Mangalia – politica locală

14 aprilie 2020

Sanatoriul Balnear Mangalia oferă cazare persoanelor care vor să se autoizoleze, în afara locuinței

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:32

Pe durata stării de urgență, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia pune la dispoziția locuitorilor orașului, întorși din țările aflate în afara zonei roșii, (risc scăzut de infectare), locuri de cazare pentru cei care doresc să se autoizoleze, în afara locuinței. Această măsură este luată în baza unui protocol încheiat între unitatea sanitară și Primăria Municipiului Mangalia. Costurile de cazare sunt suportate în întregime de la bugetul local, ca urmare a unui proiect de hotărâre, inițiat de primarul Radu Cristian. Potrivit reprezentanților Sanatoriului Balnear, pot beneficia de cazare, la cerere, persoanele care sosesc din țările aflate în afara zonei roșii şi care nu au posibilitatea autoizolării la domiciliu, din cauza spațiului locativ insuficient sau care au acasă alte persoane cu afecțiuni cronice. Până în acest moment, au fost cazate 15 persoane. Unele dintre acestea au terminat, deja, perioada celor 14 zile de autoizolare, iar astfel s-au putut întoarce acasă, fără niciun risc pentru membrii familiei. Reprezentanții sanatoriului au mai spus că această măsură este benefică pentru întreaga comunitate, întrucât persoanele aflate in autoizolare pot fi supravegheate și verificate, în același loc, de către autoritățile sanitare și cele ale Ministerului de Interne.

editiadesud.ro

33 Comments

 1. O măsură bună.

  Comentariu by lucian visa — 14 aprilie 2020 @ 16:32

 2. https://www.apador.org/cerem-ministrului-de-interne-o-ancheta-in-cazul-amenzii-pentru-o-postare-critica-facebook/

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2020 @ 20:22

 3. Eu v-am spus ca maganu ramane pe post director la la Sanatoriul Balneari , nu degeaba a luat traseul de microbuze Mangalia statiuni,el etete trcut deja la pnl ,a mai tradat Psd cu el si Ciobanel sunt in barca lui RC.Noi mangaliatii trebuie sa ne unim in jurul lui Moroianu Nicu si Iorgus ,trebuie sa lasam ambitii personale .

  Comentariu by Ion — 14 aprilie 2020 @ 20:43

 4. Pt. #3
  https://www.replicaonline.ro/moroianu-de-la-pntcd-il-sustine-pe-candidatul-alde-la-primaria-mangalia-266524/
  Nu mai inteleg nimic …

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2020 @ 21:14

 5. Pt 3 …furi curent prietene ….

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2020 @ 22:01

 6. Pe. 5 Tu ai furat cu RC, ozzy noi ne cunoastem foarte bine suntem Mangalioti trebuie sa lasi putin din orgoliu si sa te alaturi cu prietenii de Moroianu si Iorgus, pentru binele orasului nostru, RC trebuie sa plece.

  Comentariu by Ainur — 14 aprilie 2020 @ 22:20

 7. Pt 6: Unește-te cu cine vrei! Si cu Iorguș, și cu Moroianu, cu amândoi deodată, cu cine vrei, de câte ori vrei și unde vrei!
  Și că să nu mai pronunți numele meu degeaba, am să-ți explic situația:
  1. Eu îmi văd de ale mele (ceea ce fac și acum!), iar în cursa electorală rămân Radu Cristian de la PNL și Nicu Moroianu de la PSD. Pe cine dintre cei doi credeți că vor vota oamenii? Pe PSD vor vota 25% maxim, fericirii câștigători vor fi USR (cu un candidat care nu merita 1 vot), Pro România și PMP. Și ce-or mai fi. Anti-pesediștii vor vota câțiva la Radu. Așa Radu câștigă și cu 30%.
  2. Eu rămân în cursa electorală și asta înseamnă că mării perdanți sunt USR, Pro România și PMP. Mai scade și la PSD vreo 10%. Este de ajuns că iau mai mult decât Radu Cristian. Radu pierde.
  3. Dacă eu fac ce zic ciudoșii, să rămân în politică și să sprijin pe candidatul PSD, ar însemna că mi-am pierdut mințile.
  4. O altă variantă poate fi să mă sprijine USR, Pro Romània, PMP și restul, inclusiv ALDE. În varianta aceasta Radu poate să își facă bagajele, iar PSD Mangalia să își caute un loc în cimitirul partidelor.

  Dacă vrei să plece Radu, în niciuna din variante nu sprijin eu PSD. Ar insemna sa sprijin de fapt pe Radu, pentru că cei care m-ar vota nu ar duce votul pe candidatul PSD, iar Radu ar avea șanse de câștig.

  Poate nu te-ai prins, Moroianu e la PSD, acolo cu Maganu, Ciobănel și Tase, să sprijini pe Moroianu înseamnă să sprijini pe Tase, Maganu și Ciobanel, care s-au vândut lui Radu. Iar Moroianu a halit-o, împreună cu Leo, practic au fost anihilați, cu tot cu Iorguș.. Organizația PSD va face o anti-campanie candidatului PSD, la fel cum a facut în 2016.

  Și acum, gândește singur cu creierul tău, cine este singura șansă să plece Radu?

  Comentariu by Mentalistul — 14 aprilie 2020 @ 22:53

 8. Ești prost rău de tot dl tătar …..ai boală mare pe cei trei din PSD pentru că te-au gonit din PSD și ai rămas pe drumuri mort de foame …PSD este forță în oraș cu conducerea de acum și Nicu Moroianu va fi noul primar ….tu o să si max 50 de voturi dacă o să candidezi ceea ce nu se va întîmpla ….ești un drogat la fel ca și echipa ta …Make , Doru M și Zamosteanu…..marș

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2020 @ 0:01

 9. Ptr. 3 (Ozzy) Lasă vrăjeala nu mai deturna voturile alea.
  Ptr. 5 (Cioby) Nu fură curent dar nu el e speranța (fost vameș)
  Ptr. 7 (fost pesedist pe un loc nemeritat obținut prin șantaj) Simplu NU TU

  Comentariu by Adi — 15 aprilie 2020 @ 0:06

 10. cont. @4
  https://www.familiaortodoxa.ro/2016/08/01/cauza-decaderii-partidelor-si-suprimarea-elitelor-organice/

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2020 @ 0:24

 11. eu l-as pune primar pe Piciu, cred ca e singurul pregatit. Studii,etc…

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2020 @ 7:46

 12. Pt 11 ..Piciu este consilierul lui RC la următoarele alegeri . El cu nașu Guță Marian ( Pașa ) au trecut la PNL . Le dorim succes

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2020 @ 12:56

 13. Pe d-na:
  https://m.youtube.com/watch?v=K2S-I-nX6cs
  cine trebuie sa o „izoleze” ?

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2020 @ 14:20

 14. Comunicat de presă

  Primarul Mangaliei solicită Consiliului Județean să distribuie populației măști și mănuși

  Primarul Mangaliei, Radu Cristian, solicită Consiliului Județean Constanța să distribuie măști și mănuși tuturor vârstnicilor județului, în contextul deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care obligă populația să-și acopere nasul și gura la fiecare ieșire din casă, pe toată durata stării de urgență. „În mod normal, ar fi trebuit ca reprezentanții CJ să asigure tututor locuitorilor Constanței măști de protecție, înainte de a se emite decizia CJSU. Dacă obligă cetățenii să respecte anumite reguli, ar fi indicat ca autoritățile județene să-i și ajute pe oameni, în colaborare cu primăriile”, a subliniat Radu Cristian.
  Edilul Mangaliei consideră că, pe toată durata crizei epidemiologice, prioritatea autorităților locale și județene trebuie să fie sprijinirea vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi și tuturor categoriilor vulnerabile în fața virusului. „Dacă nu se pot cumpăra măști pentru toți locuitorii județului, ar trebui să ne concentrăm pe categoriile defavorizate. Unele primării se pot organiza mai bine, altele mai puțin. Consiliul Județean trebuie să colaboreze cu toate administrațiile locale să le asigure acestor oameni măști și mănuși, pentru a-i scuti de anumite cheltuieli, dar mai ales pentru a evita situațiile neplăcute și riscante, în care bătrânii și persoanele cu dizabilităţi se înghesuie prin unele farmacii pentru măști și mănuși la un preț mai mic”, a explicat Radu Cristian.
  El a mai spus că, la nivelul municipiului Mangalia, au fost distribuite mănuși și măști tuturor vârstnicilor și persoanelor defavorizate, iar angajații Primăriei le fac cumpărăturile și le duc mese calde celor care au cerut sprijinul autorităţilor. „Le-am dus acasă pachetele lunare cu alimente, celor care se încadrează în limita de venituri stabilită de Consiliul Local, iar în lunile următoare vom mări acest plafon. După Sărbătorile Pascale vom trece, din nou, pe la domiciiliile tuturor vârstnicilor pentru a le oferi măști și mănuși, precum și soluții dezinfectante. Personal, sunt permanent în legătură cu toți locuitorii orașului pentru a-i sprijini, pe durata stării de urgență”, a completat Radu Cristian.

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2020 @ 15:31

 15. O masa calda in acceptiunea nevetistilor:
  https://sunfiremetalfab.files.wordpress.com/2013/04/fire-table-custom-made-sunset-metal-fab-windsor-ontario.jpg

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2020 @ 18:42

 16. Whereabouts are you from? http://www.epyderm.co.za/stmap_71o6hrq.html buy anadrol steroids uk The outcome of Detroit’s bankruptcy could set importantprecedents that will impact how other cities deal with billionsof dollars in pension and bond obligations. With so much atstake, Detroit and its bond insurers and unions are likely tosplash out on the best legal help.

  Comentariu by Melissa — 15 aprilie 2020 @ 21:53

 17. What do you study? http://www.salaodefestas.com/pharmacy/index.php/stmap_43y7y70.html imigran 20mg nasal spray Wittek came in after Kessler’s three-and-out to start the second half, but it took him until his third series to throw his first pass. That’s because Wittek was sacked the first two times he dropped back to pass. Wittek, at times, can be a 6-foot-4, 235-pound statue in the pocket. He’s mobile enough to throw on the run but far too often holds the ball longer than he should. Wittek finished the game 5-for-10 for 77 yards with no touchdowns. Almost as important with a defense that might be as good as USC’s this season, he didn’t have any interceptions.

  Comentariu by Graig — 15 aprilie 2020 @ 21:53

 18. I like it a lot https://museumsnc.co.za/wp/stmap_71k3y2n.html zytenz australia
  Democratic mayoral hopeful Anthony Weiner makes his concession speech at Connolly’s Pub in midtown Tuesday, September 10, 2013 in New York. Public Advocate Bill de Blasio held a clear lead Tuesday night in New York City’s mayoral Democratic primary as polls closed, according to early and incomplete voting returns. (AP Photo/Jin Lee)

  Comentariu by Bella — 15 aprilie 2020 @ 21:54

 19. Excellent work, Nice Design http://www.alphaglamour.com/blog/stmap_71d1ill.html how much does clomid cost in australia 2012 Temperatures in the Blue Mountains, a popular weekend getaway for Sydneysiders, are expected to reach up to 30 degrees Celsius (86 degrees Fahrenheit). In Sydney itself they could hit 35 degrees Celsius (95 Fahrenheit).

  Comentariu by Dorian — 15 aprilie 2020 @ 21:54

 20. Pot să candidez, pot să nu candidez, mi-e totuna.
  Dar cu siguranță se va schimba politica în Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 15 aprilie 2020 @ 23:26

 21. https://tomisnews.ro/tutuianu-catre-cristian-radu-doar-ce-ne-a-spus-ca-este-degeaba-de-opt-ani-la-conducerea-primariei-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2020 @ 0:31

 22. Este o initiativa foarte buna la nivel local.

  Comentariu by MARIAN IORGA — 16 aprilie 2020 @ 8:35

 23. Nu este vorba de „inițiativa locala” ! Sunt si necesități impuse acolo unde sunt posibilitati ! Mai lăsați dracu politica electorala ! https://www.fanatik.ro/au-fost-schimbate-conditiile-de-carantina-inainte-de-paste-ce-sunt-obligate-sa-faca-persoanele-asimptomatice-care-vin-in-romania-din-zonele-rosii-19182596

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2020 @ 9:06

 24. Pentru evitarea unor confuzii care,posibil,vor mai apare si folosirea lor in scop politic e bine de reținut că acele comitete pentru situații de urgență iau decizii care sunt obligatorii pentru primari ! Ele nu sunt la cheremul lor ! Primarii,mai ales acum sunt activiști de stat nu de partid.Deja ati vazut ca al nostru confunda Consiliu Județean Constanța cu Comitetul ptr.Situatii de Urgenta- Constanta ! Si „initiativa” cu Balnearul nu este ceva de dat cu caramida in piept ! E „o sarcina obligatorie” dispusa pentru protectia tuturor…indiferent de culoare politica !

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2020 @ 9:45

 25. Stai linistit asta este o practica mai veche a primarilor (mai ales PNL).Pe mine m-a sanctionat disciplinar (10% din salariu /3 luni) pentru ca mi-am permis sa scriu niste comentarii in octombrie,noiembrie ,decembrie 2019 in care vorbeam despre furturile de combustibil din primarie(persoane care furau),amantlâcurile din primarie(le puteam dovedi cu martori dar nu mi-au fost acceptati de comisia de disciplina).Acestea au adus atingere imaginii institutiei ,asa au considerat primarul si comisia de disciplina.Toate s-au facut la plangerea unui PENAL(condamnat definitiv pentru fapte de coruptie,LUARE DE MITA).A fost o executie ,dar nu imi fac probleme si nu ma plang .Membrii comisiei de disciplina sunt toti,dar absolut toti coordonatori de proiecte europene(intamplator???????) si incaseaza sume de bani imense fara sa faca nimic.Gresesc,fac parte din comisia de disciplina si oare pot executa ordinele celui care le plateste(primar)????.Bine ca mai sunt instantele de judecata!.
  Din pacate este mare incalcare a dreptului la libera exprimare(a se vedea de cei care sunt de serviciu la sesizare) care prin faptul ca incerci sa ,,bagi pumnul in gura” celor care te critica este intradevar o fapta care aduce atingere imaginii institutiei.Primaria nu este a voastra ,nu va apartine si oricine va critica ,pe buna dreptate,nu aduc atingere imaginii institutiei ci celor care ,vremelnic,o conduc.

  Comentariu by VUCEA DAN — 16 aprilie 2020 @ 9:54

 26. Scuze,la 25 am vrut sa ma adresez lui nr.2 dar nu numai.

  Comentariu by Vucea Dan — 16 aprilie 2020 @ 9:56


 27. „-Cum sunt salariile în Poliție? -Salariile sunt penibile. La Poliția Locală sunt mult peste noi. De aia i-am trimis și un mesaj domnului Vela. Nu e posibil ca Poliția Locală să fie mai dotată ca noi, să fie cu salarii mult peste noi. Demoralizezi o întreagă instituție, demoralizezi toți polițiștii. Ăla de la Locală are să zic 6.000, și polițistul de la Poliția Națională are 4.000, deși a făcut o școală militară, are o pregătire.
  Citeşte întreaga ştire: Prim-ministrul Orban l-a sunat pe polițistul care a făcut dezvăluiri. „Vă pune, mă, băieți, să tăiați amenzi?”. Răspunsul agentului și un nou interviu de revoltă”

  https://www.libertatea.ro/stiri/ludovic-orban-sunat-valer-kovacs-politist-dezvaluiri-amenzi-2957520

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2020 @ 10:46

 28. @27-Tot raul spre bine…pentru el ! Macar a scăpat sa fie folosit acum pe post de „agent pascal” ! Acu cu toții nu mai prind hoti…ci bigoti ! Vor nu vor intra cu toții în campanie electorala. https://www.sorinbocancea.com/?fbclid=IwAR3UEIbcQnIIB2SJi27I3yCjCljUWtU9vMX8S9CtQ2-_ruRw2EF9axcJj5M

  Comentariu by I.S — 16 aprilie 2020 @ 11:13

 29. Las imaginatia celor din oras sa dea nume personajelor (actuale si candidate) de la noi:
  https://www.cotidianul.ro/primarul-botosanilor-ingenuncheat-pe-strada/

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2020 @ 12:03

 30. Astazi Spitalul Mangalia se pare ca a primit un important transport incat managerul Dan Alina a fost nevoita sa se deplaseze personal la fata locului. Superb.

  https://i.postimg.cc/jS9hBsHk/IMG-4112.jpg

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2020 @ 13:00

 31. Completare la pct.25:
  Adaug că cel care a făcut sesizarea despre faptul că Vucea Dan a scris pe blogul acesta și a cerut să fie băgat în comisia de disciplină este exact șeful comisiei de disciplină,cel una sef la locală, Laurentiu și nu mai stiu cum. A adăugat dovezi cu înscrisuri reprezentând print-screen la comentarii semnate cu Vucea Dan.
  Întreb și eu pe acești nepricepuți: Dacă cineva scrie un comentariu denigrator primăriei și se semnează cu Radu Cristian sau cu Laurențiu Sacâz sau cum se numeste șeful de la locală, face cineva sesizare să fie băgați în comisia de disciplină?
  Apropos, cei din comisia de disciplină iau bani în plus pentru ședințele comisiei de disciplină.

  Mizeriile acestea ne dovedesc ce caracter de nemernic au Radu Cristian și echipa lui.

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2020 @ 14:53

 32. Pt. #30
  https://www.replicaonline.ro/alina-dan-managerul-spitalului-mangalia-avem-teste-pentru-covid-cumparate-din-banii-nostri-427355/

  Comentariu by nabuco — 20 aprilie 2020 @ 2:07

 33. Tot pentru 30:
  Zau?!? Dar daca tot ai fotografiat-o in exercitiul functiunii, cand insasi “ea” s-a deplasat la fata locului, cum de nu ai mai asteptat 60 de secunde, sa vezi despre ce este vorba?!?
  Chiar sa faci asa tam tam pentru o donatie, o tona de hipoclorit pentru buna functionare a spitalului…chiar sunteti patetici…vreti mai multe poze? Sa o rugam pe ea sa ni le furnizeze sau poate pe oamenii care muncesc din greu (Sunai, nea’ Dori, etc), in timp ce voi aveti de comentat, de la fereastra geamului, din izolare…

  Comentariu by Ei na... — 21 aprilie 2020 @ 21:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress