Politica locală

1 aprilie 2020

La Mangalia se unește stânga în jurul lui Moroianu!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 10:48

Dacă în Constanța sau București, partidele de „dreapta” s-au unit pentru a învinge unicul adversar de „stânga”, PSD, iată că, la Mangalia, lucrurile stau exact invers. Chiar dacă alegerile locale din vara acestui an par doar o utopie, în contextul epidemiei de coronavirus, se conturează totuși alianțe la nivel local. La Mangalia, primarul, Radu Cristian, din partea PNL, va avea de înfruntat o alianță a „stângii”. Este vorba despre alianța politică „Uniți pentru Mangalia”, formată din PSD, ALDE, Partidul Verde (condus de actorul, Florin Călinescu), PNȚCD, Partidul Ecologist.

Candidatul pentru Primăria Mangalia al acestei alianțe este Nicu Moroianu, consilier local ales pe lista partidului ALDE, dar care între timp a devenit membru PSD. Cel mai mare susținător al lui Moroianu este chiar fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguș, cel care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, și care cel mai probabil va primi un răspuns din partea instanței zilele acestea.

Moroianu: Eu sunt înscris la PSD și nu mi-e rușine să recunosc asta

Consilierul local, ales din partea ALDE, Nicu Moroianu, este înscris în acest moment în PSD. Se pare că social-democrații i-au aruncat lui Moroianu un „colac de salvare”, pentru a putea rămâne consilier local, chiar dacă a fost ales inițial pe lista celor de la ALDE. Dar fiind o alianță, prietenul la nevoie se cunoaște.„Eu sunt înscris în PSD și nu mi-e rușine să recunosc acest lucru. Totodată, sunt consilier local din partea ALDE. Legea aleșilor locali spune că atunci când îți retrage spirijnul politic, partidul care te-a pus pe listă, atunci trebuie să părăsești consiliul local. Partidul care care m-a pus pe listă a considerat că ar fi bine să îmi continui activitatea la Consiliul Local Mangalia”, a spus Moroianu.

Petruț IACOB

3 Comments

 1. Astia doar verigheta o au pe stanga, nici macar freza …
  https://www.dezvaluiri.ro/moroianu-sageata-lui-iorgus-la-primaria-mangalia/

  Comentariu by nabuco — 1 aprilie 2020 @ 13:44

 2. https://www.g4media.ro/the-guardian-de-ce-nu-este-usor-sa-fii-un-tanar-de-stanga-in-europa-de-est-unul-dintre-cele-mai-perverse-partide-asa-zis-de-stanga-din-regiune-este-partidul-social-democrat-psd-din-romania.html

  Comentariu by nabuco — 1 aprilie 2020 @ 13:47

 3. https://www.replicaonline.ro/florin-calinescu-despre-pandemia-de-coronavirus-vin-vremuri-apocaliptice-427052/

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2020 @ 10:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress