Politica locală

23 aprilie 2020

Primăria Mangalia va oferi măști de protecție tuturor locuitorilor orașului

Filed under: administraţie publică,Uncategorized — lucian visa @ 16:00

Comunicat de presă

Primăria Mangalia va oferi măști de protecție, gratuit, tuturor locuitorilor orașului, în contextul obligativității purtării acestui accesoriu, la nivel județean, dar și pe plan național, după data de 15 mai, conform declarațiilor președintelui României, Klaus Iohannis. „Până la Sărbătorile Pascale, am dat măști și mănuși vârstnicilor pentru că sunt cei mai vulnerabili, în fața virusului. Acum facem demersurile necesare pentru a oferi măști de protecție și celorlalți locuitori ai orașului nostru, mai ales că purtarea acestui accesoriu va fi obligatorie și după 15 mai”, a afirmat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

El a precizat că, în zilele următoare, va informa cetățenii când și cum vor fi distribuite măștile, pe plan local. „Este datoria noastră, ca autorităţi locale, să protejăm populația și să luăm toate măsurile de reducere a infectărilor cu coronavirus. Tocmai de aceea, am început distribuirea echipamentelor de protecție mai întâi către persoanele în vârstă și cele defavorizate. Ajutăm bătrânii la cumpărături și medicamente, le ducem pachete cu alimente, mese calde și orice mai au nevoie, astfel încât să iasă cât mai puțin din case, pe durata stării de urgență”, a mai spus edilul.

Radu Cristian susține că, de săptămâna viitoare, angajații municipalității vor trece, din nou, pe la domiciliile tuturor vârstnicilor din oraș pentru a le oferi un nou set de protecție. „De data aceasta, le vom da măști reutilizabile, dar și soluții dezinfectante. Sunt permanent în legătură cu cetățenii orașului pentru a le oferi tot sprijinul necesar, pe durata stării de urgență”, a completat edilul.

mangalia.ro

29 Comments

 1. Populismul atinge cote maxime

  https://evz.ro/masti-gratis-in-romania-care-sunt-conditiile-breaking-news.html

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2020 @ 16:11

 2. izolati.pandemie.hai sa scriem.sa vedem daca va mai place democratia asta.
  studiu.
  dl x.firma privata.merg bine afacerile.are salariu mare.taxe impozite cas.vine criza.scad afacerile.ca sa supravietuiasca isi face salariul minim pe economie.cand va iesi la pensie asta va conta , nu anii cand a platit mult.
  dl.y.functionar de stat.toata viata.salariu anual, cam cat platea dl x impozite pe juma de an.dar traieste din spagi( furtisguri mai clar), spagi pe care i le dadea si dl x.
  averea?de cateva ori mai mare decat a dl x.pusa pe numele rudelor.pensionare.
  guvernul ii mareste salariul.la 45 de ani dl y iese la pensie.cu o pensie la care dlx nici nu poate visa.si se angajeaza .tot la stat.sa aiba doua venituri.platite tot din banii dl x.
  dl.x munceste.cate 18 ore.pentru a i plati salariul si pensia d lui y.
  care sta intr o vila.cu piscina .dl x , la bloc.
  dl y vacante in caraibe.dl x in bulgaria.
  va place democratia noua?capitalismul cu chip uman ?
  mai vreti?

  Comentariu by wow — 23 aprilie 2020 @ 16:31

 3. A puna pe masti figurile celor din CL + RC, ceva de genul:
  https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/04/h56029522-1.jpg

  Comentariu by nabuco — 23 aprilie 2020 @ 17:26

 4. Mă nu ne cumperi tu cu măștile astea, daca ți le luam și votăm cu Moroianu, nu e bine? Înțelegi ce zic?

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2020 @ 18:41

 5. Piticul o sa profite de aceasta abureala cu mastile sa isi faca campanie electorala.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2020 @ 20:04

 6. https://m.youtube.com/watch?v=RdhENdBYqdo

  Comentariu by nabuco — 23 aprilie 2020 @ 21:03

 7. Pt.5.
  Deja isi face si este campanie electorala.Curios este cu cati lei/bucata le-a achizitionat.

  Comentariu by VUCEA DAN — 23 aprilie 2020 @ 21:26

 8. Încep să înțeleg de ce pe Iorguș l-a bătut un neica nimeni în 2008, adus din Belgia. Atâta înverșunare, cu bătăi în fața primăriei… același stil și în zilele noastre la cei care nu au mai evoluat de atunci.
  Momentul 2012 nu îl mai detaliez, dar tot la cheremul grupurilor de interese de la Constanța.
  Iar în 2016, cu 75% din populația Mangaliei cu resentiment față de Radu Cristian, nu a avut ce să voteze pentru că „opoziția” l-a promovat tot pe Iorguș.
  Einstein spunea că e nebun cine face același lucru și se așteaptă la rezultate diferite. Din prostie, ori din înțelegeri mizere cu Radu, unii încă o bagă pe asta cu Moroianu/Iorguș, când toți din Mangalia știu că nu au nicio șansă împotriva lui Radu.
  Nici nu e Radu vinovat, ori nu are niciun merit că a câștigat în 2016, ci e prostia celor care nu pot evolua politic și nu înțeleg că electoratul s-a schimbat. Iar aceeași ignoranți sau complici mă înjură pe mine doar pentru că exist. Rational politic, faptul că exist poate fi o alternativă pentru când or să realizeze că nu au nicio șansă contra lui Radu cu un candidat PSD și cu Tase și Ciobanel la hățuri.
  Fără să realizeze că au fost luați de păcălici (ori poate au asumat), Iorguș & Co au fost anihilați in combinația Stroe-Radu, chipurile o uneală în care PSD îi conduce să piardă.
  Pe partea cealaltă, Leo si Nicu cred că ei vor fi pe scena campaniei, cu un fel de alianță ca nume să se debaraseze de PSD, dar vor electoratul PSD. Însuși PSD a realizat că nu câștigă nimic cu electoratul lui și pare un fel de înțelegere la nivelul lui Iorguș și Stroe de genul „Pe noi PSD, care nu avem nici candidat, nici organizație, nu ne intereseaza de aceste alegeri nimic, luați voi electoratul nostru fidel!”. Lipsa interesului PSD pentru a câștiga la Mangalia s-a tranșat când au hotărât să mă excludă pe mine, singurul care putea să atragă un electorat și din afara PSD, practic să fac pe bune alianța aceea asupra căreia am insistat. Pe partea cealaltă, spre Radu, PSD e de genul: „Pentru contractele acestea am anihilat pe Ozzy, pe Iorguș, pe ALDE!” Pentru vânzarea de a-l face primar iar pe Radu, celălalt grup de interese de la Constanța a obținut ce și-a dorit, chiar mai mult dacă își impunea un primar de la PSD.
  Cei care insistă în continuare cu Moroianu sau Iorguș, inclusiv Moroianu și Iorguș, fac din prostie sau din intenție jocul de vanzare a Mangaliei.
  La ora asta sunt toți dispăruți în situație de izolare, sunt atât de izolați încât nici de ei nu se mai stie nimic, nici de Radu, nici de consilierii locali, ei nu există pentru Mangalia. Au fost alesi doar pentru vremuri obișnuite, iar în vreme de pandemie, de calamitate, ori de război să se ascundă în gaură de șarpe? Dacă făcea fiecare măcar cât am făcut eu, oamenii treceau un pic mai încrezatori această nenorocire, că nu au fost părăsiți de reprezentanții pe care i-au ales în functii de „demnitari” locali. Radu Cristian nici nu ar mai trebui să aibă vreo pretenție să mai candideze, în plină situație de urgență, în regim militar, l-am prins furând in timp ce cerea donații pe tru spital, care nu avea echipamente de protecție. Pwnteu asta ar trebui judecat de Curtea Marțială, nu sa mai candideze ipocrit. Ori, în situația pandemiei, pentru care există „ședințe de îndată”, el convoacă ședința pentru măsuri și alocări peste câteva zile? Dar pentru borduri si trotuare a știut să convoace 20 de ședințe de îndată, în aceeași zi cu convocarea, ca să-și aloce fonduri din împrumuturi la bănci comerciale! Și pentru asta ar trebui judecat de Curtea Marțială! Escrocul mai vrea primar?

  Avem peste 6 luni de campanie. Îi ucid politic în aceste 6 luni, o să înțeleagă fiecare că voi scoate Mangalia de sub jug și o să le dăm oamenilor șansa să câștige mai bine, cu toate programele pe care o sa le implementăm.

  Acesta este un mesaj pentru cine trebuie să priceapă.

  Comentariu by Mentalistul — 23 aprilie 2020 @ 23:15

 9. Mai lasa-ne ma ca nu te-a intrebat nimeni nimic si nici nu are legatura cu subiectul.

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2020 @ 2:33

 10. https://www.replicaonline.ro/scandal-in-portul-turistic-mangalia-din-cauza-unui-teren-de-pe-vremea-lui-tusac-427966/

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2020 @ 6:51

 11. Cât despre măștile care vor fi împărțite, acum e ca și cum Radu și-ar pune prezervativul la p… după sexul cu o prostituată, ca să se protejeze.

  Comentariu by Mentalistul — 24 aprilie 2020 @ 7:44

 12. Pt 10:
  Am o adresă de la E-Distribuție Dobrogea în care mă informează că restaurantul Maritimo nu este clientul lor. De unde are energia electrică? E la legat la postul de transformare al primăriei. Iar cum primăria nu are voie să vândă energie electrică, consumul lui Maritimo este plătit din bugetul local.
  Dar nu rămâne cu banii neluați, cineva din primărie trece și îi încasează la negru.

  Comentariu by Mentalistul — 24 aprilie 2020 @ 8:47

 13. cineva spunea acum ceva timp ca concesionarea acelui teren nici macar n a fost trecuta si aprobata prin CL. a fost o manarie aprobata de tusac pentru 2 consilieri psd din acea vreme.

  Comentariu by wow — 24 aprilie 2020 @ 9:42

 14. @12,@13- „Cineva” mai intervine si incearca sa lămurească un lucru de care s-au tot lovit „intreprinzatorii” privați in drumul lor de la certificate de urbanism,autorizații catre AVIZUL de la enel-distributie.Posturile de transformare sunt „dimensionate” funcție de puterea instalată a consumatorilor din zona.Ele nu sunt o”vaca” de muls…asa cum le-a „tranzactionat” afaceristii cu decidentii din primarie.Pentru o „incarcare” suplimentară sunt necesare investitii mari care „depasesc” puterea de cumpărare a unor privați care vor profit imediat ! N-au timp si e păgubos pentru ei ! Situatia asta se „rostogoleste” de mult timp,iar exemplul cel mai elocvent a fost in curtea spitalului,unde gașca electorala a lui Iorgus,deși se știau in neregulă,neavând avizul enel,s-au pornit impotriva spitalului,când rămâneau fără energie,pen’ca sarea postul de transf. in aer.Si acolo s-a ajuns în situația ca spitalul sa încaseze nelegal energie electrică.Asa si cu restaurantul din portul turistic.Acolo era deja încărcarea mare după neregulile cu hotelurile de pe plajă si cu „pamporul” lui Maftei!(apropo- pentru situația de acolo a fost si un proces in care la un moment dat se găsise si o „gasca” vinovată din rândul angajaților din primărie! Asa ca atentie pentru cei de acum,pentru că urmează spălarea pe mâini cu voi).Cand a preluat ginerele lui Popa Fl. darul de la Tusac,s-a găsit o altă soluție „de muls vaca”- preluarea din „consumul” de la pontoanele portului turistic.Consumul este incasat( bineinteles-nelegal!) de către primărie,pentru că altfel erau nevoiți să încarce facturile ambarcatiunilor!(probabil ca sunt niște contori pasanti p’acolo.Vara cand băgau ăștia plitele electrice in functie ieșea fum din un anume tablou de la pontoane.

  Comentariu by I.S — 24 aprilie 2020 @ 10:43

 15. LE-factura de energie electrică consumată de primărie vine pentru fiecare post de transf.-care are un numar-detaliată pe consumatori,energie activă,reactiva.Acolo se poate vedea lesne cat este consumul pe un consumator legal avizat si dupa aceea cum s-a încasat si cum se descarcă in contabilitate…mai mult sau mai putin legal !

  Comentariu by I.S — 24 aprilie 2020 @ 11:04

 16. Recomand sa luati aminte la ce este postat la @10 ca sa va dati seama in ce mafie se rostogolește Mangalia…pe votul cetățenilor!(citiți si comentariile d’acolo !)

  Comentariu by I.S — 24 aprilie 2020 @ 11:10

 17. Ozzy iși continuă paranoia în căutare de adepți naivi, wow crede că funcționarii ies la 45 de ani la pensie (de fapt ies la 65), grănicerul se gândește la cât ar mai fi comisionul să treacă marfă prin vamă, I.S. bagă ceva mult mai pertinent, deși o dă în bară ca și cum înainte mafia nu exista, anonimul votează cu Moroianu deși încă nu și-a depus candidatura (mai erau unii cu Dan Moldovanu în 2008 și Foleanu în 2016 dar erau castanele lui Iorgu, probabil așa va fi și acum), cred că ar trebui și un comentator mai nou pe aici.

  Comentariu by Fane — 24 aprilie 2020 @ 11:32

 18. De văzut cum „rezolva” primaria in aceasta perioada cu ordonanțe militare situația din piețe unde au drept de comercializare numai cei cu certificate de producător.De văzut cum va rezolva problema din școli unde sunt necesare alte multe cheltuieli pentru protecția copiilor si nepoților noștri.Acolo nu mai este vorba de achiziționarea unor măști! (apropo- la farmacie se vând cu 4 lei si cine stie ce surpriză ne vor face in facturile măștilor distribuite…”gratuit”!) In rest sa fim sănătoși,ca după 15 mai se da „liber” la romani sa poata muri si din alte cauze…nu numai de virus ! Pentru cei din alianțele callatiene sugerez si alte metode de campanie electorala : tamaie,lumânări,excursii gratuite la cimitire,”vacanta mare” pentru pensionari in hoteluri…pentru mărirea gradului de ocupare !

  Comentariu by I.S — 24 aprilie 2020 @ 11:43

 19. nea fane o singura remarca, si politistii si vamesii sunt asimiliati functionarilor publici.si ei ies la pensiela 45 de ani.unii.ii [usesem pe toti ni aceeasi oala.pe toti buhetarii.era mai frumos.baf seama ca te a deranjat sintagma.sa nteleg ca esti functionar public suparat ca nu iesi si tu la pensie la 45?

  Comentariu by wow — 24 aprilie 2020 @ 12:09

 20. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1345527358882358&id=100002753204893

  Comentariu by I.S — 24 aprilie 2020 @ 12:30

 21. De ce tot il acuzati pe Ozzy ? de ce ? va zic eu , de prosti ce sunteti. Mangalia nu sta in Ozzy, voi sunteti atat de prosti incat nu il puteti indeparta pe acest nemernic de primar. Sa fortati primaria cu 3000-4000 oameni, sa intrati peste acesti sobolani din primarie. Asta trebuie facut. Toata lumea latra pe internet. De ce plm stau eu sa il inghit pe Ciuraru ? cine plm e asta pentru oras? solutia e in revolta, asupra acestor nemernici corupti. China ii executa lejer pe stadioane.

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2020 @ 12:31

 22. Cine a stricat orasul ? cine ? Ozzy sau piticul condus de Colgiu ? si de haita Didi. Cum ma sa o pui sefa la urbanism pe Mihaela Andrei ? ce pregatire are asta ? cine asta, sau o arde Didi? Alina Dan alt exemplu de incompetenta. Mizeriile astea trebuiesc indepartate.

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2020 @ 12:36

 23. LIKE@21 @22

  Comentariu by wow — 24 aprilie 2020 @ 13:21

 24. @21,@22,@23-Sunt si alte soluții.Organizatii civile -ong-uri cu petiții semnate de către multi cetateni,la parchet,curtea de conturi ! In romanica nu mai exista „autosesizare” si nici solutionari de petiții personale ! Toti primarii au mai facut cate ceva scăpat printre degete pentru oras.Problema mare este Furtul si redistribuirea prin parandarat ! Si legea adm. publ. locale a fost modificată în „sprijinul” mafiilor locale.Prima mișcare a fost ca s-a desființat avizul de legalitate al șefilor de compartimente pe proiectele inițiate de primari sau de CL.Dupa care au aparut pe aceste posturi…pupincuristii! Răspunderea pentru oportunitate si legalitate,cantitate-pret, a fost disipata ! Sânge în instalație trebuie acum la subordonați! Mai greu,pen’ca ăștia n-au relații la avocați și parchete !( au in schimb…familii!)
  .

  Comentariu by I.S — 24 aprilie 2020 @ 14:11

 25. https://www.cotidianul.ro/ce-varianta-a-gandit-orban-pentru-masti-gratuite/

  Comentariu by nabuco — 24 aprilie 2020 @ 23:35

 26. wow eu am iesit la 40 ca am bagat ceva medical altfel ieseam la 45 oricum dar am un unchi de 63 care inca lucreaza.. daca i a placut cartea , radea de mine ca port uniforma

  Comentariu by Fane — 25 aprilie 2020 @ 0:15

 27. ptr 12 – asa sa intimplat si cu blocul „pescarus”, care consuma de la liceul industrial….a se verifica datoriile..

  Comentariu by pop — 26 aprilie 2020 @ 11:03

 28. https://www.ziardecluj.ro/sites/default/files/styles/watermark/public/media/image/2020/04/94962407_2914020448689888_9208255388355395584_o_0.jpg

  Comentariu by nabuco — 26 aprilie 2020 @ 21:24

 29. Like 21/ 22 ! Adevarat !

  Comentariu by Anonim — 8 mai 2020 @ 0:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress