De legi, piticitule, ai auzit ? Hai s ti mai dau una , asta cu starea de alerta . Cum faci cu angajatii , ca stau toti claie peste gramada ? Mai citim di noi legile , un picut ? Sau programu decalat e pentru sefi , ca ei oricum vin pe la 10-11, servesc masa preparata la caminul de batrini si se retrag , sa nu intilneasca care cumva cu aia vechi la iesire ?
  Iauzi ce se zice de la tatucu Orban , sau o fi scris la betie , mai sti:
  https://www.replicaonline.ro/danca-institutiile-cu-peste-50-de-angajati-obligate-sa-faca-programe-decalate-pentru-salariati-430438/

  Comentariu by Anonim — 16 mai 2020 @ 17:03

 5. https://www.green-report.ro/ziua-jaf-codrul-regelui/

  Comentariu by Anonim — 16 mai 2020 @ 19:02

 6. https://www.dezvaluiri.ro/moroianu-sageata-lui-iorgus-la-primaria-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 16 mai 2020 @ 19:04

 7. primarul se refera la SANDEL !

  Comentariu by doru — 16 mai 2020 @ 19:39

 8. Emil Boc, încă o lovitură de imagine: parc de peste 9 mii de metri pătraţi, realizat cu fonduri europene
  Si a costat cam cat never green

  Comentariu by Wow — 17 mai 2020 @ 13:47

 9. Ieri, 16.05, 19.30, pe unul din pontoanele din portul turistic niste ghiolbani faceau gratar.
  Cum e posibil sa faci focul pe ponton si sa nu te vada nimeni?? Unde e firma de paza, domn primar? Unde sint cele 200 de camere instalate prin oras acum vreo 6 ani??
  Mai vorbim de civilizatie si bun simt.

  Comentariu by pop — 17 mai 2020 @ 17:23

 10. Ei uite ca nu te vede, na ,daca nu vrea. Sic. Hai domle, se distrau si baieti, na, si ticmai atunci treceai si mata prin natura si i-ai vazut fara masca. Cacsa spun. Si-au luat ponton, ca poate , si daca vrea fara masca, inseamna ca,asa vrea muschiu lui.
  Hai sa vedem cum o sa respecte si asta:
  https://www.stiripesurse.ro/s-a-publicat-ordinul-despre-ce-masuri-trebuie-luate-la-locul-de-munca-ce-au-de-facut-angajatii-si-a_1465696.html

  Comentariu by Anonim — 17 mai 2020 @ 20:00

 11. https://www.replicaonline.ro/video-neptun-isi-asteapta-turistii-printre-buruieni-stuf-serpi-si-mult-dezinteres-431245/

  Comentariu by Anonim — 18 mai 2020 @ 11:06

 12. Iorguș e de vină,A aruncat intenționat cu seminte de iarbă-rea ca să saboteze sezonul!

  Comentariu by Anonim — 18 mai 2020 @ 15:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress